• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekle 2017 eylul-ekim anneleri

Bebeginizin Cinsiyetı?

• Erkek

OY: 24 48,0%
  • Kız

OY: 13 26,0%
  • Bir kız, bir erkek

OY: 5 10,0%
  • İkiz kız

OY: 4 8,0%
  • İkiz erkek

OY: 3 6,0%
  • Üçüz

OY: 1 2,0%

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
Canım benim doktorum 4 haftada bir çağırıyor artık okadar bunaldımki bana çok uzun geliyo günler geçmiyo haftaya pazartesi randevum burda başka doktora gitmek istesen seni almaz der git kendi doktoruna yada sadece hafta sonu yada geceleri hastaneye gidebilirsin ha bu arada öyle bebeğimi merak ettim dersen hiç bakmazlar ancak karnım çok ağrıyo kanamam var diyecen yani anlayacağın çok zalim bi yer bu Almanya kurban olayım tütkiyeme Rabbim burdan inşallah tez zamanda rızkımızı kaldırır diyorum
Gerçekten bu konuda türkiye gibi yok, çok katılar. Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşAllah canım.
Aslında kahve limon iyi geliyor ama bize kahve yasak
Niye yasak canım? Ben filtre kahve, türk kahvesi içiyorum 2 güne bi :) hatta bugün dayanamadım kola içtim, geçende canım niğde gazozu çekti 1 bardak içtim:)) umarım birşey olmaz

Gerçekten bu konuda türkiye gibi yok, çok katılar. Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşAllah canım.

Niye yasak canım? Ben filtre kahve, türk kahvesi içiyorum 2 güne bi :) hatta bugün dayanamadım kola içtim, geçende canım niğde gazozu çekti 1 bardak içtim:)) umarım birşey olmaz
Maşşallah canım bütün yasak olan şeyleri tüketmişsin :KK70: yanlız yinede dikkat et canım kahve zararlı kola zaten normalde içmememiz gerekiyor yani sen yinede dikkat et sonuçta iki can taşıyon Rabbim acılarını bizlere göstermesin ama biz yinede önlem alalım demi :KK39:

H hanzadex @Denizatidenizyildizi na katiliyorum. Benim transfer 7 subatta oldu ben 6 haftalikken karindan ultrasonla kalp atisinu duydum iki hafta once de bebegi gördüm... baska doktora gitmelisin hem de aciklamalisin durumunu.. o doktor bana pek guven vermedi. Insan boyut hafta vs ile ilgili konusmaz mi
H hanzadex canım ben de arkadaşlara katılıyorum. Çünkü ben en son gittiğimde 8 haftalıklardı ve elleri ayaklarının yapısını bile gördüm bana kaç mm olduğundan kaç cm olduğuna yemek keselerinden aradaki zarın ölçülmesine kadar herşeyi söylüyor. Yine de kötü düşünme ama şuan bebeğin hiç birşeyini ölçmeyip bilgi vermeyen dr şuan rahimde kanaman olsa allah korusun bunu nasıl fark edecek. Benim her muayenemde bakıyor rahim kanaması var mı diye. Burda kimse senin ve bebişlerinin kötülüğünü istemez bu kadar kişi söylüyoruz git başka biryere arkadaşım

Ya bence o kadar takmamak lazım ben de herşeyi yiyip içiyorum 2 saat sonra çıkarıyorum ama olsun :))))

Maşşallah canım bütün yasak olan şeyleri tüketmişsin :KK70: yanlız yinede dikkat et canım kahve zararlı kola zaten normalde içmememiz gerekiyor yani sen yinede dikkat et sonuçta iki can taşıyon Rabbim acılarını bizlere göstermesin ama biz yinede önlem alalım demi :KK39:
İnşAllah bu 3 aydan sonra düzenli beslenirim. Zaten gün boyu bulantı kusma yaşıyorum. Birde saçma sapan şeylere aş eriyom sanki bu gebelikte. Mesela küçük acı biberler, hayatımda acı sevmem ama onları ekmeğe sarıp yiyorum :)) kusmalarım geçse süt falan içiçem inş. Az önce bi bardak süt içtim katıyla geri çıkardım.
Ya bence o kadar takmamak lazım ben de herşeyi yiyip içiyorum 2 saat sonra çıkarıyorum ama olsun :))))
Ayy sorma çip köftesinden, yumurtalısından herşeyi canım çekiyor, acılı olan :)) aynen kasmıyorum bende, çok kilo verdim bu 3 ayda. Eşim diyo gözlerin kafanın içine girmiş :) yüzüm çöktü resmen kilo verince. Kusmak berbat birşey.

