Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kizlar merhaba, ben de bu ay doktor onaylarsa tedaviye baslayacagim.ilk denemem olacak.internette yazilanlar cok moralimi bozdu eve canli cocuk goturme orani falan bu nedir? Hamile kalinsa bile bebegin olme ihtimali mi oluyor?

selam :) daha dün profilini inceledim acaba transfer oldun mu diye :) canım ben de dondurulmuş embriyomun transferi için bekliyom , 11 gün kaldı, özel bişey yapmıyorum özel bişey yiyip içmiyorum , bu rahatlık iyi mi kötü mü bilmem :) ama kendimi toparlayıp o moda girmem lazım artık :) ne yiyip içsek iyi gelir acaba :) senin yaklaşık kaç günün kaldı adetine , inşallah beraber oluruz yoldaş lazım :)
Benim var daha canim . 5 temmuz gibi regli olurum büyük ihtimal .. regliden sonra neler oluyor asamalr nelerdir yaşayarak öğrenmek istiyorum. Tedavi dışında özel beslenme düzeni var mı merak ediyorum .

Kizlar merhaba, ben de bu ay doktor onaylarsa tedaviye baslayacagim.ilk denemem olacak.internette yazilanlar cok moralimi bozdu eve canli cocuk goturme orani falan bu nedir? Hamile kalinsa bile bebegin olme ihtimali mi oluyor?
hayırlı olur tedaviniz inşallah. güzel şeylerin yanında olumsuz şeyler de oluyor bazen malesef :KK17::KK61: inşallah hiçbirimiz yaşamayız, sağlıklı beslenme ve stresten uzak durma, pozitif olmak, umutlu olmak inanmak çok önemli , gerisini Allaha ve doktorlara bırakacaz. tüp bebek yaptırma sebebiniz neydi ve yaşınız kaçtı.

Hepimiz icin hayirli olsun insallah.Yasim 34.Benim sebebim esimde sayi hareket dusuklugu morfolijde sorun var.benim hormonlarimda bi sorun cikmadi.sanirim bu adetimle baslayacagiz tedaviye.ama ben daha tedaviye baslamadan strese basladim.yapmamam gerektigini bildigim halde endiseliyim.Ankara da centriumda deneyecegim.siz hangi sehirdesiniz hangi merkez?merkezi secerken nelere dikkat ettiniz?
hayırlı olur tedaviniz inşallah. güzel şeylerin yanında olumsuz şeyler de oluyor bazen malesef :KK17::KK61: inşallah hiçbirimiz yaşamayız, sağlıklı beslenme ve stresten uzak durma, pozitif olmak, umutlu olmak inanmak çok önemli , gerisini Allaha ve doktorlara bırakacaz. tüp bebek yaptırma sebebiniz neydi ve yaşınız kaçtı.

:) öyle değil misin , ben de beklemedeyim 11 gün var canım
Ah, çok az kalmış artık.. taaa ne zamandan gün saydığını hatırlıyorum canım. Çoğu gitmiş azı kalmış. Mutlu bakıyosun gör bak güzel bitecek :)

Ya ne bileyim.. kan değerim düşük geliyor bana. Korkuyorum ultrason gününe kadar bişey olur da değer yükselmez diye.. bi yandan da seviniyorum, negatif demediler, değer de hep arttı diye.
Kesesini görsem, kalp atışını bi duysam keşke.

Ah, çok az kalmış artık.. taaa ne zamandan gün saydığını hatırlıyorum canım. Çoğu gitmiş azı kalmış. Mutlu bakıyosun gör bak güzel bitecek :)

Ya ne bileyim.. kan değerim düşük geliyor bana. Korkuyorum ultrason gününe kadar bişey olur da değer yükselmez diye.. bi yandan da seviniyorum, negatif demediler, değer de hep arttı diye.
Kesesini görsem, kalp atışını bi duysam keşke.
Allah yardımcın olsun cnm ins o günlerde gelir Rabbim hepimize anne olmayı nasip etsin inşallah

Benim var daha canim . 5 temmuz gibi regli olurum büyük ihtimal .. regliden sonra neler oluyor asamalr nelerdir yaşayarak öğrenmek istiyorum. Tedavi dışında özel beslenme düzeni var mı merak ediyorum .
adet öncesi mi sonrası mı oluyor transer ben onu bile bilmiyorum :KK43: ben opudan sonra adet oldum, adetin 3.günü
(22 mayıs) doğum kontrol hapına başladım. 12 haziranda bıraktım. 14 haziran adet oldum.
tekrar 9 temmuzda adet olmam lazım, ama 5 temmuz transfer günüm. kaç günde bir adet oluyorsun demediler bana, neye göre ayarladılar acaba transfer gününü? transferden 3 gün önce proluton diye bi iğne vurcam acaba o adet olmamı engelleyecek bişey mi ?

Böyle seylerle aklini kurcalama simdiden gebe kal hayirlisi ile devami gelir ins
Her yazilana inanma :)

adet öncesi mi sonrası mı oluyor transer ben onu bile bilmiyorum :KK43: ben opudan sonra adet oldum, adetin 3.günü
(22 mayıs) doğum kontrol hapına başladım. 12 haziranda bıraktım. 14 haziran adet oldum.
tekrar 9 temmuzda adet olmam lazım, ama 5 temmuz transfer günüm. kaç günde bir adet oluyorsun demediler bana, neye göre ayarladılar acaba transfer gününü? transferden 3 gün önce proluton diye bi iğne vurcam acaba o adet olmamı engelleyecek bişey mi ?

Canim eminmisin benim bildigim adet döngüsünün ortasinda transfer olmuyor mu ? Adetten 3 gun once olmasi tuhafima gitti

Hepimiz icin hayirli olsun insallah.Yasim 34.Benim sebebim esimde sayi hareket dusuklugu morfolijde sorun var.benim hormonlarimda bi sorun cikmadi.sanirim bu adetimle baslayacagiz tedaviye.ama ben daha tedaviye baslamadan strese basladim.yapmamam gerektigini bildigim halde endiseliyim.Ankara da centriumda deneyecegim.siz hangi sehirdesiniz hangi merkez?merkezi secerken nelere dikkat ettiniz?
ben Antalyada tüp bebek merkezine gittim, internetten yorumlara bakmıştım. gitmeden önce telefonla görüştüm, pozitif hissettim, görüşmeye gittiğimde doktorun konuşmalarına baktım, adam durum neyse onu söyledi, benim durumuma göre nasıl ilerleyecez anlattı, aceleci değil emin ve sağlam ilerliyor, kafamıza yattı başladık.
stres her aşamada oluyor, önemli olan kendini kontrol edip abartmamak , hepimiz stres yaşıyoruz merak etme :)

X