Tüp bebek tedavisine başlama kararı aldık, sorularıma yanıt verebilir misiniz? :(

Merhaba. Öncelikle her şeyde oldupu gibi bu konuda da stresten uzak durmak önemli zor evet ama dikkat etmek lazım.
Benim iki negatif tüp bebek denemem var şimdi üçüncü denemenin hazırlığındayım. Nasipse ekim ayında transferim olacak.
Eşimde sperm problemi ile bu yola çıktık. Sonamedde rahim filmi çektirdim şükür bir şey çıkmadı ama başlarda sınırda olan amh değerim sekiz ayın sonunda düştü.
İlk iki denemeyi dışarıdan bir doktorla bahçeci umutta yaptık. Üçüncü deneme için bahçecinin kendi doktoruna gittik fakat şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki kapıdan içeri girdiğiniz andan itibarem size 'para' gözüyle bakıyorlar. Üçüncü denememde embriyo oluşmadı doktorun söylediği histeroskopi yapalım ama fiyatı şu kadar. Burası bir merkez. Özel muayenehane olsa doktor fiyat bilgisi verir ama bir merkezde doktorun fiyat vermesi bu işin nasıl ticarete döküldüğünü gösterir benim nazarımda. Ayrıca gerçekten çok yoğun bir merkez olduğu için öyle özel ilgi alaka beklemeyin. Biz doktorla konuşabilmek için kapısında bekledik resmen. Embriyolarımın oluşmadığını bana iki sefer söyledi hem de ikisinde de ilk defa söylüyormuş gibi. Yani sonuç olarak ben hiç memnun kalmadım ama kalan da çok. Şunu da unutmamak lazım doktorlar bu işte bir vesile. Allah kimin elinden nasip eder bilemeyiz. Ben şimdi gebze anadolu sağlık merkezinde tayfun kutlu hocaya gidiyorum. İlk gittiğimde bile bahçeciden çok daha iyi bir yer olduğunu fark ettim diyebilirim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ☺️ Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin♥️
Bazen mütevazi ama başarılı deneyimli bir Dr ya da hastanede de güzel sonuçlar alınabiliyor. Evet bahçeli irenbe gibi yerler isim yapmış reklama dökmüş. Söyledikleriniz normal yaklaşım değil. Değiştirmekle iyi yapmışsınız. Duygusal olarak yaklaşım ve iyi muamele çok önemli tedavi piskolojisinde. Merkezler hep paracı zihniyet malesef. Anneler gününde afiş asıyorlar. "anne olmak istemez misin? /falanca tüp bebek merkezi" yani sizi para olarak görüyorlar. Hakkınızda hayırlısı olsun İnşaAllah en kısa zamanda kavuştursun.

Bazen mütevazi ama başarılı deneyimli bir Dr ya da hastanede de güzel sonuçlar alınabiliyor. Evet bahçeli irenbe gibi yerler isim yapmış reklama dökmüş. Söyledikleriniz normal yaklaşım değil. Değiştirmekle iyi yapmışsınız. Duygusal olarak yaklaşım ve iyi muamele çok önemli tedavi piskolojisinde. Merkezler hep paracı zihniyet malesef. Anneler gününde afiş asıyorlar. "anne olmak istemez misin? /falanca tüp bebek merkezi" yani sizi para olarak görüyorlar. Hakkınızda hayırlısı olsun İnşaAllah en kısa zamanda kavuştursun.
Amin cümlemizi inşaallah. İnsanın bir doktorun elinde kendini güvende hissetmesi çok önemli. Hele de böyle zorlu bir süreçte. Sizin de hakkınızda hayırlısı olsun Allah işinin ehli merhametli doktorlarla karşılaştırsın

Merhaba ne kadar yardımcı olabilirim bilemiyorum ama öncelikle psikolojinizi düzeltmeniz gerektiğini söylemekle başlamak isterim. Süreç zor değil ama bazılarımızın süreci uzun sürebiliyor. ancak sürece başladığınızda görüyor anlıyorsunuz bu durumu. Yani psikolojik olarak hazır olmalısınız bu şekilde kendinize işkence ederek çok yıpranabilirsiniz. Bende amh düşüklüğü yaşadığım için başvurdum tüp bebeğe. Eşimde hiç bir problem yok. Rabbim verecekse verir elimizden geleni yapalım geri kalan onun bileceği iş diyerek bu işe başladım. Bebek konusunda ki Hassasiyetinizi iyi anlıyorum kalben de burdaki her kadın gibi size destek olduğumu da bilin.
Sorularınıza gelecek olursam da.
rahim filmi çektirmelisiniz. Avrupa yakasında Şişli echomar var Ağrısız acısız çok rahat çekim yapılıyor.
Şişli Memorialda tedavi görüyorum hastane konforundan memnunum ama açıkçası doktor araştırarak gitmedim doktor önerim yok maalesef. Bu işte laboratuvarı önemli olduğunu okuduğum için tercih ettim sizde burdaki yorumlara göre araştırabilirsiniz.
Yumurta kalite sorunum vardı ilk tedavimde herhangi bir şey kullanmadan başladım. İkinci tedavimde arı sütü bal polen probolis karşımı ve omega q10 kullanarak başladım onun etkisi mi bilmiyorum ama faydasını gördüm ama başlıca paketli gıda bırakın sigara varsa bırakmaya gayret edin.
Transfer işlemi de yaşınıza bağlı ve tedavi gördüğünüz yere bağlı bazıları normalde sağlık bakanlığından onay olmadan da 2 yapabiliyor ama Memorial da örneğin 35 yaş altı veya 3 başarısız tüp bebek olmadıkça çift transfer olmuyor.
Son olarak Bu zorlu ama sonu güzel olacak yolda herşeyin gönlünüze göre olmasını dilerim. 🥰
Memorial hastanesi istanbuldami

Kızlar merhaba,

Belki bazılarınız biliyordur, 2,5 senedir anne-baba olmak için elimizden geleni yaptık ve artık uzman desteğine başvurduk.
Doktorum önce AMH testi istedi ve eşimin de gerekli testlerini yaptırmasını istedi. Biz tabi testlerimizi yaptık düştük yollara ama maalesef AMH testi sonucum çok düşük çıktı. Doktor yaşıma göre verimsiz yumurtalarım olduğunu söyledi, ayrıca rahmimde şekil bozukluğu olduğu ortaya çıktı.
Rabbim her şeyin daha iyisini bilir, bu da benim sınavımmış, ne yapalım.
Boğazımdan lokma geçiremiyorum, çok üzüldüm, yıkıldım resmen. Doktor artık tüp bebek tedavisine başlayalım dedi, bu süreci yaşamış, evladını kucağına almış-almamış hiç fark etmez, hepinizden dinlemek istiyorum. Muhasebeciyim, düşünün ki bu yoğun iş tempomda bile gözlerimi kapatıyorum bebek görüyorum, içim sızlıyor artık, Eşim de çok üzülüyor, hem bana üzülüyor, hem şartların bizi tüp bebeğe yönlendirmesine üzülüyor.

*)İstanbul'da yaşıyorum, bildiğiniz işinin ehli tüp bebek merkezi var mı?
*)Yumurta kalitenizi ve sayısını yükseltmek için neler yaptınız?
*)Rahim filmi çektirdiniz mi?
*)En fazla kaç yumurta transferi yapabiliyoruz?
*)Şansım ne kadar yüksek

Çok çok geçmiş olsun tatlım.
Seninle benzer yollardan geçiyoruz.
Senelerdir bendede gebelik hiç oluşmadı.
Sadece bende ve eşimde hiçbir sorun görünmemesine rağmen.
İkimizinde değerleri çok iyi ama maalesef gebelik oluşmuyor.

Bu sene sonu bende aşılama veya tüp bebek yaptırmak istiyorum istanbulda.

Rahim filmi kesinlikle çektirmelisin tüpleri vs görüntülemek için.

İstanbulda Bülent Tıraşa gittim ben Acıbadem maslak/ Hüseyin Cengize gittim. İkiside çok iyi doktorlar.

Bahçeciyede iyi diyorlar ama kendim gitmedim.

Sorularını ve merakını anlıyorum ama inan bu sorulara sadece uzmanlar en doğru cevabı verebilir çünkü bütün durumu enine boyuna değerlendirip yorum yapmak gerekir.

Bütün kan testleri, sperm testi ve hsg sonuçlarının kopyasını alıp farklı doktorlardan değerlendirme alabilirsin. İlla yaptırmak için değil fikir olur.

Mesela ben çok doktora gönderip yorum aldım.

Seni çok iyi anlıyorum. Kendini neolur çok yıpratma. Oda süreci çok etkiler.

Herzaman yazabilirsin💜

Tama
Bir çok Memorial var ? Ankara İstanbul Diyarbakır Antalya. Yani hangisini soruyorsunuz bilmediğim için bi yorum yapamayacağım.
Benim tedavi gördüğüm yer İstanbul Şişli Memoria

İstanbulda Bülent Tıraşa gittim ben Acıbadem maslak/ Hüseyin Cengize gittim. İkiside çok iyi doktorlar.

Sorularını ve merakını anlıyorum ama inan bu sorulara sadece uzmanlar en doğru cevabı verebilir çünkü bütün durumu enine boyuna değerlendirip yorum yapmak gerekir.

Bütün kan testleri, sperm testi ve hsg sonuçlarının kopyasını alıp farklı doktorlardan değerlendirme alabilirsin. İlla yaptırmak için değil fikir olur.

Herzaman yazabilirsin💜
Tamam

Bir çok Memorial var ? Ankara İstanbul Diyarbakır Antalya. Yani hangisini soruyorsunuz bilmediğim için bi yorum yapamayacağım.
Benim tedavi gördüğüm yer İstanbul Şişli Memorial
Ankara canım teşekkür ederim

Kızlar merhaba,

Belki bazılarınız biliyordur, 2,5 senedir anne-baba olmak için elimizden geleni yaptık ve artık uzman desteğine başvurduk.
Doktorum önce AMH testi istedi ve eşimin de gerekli testlerini yaptırmasını istedi. Biz tabi testlerimizi yaptık düştük yollara ama maalesef AMH testi sonucum çok düşük çıktı. Doktor yaşıma göre verimsiz yumurtalarım olduğunu söyledi, ayrıca rahmimde şekil bozukluğu olduğu ortaya çıktı.
Boğazımdan lokma geçiremiyorum, çok üzüldüm, yıkıldım resmen. Doktor artık tüp bebek tedavisine başlayalım dedi, bu süreci yaşamış, evladını kucağına almış-almamış hiç fark etmez, hepinizden dinlemek istiyorum. Muhasebeciyim, düşünün ki bu yoğun iş tempomda bile gözlerimi kapatıyorum bebek görüyorum, içim sızlıyor artık, Eşim de çok üzülüyor, hem bana üzülüyor, hem şartların bizi tüp bebeğe yönlendirmesine üzülüyor.

*)Şansım ne kadar yüksek?
Bende 24 yaşındayım eşimde sorun yok şükür bende amh dusuklugu var sadece 0.98 çıktı doktor doğal yolla olabilir ama çokta sallanmamak lazım dedi 3 ay süre verdi ve rahim filmi çektirmiştim Şişli echomar Veya yenibosna hsm görüntüleme merkezi ikisininde fiyatı aynı istanbulda yaşıyorum bende doktorum Oznur Dündar akın ve kendisinden çok memnunum özel kliniği var Acıbadem’le anlaşmalı instadan bakabilirsiniz tek transfer yapıyor diye biliyorum daha sürece girmedik 35 yaş ve altına %55 pozitif %45 negatif demişti yanlış hatırlamıyorsam yumurta kalitesi için bana ekstra bisey söylemedi ama düzenli ve sağlıklı beslenmek paketli gıdaları hayatımdan çıkardım Türk kahvesi veya normal kahve tüketmiyorum asitli içecek tüketmiyorum ben geçen ay şey denedim bide Aslan pençesi çayı aktardan aldım 5 gün boyunca akşamları içtim o ay bildiğin yumurtam catladigini hissettim öyle akıntı geldi ki bide ama maalesef yine gebelik oluşmadı denemekte fayda var tabiki ,

Kızlar merhaba,

Rabbim gonlunuze göre versin ilk önce moralinizi herzaman yüksek tutun, rahim filmi çektirdim bir sorunum yoktu zaten bizde sorun erkek kaynakliydi, ilk iki denemede 1 embriyo transfer yapılıyor olumsuz olursa ( insaAllah olmaz ) üçüncü denemenizde 2 adet transfer yapılıyor, tam 3 buçuk yıl uğraşın ardından kavuştum evladima darısı başınıza ve bekleyen herkese 🤲❤️

Kızlar merhaba,

Merhaba🥰 Tıp bu kadar ilerlemişken çok şükür umut varken yolun başında bu kadar üzmeyin kendinizi. Tüp bebek tedavisine gidemeyen, hiç yumurta ya da spermi bulunamayan çiftler var. Bu tedaviye başlayabilmek bile güzel.🤲 Gebelik oluşması için tek bir yumurta ve sperm yetebiliyor unutmayın. Ben yurt dışında olduğum için size bilgi vermem doğru olmaz ama Türkiye’de rahim filmi isteniyor diye biliyorum. Ben İstanbul’da çektirmiştim 5 dakikacık sürdü. Şimdiden folik asit kullanmaya başlayın, sigara içiyorsanız bunu söylemediniz kabul ediyorum doktorum bana bu kadar net konuşmuştu. Yumurta rezerviniz için omega3 alın, protein ağırlıklı beslenin. Ceviz, fındık, muz ve yeşil yapraklı her şeyi tüketin. Beraberinde doktorunuz bunun için size ilaç vericektir. Şansınız gayet yüksek çünkü yumurta rezervi düşüklüğünden doğal yolla olamadıysa bile doktorunuzun vereceği ilaçla %80 oranla düzelme sağlanabiliyor. Siz yeter ki başlayın ve üzülmeyin inancınızı kaybetmeyin. Rabbim neylerse güzel eyler. 🤲🥰

Herzaman yazabilirsin💜
Beni çok mutlu ettiniz, çok teşekkür ederim. Çok zor bir süreçten geçiyorum gerçekten eşim ve ben çok yıprandık ben yumurta rezervilerimin düşük olduğunu görünce açıkçası hüsrana uğradım ama olsun Rabbim bundada bir hayır verir Allah’tan ümit kesilmez inşallah siz de biz de yavrularımızı kucağınıza alıp aile olmanın anne olmanın tadına varacağız kendinize iyi bakın 💝💝

Kızlar merhaba,

Kuzum amh değerin sanırım 1.47 çıkmış bir yerde okumuştum bence gayet iyi bir rakam doktor niye öyle söyledi ki benim kuzenim 0.60 ile hamile kaldı hani senin değerin de gayet güzel

Kızlar merhaba,

İnsallah saglikla bebeginize kavusursunuz 🙏🏻 tup bebek hakkinda bilgim yok fakat yumurta kakitesi icin instagramda embriyolog idil bozkurt u takip edin soylediklerine kulak verin derim 🌸

Bende 24 yaşındayım eşimde sorun yok şükür bende amh dusuklugu var sadece 0.98 çıktı doktor doğal yolla olabilir ama çokta sallanmamak lazım dedi 3 ay süre verdi ve rahim filmi çektirmiştim Şişli echomar Veya yenibosna hsm görüntüleme merkezi ikisininde fiyatı aynı istanbulda yaşıyorum bende doktorum Oznur Dündar akın ve kendisinden çok memnunum özel kliniği var Acıbadem’le anlaşmalı instadan bakabilirsiniz tek transfer yapıyor diye biliyorum daha sürece girmedik 35 yaş ve altına %55 pozitif %45 negatif demişti yanlış hatırlamıyorsam yumurta kalitesi için bana ekstra bisey söylemedi ama düzenli ve sağlıklı beslenmek paketli gıdaları hayatımdan çıkardım Türk kahvesi veya normal kahve tüketmiyorum asitli içecek tüketmiyorum ben geçen ay şey denedim bide Aslan pençesi çayı aktardan aldım 5 gün boyunca akşamları içtim o ay bildiğin yumurtam catladigini hissettim öyle akıntı geldi ki bide ama maalesef yine gebelik oluşmadı denemekte fayda var tabiki ,
26 yasindayim amh 0.04 bazı değerlerim yuksek çıkmış esimde sperm testi vericek ana bana hsg cektir 1 ay dene olmazsa tüp bebek yap dedi

26 yasindayim amh 0.04 bazı değerlerim yuksek çıkmış esimde sperm testi vericek ana bana hsg cektir 1 ay dene olmazsa tüp bebek yap dedi
Çektir hsg yi kuzum bebim bütün hormon değerlerim iyi eşimin de iyi ama işte nasip bu işler bende rahim filmi çektirmeye karar verdim çarşamba günü çektiricem artık 🙏🏻

Merh
Rahim filmi cektirmenizi istiyorlar baslamadan once sürece. Yumurta kalitesi jcin ben ekstra bisey yapmadim dengeli beslenip sigara varsaa eger tuketmemek lazim.ilk denemede tek embriyo transferi yapilir .2deneme basarisiz olursa 3.denemede 2 embriyo transfer hakkiniz.oluyo. ben bahcecide tedavi gördüm allaha şükür oglumu kucagima aldim. Bende finans sorumlusu idim bebekten once o surecte o.yogunlukta bile hic olmazsa napcam ne etcem diye kafayi yicek gibi olurdum ama morali yuksek tutmak cok onemli rabbim yardimciniz olsun insallah
Merhaba bilmediğim için soruyorum bu işin maddi boyutu biraz külfetli hepimiz biliyoruz bunu benim merak ettiğim sormak istediğim su. Ilk denemede en başta ödenen ücret örneğin toplamda ilaçlar dahil 100.000 olsun ve bebek tutmadı olmadi diyelim. Ikıncı deneme için ekstra bi 100.000 daha mi ödeniyor ? Yani her denemede ekstra ücret mi ödeniyor? Yoksa tüp bebek merkezleri hak mi veriyor mesela en başta 100.000 odenildi diyelim bu ücret dışında bi ücret ödemeden 2 deneme hakkınız daha var ya da 3 deneme hakkınız var bu şekilde mi oluyor ? Hep merak ettiğin alamadığım yer burası.

X