- 21 Kasım 2016
- 2.466
- 8.729
- 32
Ben tam 5 kez amh testi yaptırdım canım. 4 tüp bebek tedavisi gördüm. 1.53 1.47 1.30 gibi değerler gördüm. Doktor acele et erken menopoz bile dedi. Çok hızlı düşüyor falan filan. İnandım tabi ama yalanmış belliki. Arkasından hacdan gelen adem elması meyvesinin tohumunu rendeleyip bala karıştırdım 3 gün sabah akşam yedim. Sonra tekrar amh testi yaptırdım 2.27 çıktı değer. Normalde 7 8 yumurta sayarlarken 15 16 yumurta saydı doktor :) amh değişkenlik gösterebilir. Rezerv değişmez elbet ama amh rezerv gösteren tek değer değil. Kalitesini de gösteriyor aynı zamanda bu sebeple değişkenlik gösteriyor. Bana da doktor bunları söylemişti. Ne yaptıysan iyi yapmışsın dedi. Baskılayan bişeyler olunca da amh düşüyor ilaçlar hormonlar vs. Ama o baskılar ortadan kalkınca gerçek değerleri görebiliyorsun2 kere tüp bebek tedavisi gördüm, 2. doktorum çok çok iyiydi. Kaldı ki mart ayında gene ona başlayacağım tedavi için. Geçen sene AMH ölçtürmüştüm, bu sene gene ölçtürdüm. Baktım değerler yükselmiş.
Doktorum geçti karşıma, AMH yükselmiş değil diğer değerin yanlışmış dedi.
AMH yükselmez, yumurta kalitesi de prp ile artmaz arkadaşlar. Bunlar para tuzağı, yiyecek içecekle bir nebze belki. Ama dışarıdan yapılan PRP tarzı bir işlem ne alaka yumurta kalitesine etki etsin.
Paranızı çar çur etmeyin lütfen...