Günaydın bu arada canım :) yeni uyandım bende çok rahat yatmışım ve yazdıklarını okuyunca çok mutlu oldum.merhabalar bu konu gerçekten çok güzel. özellikle hamişlerimiz transfer sonrası yaptıklarını yediklerini içtiklerini detaylı bir şekilde paylaşırlarsa bize de ışık tutacaklardır.
ben geçen sene Şubat ayında ilk tüp bebek denememi gerçekleştirdim. sebep yetersiz sperm sayısı idi. 11 tane yumurta toplandı. 7 tanesi 5 güne ulaştı. bir tanesi transfer edildi ama maalesef kimyasal gebelik ile sonuçlandı. doktorum bu konuda kullanılan ilaçlar yüzünden doğal yapının bozulabildiğini ama 6 tane dondurulmuş embriyom olduğunu ve dondurulmuş embriyo ile başarı sağlayabileceğimizi söyledi. bizde biraz bekleyip psikolojik olarak kendimizi hazır hissetmek istedik.
o dönemki transferimden sonra hastanede 3 saat yattım. ben öyle çok acaip sıkışık değidim. transfere girerkende öyle. 1 saat sonra wc ye kalktım. daha sonra eve geldim ve bütün gün yattım. ertesi gün banyo yaptım. yapılmaması gerektiğini bilmiyordum. bir de ben baya sıcak banyo yapan biriyim. sanırım 3. yada 4. gündü evi falan da süpürdüm. ama çalışmadım işe gitmedim. fakat çok da dikkat etmedim. daha doğrusu edilmesi gerektiğini de çok bilmiyordum. bunun yanı sıra genelde yatar pozisyonda olmam gerekirken ben genelde hep oturdum. sonuçda olumlu olmadı. bu işler aslına bakarsanız nasip kısmet işi tabi önlemi de almak lazım. şimdi allah nasip ederse 3 nisanda transferim olacak 2 tane kar bebişimle kavuşacağım. bu sefer ananas yemeği wc ve yemek harici yerimden çok kalkmamayı evde kısa yürüyüşler yapmayı ve en az 1 haftada duş almamayı düşünüyorum:):):):) başka önerisi olan:):):)
Günaydın bu arada canım :) yeni uyandım bende çok rahat yatmışım ve yazdıklarını okuyunca çok mutlu oldum.
Benim de 2. Denemem ama ben de ilkinde senin gibi yaptım pek dikkatli değildim ama şimdi akıllandım. O yüzden yaptıklarını yazıyorum hem bana hem bu yolda isteyenlere acizane bilgi vereyim diye...
Ayrıca bir püf noktası daha vereyim transferden sonra hiç suyla taharet yapmadım iöeri kaçıyormuş hep selpak kullandım ve oranın sıcak durması içinde tuvalet kağıdımdan 2parçayı katlayıp 4 kat yapıp koydum hem geleni görüyorm hemde sıcak oluoyrum. Buda benim tavsiyem olsun...
İnşaAllah canım ikimizde güzel haberler alalım.
Benim 10 günüm var ben
M için ve cümleisteyen için dua eder misin çok ihtiyacım var :)
Rabbim hayırlısıyla güzel haberler nasip etsin hepimize...Merhabalar, ben transferimin 9. günündeyim. Bunu yazarken bile inanasım gemiyor, nasıl geçti dokuz gün hala en başında gibi, sanki günler varmış gibi geliyor. Perşembe günü beta hcg testi yapılacak, çok korkuyorum. Daha önce hiç hamile kalmadım ama hep öyle sandığım için bir dolu negatif sonuç gördüm. İlk denememiz bu, 5. gün embriyosu ve tek transfer edildi. Hemen annem kontrolü devraldı ve ben de yatarak geçiriyorum. Zaten yatmazsam gaz sancısından, rahim içi batmalardan yürüyemiyorum. Sizin de böyle ağrılı mı geçiyor?
Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin.
İnşaAllah canım benim iyi gel ve mutlu haberlerle akibetimiz hayırlı olsun inşallahcanım benim tabi ki dua ederim. burada anne olmayı bekleyen herkes var dualarımda inan. allah hepimizin yüzünü güldürsün hayırlısıyla inşallah. tavsiyelerin için tekrar teşekkür ederim. canım. umarım iyi haberlerini alırım en kısa zamanda.
Amin... Benim de tesbihlerim var ama en çok YA HALIK diyorum... O yoktan var edendir... Ben daha önce düşük yaşamış birilerini duyduğumdan yatmanın önemini daha bu aşamaya gelmeden öğrenmiştim. Yine de heveslenemiyorum, sonuçta yüzde elli başarısı olan bir tedavi ama kötü de düşünmek istemiyorum. Çok garip bir süreç o yüzden. Konuların birinde okudum eşler doğru hisseder, diyorlar. Benim eşim tutunduğunu hissediyor. Rabbim hepimizin yüzünü güldürür inşaallah.Rabbim hayırlısıyla güzel haberler nasip etsin hepimize...
Ne güzel annen kontro ele almış belki benim annemde yakında olsa sözünü biraz dinletseydi ilkini senin gibi yapardım. Ama nasip işte... Hiç korkmanı tavsiye etmiyorum yattığın yerden YA EVVELU CELLE CELALUHU demin tavsiye ediyorum. Gaz sancım benim olmadı ama farkında olmadan Alçak sesle yellendiğim oldu rahim batması da sağ tarafımda bir batma oluyor ama rahim mi yoksa onu işleminden mi kalma bilemiyorum. Yürümemde hiç sıkıntı olmadı bıraksalar koşardım nerdeyse ama 2. De akıllı olarak yatıyorum. ÜnşaAllah senden de güzel haberler alırız.
Rabbim hayırlısıyla ye katından Salih temiz evlatlar nasip etsin
Ay süpersin eter benim eşimde tuttu o takılmam bu dar ben biliyorum dedi ve iyiyi suyu Değişti. Ilkinde o pek bilmiyordu ama bu sefer tmm dedi geliyor ve yerinde duramıyor... Şaşırdığımı söyledim ilkinde bende böyle değildim ancak bu sefer içimde bir ses var diyor...Amin... Benim de tesbihlerim var ama en çok YA HALIK diyorum... O yoktan var edendir... Ben daha önce düşük yaşamış birilerini duyduğumdan yatmanın önemini daha bu aşamaya gelmeden öğrenmiştim. Yine de heveslenemiyorum, sonuçta yüzde elli başarısı olan bir tedavi ama kötü de düşünmek istemiyorum. Çok garip bir süreç o yüzden. Konuların birinde okudum eşler doğru hisseder, diyorlar. Benim eşim tutunduğunu hissediyor. Rabbim hepimizin yüzünü güldürür inşaallah.
bence bir gün daha yat transferin 2. günündesin daha. kısa süreli kalkıp başucuna yiyeceğin şeyleri, suyunu koy, hep yat. ilk üç gün çok önemliymiş tutunması için. ben kendime kahvaltı bile hazırlayamıyorum iki büklüm kalıveriyorum. kabız olmamak lazımmış, ıkınmak tehlikeli. süt içiyorum gece yatmadan önce, kahvaltıda zeytini yedikten sonra çekirdeğini suyla yutuyorum. ama inan dokuz gündür sadece dün kahvaltı ve akşam yemeğini masada yedim, hep yatağımda yiyorum. biöşey olmaz ben iyiyim, diyip de erkenden ayaklanma, eğilip kalkma, anihareketler yapma ve sakın kollarınla uzanma. yalnızken insanın gözü yapılacak işleri daha fazla görüyor. bence hiç bulaşmaBu sabah eşim işe itti artık herşey bana alıyor ama yapacak birşeyimi ok yine yatacağım yine yatacağım :) akşam eşim pirinç Çorbası yapmış ben uyurke uğraşmış. Sabah onu yedim kara üzüm yedim ve Bisküvi lokum yedim :) ve doyunca da ilaçlarımı içtim saat 10 olunca kelimi 10:30 da da Göbek ineni Yaptım. Biraz Yağlı iğne karınca ısırığı gibi his veriyor...
Şimdi 11 E kadar Yatıp sonra Kalkıp yürüyüş yapmayı planlıyorum