Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
6 ağustos, Mini_mini Mini_mini (5.gün embriyosu)
6 ağustos, D DEROS1986 (5.gün embriyosu)
7 ağustos, _Citlembik_ _Citlembik_ (3.gün embriyosu)
14 ağustos, Cankiriklarim Cankiriklarim (?)
15 ağustos, alisanindunyasi alisanindunyasi (4.gün embriyosu)

Kızlar tebrikler :KK200: inşallah zamanında keselerinizi görür kalp atışını duyarsınız. Siz şimdi nisan annesi mi olacaksınız :anneadayı: size bi tavsiyem olacak, şuan nekadar sağlıklı şeyler yiyebiliyorsanız yiyin. Mide bulantısı başlayınca bişey yiyemiyorsunuz gerçi herkes benim gibi olmaybilir ama siz gene de yiyin :) ben pozitifi alınca güzl bi beslenme düzeni oluşturmuştum. İyiki o dönemler yemişim, şuan 4-5 kilo verdim sanırsam :cry:

Son düzenleme:

Kızlar tebrikler :KK200: inşallah zamanında keselerinizi görür kalp atışını duyarsınız. Siz şimdi nisan annesi mi olacaksınız :anneadayı:
Nehira-27 Nehira-27 ne güzel yazmışsın inş. gebeliklerimiz sağlıkla devam eder, ben de hep bi korku hali var kesesini görecek miyim? Kalp atışı oluşacak mı diye ? Şuan değerler nasıldır falan sizler bu dönemleri nasıl atlattınız?

Nehira-27 Nehira-27 ne güzel yazmışsın inş. gebeliklerimiz sağlıkla devam eder, ben de hep bi korku hali var kesesini görecek miyim? Kalp atışı oluşacak mı diye ? Şuan değerler nasıldır falan sizler bu dönemleri nasıl atlattınız?
Hcg 1000 i geçince kese göründü bende. Ondan tam 14 gün sonrada kalp atışına gitmiştik :)

Kızlar tebrikler :KK200: inşallah zamanında keselerinizi görür kalp atışını duyarsınız. Siz şimdi nisan annesi mi olacaksınız :anneadayı: size bi tavsiyem olacak, şuan nekadar sağlıklı şeyler yiyebiliyorsanız yiyin. Mide bulantısı başlayınca bişey yiyemiyorsunuz gerçi herkes benim gibi olmaybilir ama siz gene de yiyin :) ben pozitifi alınca güzl bi beslenme düzeni oluşturmuştum. İyiki o dönemler yemişim, şuan 4-5 kilo verdim sanırsam :cry:
Bu giden kilolar geri gelecek:) Iyiki vitaminler var onlardan aliyodur bebis vitaminlerini ama sen direncsiz kaliyorsun insallah gececek bu günlerin az kaldi

Bu giden kilolar geri gelecek:) Iyiki vitaminler var onlardan aliyodur bebis vitaminlerini ama sen direncsiz kaliyorsun insallah gececek bu günlerin az kaldi
Dün kontrolüm vardı, doktora dedimki ben bulantılara açlığa bi şekilde dayanıyom tamam , normal diyorsanız bu durum ben katlanırım dedim :) ama zayıfladım vücudum bebeği besleyemez de bişey olursa dedim. Olmaz dedi , zayıflaman da normal dedi. 2 hafta daha sabret sonra yemeye başlayacaksın hatta fazla yiyeceksin dedi :) şuan 12. Hafta olmaya odaklandım.

