Tüp bebek tedavisine başlama kararı aldık, sorularıma yanıt verebilir misiniz? :(

Allah yardımcınız olsun zor bir süreç ve doktor çok önemli ilk denemede sadece folik asitle 4 yumurta toplandi 2 si 3 . Gün embriyo ikiside transfer edildi sonuc negatif 3 ay ara verdik ben araştırmaya basladim eczacı ablaya danıştım omega 3 ve d vitamini onerdi ben kullanmaya basladım tedavide doktor biesteron dha kullanmami istedi 7 yumurta toplandi 4 tane 5. Gun A kalite embriyo ve doktor piezo elektrik uyguladi emriyolarn oluşun sırasında bnm de amh düşüktü ama hatrlamiyorm suan 40 günlük olduk çok şükür Rabbim herkese nasip etsin inşallah 🤲

Allah yardımcınız olsun zor bir süreç ve doktor çok önemli ilk denemede sadece folik asitle 4 yumurta toplandi 2 si 3 . Gün embriyo ikiside transfer edildi sonuc negatif 3 ay ara verdik ben araştırmaya basladim eczacı ablaya danıştım omega 3 ve d vitamini onerdi ben kullanmaya basladım tedavide doktor biesteron dha kullanmami istedi 7 yumurta toplandi 4 tane 5. Gun A kalite embriyo ve doktor piezo elektrik uyguladi emriyolarn oluşun sırasında bnm de amh düşüktü ama hatrlamiyorm suan 40 günlük olduk çok şükür Rabbim herkese nasip etsin inşallah 🤲
Maşallah Allah bağışlasın Rabbim bana da nasip etsin inşallah. Doktor dediginiz gibi çok önemli faktör. Folik asit sadece bebeğin gelişimi için yararlı diye biliyordum ben

Nerde yaptirdiniz acaba

Kızlar merhaba,

Belki bazılarınız biliyordur, 2,5 senedir anne-baba olmak için elimizden geleni yaptık ve artık uzman desteğine başvurduk.
Doktorum önce AMH testi istedi ve eşimin de gerekli testlerini yaptırmasını istedi. Biz tabi testlerimizi yaptık düştük yollara ama maalesef AMH testi sonucum çok düşük çıktı. Doktor yaşıma göre verimsiz yumurtalarım olduğunu söyledi, ayrıca rahmimde şekil bozukluğu olduğu ortaya çıktı.
Rabbim her şeyin daha iyisini bilir, bu da benim sınavımmış, ne yapalım.
Boğazımdan lokma geçiremiyorum, çok üzüldüm, yıkıldım resmen. Doktor artık tüp bebek tedavisine başlayalım dedi, bu süreci yaşamış, evladını kucağına almış-almamış hiç fark etmez, hepinizden dinlemek istiyorum. Muhasebeciyim, düşünün ki bu yoğun iş tempomda bile gözlerimi kapatıyorum bebek görüyorum, içim sızlıyor artık, Eşim de çok üzülüyor, hem bana üzülüyor, hem şartların bizi tüp bebeğe yönlendirmesine üzülüyor.

*)İstanbul'da yaşıyorum, bildiğiniz işinin ehli tüp bebek merkezi var mı?
*)Yumurta kalitenizi ve sayısını yükseltmek için neler yaptınız?
*)Rahim filmi çektirdiniz mi?
*)En fazla kaç yumurta transferi yapabiliyoruz?
*)Şansım ne kadar yüksek?
Merhaba 19 senedir bende mücadele ettim 10 kez tüp bebek 3 dış gebelik yaşayan biri olarak size tavsiyem önce kafanız rahat olcak bunu ben yapamadım hep kaygılı üzüntülü takmış bir vaziyette geçen 19 sene size bir başka diyeceğim şu ki iyi bir Dr bulup onda başlayıp onda devam etmeniz 7 senedir aynı Dr la devam ettim adım adım ilerledik her yeni çıkan şeyi birlikte denedik Dr çok ama çok önemli işin ehli Dr bulduğunuz an hem kafanız rahat oluyor hem süreç kolay ilerliyor en başta yapılabilecek eşle beraber tüm testler yapılıyor rahim filmi ilk başta çekiliyor Amh TSH lh prolaktin testleri çok önemli tüp bebekte ve tabiki genetik test ve pıhtılaşma testleri bunların hepsi bizde yapıldı verecek olan Rabbim en güzelini verir imtihanımız bizim de buymuş 10. Tüp bebekte tuttu fakat düşük yaptım şunu diyebiliyorum elimden gelenin daha fazlasını yaptım sizde yapın pes etmedim isyan etmedim vardır bunda da bir hayır dedim 3 dış gebelikte tüplerimi kaybettim amh değerim şuan 0.8 yaşım 41 evlat edinmeye başvurduk Rabbim sizi çok bekletmesin en hayırlısını versin 🤲

