• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek yapıp bebeğini kaybedenler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ahu06
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ahu06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2018
166
101
33
38
Merhaba arkadaşlar 3 ay önce tüp bebek tedevisiyle hamile kaldım bizim için çok heyecanlı bir süreçti 4. demede almıştık güzel haberi ama malesef fazla uzun sürmedi 8+ 5 te bebeğimizin kalbi durdu. Çok üzüldük kendimi iyice toparladıktan sonra tekrar dondurulmuş embriyo transferi yapılacak ama çok korkuyorum tutunması ve bu sefer sağlıklı olması için dua etmekten başka bişey elimden gelmiyor benim gibi olanlar varsa gelin bu zor günleri aşıp birbirimize destek olalım.

Başın sağolsun öncelikle..ben 39 yaşındayım. Yumurta sayım az ama kalitesi iyi..2017de ilk tüp bebek denememde kızıma hamile kaldım ve 22 haftalıkken detaylı ultrasonda yavruma hidrosefali teşhisi konuldu. Apar topar, ve bebeğim canlıyken normal doğumla tahliye edildi. Sonsuza dek, kalbimi de alıp gitti içimden..2018 şubatta 2.deneme için tedavi gördüm, nisan ayındaki transferim negatifle sonuçlandı. Mayısta rahim biyopsisi ve rahim çizdirme operasyonu geçirdim. Haziran ayında 3.deneme için tedavi gördüm, eylülde 7 haftalık boş gebelik ve kürtaj yaşadım. Genetik testlerimiz eşimle temiz çıktı. Bende kan pıhtılaşması eğilimi çıktı. Eşimin sperm dna hasarı sınırda çıktı ve vitamin desteği kullanıyor. İki hamileliğimde de bebeklerin patoloji ve genetikleri normal çıktı. Şimdi, birkaç gün sonra 4.deneme için tedaviye başlamayı düşünüyorum. Mikroçip yaptırmayı istiyorum. 15 ay oldu kaybedeli kızımı..arkasından hep olumsuz durumlar yaşadığım için, acısı hele ki özlemi hiç geçmedi, hiç..onu çok özlüyorum. Çok zor bazı şeyler, yaşamayan gerçekten anne bile olsa anlamıyor..neler yaşadım ve yaşıyorum içimde..inanın çok zor, çok..

Merhaba hepimizin Allah yardımcısı olsun.bende sizinle aynı kaderi yaşayanlardanım.iki tüp denemem oldu ikisindende elim kolum bomboş kaldım.sorunumuz eşimde sperm azlığı hareketsizliği,bendede pcos :( ilk denememde pozitifi gördüm.ikizlere hamile kaldım.ama maalesef birini 6.haftada düşürdüm diğerini 10.haftada kalp atışı durduğu için kürtaj oldum.çok zor günler geçirdim geçiriyorum.2.denemem eylülde oldu beta hcg yavaş yavaş yükseldi sonra düşmeye başladı kimyasal oldu.bize rapor çıkabiliyomuş şartlarımız uygunmuş.Şubat ayında umreye gidiyoruz kısmetse dönüşte Mart'ta rapor alıp tekrar başlayacağız inşaallah

Uxun zaman aradan sonra buraya ilk girişim bu süreçleri yaşayan biri olarak hepinizi çok iyi anlıyorum 2013/14te iki negatif denemem oldu 2015te tekrar denedim ve ogluma hamile kaldım çok sevinçli bir haldi 29 haftada gebelik zehirlenmesi sebebiyle hastaneye yattım 36 haftada dogum yaptım oglum küvezde 9 gün yaşadı sonra kaybettik iki ay sonratekrar denedim negatifle sonuçlandi yılmadım iki ay sonra tekrar denedim ve şükür kızım iki yaşına girecek şimdi maddi gücünüz varsa umudunuzu asla kaybetmeyin ben 37 yaşında anne olabildim hem böbrek hastası oldum hemde tansiyon ama degdi rabnim sizlerede saglıklı hauırlı evlatlar versin

