Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Saglıkla kucağınıza almak nasip Etsin canım peki bi belirtin oldumu
Amin canim insallah 24. Gunum canim bugun tranferimin ilk baslarda hafif agrilarim vardi ama normal diye pek takmadim zaten rahat bi surec gecirdim hic biseyi kafama takmadim stres yapmadim normalde cok takintili ve stresli sinirli birisiyimdir ama Allahm ole bi guç verdiki bende hic bisey yoktu dinlenerek gecirdim gunlerimi hep suan 5+5 iz hafifden mide yanmalarim bulantilarim var hafif batlarim oluyor ama artk normal bunlar Allahm tamamini erdirsin artk hayirlisimi nasip etsin rabbim :anneadayı::nazar: sen hangi asamadasin istedgin soruyu sorabilirsin canim bildiklerimi cevaplarim :KK200::KK15:

Amin canim insallah 24. Gunum canim bugun tranferimin ilk baslarda hafif agrilarim vardi ama normal diye pek takmadim zaten rahat bi surec gecirdim hic biseyi kafama takmadim stres yapmadim normalde cok takintili ve stresli sinirli birisiyimdir ama Allahm ole bi guç verdiki bende hic bisey yoktu dinlenerek gecirdim gunlerimi hep suan 5+5 iz hafifden mide yanmalarim bulantilarim var hafif batlarim oluyor ama artk normal bunlar Allahm tamamini erdirsin artk hayirlisimi nasip etsin rabbim :anneadayı::nazar: sen hangi asamadasin istedgin soruyu sorabilirsin canim bildiklerimi cevaplarim :KK200::KK15:
Sağol canım bende transferimin 5 günü bugün de bel ve kaşık ağrım var bende çok takmadım ama ister istemez düşünüyorum tabi

Nehira-27 Nehira-27 canım bugün transferin var di mi hayırlı olsun inşallah güzel olumlu sonuç alırsın :KK19:
Ayyyy heyecanlandım bi an :) herkes böyle yazınca :) teşekkür ediyorum gepinize çok moral oluyor yalnız olmadığını düşünüyor insan :) hepİmiz inşallah güzel sonuçlar alırız yarabbim , senin yarın olacak gibi dimi transferin ayyy , beraber bekleriz en azından :)

Ayyyy heyecanlandım bi an :) herkes böyle yazınca :) teşekkür ediyorum gepinize çok moral oluyor yalnız olmadığını düşünüyor insan :) hepİmiz inşallah güzel sonuçlar alırız yarabbim , senin yarın olacak gibi dimi transferin ayyy , beraber bekleriz en azından :)
Evet canım yarın genetikten 3 sağlam geldi.
İnşallah olumlu sonuçlanır güzel pozitif düşün, yanındayız tabi.

Hazırımmmm yarın saat 13 te şimdi çıktım kontrolden anestezi altında olcak benimki
Transferin gerçekleşmek üzere :) şuan seni uyutmak üzerelerdir büyük ihtimal . İnşallah embriyoların şıp diye yapışsın oraya hiç zorlanmadan . :dua::dua: Sen çıkcan ben gircem , 3 te benim de , hadi bakalım sırayla bu işler parayla değil diyecem ama parayla hem de çok paraya :KK70:

Ben de sabah 9 da kontrol muayenem vardı, ona geldim. Bi sıkıntı yok öğleden sonra 3'te olacak transferim . Hayırlısı olsun hepimiz için. Benim anastezi bişey demediler :)

Şimdiden hayırlı olsun canım, bebiş/bebişler sıkı sıkı tutunsun annelerine, tez zamanda mutlu haber al inşaalah :anneadayı::emir_bebek::KK76:

Kızlar kendi kendime çok düşünmeyecem sorgulamayacam diye söz verdim ama gene son bir kez bişeyler sorgulayacam :KK71:
Şimdi hormonlar normal, kan la ilgili herşey normal, pgt ye gidip sağlam dönen embriyo var. Rahim normal .buna rağmen herşeyi normal olup tutunmayan oluyor mu :ukala:
Evet gerisi Allaha kaldı ama teknik açıdan baktığımızda şuan ne engel olabilir , stres de yapmazsam herşey olumlu gibi. Rahmim 1,5 aydır dinlendi , hazırım yani :KK55:
Transfer olmadan önce doktor görüşme yapıp değerlendirme bilgilendirme yapıyormuş, embriyo hakkında bilgi veriyormış insan iyice heyecanlanacak ya

Kızlar kendi kendime çok düşünmeyecem sorgulamayacam diye söz verdim ama gene son bir kez bişeyler sorgulayacam :KK71:
Şimdi hormonlar normal, kan la ilgili herşey normal, pgt ye gidip sağlam dönen embriyo var. Rahim normal .buna rağmen herşeyi normal olup tutunmayan oluyor mu :ukala:
Evet gerisi Allaha kaldı ama teknik açıdan baktığımızda şuan ne engel olabilir , stres de yapmazsam herşey olumlu gibi. Rahmim 1,5 aydır dinlendi , hazırım yani :KK55:
Transfer olmadan önce doktor görüşme yapıp değerlendirme bilgilendirme yapıyormuş, embriyo hakkında bilgi veriyormış insan iyice heyecanlanacak ya
Merhaba nerede yaptırıyorsunuz tüp bebeği? İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun :KK15:

X