Kızlar merhaba,

Belki bazılarınız biliyordur, 2,5 senedir anne-baba olmak için elimizden geleni yaptık ve artık uzman desteğine başvurduk.
Doktorum önce AMH testi istedi ve eşimin de gerekli testlerini yaptırmasını istedi. Biz tabi testlerimizi yaptık düştük yollara ama maalesef AMH testi sonucum çok düşük çıktı. Doktor yaşıma göre verimsiz yumurtalarım olduğunu söyledi, ayrıca rahmimde şekil bozukluğu olduğu ortaya çıktı.
Boğazımdan lokma geçiremiyorum, çok üzüldüm, yıkıldım resmen. Doktor artık tüp bebek tedavisine başlayalım dedi, bu süreci yaşamış, evladını kucağına almış-almamış hiç fark etmez, hepinizden dinlemek istiyorum. Muhasebeciyim, düşünün ki bu yoğun iş tempomda bile gözlerimi kapatıyorum bebek görüyorum, içim sızlıyor artık, Eşim de çok üzülüyor, hem bana üzülüyor, hem şartların bizi tüp bebeğe yönlendirmesine üzülüyor.

Merhaba
Amh değeriniz kaç ve yaşınız nedir?
Amh düşüklüğü var ise kesinlikle vakit kaybetmeden tüp bebeğe başlamak en doğrusu…
Ben 2 senelik evliyim yaşım 33
Evliliğin ilk senesi ( eşimle ayrı ülkelerde yaşadığımız ve çok az görüştüğümüz halde) çok kolay 2 kere hamile kaldım
İlk gebelik Ocak 2022- kanamalı 6. Hafta Şubat 2022 kürtaj
2. Gebelik Haziran 2022- 6. Hafta kalp atımı duyduk - 10. Hafta malesef durmuştu - Ağustos 2022 kürtaj oldum - bu son gebelikte parsiyel mol denen tehlikeli genetik bir bozukluk çıktı ( daha sonra tekrar etme olasılığı artıyormuş 1 sene ara verin dendi)
Tabi biz beklemeye karar verdik zaten ruhen ve fiziken de 2 düşük beni çok yormuştu
Ancak aralık ayı gibi bu düşükler neden oluyor kısmını araştırmaya başladık
Rahim filmi- bir sürü kan testi- sperm kontrolü - genetik taramalar her şey yolunda görünüyordu ancak bu testlerden birin de Amh değerim 0.672 yani çok düşük çıktı..
Ben şoka girdim çünkü istediğim 2 seferde de hemen hamile kalabilmiştim, düşük rezerv ile nasıl hemen hamile kaldım bilmiyorum ama sonuçta lazım olan 1 sağlıklı yumurta
Devlet hastanesi aşılama bölümü bu testi yapmıştı
Bize Amh düşük olduğu için hiç aşılama vs vakit kaybetmeden tüp bebeğe gidin dedi… hatta ben dedim ki ee ben hemen hamile kalıyorum deneyeyim bu ay dedim ( Ocak ayı idi ) vakit kaybetmeyin hiç dedi, haziran bile sizin için geç olabilir bu Amh ne kadar daha sürer bilinmez , haziranda menapoz da girebilirsiniz, bir kaç sene devam da edebilir bunun bir grafiği yok ama 1 in altında amh hızla düşmeye ve sıfırlanmaya başlar dedi
Biz zaten koşa koşa tüp bebek merkezine gittik
3 gün için de karar verdik, zaten son bebekte genetik anomali olduğu için bir de ekstra genetik taramalı tüp bebek yapmaya karar verdik
Ben Acıbadem Yeşilköy de sürecimi yaşıyorum , başta doktorum Murat Arslan dı yumurta toplama kısmını onunla geçirmiştik … transfer sürecim bazı sorunlardan dolayı çok çok uzadı yani bu yolculukta da beklenmedik şeylerle karşılaşabiliyorsunuz zaman kaybetmemek en güzeli… Murat bey başka bir merkeze geçti ama iyidir … transferimi Çağlar Yazıcıoğlu yaptı ondan da memnunum … Acıbadem hemşireleri çok ilgili… testler vs için orada fiyatlar yüksek olduğu için genelde hep dışarı yönlendiriyorlar asla orada yapmaya zorlamıyorlar gereksiz işlem istemiyorlar … ama sgk anlaşması yok ilaç reçetelerini hep cepten ödüyorsunuz ( bazı ilaçları zaten devlet karşılamıyor da karşılananları da sgk sistemine giremedikleri için para ile aldım genelde ) ama şimdi onu da gidio bir devlet hastanesinde yazdırıp alıyorum