İnşAllah bu 3 aydan sonra düzenli beslenirim. Zaten gün boyu bulantı kusma yaşıyorum. Birde saçma sapan şeylere aş eriyom sanki bu gebelikte. Mesela küçük acı biberler, hayatımda acı sevmem ama onları ekmeğe sarıp yiyorum :)) kusmalarım geçse süt falan içiçem inş. Az önce bi bardak süt içtim katıyla geri çıkardım.

Ayy sorma çip köftesinden, yumurtalısından herşeyi canım çekiyor, acılı olan :)) aynen kasmıyorum bende, çok kilo verdim bu 3 ayda. Eşim diyo gözlerin kafanın içine girmiş :) yüzüm çöktü resmen kilo verince. Kusmak berbat birşey.
Ay aslında sana söylüyorum ama kendime edemiyorum cips delisi oldum gittim resmen büyük paketi bir defada tüketiyorum ama canım çok çiğköfte çekiyo kıymasız olandan görsem alacam ama lanet yerde istediğin şeyi hemen gidip alamıyorsun evime uzak çünkü yine canım Türkiyem aklıma geldi bir telefon hemen kapında çiğköften offffff offffffff

doktorum kahve, gazlı içecekler, alkol, sigara kesinlikle yasak dedi. Cay günde iki bardak birde bitki çayları yasak. Evde kendin ihlamur kaynatabilirsin dedi. Koyu yesillerden uzak dur dedi

Benim canım da baharatlı acı şeyler istiyor. Çiğ köfte lahmacun cips canım cekeni alıyorum. Ama mümkün olduğunca doktorun yasak dediği şeylerden uzak duruyorum. Geçen eşim gazoz içti canım cekti bir yudum aldım nefsimi koreltim. Icmedim bence artık alistirmamiz lazim sonra zor olacak.

Kolayi bende iciyorum arada canim ne yapayim sigara gibi bisi resmen tüm hucrelerim istiyo buz gibi tadi :eğlence:

Benim canım da baharatlı acı şeyler istiyor. Çiğ köfte lahmacun cips canım cekeni alıyorum. Ama mümkün olduğunca doktorun yasak dediği şeylerden uzak duruyorum. Geçen eşim gazoz içti canım cekti bir yudum aldım nefsimi koreltim. Icmedim bence artık alistirmamiz lazim sonra zor olacak.
Bende ayni durumdayim aci yiyorum ama hem rahat tuvelete cikmami sagliyo zaten doktorumla konustum acinin baharatin bebege zarari varmi dedim bebege yok fakat kabiz yapabilir o yuzden onermiyoruz dedi , kabizlik sorunun yoksa aynen devam canim kendi adima zaten bulantilardan bisi yiyip icemiyorum 5 kilo verdim canim istedigi bisi oldumu afetmiyorum vala:kk77:

doktorum kahve, gazlı içecekler, alkol, sigara kesinlikle yasak dedi. Cay günde iki bardak birde bitki çayları yasak. Evde kendin ihlamur kaynatabilirsin dedi. Koyu yesillerden uzak dur dedi
Cay ve koyu yesiller kan sulandiricinin etkisini azaltiyor canim aspirin yada diger kan sulandirici igne kullaniyosan onermiyolar, bitki caylari dusuge neden olabililiyor, sigara alkole zaten aciklamaya gerek yok , nette günde bir fincan kahveyi öneriyorlar aslinda ama yine kan sulandiricilara etkisi oldugu icin bazi doktorlar yasakliyor olabilir , gazli icecekler de midede sidirim güçlüğü yaratip yiyeceklerin besin degerini düşürüyormus , yani yiyip iciyosun ama direk vitaminini almadan posasini alip cikariyosun ama bu beslenme aliskanliklarini degistirmek cok zor masesef:KK43:

Ay aslında sana söylüyorum ama kendime edemiyorum cips delisi oldum gittim resmen büyük paketi bir defada tüketiyorum ama canım çok çiğköfte çekiyo kıymasız olandan görsem alacam ama lanet yerde istediğin şeyi hemen gidip alamıyorsun evime uzak çünkü yine canım Türkiyem aklıma geldi bir telefon hemen kapında çiğköften offffff offffffff
Kiyamam sana dedigin gibi memleketimde bi telefonla hersey kapida ,ona ragmen annemin yemeklini istiyor canim ama senin durumun daha zor canim disarda bile zor buluyorsundur belki istedigin seyleri , allah yardimcin olsun , rabbim yiyemedikerini rüyalarında yedirsin bebegine ins.