Merhaba arkadaşlar 3 ay önce tüp bebek tedevisiyle hamile kaldım bizim için çok heyecanlı bir süreçti 4. demede almıştık güzel haberi ama malesef fazla uzun sürmedi 8+ 5 te bebeğimizin kalbi durdu. Çok üzüldük kendimi iyice toparladıktan sonra tekrar dondurulmuş embriyo transferi yapılacak ama çok korkuyorum tutunması ve bu sefer sağlıklı olması için dua etmekten başka bişey elimden gelmiyor benim gibi olanlar varsa gelin bu zor günleri aşıp birbirimize destek olalım.
Canım bende 4.tüp bebek denenemde ilk defa pozitifi eylül ayında gördüm herşey yolunda idi bebeğimin kalp atışlarını falan duymustuk 11 haftalık iken rutin kontrole gittim bebeğimin kalbi 2 hafta olmuştu duralı kürtaj oldum 2 ay bir gün bile unutmadım azalmadı özlemi gittikçe özlüyorum bugün adet oldum yarın donmus hazırlığı için hastaneye gideceğim Rabbim aynı acıları yaşatmasın inşallah hicbirimize sağ salim kucağımıza alacağımız hayırlı sağlıklı evlatları nasip etsin inşallah

2017 de tüp bebeğe başladım 3 embriyo sağlam kaldı. Biri 5. Gün diğerleri 3. Gün.
Tabiki ilk olarak 5. Gün transfer edildi, çok güzeldi her şey 14. Haftada kalbi durdu yavrumun. Dünya başıma yıkılmış gibiydi, sanki sonsuz bir boşluktaydim. Her gün ağlıyor kendimi perişan ediyordum.
6 ay sonunda tekrar denemeye karar verdim. Ama 5. Gün embriyosu böyle olduysa 3. Gün embriyoları daha kalitesiz tutmaz diye umutsuzdum. Transfer günü öğrendim ki biri çözülürken bozulmuş. Yine çok üzüldüm...
Tek kalan 3. Gün embriyosu transfer edildi ve sonuç pozitif. Şimdi o tatlı minik embriyo 4 aylık yanimda uyuyor:KK68: umudunuzu asla kaybetmeyin...

Hamile kaldıktan sonra riskli gebelik uzmanı ile yolunuza devam etmenizi tavsiye ederim.

Yazınız umut verdi Neler yaşadınız o süreçte kim bilir ama sonunda çok büyük bir mutluluk elde ettiniz. Rabbim sağlıkla sihhatle anali babali buyutmeyi nasip etsin. Bende temmuz ayında ilk tuo bebek denememi yaptim. Hem psikolojik hem maddi yonden cok kötü bir tecrübe oldu benim için. 24 yumurtam toplandı 11 tanesi döllendi. Daha sonra 9 tanesi sağlam kaldı. Ve bunlar 3. Gün embriyolariydi. Transfer günü hatta transfer anında iclerinden en kaliteli embriyoyu secip transfer edeceklerini ama digerlerinin dondurulmaya bile elverisli olmadigini soyledi doktorum. Yıkıldim o an. Transferimin heyecanini bile yasayamadim. Aglayarak transfer oldum hic unutamıyorum. Sonra bi tane embriyomuz icin umut etmeye başladık. Ve transferden sonra 10. Gunde idrar testinde silik cizgi cikti. Umudumuz kat kat artti. Sonucu ogrenecegimiz gun bhcg 43 cikti. 2 gun sonra degerim dusmeye başladı. Doktorum kimyasal gebelik gecirecegimi soyledi. Ve sonuc evet kimyasal gebelik gecirdim ve minicikte olsa yavrumu kaybettim bu cok aci. Bu acıyı anneler anlayamaz. Sadece tup bebek surecini yasayanlar anlayabilir. Ve uzerinden6 ay gecti ben kendimi hala toparlayamadim. Cesaret edip yeni bir tedaviye baslayacak guc bulamiyorum kendimde. Bi yandan bi umut ariyorum yine. Sizlerin yazilarini, tecrubelerini okuyarak guc toplamaya çalışıyorum. Rabbim bu surecte bizlere yardım etsin. Cok zor cok...

