Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Canim eminmisin benim bildigim adet döngüsünün ortasinda transfer olmuyor mu ? Adetten 3 gun once olmasi tuhafima gitti
eminim canım ilaç şeması var elimde transfere kadar ve transferden sonrasını da gösteren. ben de bilmiyom ki , 5 temmuz transfer, 9 temmuz adet olmam lazım .gün yaklaşınca arayayım bir ama transferden 3 gün önce proluton diye bi iğne yapcam onunla bi bağlantısı vardır belki. daha önce başka şeylerde de bazen çelişkiye düştüm ama hepsinin mantıklı bi açıklaması vardı bunun da vardır mutlaka :)

hayırlı olur tedaviniz inşallah. güzel şeylerin yanında olumsuz şeyler de oluyor bazen malesef :KK17::KK61: inşallah hiçbirimiz yaşamayız, sağlıklı beslenme ve stresten uzak durma, pozitif olmak, umutlu olmak inanmak çok önemli , gerisini Allaha ve doktorlara bırakacaz. tüp bebek yaptırma sebebiniz neydi ve yaşınız kaçtı.
Transferden sonra maydonoz yemeyin gebelerede verilmiyo rahim temizleme özelliği varmış maydanozun

yelek yelek , Avalon80 Avalon80
kızlar hamileliğiniz hayırlı olsun sağlıklı ilerlemeler nasip olsun :anneadayı::KK200:

Teşekkür ederim canım, amin inşallah :) Hamileyim di mi ben şimdi, listede görünce de pek bi hoşuma gitti :anneadayı: :) Allahım isteyen, çabalayan, bu zorlukları çeken herkese tez zamanda nasip etsin inşallah :)

eminim canım ilaç şeması var elimde transfere kadar ve transferden sonrasını da gösteren. ben de bilmiyom ki , 5 temmuz transfer, 9 temmuz adet olmam lazım .gün yaklaşınca arayayım bir ama transferden 3 gün önce proluton diye bi iğne yapcam onunla bi bağlantısı vardır belki. daha önce başka şeylerde de bazen çelişkiye düştüm ama hepsinin mantıklı bi açıklaması vardı bunun da vardır mutlaka :)
Canım 3 gün çok erken bence sor adet tarihini yanlış hesaplamasınlar benek zaten ilk 4 günde tutunuyo, benim transfer 10 gün önce oldu adetten

adet öncesi mi sonrası mı oluyor transer ben onu bile bilmiyorum :KK43: ben opudan sonra adet oldum, adetin 3.günü
(22 mayıs) doğum kontrol hapına başladım. 12 haziranda bıraktım. 14 haziran adet oldum.
tekrar 9 temmuzda adet olmam lazım, ama 5 temmuz transfer günüm. kaç günde bir adet oluyorsun demediler bana, neye göre ayarladılar acaba transfer gününü? transferden 3 gün önce proluton diye bi iğne vurcam acaba o adet olmamı engelleyecek bişey mi ?
Cylo ilaç kullanıyorum şu sıralar .reglimin 5.günü basladim . Ilaç bittikten iki gün sonra regli olurum ins. Regli ile transfer için tedavi süreci başlıyacak anladigim kadarıyla . Doktor ilaç bittikten yaklaşık 20 gün sonra transfer oluyor demişti. Nasipse yaşayıp göreceğiz aşamalari ins .

Aynen ben simdiden bırakıyorum yemeyi cok sevdigim halde
Ben neleri neleri bıraktım, bi kere kafein içeren şeyler içilmicek, kola fanta vs yok, paketli HİÇBİR gıda tüketilmicek çikolata dondurmada yok,ısıl işlem görmüş ürünler sosis sucuk salam gibi, dışardan turşu falan yemeyin ilaçla yapılıyo hepsi, sakatat yasak karaciğerde dahil (karaciğer fazla A vitamini içerdiği için)
Bağırsaklar için Kefir içebilirsiniz probiyotik gıdalar tüketebilirsiniz bağırsaklara yararlı bakteri takviyesi yapılır kuru kayısı hurma falan ben hergün yedim içtim normalde hep kabızımdır hatta ayıptır söylemesi hemoroidimde var çok şükür bu süreçte hiç kabız olmadım. Bol bol bol su, meyvenizi yiyin ama muz yemeyin kabız olmamak için.
Şuan hatırladıklarım bunlar

Ben neleri neleri bıraktım, bi kere kafein içeren şeyler içilmicek, kola fanta vs yok, paketli HİÇBİR gıda tüketilmicek çikolata dondurmada yok,ısıl işlem görmüş ürünler sosis sucuk salam gibi, dışardan turşu falan yemeyin ilaçla yapılıyo hepsi, sakatat yasak karaciğerde dahil (karaciğer fazla A vitamini içerdiği için)
Bağırsaklar için Kefir içebilirsiniz probiyotik gıdalar tüketebilirsiniz bağırsaklara yararlı bakteri takviyesi yapılır kuru kayısı hurma falan ben hergün yedim içtim normalde hep kabızımdır hatta ayıptır söylemesi hemoroidimde var çok şükür bu süreçte hiç kabız olmadım. Bol bol bol su, meyvenizi yiyin ama muz yemeyin kabız olmamak için.
Şuan hatırladıklarım bunlar
Ohh süpersin tekrarlama oldu benim icin
Yazan ellerin dert görmesin:-)

selam evet sesin çıkmaz oldu nasılsın, nasıl gidiyor hayat ? bende bayram yoğun geçti giremedim ne zamandır, 11 gün kaldı benim inşallah kısmetse :dua::dua::dua:
Ayın 5 i mi aynı gün transfer olacağız eğer öyleyse şayet adetimin ikinci günü 2 mm ölçülen endometrium arıza çıkarmazsa malum bende her ay bi sıkıntı çıkıyo ‍♀️

Ayın 5 i mi aynı gün transfer olacağız eğer öyleyse şayet adetimin ikinci günü 2 mm ölçülen endometrium arıza çıkarmazsa malum bende her ay bi sıkıntı çıkıyo ‍♀️
İnşallah aynı gün oluruz beklemesi kolay olur :) senin progesteron yüksekti dimi, düştü mü o

İnşallah aynı gün oluruz beklemesi kolay olur :) senin progesteron yüksekti dimi, düştü mü o
Onu kontrol altına almak için lucrin 10 ünite yapıyorum hergün cyloprogynova kullanıyorum onda sıkıntı yokta adetin ikinci günü 0.3 çıktı. Korkum bu ay endometriumdan yana 2 mm di inceydi umarım 8 mm i geçer

X