- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.242
- 44
- Konu Sahibi victoryvivi
Herkese merhaba,
Bu konuyu açma sebebim siz tüp bebek yaptırmayı düşünen kişilere yardımcı olmak.
5 senelik evliyim , 5 senedir hamile kalamadım.
5 sene sonunda ilk tüp bebek denememde Allah a şükürler olsun ki hami,leyim.
Öncesinde Uludağ Üniversitesinde tamamen formalite olarak yapıldığını(şuanda daha iyi anladığım ) iki olumsuz aşılamam var.
Doktor doktor gezmek yerine lütfen bu dediklerime dikkat edin.
Tüp bebek denemesine başlamadan 3-4 ay evvel önce, bağlı bulunduğunuz şehirdeki devletin araştırma hastanesinin genetik bölümünden randevu alın ve eşinizle sizin tüp bebek yaptıracağınızı ama öncesinde doktorun bu testleri istediğini söyleyin.
Kendiniz için kanda pıhtılaşma testi muhakkak yaptırın ( çıkarsa eğer gebelik boyunca kan sulandırıcı iğne kullanılır, eğer farkına varılmazsa 5 tüp bebek de deneseniz iğne kullanılmaz ise embriyo düşer bebeğiniz size tutunmaz.)
Bunun dışında eşiniz ve siz kromozom analizi muhakkak yaptırın .
Benim dışarıdan sapasağlam, yakışıklı, çok normal görünen eşimde fazladan bir kromozom sıkıntısı varmış mesela, biz bunu bilmiyorduk çünkü dışarıdan fark edilmiyor bu durum.
Eşimde bu durum varken , bebekte de allah korusun belirgin sorunlar olabilirmiş.
sonrasında rahim filmi çok önemli, hala bazı arkadaslarımla konusurken görüyorum ki doktorlar rahim filmi istemeyebiliyor
tüpleriniz açık mı kapalı mı bu filmde buna bakılıyor.
NOT: Rahim filmi ile histeroskopi asla aynı şey değildir.
Histeroskopi kesinlikle yaptırmanızı öneririm.
Doktorum Rahime çizik atıp embriyo tutunmasını kolaylaştırdı
Rahimimde polip varmış benim mesela bunu 38 yaşında öğrendim , çok garip değil mi.
Dediğim gibi tıp fakültesi iki aşılama yaparken neden bu durumun üzerinde durmadı, bunu göz ardı etti hala düşünmekteyim.
Polip embriyoyu dısarı atıyor çünkü.Aynı şekilde miyom ve kist de.
Ben histereskopi oldum ve rahimimdeki polip alındı.
Bunun gibi kist ve miyom da olabilir sizlerde bunu özellikle doktorunuza sorun.
.
Miyomun bulundugu yer çok önemli,Altını çiziyorum büyüklüğü değil yeri önemli
Bunu da doktorunuza özelikle sorun.
Labaratuvarda hangi yöntemler kullanılıyor bunu iyice öğrenin.
Çift embriyo koydurmak o kadar da iyi birşey değil, bunu da bilmek lazım.
Çift embriyo olunca eğer embriyo bozuksa sağlıklı olanın da tutunmasını engelleyebiliyor.
İkisinden biri tutar mantıgı cok yanlış.
Diyelim ki ikisi de tuttu, gebelikte sıkıntılar yaşanabiliyormuş ve
birinin gelişimi diğerini etkileyebiliyormuş.
Doktorunuza güvenerek başlamak çok önemli, onun bebeğin tutması için her türlü imkanı sağladığından emin olmalısınız. tabiki gerisi Allahımın takdiri.
Bu yolu bir deneyelim tutmazsa diğer yolu deneriz diyen soktor ve merkezlerden uzak durun.
İyi merkez ve iyi doktor ilk denemenizde her önlemi alan yerdir.
Ben mayıs ayında opu ve histeroskopiyi aynı anda oldum
5 yumurtam toplandı .
5 i de döllendi.
5 . güne sağlıklı geldiği söylenen 2 embriyom kaldı sadece ve doktorumun önerisi ile 2 embriyom pgt ye gitti.
o 5. güne gelen sağlıklı dediğimiz embriyolardan bir tanesi sağlıksız çıktı ve onu eleyerek tek embriyo ile transfer oldum.