Yazınız umut verdi Neler yaşadınız o süreçte kim bilir ama sonunda çok büyük bir mutluluk elde ettiniz. Rabbim sağlıkla sihhatle anali babali buyutmeyi nasip etsin. Bende temmuz ayında ilk tuo bebek denememi yaptim. Hem psikolojik hem maddi yonden cok kötü bir tecrübe oldu benim için. 24 yumurtam toplandı 11 tanesi döllendi. Daha sonra 9 tanesi sağlam kaldı. Ve bunlar 3. Gün embriyolariydi. Transfer günü hatta transfer anında iclerinden en kaliteli embriyoyu secip transfer edeceklerini ama digerlerinin dondurulmaya bile elverisli olmadigini soyledi doktorum. Yıkıldim o an. Transferimin heyecanini bile yasayamadim. Aglayarak transfer oldum hic unutamıyorum. Sonra bi tane embriyomuz icin umut etmeye başladık. Ve transferden sonra 10. Gunde idrar testinde silik cizgi cikti. Umudumuz kat kat artti. Sonucu ogrenecegimiz gun bhcg 43 cikti. 2 gun sonra degerim dusmeye başladı. Doktorum kimyasal gebelik gecirecegimi soyledi. Ve sonuc evet kimyasal gebelik gecirdim ve minicikte olsa yavrumu kaybettim bu cok aci. Bu acıyı anneler anlayamaz. Sadece tup bebek surecini yasayanlar anlayabilir. Ve uzerinden6 ay gecti ben kendimi hala toparlayamadim. Cesaret edip yeni bir tedaviye baslayacak guc bulamiyorum kendimde. Bi yandan bi umut ariyorum yine. Sizlerin yazilarini, tecrubelerini okuyarak guc toplamaya çalışıyorum. Rabbim bu surecte bizlere yardım etsin. Cok zor cok...
Canm maddı manevi çok yıpratıci bir süreç tüp bebek tedavisi ama gel gör ki evlat aşkı öyle bir şey ki herseyine katlanıyoruz bu zorlu sürecin ama sonunda o mutlu mysmutlu sona ulasacaz biliyorum Rabbim nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz sende toparlamaya çalış korkunun ecele faydası yok yaş geçmeden çok geç olmadan üstümüze düşeni yapalım ben 2 ay önce 11 haftalık bebeğimi kaybettim ve bu süreçte beni ayakta tutan tek şey yeniden tedaviye baslayabilmekti rabbime tevekkül edip 5.tedaviye başladım inşallah bu sefer mutlu sonla biter böyle yarım kalmaz hadi sende kendini toparlamaya calis birinci böyle oldu diye hepsi böyle olmaz bak ben 4
De gördüm pozitifi o da yarım kaldı ama pes etmeyeceğim Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatları nasip edecek inşallahhhhh

Canm maddı manevi çok yıpratıci bir süreç tüp bebek tedavisi ama gel gör ki evlat aşkı öyle bir şey ki herseyine katlanıyoruz bu zorlu sürecin ama sonunda o mutlu mysmutlu sona ulasacaz biliyorum Rabbim nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz sende toparlamaya çalış korkunun ecele faydası yok yaş geçmeden çok geç olmadan üstümüze düşeni yapalım ben 2 ay önce 11 haftalık bebeğimi kaybettim ve bu süreçte beni ayakta tutan tek şey yeniden tedaviye baslayabilmekti rabbime tevekkül edip 5.tedaviye başladım inşallah bu sefer mutlu sonla biter böyle yarım kalmaz hadi sende kendini toparlamaya calis birinci böyle oldu diye hepsi böyle olmaz bak ben 4
De gördüm pozitifi o da yarım kaldı ama pes etmeyeceğim Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatları nasip edecek inşallahhhhh

Yaşadıkların çok ağır 4. deneme diyorsun ben daha 1. Denemede yıkıldim. Nasıl dayanabildin bunlara yüreği büyük insan bu acıyla bana güç vermeye çalışıyorsun. Allah razi olsun senden. Rabbim ne istersen her seyi gönlüne gore versin. Rabbim seninde yuzunu güldürsün en kisa zamanda.