Size tavsiyem amh düşük ise vakit kaybetmeyin, hele ki normal yolla olmadı ise hiç beklemeyin her ay bizim için çok kıymetli
İnşallah hepimiz mutlu sona ulaşırız

Merhaba soru sormuştum ama benden önce biri sormuş ve yanıtlanmış. 🙃 Bu yorumu da silemedim düzenlemek zorunda kaldım. Allah isteyen herkesin kucağını doldursun

Son düzenleme:
Amin amin amin 🤲 aslında ilk değil bu ilkini kürtaj olmak zorunda kaldım hamdolsun 🥰 rahim filmini standart olarak doktorum uyguluyor ben Antalya ilindeyim. Rahim ile ilgili bir kaç doktordan görüş almanı tavsiye ederim ilk önce o problem halledilecekse o işe girmeni sonra da sürece devam etmeni tavsiye edebilirim. Ama muhakkak bir kaç doktor görüşü al canım. Tek doktor ile olmaz bu iş. Birisi diyor katiyen olmaz tüp bebek diyor sonra bakıyorsun mesela atıyorum rahim kalınlaşması sıkıntılı hoooop tüp bebek tutmuş eeeee bebek düşer eeeee oldu canım baştan alsana bunun önlemini. Buralarda neler okuduk. Daha yaşın küçükmüş ben 39 yaşında buldum mucizemi. Herşeyin vakti zamanı var inanki 🌺Kademe kademe sakin dakin yol al inşaAllah bu arada da normal yolla imkanı yok hamile kalmanızın dedikleri kaç kişi buralarda doğum hikayelerini paylaştı 🥰 Allah’ın ol demesi yeterli. Sen yeterki bu süreçte insan olarak sana düşen vazifeleri yap bir üstünü yani senin elinden gelemeyecek şeyleri düşünme. Onları Allah’a bırak. O en doğrusunu bilendir kardeşim 🌺🤍
Antalya'da nerede tedavi oldunuz ?

Çok çok geçmiş olsun tatlım.
Seninle benzer yollardan geçiyoruz.
Senelerdir bendede gebelik hiç oluşmadı.
Sadece bende ve eşimde hiçbir sorun görünmemesine rağmen.
İkimizinde değerleri çok iyi ama maalesef gebelik oluşmuyor.

Bu sene sonu bende aşılama veya tüp bebek yaptırmak istiyorum istanbulda.

Rahim filmi kesinlikle çektirmelisin tüpleri vs görüntülemek için.

İstanbulda Bülent Tıraşa gittim ben Acıbadem maslak/ Hüseyin Cengize gittim. İkiside çok iyi doktorlar.

Bahçeciyede iyi diyorlar ama kendim gitmedim.

Sorularını ve merakını anlıyorum ama inan bu sorulara sadece uzmanlar en doğru cevabı verebilir çünkü bütün durumu enine boyuna değerlendirip yorum yapmak gerekir.

Bütün kan testleri, sperm testi ve hsg sonuçlarının kopyasını alıp farklı doktorlardan değerlendirme alabilirsin. İlla yaptırmak için değil fikir olur.

Mesela ben çok doktora gönderip yorum aldım.

Seni çok iyi anlıyorum. Kendini neolur çok yıpratma. Oda süreci çok etkiler.

Herzaman yazabilirsin💜
Merhaba. Aynı durumdayız sizinle 5 yıllık evliyiz her şey normal ama hiç gebelik olmadı önümüzdeki ay tüp bebeğe başlıyoruz nasipse. Sizin kaç yıl oldu acaba merak ettim

