• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekte aynı anda dış gebelik ve boş gebelik yaşayanlar

Çok güzel açıklamışssınız o zaman bize 5aa falan demeleri yalandan mı acaba ona kafam takıldı. Kalitesiz madem a lar b ler neyin nesi demek oluyor bzm ilk tüp bebek hiç bu pgt falan bişey söylenmedi transferede az kaldı okudukça fenalaşıyorum
Ne zaman transferiniz. Herşey gönlünüzce olsun🙏🏻🙏🏻 sakın stres olmayın eğer kaliteleri iyi ise sorun olmaz inşallah tutar bebişleriniz🙏🏻🙏🏻 kaliteleri için embriyoloğunuz ne dedi?? Size şöyle bişey söyliim elinizin ortasında bi mercimek düşünün siz stres yaptıkca elinizi kapatıp açın rahimde öyle.stres oldukca kasılıyor ve vücut embriyoyu atıyor.sizden ricam sakın stres yapmayın ben başıma gelenlerden yola çıkarak söylüyorum.çok stres yapmıştım o kadar pişmanımkii😞 ne düşündüysem başıma geldi maalesef

Peki doktorunuz nasıl tedavi önerdi. Ben diğer tüpüme rahim filmi çektirip devam edeceğim inşallah
Yarin dikislerim alincak inşallah drden ne zaman rahim filmi cektirebilirim onu ogrenicem yine tup bebek sirasini bekliycem hayirlisi inşallah

Yarin dikislerim alincak inşallah drden ne zaman rahim filmi cektirebilirim onu ogrenicem yine tup bebek sirasini bekliycem hayirlisi inşallah
Ağrılarınız varmı? Bende 18 ağustosda ameliyat oldum 20 eylülde ilk adetimi oldum.şehir dışında olduğum için 2ci reglide rahim filmini çektirmeyi düşünüyorum bende.inşallah tüp bebeğe kalmadan doğal yollarla olur sağlıkla🙏🏻🙏🏻

Ağrılarınız varmı? Bende 18 ağustosda ameliyat oldum 20 eylülde ilk adetimi oldum.şehir dışında olduğum için 2ci reglide rahim filmini çektirmeyi düşünüyorum bende.inşallah tüp bebeğe kalmadan doğal yollarla olur sağlıkla🙏🏻🙏🏻
Amin inşallah ilk gunler agrim oldu sonra gecti sukur

Çok güzel açıklamışssınız o zaman bize 5aa falan demeleri yalandan mı acaba ona kafam takıldı. Kalitesiz madem a lar b ler neyin nesi demek oluyor bzm ilk tüp bebek hiç bu pgt falan bişey söylenmedi transferede az kaldı okudukça fenalaşıyorum
merhaba, öncelikle sakin kalmanızı tavsiye ederim. stres kadar olumsuz etkileyen başka bir şey yok bu süreci. istiyorsanız ilaçlarınızı almayı unutun, iki doz atlayın şu stresin verdiği zararı veremez inanın.

teslim olup sakince süreci akışına bırakın. çünkü ne yaparsanız yapın sonucu değiştiremeyeceksiniz. siz kendinizi ikiye de bölseniz olması gereken olacak. yapabileceğiniz hiç birşey yok.

sorunuza gelince genetik test ile kalite farklı şeyler. kalite için gözle mikroskopla baktıklarında gördüklerini söylüyor doktorlar. evet bu da bir kriter. ama kaliteli embriyo demek kromozumu tam, genetiği sağlıklı demek değil.

genetik testte kromozom sayıyorlar. sadece biyopsi yapılabilmesi için embriyonun büyüyüp belirli hücre sayısına gelmesi gerekiyor. o yüzden 5. güne gitmesi isteniyor. öncesindeki embriyolara biyopsi yapılamadığı için bu şart var.

genetik test yaptırmak şart mı tabiki değil. kaliteli denen embriyodan genetik test yaptırmadan da gebelik elde edilir mi tabi ki evet. bu çoktan seçmeli şıkları olan bir süreç.