İnşallahhh canım senin de Allah yardımcın olsun. Buarada benim de 5.gün embriyosuydu :)

Kızlar merhabalar
Bu konularda aslında tecrübeli olmama rağmen (2 doğal 2 tüp bebekle düşüklerim var) her tedavi kişi aynı da olsa farklı tepkiler verebiliyormuş. 13 ağustos transfer tarihim genetik taraması yapılmış 1 adet 5. Gün embriyosu konuldu ayın 23 ünde değerim 454 çıktı 25 inde yani dünde 1408 çıktı bana çok yükselmiş gibi geldi korktum biraz ama hemşire gayet normal olduğunu söyledi kontrole de 2 hafta sonra çağırdı bu sürede bana biraz uzun geldi :KK14:

Evet eğer tutarsa 30 nisan doğum gözüküyor. :)

Kizlar selam
Farkli bir konu altinda birinin degeri 240 tan 200 e düsmüs 3.defa baktirdiginda fark etmis sonra keseyi görememisler simdi dis gebelik veya kimyasal diyormuş doktoru yani bunu yazarak iyimi yaptı kötü mü yaptı tartışılır ben öyle hemen evham yapan bir insanda değilim ama ilk defa bu değerlerle bu şekilde sorun yaşayan gördüm
Siz ne düşünüyorsunuz?

Kizlar selam
Farkli bir konu altinda birinin degeri 240 tan 200 e düsmüs 3.defa baktirdiginda fark etmis sonra keseyi görememisler simdi dis gebelik veya kimyasal diyormuş doktoru yani bunu yazarak iyimi yaptı kötü mü yaptı tartışılır ben öyle hemen evham yapan bir insanda değilim ama ilk defa bu değerlerle bu şekilde sorun yaşayan gördüm
Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben 2000den değerin düştüğünü okudum :KK43:
Ne yapıcaz bilmiyorum çaresizce değerin yükselmesini bekliyoruz az önce sağ kasığımdan aşağıya doğru bir ağrı girdi nefesim kesildi umarım kötü birşey olmamıştır

Kizlar selam
Siz ne düşünüyorsunuz?
Evet kimyasal veya dış gebelikte böyle oluyor. Ayrıca 200-300 hcg düşmesi zor bi değer değil. Benim dış gebeliği öğrendiğimde 3000 idi hcg değerim

Kizlar selam
Siz ne düşünüyorsunuz?

Ocak ayında düşükle sonuçlanan 5. denememin hcg değerleri, düşüp sonra yükselme bile var..

5 aralık : Transfer

12.gün 17 aralık : 75,22

14.gün 19 aralık : 111,44

16.gün 21 aralık : 189,01

20.gün 25 aralık : 300,59

22.gün 27 aralık : 337,85

24.gün 29 aralık : 511,94

26.gün 31 aralık : 504,47

28.gün 2 ocak : 645,62

6 ocak : 783,99

8 ocak : 756,58

11 ocak : 725,65

Ocak ayında düşükle sonuçlanan 5. denememin hcg değerleri, düşüp sonra yükselme bile var..

5 aralık : Transfer

12.gün 17 aralık : 75,22

14.gün 19 aralık : 111,44

16.gün 21 aralık : 189,01

20.gün 25 aralık : 300,59

22.gün 27 aralık : 337,85

24.gün 29 aralık : 511,94

26.gün 31 aralık : 504,47

28.gün 2 ocak : 645,62

6 ocak : 783,99

8 ocak : 756,58

11 ocak : 725,65
Sizin degerleriniz cok az artis gostermis aslinda ama doktorlar yinede kesin bir tani koyamiyor ilk basta keseyi goremeyince yorum yapabilyorlar

Sizin degerleriniz cok az artis gostermis aslinda ama doktorlar yinede kesin bir tani koyamiyor ilk basta keseyi goremeyince yorum yapabilyorlar

Evet zaten olmayacağının sinyalini en başta veriyor. 2 embriyo olduğu için hemen ilaçları kesmedi. Sanırım 27 aralıkta kestik, sonraki değerlere hcg düşer mi diye bakıldı.. keseyi gördük ama kalp atışı olmadı :KK43:

Evet kimyasal veya dış gebelikte böyle oluyor. Ayrıca 200-300 hcg düşmesi zor bi değer değil. Benim dış gebeliği öğrendiğimde 3000 idi hcg değerim
Sanirim duzensiz arttiginda oluyor yada duzenli artistan sonra dusus oldugunda iste insan bilemiyor neyin noldugunu kesesini gorsen kalp atislarini duyacak miyim diyorsun zor bir surec :)

X