Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Çabalarının gözyaşlarının mükafatını hayırlısı ile versin Rabbim inşallah için geçecek bugünler evlatlarımızı kucağımıza alınca hepsi unutulacak inşallah :KK66: şimdi bunlar doğunca insan bağırmaya bile kıyamaz şımarık olmasalar bari :KK70:
Amin canım inşallah geçecek ve güzel günleri gelecek onun hayali güçlü tutuyor aslında annelik fedakarlığı başlıyor bir nevi :anne:
Allahım hepimizin gönlüne göre versin her türlü dayanma gücü versin zor bir imtihan :dua: :işsiz:

Merhaba..
Bugün burada çoğunuzun olumlu msjlarını okuyup inanın çok sevindim..Bende kendimden bahsedip bikaç bişey sormak istiyorum.Benimde 11 yumurtam toplanmıştı güzel olan 6 tane var şu an donduruldu.Kısmetse ağustos ayındaki adetle tr sürecine giricez.Sorum şu;
**Bu süreçte yine ilaç kullanıcakmışım rahimi kalınlaştırmak içinmiş..
**Başka birşey kullanacak mıyım bunun dışında?
**Ve ilk denememiz, ilk denemede tutma olasılığı nasıl var mı ilk denemede yüzü gülen arkadaş...?

Şey bugün aradılar 7. Gün bir tane yumurtam daha döndürülmüş 5aa dediler . İşlemden 7 gün sonra üstelik durumu belli olmayan iki yumurtadan biriydi umudumuz yoktu şaşırdım açıkçası. Benim kilo vermem lazım bir de ohss nedeniyle en az 2 ay bekleyecektim kilo için de beklesem sorun olur mu acaba yani zaman geçtikçe kalitelerinde azalma olur mu ki
5aa süper ben 5ba ile hamile kaldım

Kızlar benim yumurtalarım eşit boyutlarda değil. hepsini ölçmediler ama 17-18 olan 3 tane var gerisi 15 civarı. Perşembe toplasak olgunlaşmamış olacak çoğu, cumartesi toplasak büyük olanlar için gecikmiş olacağız cuma opu yapalım dediler.

Gonal f'i kesip yerine decapeptyl verdi doktor. Bunu kullanan var mı?

Şu an tedavide misin, iğneler karnı çok şişiriyo.
Hastanede yattım ama hala şişlik var kolay geçmeyecek belli oldu
Sen bugün kan verecektin kaç çıktı

Evet bende merak ediyorum
Teşekkür ederim kızlar meyda ettiğiniz için.
Kızlar transferin 9.gunu az önce test yaptım silikte olsa pozitif geçen cuma çatlatma iğnesi gibi bir iğne vurdum göbekten acaba onun etkisimidir
İnşallah pozitif sonucun, ben epey önce başladım testlere o güne etkisi kalmıyor gibi. İnşallah sağlıklıdır.

Hastaneden çıktım eve geldik ama şişlik devam hala yavaş yavaş gidecek galiba hastanede kalmak istemiyordum zaten.
Bugün kan sonucu 350 olmuştu cuma günu çağırdı Dr tekrar teste.

Hastanede yattım ama hala şişlik var kolay geçmeyecek belli oldu

Teşekkür ederim kızlar meyda ettiğiniz için.

İnşallah pozitif sonucun, ben epey önce başladım testlere o güne etkisi kalmıyor gibi. İnşallah sağlıklıdır.
Ya sonunda biri cevap yazdı çok sağol inş kanda çıkar. Sen de tez zamanda toparlanıp çıkar ve bugunlerin tadını evinde çıkarırsınız

Ya sonunda biri cevap yazdı çok sağol inş kanda çıkar. Sen de tez zamanda toparlanıp çıkar ve bugunlerin tadını evinde çıkarırsınız
Çıktım canım ama hala şiş durumdayım yavaş geçecek belli ki.
Ben 5. Gün başladım testlere 5. Gün embriyosu idi ilk iki gün çok silik sonraki 3 gün daha belirgindi. Kan sonucun pozitif gelecek inşallah.

Perşembe olacak opum. 10 tane 18-21 mm ve sayisini bilmediğim baska biraz daha küçükler var. Mini tüp bebek yapıldı ama adetler normal tüp bebeğe yakın. Hayırlısı diyorum..

Çıktım canım ama hala şiş durumdayım yavaş geçecek belli ki.
Ben 5. Gün başladım testlere 5. Gün embriyosu idi ilk iki gün çok silik sonraki 3 gün daha belirgindi. Kan sonucun pozitif gelecek inşallah.
Ben ohss yumurtlama döneminde oluyor sanıyordum ne kadar enteresan insan vücudu ya... En yakın zamanda rahatlarsın umarım. Benim 3.gun embriyosu bı de bu iğnelerin bazisi bhcg iceriyormus son vurduğunu üzerinden 5gun geçti bakalım artık cuma günü netlesecek en azından bu iki günü mutlu geciricem ,:)

Hastaneden çıktım eve geldik ama şişlik devam hala yavaş yavaş gidecek galiba hastanede kalmak istemiyordum zaten.
Bugün kan sonucu 350 olmuştu cuma günu çağırdı Dr tekrar teste.
Tebrik ederim, geçmiş olsun canım. Bol bol dinlen bebişinle beraber :) telefonun bozuk olduğunu unuttum whatsaptan yazmışım cevap bekliyom :)

Şey bugün aradılar 7. Gün bir tane yumurtam daha döndürülmüş 5aa dediler . İşlemden 7 gün sonra üstelik durumu belli olmayan iki yumurtadan biriydi umudumuz yoktu şaşırdım açıkçası. Benim kilo vermem lazım bir de ohss nedeniyle en az 2 ay bekleyecektim kilo için de beklesem sorun olur mu acaba yani zaman geçtikçe kalitelerinde azalma olur mu ki
Pardon ben 2bb ve 3ba ile hamile kalmışım. 3ba şu an yanımda uyuyor :)

Merhaba..
Bugün burada çoğunuzun olumlu msjlarını okuyup inanın çok sevindim..Bende kendimden bahsedip bikaç bişey sormak istiyorum.Benimde 11 yumurtam toplanmıştı güzel olan 6 tane var şu an donduruldu.Kısmetse ağustos ayındaki adetle tr sürecine giricez.Sorum şu;
**Bu süreçte yine ilaç kullanıcakmışım rahimi kalınlaştırmak içinmiş..
**Başka birşey kullanacak mıyım bunun dışında?
**Ve ilk denememiz, ilk denemede tutma olasılığı nasıl var mı ilk denemede yüzü gülen arkadaş...?
Hoşgeldiniz aramıza :) hayırlı olsun tedaviniz. Sorularınızı sorayla yanıtlayayım :) bu süreçte rahim kalınlaşması için ilaç veriliyor, bu ilaç aynı zamanda vücudu hamileliğe hazırlıyor. Biz hamile olmadığımız için vücut embriyoyu yabancı madde gibi algılamasın diye o ilaçla vücuttaki hamileyken yükselen hormonu yapay yolla sağlıyor. Ben bunun için estrofem kullanıyorum mesela. Bunun dışında kullanılacak ilaçlar kişiye göre kişinin sorununa göre değişir. Estrofem dışında crinone jel kullanıyorum. vitamin ve coraspin kullanıyorum. İlk denemesinde pozitif alan bi sürü kişi var. 1. Sayfamızı incelersen öok faydası olur :)

kızlar opu'dan önceki gün iş için seyahat edeceğim 2 uçak 3 araba seyahati bir günde 17 saat boyunca :KK43:

X