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah 8.yılın sonunda almıştım pozitifi 8 yılda insan nelere alışmıyor ki her tedavi bir umut insan umudu olmasa nasıl yaşar ki dayanma konusunda ise nasıl dayandım bende anlamadım Rabbim kurban olduğum öyle bir sabır verdi ki çok şükür Rabbim veriyor sabrını çok yıkıldım bazen kendimi çok yıpranmış ve hiçbir şey yapmaya halim yok gibi hissediyorum bazen ise yine coşuyor içimde ki deli umut şimdi nasıl umut var anlatamam bide nasıl bir korku var bir bilsen inşallah sen benim gibi 3 5 denemeye gerek kalmadan sağlıkla kucaklarsin bebeğini ilk evlendigimde öğrendik sorunumuzu sonra hep düşündüm allahım dedim bu insanlar 4 5 sene nasıl dayanabiliyorlar evlatsız kalmaya ama bak 9.yılıma girdim inşallah bebeksiz geçen son yılımız olsun inşallah o yarım kalan mutluluk ve hayallerimiz tez zamanda tamamına ersin inşallah hepimizin emek veren isteyen bekleyen hepimizin kucağı hayırlısı ile dolsun sabır canım sabret inşallah sabrımızın mükafatını alırız dualarım hepimizle inşallah bizde bir gün anne olacaz hayırlısı ile :dua::dua::anne::anne::KK200::KK200::anneadayı:sen kaç yaşındasın cnm kaç yıllık evlisin U umutyk

Merhaba arkadaşlar rabbim hepimize sabır versin ben 14 yıllık evliyim iki kez normal yolla olan kimyasal gebelik yaşadım 4 kez aşılama negatif ilk tüpte kızım oldu hem hamilelik hemde tedavi süreci çok zordu son iki yıldır deli gibi çocuk istedik tekrar kızımda kardeş istedi 2018 martta denedik tutmadı kalan dondurulmuşları Kasım ayında denedik pozitif herşey çok iyiydi ama salı günü kontrole gittiğim de 8+3 te kalbinin durduğunu öğrendik dümyam durdu yıkıldım ne büyük acıymış hala şoktayım ertesi gün kürtaj oldum şimdi en çok merek ettiğim neden kalbi durur bebeklerin

Birde kızlar sizden farklı testler istendi mi ben şimdi kalan dondurulmuşları denemek istiyorum ama çok korkuyorum ya yine aynı olursa aceba yapabileceğimiz bişey varmı

Merhaba arkadaşlar tüp bebek bölümünde gezerken topiğinizi gördüm ve yazmak istedim benim başımdan hiç gebelık geçmedi bi bebek yitirmişliğimde yok fakat daha önce 6 kere tüp bebek yaptırdım ve hepside negatif ile sonuçlandı kimyasal gebelık bile oluşmadı şimdi 7. Ci tedavime başladım emin olunki yaşadığım sıkıntıları anlatmayla bitiremem bazen kimyasalda olsa o gebelık haberini almayı okadar çok istedimki defalarca deneyipte hiç bi sonuç alamamak beni yedi bitirdi ama yinede ümidim var çünkü bizim rabbimiz var o bizi böyle imtihan ediyor çabalamamızı istiyor bizde elimizden geleni yapacaz sizde biliyorsunuzki bu işin bide maddi boyutu var tam 50.000 e yakın para döktüm doktorlara ama olmadı demem oki kardeşlerim gebelık yaşamadım ama acınızı taaa içimde hissediyorum ama size bi güzel bi haber veriyim daha önce gebelık geçirmiş bayanların anne olma şansı çok yüksekmiş ben bunu defalarca doktorlardan duydum sakın pes etmeyin benide dualarınıza katın rabbim hepimizin yardımcısı olsun :KK42:

Merhaba arkadaşlar rabbim hepimize sabır versin ben 14 yıllık evliyim iki kez normal yolla olan kimyasal gebelik yaşadım 4 kez aşılama negatif ilk tüpte kızım oldu hem hamilelik hemde tedavi süreci çok zordu son iki yıldır deli gibi çocuk istedik tekrar kızımda kardeş istedi 2018 martta denedik tutmadı kalan dondurulmuşları Kasım ayında denedik pozitif herşey çok iyiydi ama salı günü kontrole gittiğim de 8+3 te kalbinin durduğunu öğrendik dümyam durdu yıkıldım ne büyük acıymış hala şoktayım ertesi gün kürtaj oldum şimdi en çok merek ettiğim neden kalbi durur bebeklerin
Canım Dr sağlıklı gebeliklerin yüzde 80i doğumla sonuçlanır demişti ben bebeği genetige yolladım kürtaj sonrası 45x kromozomlu çıkt yani bebek sağlıklı değildi ilk aylarda kaybedilen bebeklerin çoğu sağlıklı değildir dedi Dr Rabbim bundan sonraki bebeklerimizi hayırlı sağlıklı eylesin sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Merhaba arkadaşlar ben de yazmak istedim, aynı durumlardayız 3. denememi geçtiğimiz ağustos ayında yaptırdım 5. gün genetikten sağlam gelen embiryoydu pozitif haberi almıştık çok mutluyduk ilk defa sevinçten ağlamak nedir yaşamıştım sadece 2 hafta sürdü mutluluğum kese görmeye gittiğimizde öğrendik ki boş gebelikmiş 1 hafta bekledikten sonra kürtaj olmak zorunda kaldım, şimdi 2 adet dondurulmuş embiryolarım var mayıs haziran gibi başlamayı düşünüyorum umarım sağlıkla devam eder, dualarım hepimiz için inş.

Merhaba arkadaşlar tüp bebek bölümünde gezerken topiğinizi gördüm ve yazmak istedim benim başımdan hiç gebelık geçmedi bi bebek yitirmişliğimde yok fakat daha önce 6 kere tüp bebek yaptırdım ve hepside negatif ile sonuçlandı kimyasal gebelık bile oluşmadı şimdi 7. Ci tedavime başladım emin olunki yaşadığım sıkıntıları anlatmayla bitiremem bazen kimyasalda olsa o gebelık haberini almayı okadar çok istedimki defalarca deneyipte hiç bi sonuç alamamak beni yedi bitirdi ama yinede ümidim var çünkü bizim rabbimiz var o bizi böyle imtihan ediyor çabalamamızı istiyor bizde elimizden geleni yapacaz sizde biliyorsunuzki bu işin bide maddi boyutu var tam 50.000 e yakın para döktüm doktorlara ama olmadı demem oki kardeşlerim gebelık yaşamadım ama acınızı taaa içimde hissediyorum ama size bi güzel bi haber veriyim daha önce gebelık geçirmiş bayanların anne olma şansı çok yüksekmiş ben bunu defalarca doktorlardan duydum sakın pes etmeyin benide dualarınıza katın rabbim hepimizin yardımcısı olsun :KK42:
Canım acını çok iyi anlıyorum ama nolur nolur dua ederken eksik etme bende bi keresinde allahım dedim nolur sadece hamile kalıyim o duyguyu tadayim diye dua ettim hamile kaldım 11 haftalık kaybettim ölüm gibi zor geldi şimdi tek bir duam var allahım hayırlı sağlıklı sağlıkla kucağımıza alacağımız evlatları nasip etsin Rabbim eksik bırakmısın tamamına erdirsin lütfen dua ederken bile eksik etme seni çok iyi anlıyorum ama inan bana bebeğini kaybetmek onun atan kalbini dinledikten sonra aldırmak zorunda kalmak hiç bir şeye benzemiyor allahım kimseye yaşatmasın öyle acıyı inşallah sağlıklı evlatlarimiz olsun bitanemmmm:dua::dua::anneadayı::anne::KK200:

