Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kızlar kendi kendime çok düşünmeyecem sorgulamayacam diye söz verdim ama gene son bir kez bişeyler sorgulayacam :KK71:
Şimdi hormonlar normal, kan la ilgili herşey normal, pgt ye gidip sağlam dönen embriyo var. Rahim normal .buna rağmen herşeyi normal olup tutunmayan oluyor mu :ukala:
Evet gerisi Allaha kaldı ama teknik açıdan baktığımızda şuan ne engel olabilir , stres de yapmazsam herşey olumlu gibi. Rahmim 1,5 aydır dinlendi , hazırım yani :KK55:
Transfer olmadan önce doktor görüşme yapıp değerlendirme bilgilendirme yapıyormuş, embriyo hakkında bilgi veriyormış insan iyice heyecanlanacak ya
yauvv.. aklına getirme şimdi tutunayanı.. Aklına güzel şeyler getir; kalp atışları, alacağın ciciler, doğduktan sonraki o masum yüz.. :KK36: Sen pozitif düşün gerisini salla :KK5:

Nehira-27 Nehira-27 canım bak gelmiş transfer zamanın hayırlı olsun, sana ve diğer transfer olan arkadaşlara duam inş. sımsıkı tutunur embiryolarınız size 12 gün sonrada gelir bebiş haberleri.

Transferin gerçekleşmek üzere :) şuan seni uyutmak üzerelerdir büyük ihtimal . İnşallah embriyoların şıp diye yapışsın oraya hiç zorlanmadan . :dua::dua: Sen çıkcan ben gircem , 3 te benim de , hadi bakalım sırayla bu işler parayla değil diyecem ama parayla hem de çok paraya :KK70:
Çözülfükten sonra embriyo büzülüp kasılmış buda şansı düşürüyormuş 6 domdurulmuş var başka çözün defim sağlıklı embriyo şans vermek gerek dedi transfer etti ama çok üzgünüm

Çözülfükten sonra embriyo büzülüp kasılmış buda şansı düşürüyormuş 6 domdurulmuş var başka çözün defim sağlıklı embriyo şans vermek gerek dedi transfer etti ama çok üzgünüm
Allah Allah hiç duymamıştım büzülüp kasılma diye bir şey. Yine de umutsuz olmayın, sağlıklıymış işte. Onlar önemsiz ayrıntılardır.

Allah Allah hiç duymamıştım büzülüp kasılma diye bir şey. Yine de umutsuz olmayın, sağlıklıymış işte. Onlar önemsiz ayrıntılardır.
Duyduğumuz her olumsuz cümle tedirgin ediyo işte çünkü çok emek maddi manevi zorluğu var hayırlısı elbette ama 1-0 yenik başladık

Transferin gerçekleşmek üzere :) şuan seni uyutmak üzerelerdir büyük ihtimal . İnşallah embriyoların şıp diye yapışsın oraya hiç zorlanmadan . :dua::dua: Sen çıkcan ben gircem , 3 te benim de , hadi bakalım sırayla bu işler parayla değil diyecem ama parayla hem de çok paraya :KK70:
Umarım herşey yolunda gider ben ağlamaktan yüzüm gözüm şişti anestezi de duygusallaştırdı biraz

Duyduğumuz her olumsuz cümle tedirgin ediyo işte çünkü çok emek maddi manevi zorluğu var hayırlısı elbette ama 1-0 yenik başladık
Aaa.. büzülme olayını bende duymamıştım.. hatta dondurulmuşlarda şansın arttığını da söylüyorlar.. :KK51:
Ama yine de olumsuz düşünmeyelim.. Canı veren Rabbim, ümidini hiç kaybetme canım.. :KK49:

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, benim gittiğim klinikte yumurta toplamanın anestezi ile transferin ise anestezi olmadan yapıldığını duydum. Transfer esnasında anestezi özel isteğe bağlı mı yapılıyor acaba?

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, benim gittiğim klinikte yumurta toplamanın anestezi ile transferin ise anestezi olmadan yapıldığını duydum. Transfer esnasında anestezi özel isteğe bağlı mı yapılıyor acaba?
transferde anesteziye gerek yokki canım hiçbirşey hissetmiyorsun vajinal muayene gibi aynı :KK66:

X