Tup bebek tedavisi az yumurta rezervi

Merhaba,
Benimde amh düşük doktorumun söylediğine göre amh düşük hastalarda yüksek doz yumurta gelişimi açısından pek iyi sonuç vermiyor imiş. Ben 225 menapour + letu diye bir ilaç kullanmıştım.
Benim 5 yumurtam vardı 4 tanesi gelişir dedi gerçekten de 4 tane yumurta çıktı. O 1 tane büyümedi. Tabii benim böyle diye sizin de böyle olacak değil ümidinizi kırmak için yazmadım ama yaşadığım bu.

Su asamada tup bebek bile yapilaayacak olmasi ihtimali, aşırı uzdu beni carsamba yeniden gidicem eger buyumemisse iptal olucak tedavim, onumuzdeki ay bakicaz dedi
Bence üzülmeyin. Benim de ilk yumurta toplamada 4 toplandı geriye sadece 1 kaldi ve o da kalitesiz oldu. Bu yumurtadan bebek olmaz tekrar yumurta toplayacağız dedi doktorum.
3 ay ara verip ilaç kullandirdi. 3 ay sonra yine 4 yumurta toplandı 1 i 5. Güne 1 i de 6. Güne gitti ve o yumurtalar ile hamile kaldım.
Bunları yaşarken çok zordu 3 ay ilaç kullanırken çok zordu. Umutsuz vakaydim ama sonunda oldu lütfen dirayetli olun ümidinizi kaybetmeyin.

Ya insallah bana yuksek doz yazdi acikcasi cok da basarili bir doktor oldugu icin gittik, su an kasiklarim patlayacak gibi ağrıyor, sizin kac gun surdu ilac ile büyütme aşması acaba, ben suan 5 gundeyim umarim buyur sagda 2 var dedi, soldakiler kucuk dedi saymadi, sizce onlardan da buyuyen olur mu ileriki günlerde acaba?

Benim ilaç asamasi 1 hafta sürdü. Kasık ağrısı yumurtalar büyüdüğü için olabilir. Fakat büyüyüp buyumeyecegini kimse bilemez. Benimki büyümedi ama belki sizde durum farklı olur büyür belli mi olur

Genellikle görünen yumurtadan daha çok yumurta olabilir . Benim de söylediği yumurtadan 4 tane fazla yumurta toplandı . Ama doktorunuz niye ümidinizi kırmış onu anlamadım . Daha başlamadan bu kadar ümitsizliğe düşürmenin anlamı ne yani

O fazla yumurtası olan yada amh düşük olmayanlar için geçerli. Doktorum bence bana ümit vermek istemedi. Fazla beklentiye girmemem için. 4 yumurta görünüyor ama 6 toplarız dese ben beklenti içine girip daha da üzülecektim. Zaten 2 kez yumurta toplama yapıldı en sonunda muradıma erdim inş 'ALLAH.

Tek yumurta olsun kaliteli olsun tabi ki Allah’ın izniyle tutar

Yani arkadaslar bana gonal f 450 ve 2 adet femara verdi ve yine buyumediler ,simdi 4 gun 350 gonal f , merional 150 ve 3 tane klomen içiyorum, en yuksek dozdayim umarim gelisir Çarşamba kontrol var bana dua edin nolur

Amh degerim 0.95 , hormonlarim hepsi normal cikiyor, kendi kendine adet olamiyorum.Daha once sadece femara ile buyudu yumurtam çatlatma ignesi yapildi tutmadi, neden boyle oldu sizce?

Normalde toplanan yumurta sayısı az olduğunda doktorlar 5. güne kadar bekleme riskini göze almadan 3.gün transferi yapıyorlar genelde. AMH düşük olup 5. güne kadar beklenildiğini ilk kez duyuyorum, büyük risk almış doktorunuz ama sonu güzel olmuş maşallah

Merhaba, ben 38 yaşındayım. Rezerv düşük olduğu için toplayabildiğimizi birkaç siklus yapıp toplayalım diyor doktorum. İlk opum 13ünde oldu 6 yumurta toplantı ama 1 tane 6. Gün embriyosu oldu ve donduruldu. Bir ay yumurtalık dinlendirip tekrar başlayacağız. Ama benim miyom ameliyatı olmam gerekiyor transfer öncesi, ve 3. Siklus için 2 ay daha bekleyip sonra ameliyat olup kim bilir ona ne kdar beklemek gerekecek, dayanamayacağım sanırım. 2. Toplama sonrası hemen ameliyat olalım diyeceğim doktoraçıksın aradan ve transfer olabildiğince çabuk olsun istiyorum. Tutmazsa yeniden toplamayı denetiz inşallah kalmışsa yumurta o zamana toplanır tabi inşallah gerekmesin ama bu uzun süreli beklemeler çok dayanılmaz

Benim doktorum da öyle demişti toplarız havuz yaparız sonra kullanırız istediğinde ama ben sabırsızım biraz olcak mı olmıcak mı diye çok merak ettim önce bitane bi olsun hem de hamile kalabiliyor muyum bi görmek istedim zaten maddi en çok da manevi olarak çok etkilemişti beni beklemek çok zor gerçekten benim hepsi 1 ay içinde oldu bitti ama sanki 10 sene uğraşmışım gibi geldi beklemek daha çok yıpratıyor bence. Ben şimdi doğum yapıp emzirme olayı bittikten sonra inşallah yumurtam kalırsa o zaman havuz yaptırıcam nasip olursa

O 3 ay boyunca hangi ilaçları kullandınız acaba? Gonal-f gibi yumurta geliştirici hormon ilaçları mı? Onlar normalde max 1 hafta kullanılıyor diye biliyorum ben

33 yaşındayım
Ben doktoruma bu biesteronu sormuştum, sana gerek yok demişti. Yumurta azlığından ziyade kalitesizliğinde kullanılıyormuş sanırım. O da daha çok pco hastalarında ve ileri yaşta oluyormuş o yüzden sordum. Bir de şöyle birşey duymuştum; eğer yaş ileri değilse yumurta az olduğunda daha kaliteli oluyormuş, pco hastalarında çok sayıda kalitesiz yumurta oluşuyomuş mesela. Bilmiyorum artık ne kadar doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…