Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Arkadaslar yumurta toplamadan sonra prednol kullananiz var mı bana Dr yazmış ama ilaç kullanma talimatlarının olduğu reçete de bu ilaç yok kafam karıştı

Arkadaslar yumurta toplamadan sonra prednol kullananiz var mı bana Dr yazmış ama ilaç kullanma talimatlarının olduğu reçete de bu ilaç yok kafam karıştı
Ben kullanmadım ama tekrarlayan kayıp yada başarısızlıklarda kullanıldığını biliyorum

Hayırlı sabahlar arkadaşlar. Tüp bebek tedavisine yeni başladık. Bugün adetliyken muayene oldum. Doktor sağ yumurtalıkta kist görünüyor dedi, kan sonuçları ile birlikte değerlendirelim dedi. Çok üzüldüm. :KK43: Hemen iğnelere başlanacak diye heyecanlanıyordum. İnşallah olumsuz bir şey değildir. Dua edin inşallah güzel haberler almak nasip olsun. Hepimiz için :KK200:
E2 yani estradiol normal çıkarsa kist sıkıntı olmuyo onu aspire edip tedavi başlanabiliyor

Benim iki dış gebeliğim var normal yollardan olan. Ondan mı yazdı acaba ya Dr da cevap
yazmadi. Çok sağolun cevabınız için
Prednol kortizon aslında vücut bebeği yabancılayıp atmasın diye başlanıyor benimde dört normal gebelik kaybım var başlayalım dedim hayır dedi

Dün bı tane içtim şimdi de cvp yazmış içme diye bişey olmaz herhalde siz ikibriyo mu tek embriyo mu transferi olacaksınız
Dedim ya transfer sonrası kullanılıyo benim transfer oldu ayın beşinde ama tutmayacak bir transfer yapılmış embriyolog bi arkadaşla konuştum da mucizeye ihtiyacın var dedi.hakkımızda hayırlısı

Benim doktor kaynaklı beta hcg sonucu illaki tepkim olcak benim beşinci gün aa kaliteydi çözerken sıkıntı oldu. Umarım gönlünce olur
büzüşen embriyo idi sanırım senin ki değil mi Rabbim nasip ederse olur inşallah canım içinde can bulur belki doğal ortamına girince düzelmiştir güzel düşün :KK66:

büzüşen embriyo idi sanırım senin ki değil mi Rabbim nasip ederse olur inşallah canım içinde can bulur belki doğal ortamına girince düzelmiştir güzel düşün :KK66:
Evet embriyo kasılmış. Yaa benim anlamadığım tamam ilk denemem 33 yaşındayım çift transfer için uygun değilsin diyo bu mevzuat buna itirazım yok ebeyim çoğul gebelik risklerini çok iyi biliyorum da . Ben kadın Doğum Hastanesi nde çalışıyorum ilk uygulama 30 yaş altı üç embriyo yu kim nasıl transfer ediyo. Zaten iki transfer tek tutuyo çoğu zaman. Çok sinirliyim

Evet embriyo kasılmış. Yaa benim anlamadığım tamam ilk denemem 33 yaşındayım çift transfer için uygun değilsin diyo bu mevzuat buna itirazım yok ebeyim çoğul gebelik risklerini çok iyi biliyorum da . Ben kadın Doğum Hastanesi nde çalışıyorum ilk uygulama 30 yaş altı üç embriyo yu kim nasıl transfer ediyo. Zaten iki transfer tek tutuyo çoğu zaman. Çok sinirliyim
neden tek böyle bir yasamı varki herkes 3 tane bile koydurtuyor şaşırdım ama sen şimdilik bekle üzülme sinirlenme bebeğin etkilenmesin canım belki tutundu bilemezsin

neden tek böyle bir yasamı varki herkes 3 tane bile koydurtuyor şaşırdım ama sen şimdilik bekle üzülme sinirlenme bebeğin etkilenmesin canım belki tutundu bilemezsin
İzin alamıyorum her defasında eşim gelemiyor tek başıma koşturuyorum süreç benim için iki kat meşakkatli il dışından geliyorum

Yasa var evet 35 yaş altı ilk iki uygulama tek embriyo sonrası çift. 35 yaş üstü sıkıntı yok çift transfer edilebiliyor da bence tüm merkezler uymuyo bu mevzuata

X