• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisinde 2 kez kimyasal geçirdim.

Gldmergn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2020
292
127
33
27
Merhaba. Biz erkek infertilite sebepli tüp bebek tedavisi gördük. 2 kez dondurulmuş embriyo transferi oldum. İkisi de kimyasal gebelik olarak sonuçlandı. Bahçeci fulya da tedavi görüyorum. Dondurulmuş embriyom var ama tekrar kimyasal yaşayacağım diye korkuyorum. Bugün araştırma hastanesinde histeroskopi çekildim hiçbir şeyin olmadığını söyledi doktor. Benimle aynı durumu yaşayan oldu mu ? Neden tutmaz veya kimyasal sonuçlanır?

Merhaba. Biz erkek infertilite sebepli tüp bebek tedavisi gördük. 2 kez dondurulmuş embriyo transferi oldum. İkisi de kimyasal gebelik olarak sonuçlandı. Bahçeci fulya da tedavi görüyorum. Dondurulmuş embriyom var ama tekrar kimyasal yaşayacağım diye korkuyorum. Bugün araştırma hastanesinde histeroskopi çekildim hiçbir şeyin olmadığını söyledi doktor. Benimle aynı durumu yaşayan oldu mu ? Neden tutmaz veya kimyasal sonuçlanır?
Çok üzüldüm umarım son başarısız deneyim olur sizin için.🙏🏼

Rabbim en kısa zamanda hayırlı,sağlıklı evlat nasip etsin inşallah.🙏🏼

Ben kimyasal gebeliğin sebepsiz olduğunu duymuştum. Size bir şey söyledi mi doktorunuz?

Çok üzüldüm umarım son başarısız deneyim olur sizin için.🙏🏼

Rabbim en kısa zamanda hayırlı,sağlıklı evlat nasip etsin inşallah.🙏🏼

Ben kimyasal gebeliğin sebepsiz olduğunu duymuştum. Size bir şey söyledi mi doktorunuz?
Evet arkadaşım yani bi sebep söyleyemiyor. Laboratuvar kaynaklı olabilir diyorlar. Bi sebep göstermiyorlar sürekli bi ortadasın yani bu tedavide. Öyle olursa böyle olur diyemiyorsun asla.

Merhaba aynı durumu bende yaşadım yazmadan gecemedim. 5 kere kimyasalım var 1 tanesi tup bebek diğerleri doğal yolla. Çok araştırdım bende. Simdi tup bebekle hanileyim şükür 2 tane kese göründü inşallah devam eder 🤲🏻🤲🏻 farklı olarak ne yapıldı derseniz genetik inceleme yani embriyoya pgt yapıldı. Cd56 testi yapildi biraz yuksek geldi. Bunun icin serum takildi hala takiliyor. Bir de bagisiklik baskilayici kullanıyorum. Doktorum benimde fulyada mehmet reşit asoglu. Inşallah yardımcı olabilmişimdir

Sağolu
Merhaba aynı durumu bende yaşadım yazmadan gecemedim. 5 kere kimyasalım var 1 tanesi tup bebek diğerleri doğal yolla. Çok araştırdım bende. Simdi tup bebekle hanileyim şükür 2 tane kese göründü inşallah devam eder 🤲🏻🤲🏻 farklı olarak ne yapıldı derseniz genetik inceleme yani embriyoya pgt yapıldı. Cd56 testi yapildi biraz yuksek geldi. Bunun icin serum takildi hala takiliyor. Bir de bagisiklik baskilayici kullanıyorum. Doktorum benimde fulyada mehmet reşit asoglu. Inşallah yardımcı olabilmişimdi Allah razı olsun
Ben
Merhaba aynı durumu bende yaşadım yazmadan gecemedim. 5 kere kimyasalım var 1 tanesi tup bebek diğerleri doğal yolla. Çok araştırdım bende. Simdi tup bebekle hanileyim şükür 2 tane kese göründü inşallah devam eder 🤲🏻🤲🏻 farklı olarak ne yapıldı derseniz genetik inceleme yani embriyoya pgt yapıldı. Cd56 testi yapildi biraz yuksek geldi. Bunun icin serum takildi hala takiliyor. Bir de bagisiklik baskilayici kullanıyorum. Doktorum benimde fulyada mehmet reşit asoglu. Inşallah yardımcı olabilmişimdir
imde
Benimde doktorum mehmet reşit asoğlu :) çok teşekkür ederim detaylıca yazdığın için inşalllahhh hamileliğin devam eder Allah kucağına almayı nasip eder🤲Benim için öyle bişey önermedi ama neden bilmiyorum en baştan söyleselerdi keşke bunları bunları yapalım diye. Histeroskopi bile yeni çekil dedi ilk kimyasaldan sonra neden söylemedi anlayamıyorum. İnşallah benimde senin gibi ikizlerim olur 🤲

Sağolu

Ben

imde

Benimde doktorum mehmet reşit asoğlu :) çok teşekkür ederim detaylıca yazdığın için inşalllahhh hamileliğin devam eder Allah kucağına almayı nasip eder🤲Benim için öyle bişey önermedi ama neden bilmiyorum en baştan söyleselerdi keşke bunları bunları yapalım diye. Histeroskopi bile yeni çekil dedi ilk kimyasaldan sonra neden söylemedi anlayamıyorum. İnşallah benimde senin gibi ikizlerim olur 🤲
Çok teşekkür ederim allah razı olsun 🤲🏻 inşallah sizinde güz haberlerinizi alırız çok zor bir durum yasayan bilir dualarım sizinle 💙🤲🏻. Bence doktorlar biraz atlayabiliyor bunları ben isteyip talep etmiştim bence sizde isteyin.

