Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Canım benim bı çok doktordan daha iyi tüp bebek bilgim var.
Bana tranfersen sonra e2 bakılmadı demişsin bı yorumda, bana da bakılmadı.
Ve bı çok insana bakılmamıştır emin ol.
Anlamadığım bı konu var, benim ki yorum sadece rahim hazır değil de ben zaten transferden sonra ilacı verdim transferden sonra degerlere bakar gerekirse ilacı yükseltirim mi diyorlar???
Acaba hangi doktor karısına bize verdiği gibi hormon verir???
Bu ilaçlar bir kere kanıtlı kanser riskini arttırıyor.
Zaten yumurta geliştirecekler diye ananızı ilaçlarla aglatiyorlar.
Bizim aldığımız bu hormonları normal bı kadın kaç ayda anca üretir bize daya babam daya.
Progestan vajinana sıktığın jel varya o cnm, progestanın jeli, fitili, hapı, iğnesi var cnm.
Doktor hangisi verirse.
İlk tedavimde iğnesini oldum, bu tedavimde jelini kullanıyorum.
Ya anlamadığım rahim incelmez rahim adet olunca incelir. Atılır döl yatağı parçalar gelir ya regl olduğunda onlar işte cnm.
Madem hastanın çok düşünüyorsun şu an bana yapıldıgini yap östrojen + progestan var.
Bu seferde herkese verilmez yorumları. Herkesin vücut yapısı farklıysa transferden sonra isterlerse beton döksünler rahime istediği ilacı versin, rahim tutarsa tutar tutmazsa tutmaz.
Rahmi beklenen kalınlıkta olmadan doğal yolla hamile kalan nice kadın var.
Tamam bizi riske atmak istemiyorlar ama hastalarının ileri hayatını düşünmeden dayıyorlar ilaç.
Ben hem jeli hem de estrofem 2 mg içiyorum.
Bende daha ne bilgiler var.
Yumuşak karnımızı bulmuşlar iste ne deseler yapıyoruz.

Selam hoşgeldin aramıza :) inşallah bu sefer pozitif sonuç alırsın amin :) ben daha bekleyecem transferi 1 ay kadar benim de dondurulmuşum var :) ilk denemem ve inşallah son olur :)
Hoşbulduk canım kusura bakmayın ben Bayadır bakmamışım bildirimlere Sen rahim dinlendirme sürecindesin dimi öyle hatırlıyorum. Amin canım inşallah hepimiz pozitifleri görürüz

Doga Delisi , sen yaptirmistin heralde bu testten , yorumlar misin :)
Bi de tedavin nasil gidiyor , opu tarihi yaklasti mi

Yaptırdım yarın da yaptıracağım. Her kontrolümde kandan bakacaklarmış bu değere , ilaçların dozunu ona göre ayarlıyormuş. Yarın 2. Kontrolüm var iğnelerin 8. günü , bu 2 gündür 2 iğne yapıyorum beni biraz zorladı . Bakalım çarşamba toplayabiliriz demişti yarın söyler sanırım .

Canım ben 2012 de pko dan dolayı ameliyat oldum ozaman sol tüp kapandı sağda zamanla sıvı birikmiş şubatta onuda laparoskopiyle kapattılar ( eşimdede teratospermia yani şekil bozukluğu var) nisanda yumurtalar toplandı ohss riskine karşılık 2 ay beklicez dedi doktor. İlk adetten 21 gün say, 21. Gün iğne (Lucrin) yapcaz sonraki adette başlıcaz rahim kontrolüne dedi. Geçen hafta başladık şuan sadece estofem ve folik asit kullanıyorum salı tekrar kontrolüm var belki ozaman başka ilaçlarda ekleyebilir çünkü arefe günü olcak transfer

Canım ben adetimin 7. günü yaptırdım ( iğnelerin 4. Günü) yarın da yaptıracağım ( iğnelerin 8. Günü) transferden sonraki değerlerle ilgili pek bilgim yok ne desem yanlış olur

Adetli olduğun zaman bakıyorlar evet ilaçları ona göre hatta transferi de e2 değerine göre veriyorlar benim geçen ay yüksek die ertelendi
İlk defa da transfer sonrası bakıl dı pek bilen de Yok
Allah’a dua etmenden başka birşey yok

Bende oscapar die bi iğne daha kullanıyorum kan sulandırılırmış göbekden
Progestan dan kabadan iki iğne günde ikisi de yakıyor
Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah

Canım benimde hidrosalpenks vardı benimde alınmadı kapatıldı sadece alınınca yumurtalık rezervi azalıyormuş
yumurta rezervi nasıl azalıyormuş. rezerv zaten doğuştan sahip olduğumuz birşey değil mi? tüp alınınca neden azalsın?
yumurtalığın kanlanması azaldığı için daha pasif bi görünüme geçebilir tüpün alındığı taraftaki yumurtalık. ama rezervin azalacağını düşünmüyorum.

bi limonu ortadan kesip koklayabilirsin.dilinin ucuyla limondan da alabilirsin.nane koklayabilirsin. ikisi de iyi gelir. bir de nefes egzersizleri yapabilirsin.nefes alırken karın şişecek verirken karın inecek şekilde nefes almak gerekiyor.
mide bulantın ve nefes alma zorluğu stres kaynaklı olabilir. camı aç, düzgünce nefes almaya çalış yanına da bi limon al:) rahalamaya çalış arkadaşım, zor bi süreç ama iyi olmak zorundayız:)

Selam kızlar yazdım mi hatırlamıyorum benim bu ay başlayacak olan tedavim sonraki reglime kaldı. Çok az regl oldum dr olmaz düzenli bir adet gerekir diye doğum kontrol ilacı verdi 15 gün kullanicam doğum kontrol ilacının 13. Günü lucrin e başlayacağım. Regl başlayınca tedavi için dr a gideceğim. Sürekli yalan oluyor benim tedavi böyle böyle 8,5 yıl bitiyor evliliğimde. Hayırlısı ile başlamak nasip olsun inşallah. Sonuç alma kısmına gelemedik başlama derdindeyim

Evet canım, hepimiz için zor bir süreç. Ya stresten, ya da iğnelerden.. papatya çayı içtim, çok iyi geldi bana.

Umarım, en kısa sürede başlarsın.. uzayınca da sıkıyor. Ne zaman başlayacak reglin?

Hiç tedavi olamadınız mı
Benim de yarından sonra evlilik yıl dönümümüz 9 sene bitecek ne tedaviler ne işler hepsinde bir ümit ama hep boşuna oldu
İnşallah bu sefer Rabbim yüzümüzü güldürür
İsteyen herkese nasip etsin Allahım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…