Merhabalar inşallah hızlı ve kolay bebeğinize kavuşursunuz.. tüp bebeğe başlamadan önce bana kalırsa yeniden deneme yaşamamak adına olabildiğince güçlenin sağlıklı beslenmek hakikaten çok önemli benim bir başarısız yumurta toplama deneyimim olmuştu diğerinde
YUMURTA TOPLMA SÜRECİNE BAŞLAMADAN ÖNCE Kİ AY
*** kist olmasın diye yeşil biber yedim kahvaltıda
** doğal ithal olmayan arı sütü buldum hergün 2 çay kaşığı onu yedim
** hergün 1 su bardağına 15-20 damla propolis damlattım içtim
** hergün 1er saat arayla alarm kurdum ve multivitamin yerine ayrı ayrı vitamin satın alıp onları içtim. ( QenzimQ10, D vit, selenyum, alfa lipoik asit) bunları doktorun canlı yayınlarından topladım. Multivitamin ile karşılaştırdım bu şekilde almak daha dozu iyiydi bir de mesela selenyumun yanında başka vitamin alırsan selenyum işlemiyor o yüzden multivitamini tedavi öncesi almadım.
** bol su içtim, çiğ kabak çekirdeği hergün 1 avuç yedim.
** hemen hemen her kahvaltıda avokado ezmesi yedim (zeytinyağı, limon, ceviz, çiğ badem, tuz karışımı)
YUMURTA TOPLAMA SÜRECİ BAŞLADIĞINDA;
Hocanın verdiği CNS BEE isimli şıruba benzer multivitamini içtim
•• süreçte hiç kahve içmedim. Kısa yürüyüşler yaptım
•• ilaç saatlerini hiç şaşmadım hele ki gonal-f leri vs saniye takip ettim o derece
•• doktoruma söylediğimde gülmüştü ama ben iğneleri tam yumurtalığımın üzerine enjekte ettim. Yumurtalıklarınızın yerini elinizle anlayabiliyorsunuz. Göbek deliğinize 2 baş parmak gelecek şekilde elinizi koyun, aşağı doğu parmakları birleştirince üçgen şekli çıkıyor serçe parmaklarınızı geriye ittiğinizde tam orası yumurtalıklar. Youtubda var dilerseniz bakın ama bilimsel değil yani doktor dediğim gibi güldü yani
•• 2 güne bir kuru incir yedim hergün yemedim hormonu yükselttiğinden (prolaktin)
TRANSFER SÜRECİNDE
sanki hiç tedavide değilmişim gibi normal takıldım ilk 10 gün sadece estrofem verdiği için ben kendi vitaminlerime ve hocanın verdiği vitaminlere devam ettim.
•• transferden tam 5 gün önce nar suyu ve çiğ kabak çekirdeği yemeye başladım
•• transfer sonrası sonucu öğrenene kadar da nar suyu ve kabak çekirdeğine devam ettim. Nar suyu rahmi kalınlaştırmada yardımcı olduğu için sabah akşam büyük su bardaklarıyla içtim.
benim sürecim bu şekildeydi. Tüplerinizde eğer sıvı birikimi var ise bebek tutunamaz o sıvı rahme iniyor bebeği düşürüyor tüplerinizi şiş olmadığından kesin emin olun. Ben rahim filmi çektirmiştim filmde şişlik gözüktüğü halde bana doktorum normal demişti ben de inanarak 3 yıl orda burda süründüm ve bu son doktorum eski görüntülere bakarak anladı ve önce laparoskopi oldum ardından transfer yaptı. Biz çok yıprandık siz yıpranmayın.