Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Amin inşallah. Ben de aynı şeyi diyorum hep. Ne kadar insana dokunsa o kadar iyi ama kalabalık da yoruyor insanı tabi. Doktor beye güveniyorum çokça çünkü yıllardır sebepsiz denilen infertilitemizin sebebi çikolata kisti imiş. Kendisi teşhis koydu yani. Onca doktordan sonra.
İnşallah vesilemiz orası olur da mutlu olacağımız haberler alırız.
. Ewet bende her gttigimde bekliyorum calisinca gercekten yorucu oluyur bnmde sebepsz infertile hkkimizda hyrlisu olsun senin adina sevindim en azindan sorunu bulmus ona gore tedavi uygulanur

. O gunlerde gelecek canim bnde poxitifi gorerecegim bnm mutlulugundan sonra senin mutluluguna sevinecegiz birbirimize umut olacagiz ins
Rabbim gönlünüze göre versin inşallah. Kimseye aratmasın canım ALLAH m çok zormuş .
Benimde bi klomen+çatlama+normal yolla denendi şidmi bir de aşılama denendi ama maalesef bugün negatifi gördüm :KK43: Umarım emekleriniz boşa gitmez güzel hayırlı haberlerinizi alırız

Rabbim gönlünüze göre versin inşallah. Kimseye aratmasın canım ALLAH m çok zormuş .
Benimde bi klomen+çatlama+normal yolla denendi şidmi bir de aşılama denendi ama maalesef bugün negatifi gördüm :KK43: Umarım emekleriniz boşa gitmez güzel hayırlı haberlerinizi alırız
Çok zor vallahi her aşaması her detayı stresli :KK43: ara sıra isyan ediyorum etmemek lazım ama :KK43:

Çok zor vallahi her aşaması her detayı stresli :KK43: ara sıra isyan ediyorum etmemek lazım ama :KK43:[/aQUOTE]
Haklısınız anlayabiliyorum aslında. AŞılama sırasında bende sürekli isyan ettim şimdi negatifi görünce o ikiye katlandı . Doktorumuz eşime direk tüp bebek demiş. işin kötü tarafı polikistik görüntüsü var her tedavi gayet istenilene göre daha iyi gidiyor fakat hep negatif. yaşım genç ama yorulmuş gibi bir his var içimde. Oturup ağlayasım geliyor bazen. Ben bile şu aşamalarda oturup isyan ediyorum değil tüp bebek daha zor o yüzden haklısınız . Rabbim kolaylık versin . Emeklerinizi yağlı etsinn kucağınızı karnınızı sağlıklı sıhhatli hayırlı azada noksansız evlatlar ile doldursun inşaallah. ÇEktiğiniz emekleriniz boşa gitmesin inşaallah.

Canım aşılama da ilaç raporunu sgk anlaşmalı çalışan herhangi bi kadın doğum doktoru çıkarabiliyor ama tüp bebek de öyle değil. Gonal f, merional tarzı iğneleri devletin karşılaması için tüp bebek raporu çıkarman lazım. Bi de transfer sonrası kullandığımız crinone jel, progestan, estrafem tarzı ilaçları yazırabiliyorsun aile hekimine filan. Ama rapor olmadan kesinlikle yumurta büyütme iğnelerini devlet karşılamaz.

Devlet zaten yine bi kısmını karşılıyor ben gecen sene 1800 liraya aldım raporlu olarak ilaçları ama bayrağa ilaç aldım bi kısmı kaldı onları şimdiki tedavide kullanıcam
raporlu oldgn haldemi 1800 lira cnm yoksa devletin karsiladigimi ya cok karisik prosedurler var 3 yil dolmadan alanlari duydum heyete falan giriosn iste esindede prb varsa tup bebek raporu veriyorlar cunki asilamada eşlerde prb olunca ise yaramiyor

Umut kadar Umut kadar , canım nasılsın transfer yaklaşıyor dimi :) heyecanlı mısın ? Epey dinlendin mi
Canım ya ne zamandır giremedim . Iyiyim okul falan geçiyor zaman. Bi haftaya kadar afet olacağım olunca transfer için gideceğim. Sen nasılsın. Nasıl gidiyor tedavi. Inşallah Allah hepimize emeklerinin karşılığını verir hayırlısıyla....

Canım ya ne zamandır giremedim . Iyiyim okul falan geçiyor zaman. Bi haftaya kadar afet olacağım olunca transfer için gideceğim. Sen nasılsın. Nasıl gidiyor tedavi. Inşallah Allah hepimize emeklerinin karşılığını verir hayırlısıyla....
Tedavi bitti canım, senin gibi dinlenmeye geçtim bende :) inşallah 18 haziran transfer allahım şnşallah güzel olur :) şuan embriyo gelişim dönemindeyiz. 5. Gün gelmeden konuşmak istemiyorum bi aksilik çıkar diye korkuorum :cry:

raporlu oldgn haldemi 1800 lira cnm yoksa devletin karsiladigimi ya cok karisik prosedurler var 3 yil dolmadan alanlari duydum heyete falan giriosn iste esindede prb varsa tup bebek raporu veriyorlar cunki asilamada eşlerde prb olunca ise yaramiyor
Evet cnm bazı özel durumlarda 3 yıl ya da aşılama şartı kalkıyor. Evet raporum olduğu halde 1800tl ödedim ilaçlara ama raporun karşıladığı kadar maksimum miktarda ilaç aldım ki bayrağa fazlaydı 3te 2isini o zaman kullandım kalanları şimdiki tedavi de kullanıyorum iyi oldu. Raporla tedavi başında 1 kere toplu ilaç alıyorsun o yüzden raporun karşıladığı maksimum miktarı aldırıyorlar

Evet cnm bazı özel durumlarda 3 yıl ya da aşılama şartı kalkıyor. Evet raporum olduğu halde 1800tl ödedim ilaçlara ama raporun karşıladığı kadar maksimum miktarda ilaç aldım ki bayrağa fazlaydı 3te 2isini o zaman kullandım kalanları şimdiki tedavi de kullanıyorum iyi oldu. Raporla tedavi başında 1 kere toplu ilaç alıyorsun o yüzden raporun karşıladığı maksimum miktarı aldırıyorlar
anladm cnm eczacida bana unite unite karsiliyor demisti daha sorada kullanilmasi avantaj doktorun yazdigi ilaca goreds degisiyor tabi insallah guzel sonuclar alirsin emeklerinin karsiligini alirsin ben henuz beklemedym iliskiye devam adete kadar allah kerim son klomen arti catlamam olur insallah:dua:

anladm cnm eczacida bana unite unite karsiliyor demisti daha sorada kullanilmasi avantaj doktorun yazdigi ilaca goreds degisiyor tabi insallah guzel sonuclar alirsin emeklerinin karsiligini alirsin ben henuz beklemedym iliskiye devam adete kadar allah kerim son klomen arti catlamam olur insallah:dua:
Doktor bana bu tedavi de başka ilaç vericekti elimde gonal f ve merional var deyince ona döndü, hatta fark eder mi isterseniz sizin dediklerinizi alalım dedim yooo hiç fark etmez hepsi aynı zaten dedi.

İnşallah tüp bebeğe gerek kalmaz cnm

X