İnşAllah canımcım, sorun yok dediğine göre Allahın izniyle bişey olmaz inşAllah.. ikisinide sağlıkla kucağına alırsın inş..bidaha ne zamana gideceksin?
Kızlar kontrollere ne zaman gidiyorsunuz? Beni 3 haftada bir çağırıyor. Haftaya perşembe gideceğim inşAllah
Canim beni de ayda bir cagiriyor yeni drum. 4 haftadir bebeğimi gormedim. Nipt test de gecikti. Sabirsizlanmaya başladım. Dr um da bu hafta izinliymis. Tup bebek druma gidip bebegimi görcem test sonucu çıktığında.

Kızlar çok kötüyüm idrar yollarından enfeksiyon kapmistim bel ağrısı cabasi dün akşamdan beride ayıptır söylemesi ishal oldum ne yesem tuvalet akşama doğru çorba ve biraz birşeyler yedim ama şuanda onları çıkardım ama ne çıkarma nefes alamadım yarın doktora gidicem çok halsiz kaldım .. inşallah bebekte bir sorun yoktur
Canim ben de aynisini gecen hafta yasadim. Balik zehirlenmesi. Dr reflor verdi. Gunde 3 taneye kadar. Ama ben 1 tane içtim gunde. 2 gunde kesti. Barsak bozuklugu bebege zarai yokmus. Ates ve dehidrasyon zararli. Gunde 3 ten fazla diski varsa serum veriyorlar. Dahiliyeye git bence acilden. Serum versinler. Cok gecmis olsun. Bulantilari da costuruyor. Safra cikinca rahatliyorsun. Ben cok su ictim bulanti yapsa bile. Tuttum kendimi bebegim icin kusmadim hep. Bol potasyum alman gerek. Muz, kayisi, badem. Tuz ve seker dengesine de dikkat. Cok düşürüyor bulanti artiyor.

Dr lardan biri kafein 200mg a kadar serbest hamilelikte dedi. 1 fincan nescafe zaten 200mg. 1 turk kahvesi 60mg. Ben cay ve kahveden tiksindim ilk gunden beri icemiyorum. Bir digeri kahve yasak dedi ama cayi acik olarak sabah icebilirsin dedi. Benim tup bebek dr um cok rahat bi adam. Herseyi ye kasma demisti. Simdiki dr um askeri disiplinde rejim listesi verdi :D

Bende ayni durumdayim aci yiyorum ama hem rahat tuvelete cikmami sagliyo zaten doktorumla konustum acinin baharatin bebege zarari varmi dedim bebege yok fakat kabiz yapabilir o yuzden onermiyoruz dedi , kabizlik sorunun yoksa aynen devam canim kendi adima zaten bulantilardan bisi yiyip icemiyorum 5 kilo verdim canim istedigi bisi oldumu afetmiyorum vala:kk77:
Can'ım sen yine de gazlı içecek içme. Ben kuru kayısı yiyiyorum günde 2-3 tane o beni ne yersem yiyeyim kabız yapmıyor. Kahve zaten sevmiyorum. Sigarayı bırakalı 2 yıl oldu alkol almıyorum zaten. Çayı zor düşürdüm iki bardağa bazen 3 olmuyor desem yalan olur. Onu içme bunu içme biz ne içecek bilmiyorum. Yazın ben soğuk birşeyler içmeden duramam. Meyveli soda içerim her halde. Annem vişne ile komposto yapmış. Aslında meyvelerden yapılabilir

Arkadaşın dediği çok kasmamak gerek bence :) kızımda transfere 5 dk kalaya kadar sigara içtim. Hamile kaldım hamileliğimde sadece 1 kere içtim. Bu sefer tedaviye başlamadan 3 ay öncesi sigarayı bıraktım. Çünkü günde 1 paket içiyordum artık. Çok şükür tiksindim artık. Rabbim nasip ettikten sonra taşın üstünde bile oluyor, tabi tedbiri elden bırakmayacağız. Azda olsa bence canınızın çektiğinin tadına bakın canlar :) ama ben kusmalardan ne yesem fayda etmiyor. 12. Haftada yalan oldu :)) geçmiyormuş

Back