Tüp bebekte aynı anda dış gebelik ve boş gebelik yaşayanlar

sinem899

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2023
58
21
8
36
Herkese merhaba, 15 temmuzda tüp bebek transferim yapıldı.3 tane dondurulmuş embriyo koyuldu(2si çok iyi kalite denildi 1i hücre sayısı azdı) 2si tuttu biri boş gebelik sonrada dış gebelikten dolayı hastaneye yatışım yapıldı ve maalesef geç fark edildiği için sağ tüpümü yırtmış iç kanama geçirdiğim için sağ tüpüm alındı.Benim gibi bu durumu yaşayanlar varmı nasıl bi yol izlediniz? Allah kimseye yaşatmasın tabii ama maalesef böyle durumlarda oluyor

Acınızı bos gebelik yaşayan biri olarak anlayabiliyorum. Çok üzüldüm, olabilecek tüm olumsuzlukları tek seferde yaşamışsınız. Allah yardımcınız olsun. Hayırla sağlıkla kucağınıza alacağınız günler yakındır insaallah. Biraz ara verip toparlanmaya çalışın. Ve naçizane tavsiyem biraz pahalı ama bir sonraki transferinizi embriyolara genetik test yaptırdıktan sonra gerçekleştirin.

Çok teşekkür ederim Amin inşallah Allah isteyen herkese nasip etsinEvet kesinlikle ara verip toparlanmam lazım. Sizede çok geçmiş olsun. Boş gebelik sonrası sizin durumlar nasıl gelişti. Genetiğe baktırdınızmı devamında. Doktorumda kalan embriyoların genetiğine bakılmasını tavsiye etti. Toparlandıktan sonra konuşacağız dedi nasıl bi yol izlememiz gerektiğini.

4 kez transfer denedik tutmadi hiç biri. 3 kez de kendiliğinden gebe kaldım. 1 boş 2 kimyasal. 5.transferi genetikli denedik. Sağlam gelen embriyo yüklendi şuan 18.haftadayim çok sukur

4 kez transfer denedik tutmadi hiç biri. 3 kez de kendiliğinden gebe kaldım. 1 boş 2 kimyasal. 5.transferi genetikli denedik. Sağlam gelen embriyo yüklendi şuan 18.haftadayim çok sukur
Çok sevindim sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza inşallah benimde sebebi belirsizdi hiç doğal hamile kalamadım doktorum tüpe gitmemiz bile garip dedi ama ilk transferde çok terslikler yaşadım iç kanama geçirdim en kötülerini yaşadım sanırım acaba bizimdemi genetiğe gitmemiz gerekir bu durumda. Bi de siz nerde tedavi gördünüz doktorunuz kim??

4 kez devlet hastanesinde denedik 5.yi bahceci Cem çelik. Ama cem bey ayrıldı ordan.baska kliniğe geçti

4 kez devlet hastanesinde denedik 5.yi bahceci Cem çelik. Ama cem bey ayrıldı ordan.baska kliniğe geçti
Cem beye bende gitmeyi düşünüyorum şuanda Brüksel tüp bebek merkezinde. Doktorumu değiştirmek istiyorum çünkü dış gebeliğimi anlayamadısiz memnunmuydunuz?

Cem beye bende gitmeyi düşünüyorum şuanda Brüksel tüp bebek merkezinde. Doktorumu değiştirmek istiyorum çünkü dış gebeliğimi anlayamadısiz memnunmuydunuz?
Açıkçası çok bi farkını göremedim ben doktorun. Devlette muayenelerim çok daha uzun ve detaylı oluyordu. Cem beyin on görüşmede gördük bi sonraki muayeneler 2 şer dakika sürmedi. Hep asistanlarla muhattap olduk. Tedaviye baslamadan önce 2 ay kullanmamız için takviye vitamin verdi. Biz biraz daha uzattık o süreyi ve verdiği vitaminlerden çok daha fazla şeyler yaptık yumurta ve sperm kalitesini arttırmak için. Sonra yumurta toplama yapıldı işte. Biz genetik teste gönderdik. Transferi Cem bey ayrıldığı için yerine gelen Mehmet reşit asoglu yaptı. Bahceciye laboratuvari için gitmiştik biz. Bence önemli olan burda emriyologlar. Doğru sperm ve doğru yumurtayı seçip eşleştirme işi kritik. Yoksa doktor dolu boş farketmeden oluşan bütün yumurtaları topluyor.