tamamen nasip, kısmet ve hastaya bağlı. bana iyi gelen size gelmez. bende işe yarayan size ters tepebilir. ben hiç belirti yaşamadan pozitif gördüm belki siz yerleşme kanaması yaşayacaksınız. fikir versin size burada okuduklarınız ama kendinizle kıyaslamayın.

daha önce 4 kez transfer yaptırdık biz. hepsi aa kalite dendi. ama tutmadı. 5.için artık olumsuzu yaşamaya bir kez daha negatifi görmeye takaatim kalmadığı için biz genetik testli transfer yaptırmak istedik. 25 tane yumurtam toplandı 6 tanesi 5.güne gitti. baştan teste 2 gönderdik ikiside bozuk geldi. mesela teste göndermeden direk transfer yapsaydık aa kalite ve 5.güne gitmesine rağmen yine olumsuzu yaşayacaktım.

kromozomunda sorun varmış embriyoların. bunu gözle baktıklarında anlamaları mümkün değil. sonra 2 tane daha gönderdik. 2 si de sağlam geldi çok şükür. 1 tanesi yüklendi ve şuan 21 haftalığım.

he şu da bir gerçek ki genetiği sağlam embriyo demek kesin tutacak demek değil. sadece tutma oranı daha yüksek. birde genetiğine bakıldığı için şuan da doktorum 2 li 3 lü tarama yapmadı bana. en başında bakılmış zaten dedi.

bu arada daha önceki 4 transferimde aa lar konuşulurken bu transferimde bc kalite embriyo ile hamile kaldım. size söylenen harflere çok takılmayın.

hakkınızda hayırlı olana gönlünüzü razı edin, inanın o zaman herşey çok daha kolay ve güzel oluyor

Bandirmada devlette hsg cekilmiyomus malesef ozel yada balikesir bursa devlete gitmem gerekiyomus adetten bir hafta sonra cekilebilirmisim

Çok sevindim sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza inşallah🙏🏻🙏🏻 benimde sebebi belirsizdi hiç doğal hamile kalamadım😞 doktorum tüpe gitmemiz bile garip dedi ama ilk transferde çok terslikler yaşadım iç kanama geçirdim en kötülerini yaşadım sanırım😞 acaba bizimdemi genetiğe gitmemiz gerekir bu durumda. Bi de siz nerde tedavi gördünüz doktorunuz kim??
Neden 3 tane koydular ve bir tanesi düşük kaliteysen ??

3-3-3-3 şeklinde 3.günde 9 tane embriyo donduruldu.ilk üçünü çözerken embriyoloğum sordu 3 tanemi 2 tanemi istersiniz diye.5 güne giderken bi tanesinin kalitesi düştü tabii aynı kalitede 5.güne ulaşamadı ama ikisinin kalitesi gayet güzel dedi.ben düşük kalitede olanıda istedim çünkü doktorum gebe bırakma ihtimali düşük dedi tekrarda dondurmak istemediler ama 3 tane denediğime çok pişmanım çünkü çok kötü sonuçlandı ikisi

3-3-3-3 şeklinde 3.günde 9 tane embriyo donduruldu.ilk üçünü çözerken embriyoloğum sordu 3 tanemi 2 tanemi istersiniz diye.5 güne giderken bi tanesinin kalitesi düştü tabii aynı kalitede 5.güne ulaşamadı ama ikisinin kalitesi gayet güzel dedi.ben düşük kalitede olanıda istedim çünkü doktorum gebe bırakma ihtimali düşük dedi tekrarda dondurmak istemediler ama 3 tane denediğime çok pişmanım çünkü çok kötü sonuçlandı ikisi
En fazla 2 tane koydurmak gerekiyor. Çünkü onlarda bölünüp 3-4 tane bebiş olabiliyor. Eğer ilk bebişiniz olacaksa 2 tane koydurun. Beslenmenize dikkat edin. Ceviz badem avokadoyu da düzenli tüketin. Ben transfer öncesi sıfır yağ, sıfır şeker, sıfır tuz yaptım. Transfer sonrası da düzenli sebze et meyve hergün yeterli miktarda yemiştim. Suyu da bol tüketin. Çok geçmiş olsun. Rabbim yeni transferinizde kolaylık versin.