Canım Dr sağlıklı gebeliklerin yüzde 80i doğumla sonuçlanır demişti ben bebeği genetige yolladım kürtaj sonrası 45x kromozomlu çıkt yani bebek sağlıklı değildi ilk aylarda kaybedilen bebeklerin çoğu sağlıklı değildir dedi Dr Rabbim bundan sonraki bebeklerimizi hayırlı sağlıklı eylesin sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
Amin canım inşallah içim acıyor hala çok zormuş rabbimden hep hayırlısını istedim vakti zamanı gelince olur inşallah

Merhaba arkadaşlar ben de yazmak istedim, aynı durumlardayız 3. denememi geçtiğimiz ağustos ayında yaptırdım 5. gün genetikten sağlam gelen embiryoydu pozitif haberi almıştık çok mutluyduk ilk defa sevinçten ağlamak nedir yaşamıştım sadece 2 hafta sürdü mutluluğum kese görmeye gittiğimizde öğrendik ki boş gebelikmiş 1 hafta bekledikten sonra kürtaj olmak zorunda kaldım, şimdi 2 adet dondurulmuş embiryolarım var mayıs haziran gibi başlamayı düşünüyorum umarım sağlıkla devam eder, dualarım hepimiz için inş.
Amin canım rabbim herkese nasip etsin inşallah içinde bizede

Amin canım inşallah içim acıyor hala çok zormuş rabbimden hep hayırlısını istedim vakti zamanı gelince olur inşallah
İnşallah rabbim kızına tez zamanda sağlıklı kardeş nasip eder çok şükür ki kendini teselli edeceğin kızın var Rabbim ona hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin inşallah benim 9.yılımda 4.Tup bebekle olmuştu ama hayırlısı böyleymiş şimdi 5.tedavi sürecindeyim Rabbim bu defa hayırlısi ile kucağımıza almayida nasip eder Dr vücut gebeliği kabul etmişken arayı çok aşmamak gerek dedi seninde durumun varsa arayı çok aşma cnm Rabbim tez zamanda kızına kardeş nasip eder inşallah bizlere de sağlıklı evlat nasip eder inşallah

İnşallah rabbim kızına tez zamanda sağlıklı kardeş nasip eder çok şükür ki kendini teselli edeceğin kızın var Rabbim ona hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin inşallah benim 9.yılımda 4.Tup bebekle olmuştu ama hayırlısı böyleymiş şimdi 5.tedavi sürecindeyim Rabbim bu defa hayırlısi ile kucağımıza almayida nasip eder Dr vücut gebeliği kabul etmişken arayı çok aşmamak gerek dedi seninde durumun varsa arayı çok aşma cnm Rabbim tez zamanda kızına kardeş nasip eder inşallah bizlere de sağlıklı evlat nasip eder inşallah
Amin canım inşallah dileyen herkese nasip etsin benim durumlar biraz karışık okudukçafa kafam çok daha fazla karıştı ben kızımı devlet yardımıyla yapmıştım ondan kalan 4tane dondurulmuş vardı iki yıl ücretsiz dondurmuşlardı ikinci yılın sonunda bizi aradıklarında maddi olarak çok zor bir dönemdeyedik çözdürün dedik öylece unuttuk gitti bu tüp bebeği baştan yapmıştık ilki tutmadı kalan iki dondurulmuş koyuldu biri tuttu işte sonuç bu sonra drum şansını bir dene ara sor dedi ilk yumurtaları aradım ki duruyorlar hala şimdi onları almak için kira ücreti istiyorlar inşallah onu toplayayım halledicem walla bugün olsa yine denemek istiyorum ama drum en az iki adet geçmeli dedi sağolsun o çok iyi bir insan maddi manevi çok desteği var bize

Back