Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
kizlar sizde tupler tikaliysa laporoskopi olmak mantiklimi tup bebekte grek yok deniyor ama araştırmalara gore bazi doktorlar akıntının embriyo ya zarar vericeginden garantiye almak icin öncesinde operasyon gecrmeyi tavsiye ediyor.... daha hamile kalamadan operasyon gecrmek cok sacma sadece histeroskopi yaptiranlar sizce histeroskopi yaptirnak yeterli degilmi yani ne dusunuyorsnz basindan gecen varmi???
Simdiye kadar 3 transferim oldu ilki negarif donrurulmus.ikincisi kimyasal oldu.ikinciden once ofis hosteroskopi yapildi sorun yok denildi rahime cizik atildi serum tedavisi oldu.3.de en bastan basladim tedaviye baska dondurulmus yoktu.buda negatif oldu malesef ver her seferinde en kalitelileri koyduk dediler ama tutmadi dusunmekten kafayi yicem neden tutmuyor diye tuplerden baskada sorun yok ikiside kapali.artik ameliyati dusunmeye basladim son dondurulmusum var 1 tane onlardan once olmayi dusunuyorum doktorla gorusmedim daha acilmaz demisti operasyonla bakalim nolcak :KK43:

Simdiye kadar 3 transferim oldu ilki negarif donrurulmus.ikincisi kimyasal oldu.ikinciden once ofis hosteroskopi yapildi sorun yok denildi rahime cizik atildi serum tedavisi oldu.3.de en bastan basladim tedaviye baska dondurulmus yoktu.buda negatif oldu malesef ver her seferinde en kalitelileri koyduk dediler ama tutmadi dusunmekten kafayi yicem neden tutmuyor diye tuplerden baskada sorun yok ikiside kapali.artik ameliyati dusunmeye basladim son dondurulmusum var 1 tane onlardan once olmayi dusunuyorum doktorla gorusmedim daha acilmaz demisti operasyonla bakalim nolcak :KK43:
aslında basta tutmayinca yapilsaydi histeroskopi sorasi hamile kaland cok bukadr denemeye altinda yatan nedeni bulmamalari cok ilginc

aslında basta tutmayinca yapilsaydi histeroskopi sorasi hamile kaland cok bukadr denemeye altinda yatan nedeni bulmamalari cok ilginc
Iki farkli merkezde deneme yaptim biri yasadiigim sehirde ordada arastirilmadi nedeni soylenmedi.ikinci simdiki istanbulda orayada gorusmeye gitmem gerekiyormus napicagimi bilemiyorum.genetik testlerde temiz.

33 yaşındayım 8 yıllık evliyim dört tane doğal yoldan oluşan gebeliğim düşükle sonuçlandı polikistik over + hidrosalpenks vardı tüpleri aldırdım Nisan ayında Ankara da tüp bebek tedavisi oldum 8 embriyomun yarın 5. Günü dondurulcak , progesteron hormonum normale döndüyse ilk regl sonrası transfer yapılacak

kizlar sizde tupler tikaliysa laporoskopi olmak mantiklimi tup bebekte grek yok deniyor ama araştırmalara gore bazi doktorlar akıntının embriyo ya zarar vericeginden garantiye almak icin öncesinde operasyon gecrmeyi tavsiye ediyor.... daha hamile kalamadan operasyon gecrmek cok sacma sadece histeroskopi yaptiranlar sizce histeroskopi yaptirnak yeterli degilmi yani ne dusunuyorsnz basindan gecen varmi???
Ben oldum iki tüpümüde aldırdım çünkü normal yoldan hamile kaldığım halde genetik pıhtılaşma dahil tüm testlerim temizdi dört düşük yaptım. Şubatta aldırdım Nisan’da tüp bebek tedavisine başladım ki bir ay sonra bile hazırdım.

