Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kızlar pazartesi malum transferim var yaş 27.5 ilk deneme dolayısıyla tek embriyo transferi yapılır dedi embriyolog ama doktorumla ilk gorusmemizde illa iki tane istersen bı tane 1. Kalite bı tane de geriden gelen koyarız demişti. Ben normalde ikiz istemiyorum çalışıyorum bakamam diye korkuyorum ama tekle de tutmazsa diye korkuyorum nolur akıl verin ya iki tane de ısrar mi etsem garanti mi olur yoksa ilk denemede bı taneyle mi yola koyulsam
Selam canım ikisininde tutma ihtimalini göz ardı etme iyi düşün öyke karar ver. Benim ilk denemem negatifti. 2.denememde de 2 tane koydurdum kesin tutarsa 1 tanesi tutar diye ikiside tuttu :)

Selam canım ikisininde tutma ihtimalini göz ardı etme iyi düşün öyke karar ver. Benim ilk denemem negatifti. 2.denememde de 2 tane koydurdum kesin tutarsa 1 tanesi tutar diye ikiside tuttu :)
Peki belli bı sorun var mıydi canım neden tutmadı ilkinde yüksek ihtimalle tek koydurucam

İlk deneme olduğu için nedeni araştırılmadı canım genelde ilk tedaviler tutmayabilir denilmişti. Dondurulmuşlarımla hemen 2.ye başladık oldu şükür
Dondurulmuşlarda ihtimal daha yüksek deniyor, gerçi olacaksa her türlü oluyor da :) hayırlı olsun ikizleriniz saglıkla büyüsünler kardeş kardeş :) tüp bebek yaptırma sebebiniz neydi

Dondurulmuşlarda ihtimal daha yüksek deniyor, gerçi olacaksa her türlü oluyor da :) hayırlı olsun ikizleriniz saglıkla büyüsünler kardeş kardeş :) tüp bebek yaptırma sebebiniz neydi
Çok teşekkük ederim. Belli olmuyor o canım ilk denememde dondurulmuştu benim. Benim tüplerimden bir tanesi kapalı ve eşimde morfoloji %1 o nedenle yaptırdık

Düşmeyen progesteron yüzünden ikinci kez transfer iptal
Aaaaaaa , progesteronu yükselten şey ne acaba, yada o yüksekken neden yapılmıyor.
Ben perşembe günü kan verdim progesteron bakılsın diye, perşembe akşamı çatlatma iğnesi yaptırdım , ertesi gün tekrar progestona baktı. İkisini karşılaştırcam dedi, Sonucu sormadım neye yaradığını da hiç sormamışım :) bugün yumurta toplama gerçekleşti demekki sıkıntı yok, transferim 18 haziran, bana verilen ilaç kullanma şemasına baktım da transferden 6 gün önce gene progesteron bakılacak yazıyor. Demekki önemli

Ayyy sorma :) nihayet evdeyim :) şükür atlattım Allahım inanamıyorum :) kız 11:00 gibi opu vardı, çatalda domtoru beklerken stres tavan yaptı zaten dünden beri geriliyordum :) gözlerim dolmaya başladı , sonra uyudum haberim yok odada uyandım :) kasıklarımda nasıl ağrı var, zaten stresten doluyum ya dünden beri ağrıyı bahane ettim bi ağlamak aldı beni :)) doktor hemşire eşim hepsine dedim ellemeyin beni ağlayıp rahatlayacam :) ağrı kesici iğne yapıldı , yarım saat sonra hafifledi ağrı. Ordan ayrıldık arabanın arkasında yattım geldim :)
Aşılamadaki doktorun verdiği estrofem ve crinone jel var kullanacağım ama 12 gün sonra başlayacam.
bugün başlayıp 4 gün kullanacağım tetradox var. 14 M2 toplanmış ( metafaz 2, olgunlaşmış ve kesin mikroenjeksiyon yapılacak) 18 haziran transfer var. 2 tane embriyoyu pgt ye göndercez ona göre 1 embriyo mu 2 mi koydurcaz bakalım. Pgt yaptırmak başarıyı %70 e kadar çıkarıyormuş , 1 ay rahim dinlendirme tutma olasılığını arttırıyormuş, rahim şuan iğne ve ilaçalrdan aşırı uyarılmış durumda ve 1 aylık süreçte normale dönecek o şekilde daha iyi sonuç alınıyormuş,
Şuan tek istediğim dinlenmek :)
Geçmiş olsun canım hadı atlattın darısı transferine:) bu arada o ağlama bende de oldu ya anestezinin etkisinden dediler ameliyattan çıktım ağlıyorum böyle bişeylerden dertleniyorum bilinçaltımı neydi hemşireler beni teselli ediyor :))

Bı doktorunu arasaydin canım bana verdikleri kâğıtta göbek deliğinin 4 parmak sağol solu falan yazıyor kol ya da kalçanın konusu bile geçmedi. Doktoruna Daniş karından vur sende
[/QUOTE
canım deri altı olduğu için koldan ve bacaktan da vuruluyor kasa denk gelmeyecek şekilde. Çünkü ilkini bana orda ki hemşire koldan vurdu opunun peşine. Ama en az moraran göbek olduğu için en mantıklı orası. Daha ağrısız.

Kızlar benim adet sancım başladı tam da günüm yarın. Yani hiçbir hamilelik belirtim yok üstne bide tasdiklercesine adet belirtlerim başladı. Öncesinde başlar benim sancılar. Şaşmadı Olmadı sanırım benim çok üzgünüm :KK43:

Kızlar günaydın öncelikle hepinizin anneler günü kutlu olsun. Emroyolg aradı 8 tanesinin gelişimi iyiymiş onun dışında yavaş gelişenler de varmis. Şansımız yüzde kaç sizce dedim bugün erken bişey söylemek için yarın netlesir durum ona göre konusurz dedi. Yarın sabah transferim var hayirlisiyla

Kızlar benim adet sancım başladı tam da günüm yarın. Yani hiçbir hamilelik belirtim yok üstne bide tasdiklercesine adet belirtlerim başladı. Öncesinde başlar benim sancılar. Şaşmadı Olmadı sanırım benim çok üzgünüm :KK43:
Canım gebelik belirtisiyle adet belirtisi biliyorsunki ayni. O yüzden erkenden can sıkmak yok yarını beklicez kesin sonuç için. Üzülme sakın sadece hayırlısını iste

Bu belirtilere hiç aldanma , vücudumuzun dengesi mi kaldı , adet olmadan umudu kesmek yok, ayrıca yarın kan testini yaptır , hiç kendine işkence etme :)

Cnm bazen hamilelik belirtisi adet belirtisiyle ayni oluyormus belkide oyledir olana kadar umidini kaybetme.Benimde bugun besinci ginum hagif adet belirtilerim var midemde bulaniuor kesin adet olucam diyorum ama ins olmayiz Rabbim yuzumuze baksin ins

İnşaallah canlar. Dua edin adet sancım çok fazla. Korkuyorum inşaallah dediğiniz gibidir:KK43: Anneler gününde bide anne olamayacağımı hissettim bikez daha:KK43: Allah hiçbirmizin emeğini boşa çıkarmasın olmayacaksa hayal ettirmesin Rabbim çok zor.

X