Çok güzel açıklamışssınız o zaman bize 5aa falan demeleri yalandan mı acaba ona kafam takıldı. Kalitesiz madem a lar b ler neyin nesi demek oluyor bzm ilk tüp bebek hiç bu pgt falan bişey söylenmedi transferede az kaldı okudukça fenalaşıyorum
merhaba, öncelikle sakin kalmanızı tavsiye ederim. stres kadar olumsuz etkileyen başka bir şey yok bu süreci. istiyorsanız ilaçlarınızı almayı unutun, iki doz atlayın şu stresin verdiği zararı veremez inanın.
teslim olup sakince süreci akışına bırakın. çünkü ne yaparsanız yapın sonucu değiştiremeyeceksiniz. siz kendinizi ikiye de bölseniz olması gereken olacak. yapabileceğiniz hiç birşey yok.
sorunuza gelince genetik test ile kalite farklı şeyler. kalite için gözle mikroskopla baktıklarında gördüklerini söylüyor doktorlar. evet bu da bir kriter. ama kaliteli embriyo demek kromozumu tam, genetiği sağlıklı demek değil.
genetik testte kromozom sayıyorlar. sadece biyopsi yapılabilmesi için embriyonun büyüyüp belirli hücre sayısına gelmesi gerekiyor. o yüzden 5. güne gitmesi isteniyor. öncesindeki embriyolara biyopsi yapılamadığı için bu şart var.
genetik test yaptırmak şart mı tabiki değil. kaliteli denen embriyodan genetik test yaptırmadan da gebelik elde edilir mi tabi ki evet. bu çoktan seçmeli şıkları olan bir süreç.
tamamen nasip, kısmet ve hastaya bağlı. bana iyi gelen size gelmez. bende işe yarayan size ters tepebilir. ben hiç belirti yaşamadan pozitif gördüm belki siz yerleşme kanaması yaşayacaksınız. fikir versin size burada okuduklarınız ama kendinizle kıyaslamayın.
daha önce 4 kez transfer yaptırdık biz. hepsi aa kalite dendi. ama tutmadı. 5.için artık olumsuzu yaşamaya bir kez daha negatifi görmeye takaatim kalmadığı için biz genetik testli transfer yaptırmak istedik. 25 tane yumurtam toplandı 6 tanesi 5.güne gitti. baştan teste 2 gönderdik ikiside bozuk geldi. mesela teste göndermeden direk transfer yapsaydık aa kalite ve 5.güne gitmesine rağmen yine olumsuzu yaşayacaktım.
kromozomunda sorun varmış embriyoların. bunu gözle baktıklarında anlamaları mümkün değil. sonra 2 tane daha gönderdik. 2 si de sağlam geldi çok şükür. 1 tanesi yüklendi ve şuan 21 haftalığım.
he şu da bir gerçek ki genetiği sağlam embriyo demek kesin tutacak demek değil. sadece tutma oranı daha yüksek. birde genetiğine bakıldığı için şuan da doktorum 2 li 3 lü tarama yapmadı bana. en başında bakılmış zaten dedi.
bu arada daha önceki 4 transferimde aa lar konuşulurken bu transferimde bc kalite embriyo ile hamile kaldım. size söylenen harflere çok takılmayın.
hakkınızda hayırlı olana gönlünüzü razı edin, inanın o zaman herşey çok daha kolay ve güzel oluyor