Merhaba. Embriyolarınıza NGS uygulanmadı sanırım.
Eşin ve sende genetik bir rahatsızlık var mı kişisel genetiklerinize bakıldı mı?
Büyük ihtimal, embriyonuzun genetiğinde sıkıntı olmuş.
Bunu genelde doktorlar yüksek dozda hormon aldığımız için yumurtaların yapısının bozulmasına bağlıyor.
Telaşlandırmak istemem ama benzer bir durum yaşamanız çok olası.
Maalesef benzer durumu geçen sene ben yaşadım. Büyük bir yıkım oluyor, bence kendinizi riske atmayın bu embriyonun da benzer sonuç vermesi çok olası.

Merhaba. Embriyolarınıza NGS uygulanmadı sanırım.
Eşin ve sende genetik bir rahatsızlık var mı kişisel genetiklerinize bakıldı mı?
Büyük ihtimal, embriyonuzun genetiğinde sıkıntı olmuş.
Bunu genelde doktorlar yüksek dozda hormon aldığımız için yumurtaların yapısının bozulmasına bağlıyor.
Telaşlandırmak istemem ama benzer bir durum yaşamanız çok olası.
Maalesef benzer durumu geçen sene ben yaşadım. Büyük bir yıkım oluyor, bence kendinizi riske atmayın bu embriyonun da benzer sonuç vermesi çok olası.
Genetiklerimize bakılmadı. Hiçbir şey bilmiyorum ki araştırıyorum sadece ne öğreniyorsam onu yapmaya çalışıyorum. Yada doktor ne derse onu yapmaya çalışıyorum. Tekrar aynısını yaşama ihtimalimi soruyorum bilmiyoruz diyorlar. Yani tabiki ne olacağını Allah bilir ama insan bi detaylıca anlatılsın öğrensin istiyor ne olup bittiğini. Zaten son 3 embriyom 1 kez daha transfer olucam Allah kısmet ederse. Olmazsa bir kaç sene geçtikten sonra tekrar deneriz böyle düşündük yani

Cok gecmis olsun canm öncelikle bir araştırma hastanesinde pihtilasma testi esin ve senin gen analizi testine baktir bence daha sonra rahimde şekil bozukluğuna bakılıyor ki sen temiz demişsin ona ve bebeğe pgt denilen genetik test uygunlanmasini isteyin böylece bebek rahme tutunma şansınız artar ayrıca sizin için bağışıklık serumlari vs..var onlar kullanilabilir cd56 diye bir test var onu da yaptırın bence ve tedaviye başlamadan önce vajina ve rahimde enfeksiyon olmadığından emin olun umarım tekrar aynı şeyleri yaşamaz sağlıkla hayirla evladinizi kucağınıza alirsinjz

Genetiklerimize bakılmadı. Hiçbir şey bilmiyorum ki araştırıyorum sadece ne öğreniyorsam onu yapmaya çalışıyorum. Yada doktor ne derse onu yapmaya çalışıyorum. Tekrar aynısını yaşama ihtimalimi soruyorum bilmiyoruz diyorlar. Yani tabiki ne olacağını Allah bilir ama insan bi detaylıca anlatılsın öğrensin istiyor ne olup bittiğini. Zaten son 3 embriyom 1 kez daha transfer olucam Allah kısmet ederse. Olmazsa bir kaç sene geçtikten sonra tekrar deneriz böyle düşündük yani
Yerinizde olsam o embriyoları transfer ettirmeden önce genetik hastalığınız var mı diye test yapılıyor bunu yaptırın. Hem de acil olarak. Sonucu 3 haftada çıkıyor devlette.
Eğer o temiz çıkarsa o zaman da embriyolarınızın da genetik testine ihtiyaç var. Kaç dozda gonal f tedavisi gördünüz?

insallah bebeklerinize sag salim kavusursunuz. bu soylediginiz testler ne kadar tuttu hepsi? bi de esinizle size de genetik yapildi mi? genetik inceleme aslinda ne tam anlayamiyorum. genetigi en saglam embriyoyu secip mi yerlestiriyolar yoksa embriyo genetiginde problem varsa anne babayi tedavi edip yeni yumurta toplayip yeni embriyo mu transfer ediyorlar🙄

insallah bebeklerinize sag salim kavusursunuz. bu soylediginiz testler ne kadar tuttu hepsi? bi de esinizle size de genetik yapildi mi? genetik inceleme aslinda ne tam anlayamiyorum. genetigi en saglam embriyoyu secip mi yerlestiriyolar yoksa embriyo genetiginde problem varsa anne babayi tedavi edip yeni yumurta toplayip yeni embriyo mu transfer ediyorlar🙄
Merhabalar ne kadar tuttu hepsini tek tek hatırlayamıyorum malesef. Ama embriyo başına genetik işlem 325 euro idi. Biz 3 tane yolladık. Bizim eşime ve bana genetik test ayrı ayrı yapılmıştı ama ikimizde de sorun çıkmamıştı. Genetiği en sağlam embriyoyu değil, genetik bir hastalığı olmayan embriyoyu bulup yerleştiriyorlar. Bulunamazsa malesef genetiğin her hangi bir tedavi şansı yok. Sadece tekrar deneyip tekrar gonderilir saglikli olani bulana kadar.

Benim de ilk transferim kimyasal olunca hsg çektiler , genetiğimize baktılar .pgt şimdilik yapmayalım gerek yok dediler ama ikincide kimyasal oldu .insan neden diye merak ediyo gerçekten .

Cd56 testini kimyasal gebelik için mi istediler.sizde sorun neydi tam olarak

Mrb cd 56 testiniz kaç çıktı acaba

Back