Benim kalanları 5 ve 6. Gün olacaktır sanırım öyle dondurdular. 3. Gün embriyosu taze transfer oldum ilkinde

3-3-3-3 şeklinde 3.günde 9 tane embriyo donduruldu.ilk üçünü çözerken embriyoloğum sordu 3 tanemi 2 tanemi istersiniz diye.5 güne giderken bi tanesinin kalitesi düştü tabii aynı kalitede 5.güne ulaşamadı ama ikisinin kalitesi gayet güzel dedi.ben düşük kalitede olanıda istedim çünkü doktorum gebe bırakma ihtimali düşük dedi tekrarda dondurmak istemediler ama 3 tane denediğime çok pişmanım çünkü çok kötü sonuçlandı
Benim kalanları 5 ve 6. Gün olacaktır sanırım öyle dondurdular. 3. Gün embriyosu taze transfer oldum ilkinde
Aslında 3.gün dondurup.transfer ederken çözdürüyolar neden sizin 5 ve 6 Güne gidildi?? Ben taze transfer olamadım ohss durumunu yaşadım fazla yumurta çıkınca rahmi 2 ay dinlendirdi doktorum

En fazla 2 tane koydurmak gerekiyor. Çünkü onlarda bölünüp 3-4 tane bebiş olabiliyor. Eğer ilk bebişiniz olacaksa 2 tane koydurun. Beslenmenize dikkat edin. Ceviz badem avokadoyu da düzenli tüketin. Ben transfer öncesi sıfır yağ, sıfır şeker, sıfır tuz yaptım. Transfer sonrası da düzenli sebze et meyve hergün yeterli miktarda yemiştim. Suyu da bol tüketin. Çok geçmiş olsun. Rabbim yeni transferinizde kolaylık versin.
Amin inşallah. Çok sağolun tavsiyeleriniz için.çok dikkat ettim bende beslenmeme.sizin ilk transfer tuttumu?

N nisayurt çok teşekkürler ne kadar güzel yazmışsınız sakin olmaya çalışıyorum sürecim biraz uzadı araya histereskopi girdi mayısta tedaviye başlamıştım anladığım kadarıyla rahimde eğer tutunmaya engel durum yoksa embriyo kalitesi iyiyse tutar fakat iyi kalitede embriyoda tutmaz ve düşük olursa sanıyorum hemen genetik test yaptırmak en doğrusu. şu sıralar çok kişide bu sorunu duyuyorum embriyo 5aa fakat tutmadı genetik sorunlu gibi... hakkımızda hayırlısı olsun çok uğraştık anneliği o kadar çok hakediyoruz ki hepimiz.. Allahım hepimizin yüzünü güldürsün ne sınavlar verdik.. hiç bıkmadan. :KK200:hepimizin kucağı en kısa sürede dolsun inşallah

3-3-3-3 şeklinde 3.günde 9 tane embriyo donduruldu.ilk üçünü çözerken embriyoloğum sordu 3 tanemi 2 tanemi istersiniz diye.5 güne giderken bi tanesinin kalitesi düştü tabii aynı kalitede 5.güne ulaşamadı ama ikisinin kalitesi gayet güzel dedi.ben düşük kalitede olanıda istedim çünkü doktorum gebe bırakma ihtimali düşük dedi tekrarda dondurmak istemediler ama 3 tane denediğime çok pişmanım çünkü çok kötü sonuçlandı

Aslında 3.gün dondurup.transfer ederken çözdürüyolar neden sizin 5 ve 6 Güne gidildi?? Ben taze transfer olamadım ohss durumunu yaşadım fazla yumurta çıkınca rahmi 2 ay dinlendirdi doktorum
Kaliteleri çok iyi olduğu için 5-6 günlük olunca dondurdular. Çok şükür taze transfer de bebeğim oldu.şimdi 2. İçin düşünüyorum. Dondurulmuşları transfer ederken nasıl oluyor tedavi

Back