Tüp Bebek Transferden Sonra Neler Yaptım?Mart 2015

ysmnjoy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2011
187
146
Merhaba siteye uzun zamandir uyeyim ama yeni yaziyorum. Herkese hamişlikleri , transferleri hayirli olsun insaAllah. Şuan ve herzaman her yazıyı Her makaleyi yazilanlari okudum ve benimde yazasim geldi. Yaklasik 15 gunluk igne seruvenim oldu. Ancak ilaclar icin SSK ya basvurdum ve heyet raporu cikqrdim kendime , ilkinden deneyimli oldugum icin sorun yasamadim.
Ewt bu venim 2. Ci denemem 1. De calisirken yaptirdim transferden sonra izin aldim ama zihnim hep "tutar mi .acabq bana birsey derlermi.cokmu izin aliyorum." gibi sorularla karistirdim aklini ve sonuc negatif oldu. Eşimde senin parana ihtiyacim yok dedi ve calışmanı istemiorum diyerek beni cezbetti.
Pek tavsiye etmem ama benisten ayrildim bu yuzden..
.sasiracaksiniz belki ama benim bugun transferim gercekleşti 21.03.2015 saat 13:39 ve suan transfer sonraSi icin yaptiklari yazmak istiyorum :))
Opu islemimi 3gun once yaptilar ilgi olursa onu da yazarim :)
Embryolarim 3gunluk ve 1. Si 4 bolunnmeli 2.si daha geriden geiyormus 2bolunmei omus ama yine de 2side transfer oldu.

Bugun 10.30 da hast cagirdikar ancak bekleniken gibi olmadi biraz zorla 13.30 a kadar bekledik. Sabirla ve dis sikarak :)
Transferden sonra 1 saat yatirdilar wc yi de yarim saat sonra surguye yaptik ve hic kalkmadim. Ne yaparsaniz yapun kafanizi kaldirmayin dediler ve oyle de yaptim eve arabayla geldim esim coj yavas kullandi ve on koktukla yayila yayila geldim. Eve gelince 2battaniye arasinda yatiyorum pamuklu esorfmanimi giydim ve ilaclarimi kullanmak icin uyandim :)

Cok sikmadim umarim Kimseyi 3kere wc te gittim ve obekten ignem varmis onu yptim cor aspirinimi ictim jelim vardi onu yaptim ve diger haplarimi ictim. 1. De hic ilacim yoktu ama bu sefer cok guclu ve etkili ilaclarim var onlari hallettim simdi yatarak Neseli Ayaklari seyrediyorum ayrica uyaninca yemek hazirlamis canim kocam onu yedim ve 19ila 19.30 arasi ilac faslimi kapattim ve siraaaaa
BOL DUALARDA CANLAR...
DUALARA İHTİYACİMİZ VAR

Dün 20.0Martta transferim oldu ve evde la uyudum akşam 19-19:30 arası ilaçlarımıyapınca sabaha kadar mışıl mışıl uyudum ve 5de uyandım kalktım gezsim ve geri yattım eşim uyuyordu ve 6da tekrar uyandım sonra yine dalmışım 7de gözlerimi açtım ve akşamki yatağıma tv karşısına geçtim.
Neden bilmiyorum ama sag omzum çok ağrıyor bu sabah ve sag kolum çok üşüyor 10:30 a kadar kahvaltı ve ilaç işlerimi bitirdik ve iğnemi vurduk ve birazcık acıdı. Bugün 3günde 1vurulacagım iğneyide birazdan vurulacğım.
Saat şuam 11:13 wc den geldim beyaz ve yavru ağzı gini parçalı akıntı geldi. Transferde jel kullanışıyormuş o gele ilir dedi hemşire ama ben yinede tedirgin oldum resmini çektim.
Eşim mutfağumızı topluyor şimdi ayrıcaaaaa
Camımın önünde ki saksıya kuş yuva yaptı opu işlemiminden önce yumurtasını gördüm transferden önce de 2.yumurtaını gördüm :))
Biz iki aile olarak bebeklerimizi bekliyoruz.
RABBİM HAYIRLISIYLA YÜCE KATINDAN TERTEMİZ SAĞLIKLI SALİH SALİHA EVLATLAR NASİP ET BİZLERE....
ZAHMETİM.ZİN ATDINDAN RAHMETİNLE YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜR RABBİM
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED

