Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Canım anca girebildim siteye lucrinin bi saati yok beklemede olduğum için başka bi ilaç kullanmadım. Amaaa adet oldum ve kontrole gittim rahim temiz çıktı başlıyoruz transfer sürecine dün estofeme başladım 2 tane içiyorum
Estrofem dışında bişey var mı ?
Bide estrofemi ben artan dozlarla alacağım, günde 4 e kadar çıkacak. Sabah 2, akşam 2 olmak üzere, çok fazla ya heryerim şişecek :)

N nbbn , nasılsın bişey sormak istiyorum, senin transferin 1 ay bekleme sebebi rahim dinlendirme miydi ? Sen hangi şehirde tedavi görüyordun? Benim antalyada gittiğim merkez rahim dinlendirme uyguluyor da bu uygulama yaygın mı değil mi merak ediyorum , bide pgt diye bişeyden bahsetti mi sana doktorun ?

N nbbn , nasılsın bişey sormak istiyorum, senin transferin 1 ay bekleme sebebi rahim dinlendirme miydi ? Sen hangi şehirde tedavi görüyordun? Benim antalyada gittiğim merkez rahim dinlendirme uyguluyor da bu uygulama yaygın mı değil mi merak ediyorum , bide pgt diye bişeyden bahsetti mi sana doktorun ?
Canım ben şöyle yanıt vereyim.Benim doktorum rahim dinlendirme yapmadan yapılacak transferlerin riskli olacağını söyledi.Artık bunu bütün tüp bebek merkezlerinin yaptığını söyledi.Bende o yüzden beklemeye karar verdim.1 ay geç olsun güzel olsun dimi

Canım ben şöyle yanıt vereyim.Benim doktorum rahim dinlendirme yapmadan yapılacak transferlerin riskli olacağını söyledi.Artık bunu bütün tüp bebek merkezlerinin yaptığını söyledi.Bende o yüzden beklemeye karar verdim.1 ay geç olsun güzel olsun dimi
Sağol canım , senin izmirdi dimi, benim doktor da bu dinlendirme olayının yeni yeni yaygınlaşmaya başladığını, çünkü olumlu sonuç olasılığını arttırdığını söyledi. Tedavide rahim iyice uyarılıyor dedi, dinlendirme yaparsak iğneler hem vücuttan atılıyor hem de rahim eski haline dönmüş oluyor ve embriyonun tutunma olasılığı artıyor dedi. Aynen geç olsun güç olmasın :)

Sağol canım , senin izmirdi dimi, benim doktor da bu dinlendirme olayının yeni yeni yaygınlaşmaya başladığını, çünkü olumlu sonuç olasılığını arttırdığını söyledi. Tedavide rahim iyice uyarılıyor dedi, dinlendirme yaparsak iğneler hem vücuttan atılıyor hem de rahim eski haline dönmüş oluyor ve embriyonun tutunma olasılığı artıyor dedi. Aynen geç olsun güç olmasın :)
Evet canım izmirdeyim.İzmirdeki her merkez uygulamaya başlamış bunu

Yaaa benimde enfeksiyondan aynı hale geldim 2012 de bütün organlarım yapışmıştı bağırsaklarımı tek tek temizlemişler 2 günü yoğunbakımda olmak üzere 1 hafta hastanede kaldım; sonuç sol tüp kapanmış sağda sıvı birikmiş şubatta da laparoskopi oldum
D Duygum___ cnm bişey sorcam .
Senin nasıl anladılar.
Ben rahim filmi çekildim. Sol tüp hidroselpens çıkınca. Tüpüm için ameliyat olduğumda karnıma girince görüyorlar.
Doktorlar bana şunu söyledi.
Biz karın zarı yapışıklıklarını bilemeyiz.
Ameliyat ta görebiliriz. Ne rahim filminde nede muayenede anlarız dediler.
O yüzden ilk ameliyatımı yapamadılar.
Bizim gibi kişilerin işin ehli doktorlara ameliyat olması gerek.
Doktorum dedi ki doğumun olursa sezeryan yaparım ve sol tüpünü de asla vücudunda bırakmam alırım. Böyle bir yapının içinde kalması olmaz dedi.
Şimdi amh düşmesin diye aldırmadım baglattim çünkü.