Sanırım iyi bi doktor bulmak çok zor. Bi sebep söyledilermi peki yumurta kalitesi ya da embriyo kalitesiyle ilgili. Mehmet hocayıda duymuştum o nasıl peki?? Evet doktor transfer ve sonrasında takipte çok önemli. Benim geç anlaşıldı dış gebeliğim ve tüpümün alınmasına sebep oldu.doktorda gebelik takibi için bence çok çok önemli.sizin şuanda mehmet hocamı takip ediyo.genetiğe bi de kaç embriyo gönderdiniz

Mehmet hocayı hiç tavsiye etmem. İletişim sıfır. Sosyal medyadaki videolar sizi aldatmasın. Cem hocada 2 dakika surduyse Mehmet hocada 1 dakika bile surmemistir muayeneler. 4 tane gönderdik 2 tanesi sağlam geldi. 1 tanesi yüklendi.mehmet hoca pgt li transferlerde çoğul yüklemeyi tavsiye etmem riskleri var ikiz gebeliğin, cok isterken hepsini birden kaybedebilirsin dedi 1 yukleme konusunda ikna etti bizi

Çok teşekkürler bana çok güzel bilgiler verdiniz.doktor konusunda gitmek istediğim isimler için bana fikir oldu.benimde geride kalan dondurulan 6 adet 3.gün embriyolarım var bunlar genetik için yeterli sanırım. Bana 3 embriyo birden transfer edildi.transferin 5. Günü yolculuk yapmak zorunda kaldım acaba bunlar hep bi etkenmi oldu stresde oldum çok tabii.boş gebelik için doktorunuz bi sebep gösterdimi??

Genetik test için embriyolarin 5.gune gitmesi şart diye biliyorum ama. Belli bir hucre sayisina gelince biyopsiyle parca alip emriyolari donduruyorlar. Genetik teste o biyopsi yaptiklari parcayi gonderiyorlar. genetik testin sonucu hemen cikmadigi icin mecbur sonuç gelinceye kadar embriyolari dondurmalari gerekiyor. Bazen 10 gun bazen 1 ay. Tamamen laboratuvarin çalışma gününe bağlı. Simdi sizinkileri çözdürüp 5.gune gitmesi beklenip tekrar dondurulur mu bilemedim.

Boş gebelik kalitesizlikten olur demişlerdi. Sperm ve yumurta buluşup dolleniyor, vücut hamile olduğunun sinyalini alıp beta üretmeye kese oluşturmaya başlıyor. Ama oluşan embriyo kalitesiz olduğu için yaşamaya devam etmeyip dollendikten bir süre sonra ölüyor.

Belkide yeniden toplama gerekebilir bana.hem dış hem de boş gebelik olması sanırım genetiğe gitmek şart bu durumda. Transferde 3.gün embriyoların ilk 3ünü çözdürdüler 3üde 5i güne gitti ama 2sinim kalitesi çok iyi denildi.tabi diğer kalan 6tanede 5.güne nasıl ulaşır bilemedim. İyi bi doktor ve iyi bi laboratuvar bulmam gerekir sanırım

Öncelikle geçmiş olsun bende iki tüp bebek tedavimde de dış gebelik geçirdim. Benim erken farkedildiği için iğneyle sonlandırıldı ikiside. Ama doktorum laproskopi önerdi dış gebeliğin sebebinin araştırılması için tüplerimde sıkıntı olduğunu düşündü. Rahim filminde sıkıntı görülmemişti açık gözüküyordu ama tüplerim hasarlıymış maalesef bu yüzden dış gebelik oluyormuş. Tüpler embriyoyu içine çekiyormuş bu yüzden dış gebelik oluyormuş tüpler alındı yeniden başlayacağım tedaviye.

Çok teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun. Benimde laparoskopi yapıldı iğne etkili olmayınca tüpüm alındı.zaten tüpümü yırtmıştı embriyo.diğer tüpümün iyi olduğunu söyledi doktor.sizin dış gebelik riskiniz artık sona ermiş olmuş. umarım herşey gönlünüzce olur.doktorunuz kim acaba??

Cok gecmis olsun benimde sag tupum dis gebelikten dolayi alindi ne olacak nasil olur acaba olurmu uzgunum ama yapacak bisey yok hayırlısı diyelim bizler sukur hayattayiz ya demekten baska yapcak biseyimiz varmi bilmiyorum

Cok gecmis olsun benimde sag tupum dis gebelikten dolayi alindi ne olacak nasil olur acaba olurmu uzgunum ama yapacak bisey yok hayırlısı diyelim bizler sukur hayattayiz ya demekten baska yapcak biseyimiz varmi bilmiyorum
Çok geçmiş olsun sizedemaalesef çok zor çok sıkıntılı dönemden geçmişsiniz sizde ama çok şükür hayatta ve sağlıklıyız. Tüp bebekmi yoksa doğal gebelikmiydi sizin. Bu arada diğer tüpünüz ve en önemlisi yumurtalarınız duruyor sakın üzmeyin kendinizi

Normalde tup bebek sirasindaydim dogal yolla oldu oda dus gebelik oldu malesef

Çok güzel açıklamışssınız o zaman bize 5aa falan demeleri yalandan mı acaba ona kafam takıldı. Kalitesiz madem a lar b ler neyin nesi demek oluyor bzm ilk tüp bebek hiç bu pgt falan bişey söylenmedi transferede az kaldı okudukça fenalaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…