Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Devlet hastanesi prosedür dışında çıkmaz o zaman iki olmaz ama zaten sağlıklı bir tane yeter.
Allah razı olsun inşallah sağlıkla dünyaya gelir bebeklerimiz. Rabbim isteyen bu yolda çaba emek harcayan maddi manevi zorluklar yaşayan herkesi tez vakitte sağlıkla hayırla evlatlarına kavuştursun inşallah.

Tabiki saglikli olsun bir olsun o hic onemli degil ben bikac yorum okuyunca sasirdim ben mi yanlis biliyorum diye. AMIN guzel dilekleriniz icin

Herkese merhaba arkadaşlar, nasipse 30 Ekim’de transferim var. hayırlısıyla güzel haberler vermek nasip olur inşallah:KK200:

Arkadaşlar aranızda progestanı vajinal fitil olarak kullan oldu mu, sabah akşam 2’şer tane kullanıyorum ve zorlanıyorum açıkcası, bir de azda olsa biraz akıyor bu normal mi yoksa hiç akmaması gerekiyor, bu arada transferim salı günü

Arkadaşlar aranızda progestanı vajinal fitil olarak kullan oldu mu, sabah akşam 2’şer tane kullanıyorum ve zorlanıyorum açıkcası, bir de azda olsa biraz akıyor bu normal mi yoksa hiç akmaması gerekiyor, bu arada transferim salı günü
biraz akması normal canım ben de vajinal kullanıyorum günde 4 defa çalıştığım için zor oluyor hazneye koyduktan sonra biraz uzanamıyorum o yüzden de birazı çıkıyor ama o kadar önemli değilmiş. vücut gerekeni alıyormuş. inşallah transferin hayırlısıyla sonuçlanır canım:KK200:

Bende vajinal fitil olarak kullaniyorum gunde 3 defa disari ciktigim zamanlar surekli yatamadigim icin bi kismi disariya akiyor ama normalmis ilk 10 dk yeteri kadar emiliyormus
Transferin hayirli olsun insallah saglikla pozitif sonucun olsun

Selamlar kızlaaarr.. Görüşmeyeli nasılsınız? Topik in ilk yazısına baktım yeniler yok. Ama olsun hepsinin bi zamanı var işte.. Rabbim yüzlerimizi güldürsün inşallah...

Perşembe günü yani 25 Ekim de dondurulmuş Yumurtalarımızla transferimizi yaptık.. :KK49:
6sı test günüm . :süslü:Bakalım neler olack .

Bende vajinal fitil olarak kullaniyorum gunde 3 defa disari ciktigim zamanlar surekli yatamadigim icin bi kismi disariya akiyor ama normalmis ilk 10 dk yeteri kadar emiliyormus
Transferin hayirli olsun insallah saglikla pozitif sonucun olsun
Cevabın için çok teşekkürler, inşallah sağlıcakla sonuçlanır,çok zor ama sonucunda bebek kokusu için değer diye düşünüp yapıyorum her defasında. Sen de sağlıcakla kucağına alırsın inşallah:anneadayı::KK200:

Selamlar kızlaaarr.. Görüşmeyeli nasılsınız? Topik in ilk yazısına baktım yeniler yok. Ama olsun hepsinin bi zamanı var işte.. Rabbim yüzlerimizi güldürsün inşallah...

Perşembe günü yani 25 Ekim de dondurulmuş Yumurtalarımızla transferimizi yaptık.. :KK49:
6sı test günüm . :süslü:Bakalım neler olack .
Ahhh ne güzel transferin olmuş, inşallah sağlıkla tutunurken devamı gelir kucağına almak nasip olur:KK200::anneadayı::anneadayı:

biraz akması normal canım ben de vajinal kullanıyorum günde 4 defa çalıştığım için zor oluyor hazneye koyduktan sonra biraz uzanamıyorum o yüzden de birazı çıkıyor ama o kadar önemli değilmiş. vücut gerekeni alıyormuş. inşallah transferin hayırlısıyla sonuçlanır canım:KK200:
İnşallah cnm :KK200:senin de kucağına almak nasip olur inşallah, cevap için teşekkürler:KK200:

Ben de transferden 5 gun once basladim sabah 1 aksam 1 kullaniyorum en az 45 dk yatiyorum sonrasinda biraz akiyor illaki...

Yanit için cok teşekkür ederim aklimda taslagi olusturdunuz haftaya bakalim ne diyecek doktor artik vakit kaybetmek istemiyorum umarim cok uzatmaz. Benim devlet hastanesi sanirim cift embriyo trasnferi bende uygulanmaz malum.

Sizinde bebeginizi saglikla kucaginiza.almak nasip olsun insallah cok zor bir surec atlattiniz ve en hayırlısını hak ettiğinize inaniyorum her birinizin.
35 yas ustuysen 2 embriyo transferi olabilir...35 yas altiysan ilk iki denemede 1 ucuncude 2 embriyo transferi yapilabilir...ben 37 yaşında ilk denememdi iki yane yerlestirildi:)

Merhabalar ben 5 yıldır mücadele ediyorum, eşim azospermi idi şükür geçen nisan tese ile sperm bulundu, arkasından opu işleminde ohss oldum tedavim iptal oldu, ama 4 adet dondurulmuşum var, sonra sol tüpüm alındı ameliyat oldum birsürü kist ve rahim duvarında bozukluklar ve yapışıklık lar varmış onlar temizlendi nasipse 2 hafta sonra ilk transferim var, ne düşüneceğimi bilemiyorum şuan boşlukta gibiyim bu şekilde olumlu sonuçlanan varmı inşallah hepimiz için hayırlısı olur :KK16:

Merhabalar ben 5 yıldır mücadele ediyorum, eşim azospermi idi şükür geçen nisan tese ile sperm bulundu, arkasından opu işleminde ohss oldum tedavim iptal oldu, ama 4 adet dondurulmuşum var, sonra sol tüpüm alındı ameliyat oldum birsürü kist ve rahim duvarında bozukluklar ve yapışıklık lar varmış onlar temizlendi nasipse 2 hafta sonra ilk transferim var, ne düşüneceğimi bilemiyorum şuan boşlukta gibiyim bu şekilde olumlu sonuçlanan varmı inşallah hepimiz için hayırlısı olur :KK16:

Selam canım, senin durumunda olup hamile kalan çok insan var.. benim de bir arkadaşım tek tüple hamile kalmıştı. o yüzden moralini sakın bozma.. bizim ümitten başka neyimiz var.. Rabbim den ümidini kesme.. :)

Selam canım, senin durumunda olup hamile kalan çok insan var.. benim de bir arkadaşım tek tüple hamile kalmıştı. o yüzden moralini sakın bozma.. bizim ümitten başka neyimiz var.. Rabbim den ümidini kesme.. :)
İnşallah, dua ediyorum rabbim hepimize hayırlısını versin inşallah, olmaz dediklerimiz oluyor , pozitif olmam lazım

Üzülme canım tüp bebek tedavisinde tüplerin bir fonksiyonu yok zaten, direk alıp Rahime bırakıyorlar embriyoyu. 2 tüpü tıkalı olan bir arkadaş vardı tüp bebek ile ikiz hamileliği yaşıyor şuan, o yüzden hiç sıkma canını Rabbim “Ol” der ve olur inşallah

Ben de az önce transferimi olup geldim çok güzel bir andı:) açıkcası canım yandı biraz ama içim de kıpır kıpırdı zaten doktorum hemşirem hepsi çok pozitifti enerji verdiler diyebilirim:) 2 tane yerleştirildi, sağlıcakla ve hayırlısıyla tutunurlar inşallah❤️

Ben de az önce transferimi olup geldim çok güzel bir andı:) açıkcası canım yandı biraz ama içim de kıpır kıpırdı zaten doktorum hemşirem hepsi çok pozitifti enerji verdiler diyebilirim:) 2 tane yerleştirildi, sağlıcakla ve hayırlısıyla tutunurlar inşallah❤️
hayirli olsun hayirla sağlıkla tutunurlar insallah canım

Üzülme canım tüp bebek tedavisinde tüplerin bir fonksiyonu yok zaten, direk alıp Rahime bırakıyorlar embriyoyu. 2 tüpü tıkalı olan bir arkadaş vardı tüp bebek ile ikiz hamileliği yaşıyor şuan, o yüzden hiç sıkma canını Rabbim “Ol” der ve olur inşallah
İnşallah, doktor da öyle diyor 2 transfer mi yapıldı benim tek olacak büyük ihtimal ilkndeneme e devlette çünkü:KK16:

X