Ewt yazıya devam ediyorum...
Bunları bana hatıra kalsın ve benim gibi herşeyi merak eden varsa okusun diye yatağımdan yatrak yazıyorum. İnşaAllah merakınızı gideririm sakın moralinizi bozmayın...
Saatler ilerledi ve pregnyl( tutunma ve gerideki yumurtaları rahatlatma iğnesini ))vurdurmak için saati 12 olmasını beldim ve kallçadan olduğu için kalktım giyinim başörtümü bağladım ve 51 basaak inerek ve toplamda 200 adım atarak eve geldim ancak burada okuyup öğrendiğim ananas kürü (günde 2) dilim yemek için markette biraz bekledim. Sonra eve geldik lakin garip bir jel akımı yine devam etti hissettim.
İğnemden 5dk sonra rahmimde bir sızının beni yokladığını hissettim sanki etkisini hmn gösterdi.
Şuan 2dilim ananas yedim ve geldiğimden beri 1kr wc ye giderek yatıyorum. Sağ omuzum çok ağrıdıgı için sıcak uygulaması yaptık ve yatak fırın gibi...
İçimden biraz daha yatmak geliyor sonra kalkarım tadını çıkartıyogrum şuan herşeyin...
RABBİM HAYIRLISIYLA YÜCE KATINDAN SAĞLIKLI SALİH SALİHA EVLAT NASİP ET...

Bugun 23 Mart saat 04:13 aklama ilaç bıtakmamışım hepsini 14:00 e kadar bitirmişim akşamda sadece Estroferm diye hapım kalmış onu içtim tabi yemek yedikten sonra... Yemekte eşimin yaptığı biraz iyi kıyım soğan ve bol baharat gibi sulu köfte yedim tabi yine eşimden tarhana çorbası baş tacımızdı.
Ben ara ara kalktım yürüyüş yaptım (wc ye gittim mutfakta 1su iötim yattım :) kulaklık sayesinde Meryem suresinin tefsiri dinkedim ve 786 gibi bol rakkmlı besmelei şerifimi çekiyorum. Ayrıca ara ara uyuyorum. Lakin kasıklarımın özellikle sağ kasığımın ağrısı bazen dayanılmaz oluoyor.
Saat 21:30 da yatağa geçtik eşimde çok yoruldu çamaşır katlamakla koca gübü geçirdi desem yalan olmaz...
Yattım uyudum ve hala popomun altında yastıkla yattığım için dö emedim. Uyandım ve bir müddet yasstıksız rahat rahat yattım. Sonra yine yastığa devam ve sağ böbreğim mi belim mi bir herim daha ağrıyordu ve uzuuun zaman sonra az önce büyük abdestime çıktım.

Şuan bile hafif bir kasık ve böbrek gibi bir yerimde sızım var ve göğüslerim hala şiş bazen çoj yoruluyorum davamlı yatar pozisyondayım ama şikayet etmiyorum.
akibetimizin hayırlısını diliyorum.
Bu zahmetlerimizin Rahmete dönüşmesini hayurlısıyla istiyorum Rabbimden

merhabalar bu konu gerçekten çok güzel. özellikle hamişlerimiz transfer sonrası yaptıklarını yediklerini içtiklerini detaylı bir şekilde paylaşırlarsa bize de ışık tutacaklardır.

ben geçen sene Şubat ayında ilk tüp bebek denememi gerçekleştirdim. sebep yetersiz sperm sayısı idi. 11 tane yumurta toplandı. 7 tanesi 5 güne ulaştı. bir tanesi transfer edildi ama maalesef kimyasal gebelik ile sonuçlandı. doktorum bu konuda kullanılan ilaçlar yüzünden doğal yapının bozulabildiğini ama 6 tane dondurulmuş embriyom olduğunu ve dondurulmuş embriyo ile başarı sağlayabileceğimizi söyledi. bizde biraz bekleyip psikolojik olarak kendimizi hazır hissetmek istedik.
o dönemki transferimden sonra hastanede 3 saat yattım. ben öyle çok acaip sıkışık değidim. transfere girerkende öyle. 1 saat sonra wc ye kalktım. daha sonra eve geldim ve bütün gün yattım. ertesi gün banyo yaptım. yapılmaması gerektiğini bilmiyordum. bir de ben baya sıcak banyo yapan biriyim. sanırım 3. yada 4. gündü evi falan da süpürdüm. ama çalışmadım işe gitmedim. fakat çok da dikkat etmedim. daha doğrusu edilmesi gerektiğini de çok bilmiyordum. bunun yanı sıra genelde yatar pozisyonda olmam gerekirken ben genelde hep oturdum. sonuçda olumlu olmadı. bu işler aslına bakarsanız nasip kısmet işi tabi önlemi de almak lazım. şimdi allah nasip ederse 3 nisanda transferim olacak 2 tane kar bebişimle kavuşacağım. bu sefer ananas yemeği wc ve yemek harici yerimden çok kalkmamayı evde kısa yürüyüşler yapmayı ve en az 1 haftada duş almamayı düşünüyorum:):):):) başka önerisi olan:):):)

Günaydın bu arada canım :) yeni uyandım bende çok rahat yatmışım ve yazdıklarını okuyunca çok mutlu oldum.
Benim de 2. Denemem ama ben de ilkinde senin gibi yaptım pek dikkatli değildim ama şimdi akıllandım. O yüzden yaptıklarını yazıyorum hem bana hem bu yolda isteyenlere acizane bilgi vereyim diye...
Ayrıca bir püf noktası daha vereyim transferden sonra hiç suyla taharet yapmadım iöeri kaçıyormuş hep selpak kullandım ve oranın sıcak durması içinde tuvalet kağıdımdan 2parçayı katlayıp 4 kat yapıp koydum hem geleni görüyorm hemde sıcak oluoyrum. Buda benim tavsiyem olsun...
İnşaAllah canım ikimizde güzel haberler alalım.
Benim 10 günüm var ben
M için ve cümleisteyen için dua eder misin çok ihtiyacım var :)

Ayrıca transfeden önce gözüne bir yelği kestirdim şöyle kalınca ve rüzgar geçirmeyeninden onu hiç üstümden çıkarmıuorum hatta sırtıma batıyor ama yine de çıkarmıyorum. Kadın vücudu sıcak olmalıymış heke çoraplarımla yatıp kalkar olmuştum.
O derece bütünleştiker yani benimle :)
Rabbim zahmetimiz çok ağrımız çok... Swn yoktan var edensin vardan da varı da kolay edennsin... Yüzümüzü güldür yüce katından temiz sağlıklı salih evlatlar nasip et.
Allahümme salli ala seyyidina Muhammed ve ala ali seyyidina Muhammed

canım benim tabi ki dua ederim. burada anne olmayı bekleyen herkes var dualarımda inan. allah hepimizin yüzünü güldürsün hayırlısıyla inşallah. tavsiyelerin için tekrar teşekkür ederim. canım. umarım iyi haberlerini alırım en kısa zamanda.

Merhabalar, ben transferimin 9. günündeyim. Bunu yazarken bile inanasım gemiyor, nasıl geçti dokuz gün hala en başında gibi, sanki günler varmış gibi geliyor. Perşembe günü beta hcg testi yapılacak, çok korkuyorum. Daha önce hiç hamile kalmadım ama hep öyle sandığım için bir dolu negatif sonuç gördüm. İlk denememiz bu, 5. gün embriyosu ve tek transfer edildi. Hemen annem kontrolü devraldı ve ben de yatarak geçiriyorum. Zaten yatmazsam gaz sancısından, rahim içi batmalardan yürüyemiyorum. Sizin de böyle ağrılı mı geçiyor?
Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin.

Rabbim hayırlısıyla güzel haberler nasip etsin hepimize...
Ne güzel annen kontro ele almış belki benim annemde yakında olsa sözünü biraz dinletseydi ilkini senin gibi yapardım. Ama nasip işte... Hiç korkmanı tavsiye etmiyorum yattığın yerden YA EVVELU CELLE CELALUHU demin tavsiye ediyorum. Gaz sancım benim olmadı ama farkında olmadan Alçak sesle yellendiğim oldu rahim batması da sağ tarafımda bir batma oluyor ama rahim mi yoksa onu işleminden mi kalma bilemiyorum. Yürümemde hiç sıkıntı olmadı bıraksalar koşardım nerdeyse ama 2. De akıllı olarak yatıyorum. ÜnşaAllah senden de güzel haberler alırız.
Rabbim hayırlısıyla ye katından Salih temiz evlatlar nasip etsin

İnşaAllah canım benim iyi gel ve mutlu haberlerle akibetimiz hayırlı olsun inşallah

Amin... Benim de tesbihlerim var ama en çok YA HALIK diyorum... O yoktan var edendir... Ben daha önce düşük yaşamış birilerini duyduğumdan yatmanın önemini daha bu aşamaya gelmeden öğrenmiştim. Yine de heveslenemiyorum, sonuçta yüzde elli başarısı olan bir tedavi ama kötü de düşünmek istemiyorum. Çok garip bir süreç o yüzden. Konuların birinde okudum eşler doğru hisseder, diyorlar. Benim eşim tutunduğunu hissediyor. Rabbim hepimizin yüzünü güldürür inşaallah.

Ay süpersin eter benim eşimde tuttu o takılmam bu dar ben biliyorum dedi ve iyiyi suyu Değişti. Ilkinde o pek bilmiyordu ama bu sefer tmm dedi geliyor ve yerinde duramıyor... Şaşırdığımı söyledim ilkinde bende böyle değildim ancak bu sefer içimde bir ses var diyor...
YaHALIK CELLECELALUHUNU BEN DE çekeceğim. İnşaAllah
Aklına geldikçe yaz ben yattığım için her zaman bakıyorum :)

Bu sabah eşim işe itti artık herşey bana alıyor ama yapacak birşeyimi ok yine yatacağım yine yatacağım :) akşam eşim pirinç Çorbası yapmış ben uyurke uğraşmış. Sabah onu yedim kara üzüm yedim ve Bisküvi lokum yedim :) ve doyunca da ilaçlarımı içtim saat 10 olunca kelimi 10:30 da da Göbek ineni Yaptım. Biraz Yağlı iğne karınca ısırığı gibi his veriyor...
Şimdi 11 E kadar Yatıp sonra Kalkıp yürüyüş yapmayı planlıyorum

bence bir gün daha yat transferin 2. günündesin daha. kısa süreli kalkıp başucuna yiyeceğin şeyleri, suyunu koy, hep yat. ilk üç gün çok önemliymiş tutunması için. ben kendime kahvaltı bile hazırlayamıyorum iki büklüm kalıveriyorum. kabız olmamak lazımmış, ıkınmak tehlikeli. süt içiyorum gece yatmadan önce, kahvaltıda zeytini yedikten sonra çekirdeğini suyla yutuyorum. ama inan dokuz gündür sadece dün kahvaltı ve akşam yemeğini masada yedim, hep yatağımda yiyorum. biöşey olmaz ben iyiyim, diyip de erkenden ayaklanma, eğilip kalkma, anihareketler yapma ve sakın kollarınla uzanma. yalnızken insanın gözü yapılacak işleri daha fazla görüyor. bence hiç bulaşma

Evet canım çok sağolvalla Allah Razı olsun... Sabah içtiğim Çorba pek doyurmadı beni ve ilaçta içince canım bireyler yemek istiyor ve Dediğin gibi işleri GÖRDÜ gözüm sanki çok rahat hareket ediyormuşuz gibi ... 5 dk için de çorabımı aldım yedeğimi giydim ve bir dilim Ananas yedim o kadar .... Ayrıca mm yattım Yürürken içim acıyor sanki şimdi Camın önündeki yumurtayı düşündüm annesi ve cabası onu hep sıcak tutuyor hiç boş bırakmıyorlar Sabırla üstünde oturuyorlar hatta aç kalıyorlar gugugugu diye çağırıyorlar birbirlerini .... Yine yatışa geçtim yanianlayacağın :) sende yat hiç kalkma biraz da eşim gelir Öğlen yemeğine diye düşünüyorum. Beni besler herhalde :)
Hiç boşlama ya çağım ....
Iya EVVELU celle CELALUHU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…