Arkadaşlar ben 7 nisan cumartesi günü Antalyada tüp bebek doktoruyla görüşmüştüm ve 1. Sayfada yazdığım testleri yaptır bi daha ki gelişine kadar demişti. Çalıştığım yerden izin almamak için cumartesi tatil günü özel hstaneye gittim(önceden aşılama yaptırdığım hastaneye) orda yaptırayım diye , 800 civarı tutar dediler. Ben de devletten randevu aldım pazartesi gününe gittim yaptırdım testlerimi, 1 saatte bitti hastanede işim. Ve hiç para ödemeden. Allah razı olsun devletteki doktordan , hepsini istedi. Öğleden sonra çıktı sonuçlar internetten çıktısını aldım cebime koydum.
Hangi bölümden aldın randevu devlette canım bende Devlete gidicemde

Hangi bölümden aldın randevu devlette canım bende Devlete gidicemde
Devlet hastanesinden kadın doğum bölümünden randevu aldım, girdim doktora dedim. Ben tüp bebeğe başladım şu testleri yaptırmam istendi dedim. Adam sağolsun hepsini istetti ve aynı gün çıktı sonuçlar.

33 yaşındayım 8 yıllık evliyim dört tane doğal yoldan oluşan gebeliğim düşükle sonuçlandı polikistik over + hidrosalpenks vardı tüpleri aldırdım Nisan ayında Ankara da tüp bebek tedavisi oldum 8 embriyomun yarın 5. Günü dondurulcak , progesteron hormonum normale döndüyse ilk regl sonrası transfer yapılacak
Hayırlı olsun canım. Profil resmin de çok güzelmiş :)
Ben de senin arkendan geliyorum :) tedaviye başladım . Bişey sormak istiyorum. Şimdi yumurtalar toplanıyor ya, eşten spermi de yumurta toplama günü mü alıyorlar?

Devlet hastanesinden kadın doğum bölümünden randevu aldım, girdim doktora dedim. Ben tüp bebeğe başladım şu testleri yaptırmam istendi dedim. Adam sağolsun hepsini istetti ve aynı gün çıktı sonuçlar.
Cevabın için teşekkür ederim canım tedavin de hayırlı olsun inşallah iğneler nasıl

Sağol canım inşallah hayırlı olur :) gonal-f, menapur diye 2 tane iğne verdi. Akşamları saat 4-7 arası yapacam göbekten.
Ben sana o zaman şöyle soruyum sonuçta sendr kullandın demi ginerayı ne için verdi sana ve bırakır bırakmaz adet geliyormu hemen

Ben sana o zaman şöyle soruyum sonuçta sendr kullandın demi ginerayı ne için verdi sana ve bırakır bırakmaz adet geliyormu hemen
Benim çikolata kİsti var, daha önce 1. Aşılamadan sonra 1 ay mola vermiştik, ozaman da kadın doğum kontrol hapı vermişti kisti baskılamak için. Ginera da öyle.
Az önce yazmıştım, ginerayı bugün bıraktın diyelim, yarından sonra adet geliyor. Bende geldi.

Benim çikolata kİsti var, daha önce 1. Aşılamadan sonra 1 ay mola vermiştik, ozaman da kadın doğum kontrol hapı vermişti kisti baskılamak için. Ginera da öyle.
Az önce yazmıştım, ginerayı bugün bıraktın diyelim, yarından sonra adet geliyor. Bende geldi.
Memnunmusun Kemal beyden canım bende yeni başladım seni rahatsız ediyorum soru sorarak ama

Canım korkma benim de az yumurtam toplandı üzülmüştüm az diye benim kistim 2 cm di ama küçük büyük farketmiyor etkiliyor yani 26 yaşındayım ben 4 yumurtam toplandı 3 ü döllendi hepsi beşinci güne gitti bi tane transfer oldu diğer ikisi gelişimi yavaştı dondurmaya uygun değil dedi embriyolog 6. Güne gitti sadece bi tanesi yaşadı onu da dondurdum bu tutmazsa diye
Canım hayırlı olsun hamileliğin özel değilse neden antepte yaptırmadın ben novafertil düşünüyorum da sensence hata mi yapiyorum

X