Merhaba 19 senedir bende mücadele ettim 10 kez tüp bebek 3 dış gebelik yaşayan biri olarak size tavsiyem önce kafanız rahat olcak bunu ben yapamadım hep kaygılı üzüntülü takmış bir vaziyette geçen 19 sene size bir başka diyeceğim şu ki iyi bir Dr bulup onda başlayıp onda devam etmeniz 7 senedir aynı Dr la devam ettim adım adım ilerledik her yeni çıkan şeyi birlikte denedik Dr çok ama çok önemli işin ehli Dr bulduğunuz an hem kafanız rahat oluyor hem süreç kolay ilerliyor en başta yapılabilecek eşle beraber tüm testler yapılıyor rahim filmi ilk başta çekiliyor Amh TSH lh prolaktin testleri çok önemli tüp bebekte ve tabiki genetik test ve pıhtılaşma testleri bunların hepsi bizde yapıldı verecek olan Rabbim en güzelini verir imtihanımız bizim de buymuş 10. Tüp bebekte tuttu fakat düşük yaptım şunu diyebiliyorum elimden gelenin daha fazlasını yaptım sizde yapın pes etmedim isyan etmedim vardır bunda da bir hayır dedim 3 dış gebelikte tüplerimi kaybettim amh değerim şuan 0.8 yaşım 41 evlat edinmeye başvurduk Rabbim sizi çok bekletmesin en hayırlısını versin 🤲
merhabalar, siz nasıl yüce gönüllü bir insansınız ki böyle güzel bir sevaba nail oluyorsunuz, tanımadan hayran kaldım size :KK200: güzel dilekleriniz için de Allah bin kere razı olsun, Dr. Bülent Baysal ile görüşeceğiz bu perşembe, Allahtan umudumu hiç kesmiyorum, rahim filmimde malesef şekil bozukluğu çıktı, olsun buna da şükür dedim, Allahtan ümit kesilmez,
Rabbim hepimize umut olur, sağlıcakla kalın

Merhaba
Amh düşüklüğü var ise kesinlikle vakit kaybetmeden tüp bebeğe başlamak en doğrusu…
Evliliğin ilk senesi ( eşimle ayrı ülkelerde yaşadığımız ve çok az görüştüğümüz halde) çok kolay 2 kere hamile kaldım
2. Gebelik Haziran 2022- 6. Hafta kalp atımı duyduk - 10. Hafta malesef durmuştu - Ağustos 2022 kürtaj oldum - bu son gebelikte parsiyel mol denen tehlikeli genetik bir bozukluk çıktı ( daha sonra tekrar etme olasılığı artıyormuş 1 sene ara verin dendi)
Tabi biz beklemeye karar verdik zaten ruhen ve fiziken de 2 düşük beni çok yormuştu
Rahim filmi- bir sürü kan testi- sperm kontrolü - genetik taramalar her şey yolunda görünüyordu ancak bu testlerden birin de Amh değerim 0.672 yani çok düşük çıktı..
Ben şoka girdim çünkü istediğim 2 seferde de hemen hamile kalabilmiştim, düşük rezerv ile nasıl hemen hamile kaldım bilmiyorum ama sonuçta lazım olan 1 sağlıklı yumurta
Bize Amh düşük olduğu için hiç aşılama vs vakit kaybetmeden tüp bebeğe gidin dedi… hatta ben dedim ki ee ben hemen hamile kalıyorum deneyeyim bu ay dedim ( Ocak ayı idi ) vakit kaybetmeyin hiç dedi, haziran bile sizin için geç olabilir bu Amh ne kadar daha sürer bilinmez , haziranda menapoz da girebilirsiniz, bir kaç sene devam da edebilir bunun bir grafiği yok ama 1 in altında amh hızla düşmeye ve sıfırlanmaya başlar dedi
3 gün için de karar verdik, zaten son bebekte genetik anomali olduğu için bir de ekstra genetik taramalı tüp bebek yapmaya karar verdik
Ben Acıbadem Yeşilköy de sürecimi yaşıyorum , başta doktorum Murat Arslan dı yumurta toplama kısmını onunla geçirmiştik … transfer sürecim bazı sorunlardan dolayı çok çok uzadı yani bu yolculukta da beklenmedik şeylerle karşılaşabiliyorsunuz zaman kaybetmemek en güzeli… Murat bey başka bir merkeze geçti ama iyidir … transferimi Çağlar Yazıcıoğlu yaptı ondan da memnunum … Acıbadem hemşireleri çok ilgili… testler vs için orada fiyatlar yüksek olduğu için genelde hep dışarı yönlendiriyorlar asla orada yapmaya zorlamıyorlar gereksiz işlem istemiyorlar … ama sgk anlaşması yok ilaç reçetelerini hep cepten ödüyorsunuz ( bazı ilaçları zaten devlet karşılamıyor da karşılananları da sgk sistemine giremedikleri için para ile aldım genelde ) ama şimdi onu da gidio bir devlet hastanesinde yazdırıp alıyorum