Bu konuyu açma sebebim siz tüp bebek yaptırmayı düşünen kişilere yardımcı olmak.
5 senelik evliyim , 5 senedir hamile kalamadım.
5 sene sonunda ilk tüp bebek denememde Allah a şükürler olsun ki hami,leyim.
Öncesinde Uludağ Üniversitesinde tamamen formalite olarak yapıldığını(şuanda daha iyi anladığım ) iki olumsuz aşılamam var.
Doktor doktor gezmek yerine lütfen bu dediklerime dikkat edin.
Tüp bebek denemesine başlamadan 3-4 ay evvel önce, bağlı bulunduğunuz şehirdeki devletin araştırma hastanesinin genetik bölümünden randevu alın ve eşinizle sizin tüp bebek yaptıracağınızı ama öncesinde doktorun bu testleri istediğini söyleyin.
Kendiniz için kanda pıhtılaşma testi muhakkak yaptırın ( çıkarsa eğer gebelik boyunca kan sulandırıcı iğne kullanılır, eğer farkına varılmazsa 5 tüp bebek de deneseniz iğne kullanılmaz ise embriyo düşer bebeğiniz size tutunmaz.)
Bunun dışında eşiniz ve siz kromozom analizi muhakkak yaptırın .
Benim dışarıdan sapasağlam, yakışıklı, çok normal görünen eşimde fazladan bir kromozom sıkıntısı varmış mesela, biz bunu bilmiyorduk çünkü dışarıdan fark edilmiyor bu durum.
Eşimde bu durum varken , bebekte de allah korusun belirgin sorunlar olabilirmiş.
sonrasında rahim filmi çok önemli, hala bazı arkadaslarımla konusurken görüyorum ki doktorlar rahim filmi istemeyebiliyor
tüpleriniz açık mı kapalı mı bu filmde buna bakılıyor.
NOT: Rahim filmi ile histeroskopi asla aynı şey değildir.
Histeroskopi kesinlikle yaptırmanızı öneririm.
Doktorum Rahime çizik atıp embriyo tutunmasını kolaylaştırdı
Rahimimde polip varmış benim mesela bunu 38 yaşında öğrendim , çok garip değil mi.
Dediğim gibi tıp fakültesi iki aşılama yaparken neden bu durumun üzerinde durmadı, bunu göz ardı etti hala düşünmekteyim.
Polip embriyoyu dısarı atıyor çünkü.Aynı şekilde miyom ve kist de.
Ben histereskopi oldum ve rahimimdeki polip alındı.
Bunun gibi kist ve miyom da olabilir sizlerde bunu özellikle doktorunuza sorun.
.
Miyomun bulundugu yer çok önemli,Altını çiziyorum büyüklüğü değil yeri önemli
Bunu da doktorunuza özelikle sorun.
Labaratuvarda hangi yöntemler kullanılıyor bunu iyice öğrenin.
Çift embriyo koydurmak o kadar da iyi birşey değil, bunu da bilmek lazım.
Çift embriyo olunca eğer embriyo bozuksa sağlıklı olanın da tutunmasını engelleyebiliyor.
İkisinden biri tutar mantıgı cok yanlış.
Diyelim ki ikisi de tuttu, gebelikte sıkıntılar yaşanabiliyormuş ve
birinin gelişimi diğerini etkileyebiliyormuş.
Doktorunuza güvenerek başlamak çok önemli, onun bebeğin tutması için her türlü imkanı sağladığından emin olmalısınız. tabiki gerisi Allahımın takdiri.
Bu yolu bir deneyelim tutmazsa diğer yolu deneriz diyen soktor ve merkezlerden uzak durun.
İyi merkez ve iyi doktor ilk denemenizde her önlemi alan yerdir.
Ben mayıs ayında opu ve histeroskopiyi aynı anda oldum
5 yumurtam toplandı .
5 i de döllendi.
5 . güne sağlıklı geldiği söylenen 2 embriyom kaldı sadece ve doktorumun önerisi ile 2 embriyom pgt ye gitti.
o 5. güne gelen sağlıklı dediğimiz embriyolardan bir tanesi sağlıksız çıktı ve onu eleyerek tek embriyo ile transfer oldum.
Son düzenleme: