Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Sanirim duzensiz arttiginda oluyor yada duzenli artistan sonra dusus oldugunda iste insan bilemiyor neyin noldugunu kesesini gorsen kalp atislarini duyacak miyim diyorsun zor bir surec :)
Evet evet, mesela benim şuan 4+2'deki değerim 570 ti. Dış gebelikte 40. Gün 3000 çıkmıştı. Düzenli artış olsa 4+2 deki değerm 90 civarına tekabül ediyor. Sanırım düzenli olmamış artış o zaman. Takip edince süreç zorlu geçiyor doğru, ben 4 kere hcg testi yaptırdım mesela gerek yok 2 kez yeterli demelerine rağmen:) değerlerim opu sonrası 13. Günden itibaren 2 gün arayla 82-241-572-1220 çıktı. Umarım herkes için en hayırlısı olur çünkü psikolojik olarak yıpratıcı bi süreç.

Kızlar mide bulantısı çekenler için bileklik satılıyormuş eczanelerde ismini bilmiyorum ama benim yolculuklarda çok midem bulanıyor kendim için almayı düşündüm. Burdaki yorumları okuyunca belki bi yardımım olur diye sizede söylemek istedim..

İnşallah seninledir rabbim kucağına almayı nasip etsin benim de
8. Gün 7,2
9.gün 8,71
Benim sonum ne olcak ya ..??

Kizlar Çarşamba günü kese görmek için doktora gideceğim. (transferin 22. Gününde gideceğim) Şimdiden korku sardı. Sağ kasık bölgesinde bir kaç gündür batma-sanci var. Dış gebelik olur diye çok korkuyorum. Bu durumda olup kese görebilen varmı?

Kız bıkar mıyız :) ama insan bi yorum yapamıyor. Artış oranı çok düzenli, istikrarlı. Ama yorum yapacak olan dr. Bişey dedi mi, teste devam mı. İnşallah kese de görünür kalp atışı da duyulur. Amin

2 günde bir beta hcg değerinize bakıldı mı? Bakıldıysa değerler nasıldı

Doktor artışı çok beğeniyor. Geç tutunmuş sanırım diyor. Sizler değeriniz kaçtayken gördünüz keseyi

Kasıkta batma sancı kısa ı kısa gayet normal. Stres gebelik için Bebek için çok zararlı sakin ol ve pozitif ol bir şey olmaz evvel Allah'ın izniyle.

Doktor artışı çok beğeniyor. Geç tutunmuş sanırım diyor. Sizler değeriniz kaçtayken gördünüz keseyi
Ozaman sevinebiliriz :))) hcg 1000 i geçince kese görünüyormuş. Vajinal muayeneden bakılmasını istemezsen , hcg nin biraz daha artmasını bekliyormuşsun karından baktırmak istersen.

Kaçıncı denemeniz?

İlk denemem. 7 ay önce 10 cm lik basit yumurta kisti oldu. Sağolsun doktor beni korkuttu ameliyat olmaya razı oldum. Halbuki ilaçla birkaç ayda kuculurmus. Bir de açık ameliyat yaptı. Hiç gebe kalmadan sezeryan kadar kesi var karnımda. Bir de rezervimin dibe vurmasına neden olmuş. Allah'a havale ediyorum.

Üzgünüm umarım keseyi görür ve sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz. Güzel haberlerinizi bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…