Size tavsiyem amh düşük ise vakit kaybetmeyin, hele ki normal yolla olmadı ise hiç beklemeyin her ay bizim için çok kıymetli
ağzına yüreğine sağlık canım benim, yaşım 28 AMH testim 1,47 çıktı,
rahim filmi çekindim ve Y rahim teşhisi koyuldu, eşimin testlerini yaptık bir problem çıkmadı onda,
bu perşembe Bülent Baysal ile görüşmeye gideceğiz, zaman kaybetmeyi ben de istemiyorum çünkü histereskopi yapılabilir rahim şekli düzeltilmesi için, bakalım Allah büyüktür, ondan ümit kesilmez :KK200:

ben hiç hamile kalamadım, ne düşük ne kimyasal hiç bir şekilde olmadı, 2,5 senedir bir kere de olsa hamile kalamamamı anlayamıyorum tabi :KK43:

Kızlar merhaba,

Seninle benzer şeyleri yaşıyoruz çok çok geçmiş olsun benimde amh 0.34 bugün bahçeci de Mehmet reşit hocada muayane oldum. Bu arada geçen ay devlet Hastanesi'nde olan bir negatif transferim var artık böyle negatif olumsuzluk görmek ve yiprandigimiz için özelde güzel bir laboratuvarda işi halletmek istiyoruz. Umarım sende bende bizim gibi bu yolda olan herkes umuduna mucizesine kavuşur. Bir nevi ikinci tüp bebek denemem ama negatif olduğunda nefesim kesilecek kadar ağladım en son nefes alamadım eşim zorla yüzüme gözüme su çarpa çarpa beni kendime getirdi. Şuan o kadar üzüldüğüm için kendime aptal diyorum açıkçası tamam üzüldüm ama dünyanın sonu değil çok şükür halen rahminde yumurtaların var ki zaten varsa da umut her zaman var. Bugün Mehmet reşit hoca çok güzel birşey söyledi onu aldım küpe yaptım. Zor olacak çok zor olacak belki ama imkansız değil ve transfer zamanı da o yumurta istediğim kaliteye gelmeden transferi yapmma dedi. Biz umutluyuz olacak inşallah. Evet çok zor maddi manevi çok zor kenarda köşede biriktirdiğin paran neyin varsa bu uğurda gidecek göze alacaksin çünkü meyvesi o kadar tatlı olacak ki o giden mali gözün görmeyecek bile. Yani diyeceğim şu ki arkadaşım girdiğimiz yol dikenli bir yol ama sonunda gül bahçesi 🌹 var olacak inşallah az sabır çokça çaba

Merhaba

Merhaba sizinle tam tamına aynı süreçten geçiyorum. Murat hoca tek yumurta topladı. Yaşım dolayısıyla 1defa daha toplatma yapmaya karar verdik şimdi caglar hoca ile sürece yeniden başladım. Siz transfer oldunuz galiba. Sürecinin nasıl gidiyor?

ağzına yüreğine sağlık canım benim, yaşım 28 AMH testim 1,47 çıktı, rahim filmi çekindim ve Y rahim teşhisi koyuldu, eşimin testlerini yaptık bir problem çıkmadı onda, bu perşembe Bülent Baysal ile görüşmeye gideceğiz, zaman kaybetmeyi ben de istemiyorum çünkü histereskopi yapılabilir rahim şekli düzeltilmesi için, bakalım Allah büyüktür, ondan ümit kesilmez :KK200: ben hiç hamile kalamadım, ne düşük ne kimyasal hiç bir şekilde olmadı, 2,5 senedir bir kere de olsa hamile kalamamamı anlayamıyorum tabi :KK43:

Nerde yaptirdiniz acaba
Denizli'de özel sağlık hastanesi Doç.dr Yunus Aydın muhteşem bir doktor hemsireleri ayrı tatlı anlayışlı 7 24 telefonun ucundalar
Doktor bey herşeyi detaylı anlatıyor en son sormak istediğin birşey varmi diye soruyor başından atmaya çalışmıyor 2 aylik kızım var hâlâ bir sorum olsa cevaplıyorlar sağolsunlar

Bende önumuzdeki ay başlıyorum canim bahcelievler serdar koç doktorum olacak amh degerim 0.97 di 1 yil önce kismet bakalim

Kızlar merhaba,

Pkos hastayım hiç sebepsiz gebe kalamıyorum tüp bebek 2. Tecrübem bu 20 ekimde transfer oldum cumartesi kan testi yaptıracağım şuan genelde fiyatlar heryerden aynı ama tabi yapılacak işlem verilecek ilaçlara göre de ücret değişiyor bahçeci Fulya yada Beşiktaş otojinemed hastanesi doktor Ziya Çebi bazı doktorlar insiyatif alarak 3. Denemeyi beklemeden hastanın ve yumurtalıkların durumuna göre çift transfer de yapabiliyor havuç tüketimi haşlanmış yumurta yumurtalıklara iyi geliyor

X