Kızlar 4 haziranda tranferim vardı progesteron hormonu yüksek çıktığı için iptal edildi hiç başına gelen oldu mu

Kızlar 4 haziranda tranferim vardı progesteron hormonu yüksek çıktığı için iptal edildi hiç başına gelen oldu mu
Bende aynı durum olmuştu. Ocak sonu adetimle tedaviye başladım, şubatta olması gereken transferim progesteron yüksek olduğu için 2 adet dönemi sonraya ertelendi. Hatta sonra 1 ay da kist var diye bekledim. Mayıs ayını buldu yani transferim, çok şükür pozitif sonuç aldık :) Geç olsun, güç olmasın :KK66:

yelek yelek , transferin yapılacak mı yarın belli oldu mu ?
mavisorkide mavisorkide , senin temmuzda yapılacaktı sanırım. 1 ay kadar bekleme var, Doktor rahim dinlendirme mi yapacaz dedi ?
Canım benim transfer durumum yarın sabahki doktor kontrolümde belli olacak. Ben hemen yarın olsun istiyordum ama sizin yazışmalarınızı okuyunca rahim dinlendirme çok mantıklı geldi. Arınmış bir vücut mantıklı geldi.

Rahim durumum iyiyse transferim hemen yarın da olabilir. Öyle meraklıyı ve heyecanlıyım ki kızlar....

Bakalım yine de doktor neyi, nasıl uygun görürse öyle yapmayı düşünüyorum. Tecrübeli olan o.

Bende aynı durum olmuştu. Ocak sonu adetimle tedaviye başladım, şubatta olması gereken transferim progesteron yüksek olduğu için 2 adet dönemi sonraya ertelendi. Hatta sonra 1 ay da kist var diye bekledim. Mayıs ayını buldu yani transferim, çok şükür pozitif sonuç aldık :) Geç olsun, güç olmasın :KK66:
Tebrik ederim canım:) bak ne güzel hamile kalmışsın. Geç olmuş güç olmamış :) sağlıcakla kucağına da al inşallah. Darısı başımıza :)

Rahim dinlendirme ile ilgili dün edindigim bilgi, e2 3000 üzerinde olduğunda, 20 nin üzerinde yumurta alındığında ve rahim kalınlığının çok ince yada çok kalın olduğu durumlarda önerildiğini söylediler. Benim en son yapılan teste e2 2300 dün ve rahim kalınlığıda 8.8 oldugu için bekleme transferini yaptır dediler.
Acaba bende mi bekleseydim.

Tebrik ederim canım:) bak ne güzel hamile kalmışsın. Geç olmuş güç olmamış :) sağlıcakla kucağına da al inşallah. Darısı başımıza :)
Teşekkür ederim canım, hayırlısıyla kese ve kalp atışını da atlatırsak tam anlamıyla sevinebileceğim :) Hep dilimde dua, Allah isteyen herkese nasip etsin, benim gibi mutlu haberi alanlara da kucağına sağlıkla almak nasip olsun :dua:

İnşallah bende senin gibi olumlu sonuçlar alırım bakalım artık benim ne kadar ertelenecek bebeğinide sağ salim kucağına almayı nasip etsin Allah senin adına çok sevindim

Rahim dinlendirme ile ilgili dün edindigim bilgi, e2 3000 üzerinde olduğunda, 20 nin üzerinde yumurta alındığında ve rahim kalınlığının çok ince yada çok kalın olduğu durumlarda önerildiğini söylediler. Benim en son yapılan teste e2 2300 dün ve rahim kalınlığıda 8.8 oldugu için bekleme transferini yaptır dediler.
ĞY
canom beklemediğin iyi olmuş. Bence illa da gereken bir şey değil. Ben de beklemem inşallah.. sende herşey güzelmiş. Rahim dinlendirmede ulaşılmak istenen duruma sen zaten sahipmişsin :)

Umarım bana da yarın yapıverirler transferi..

X