- 14 Şubat 2024
- 32
- 8
- 32
- Konu Sahibi Aysecelik4343
Herkese merhaba. Bugün itibariyle 23+4 haftalık gebeyim. Genç kızlığımda endometriozis nedeniyle uzun yıllar tedavi gördüm. Evlendikten sonra da 2 yıl istememe rağmen gebe kalamadım. Tüp bebek tedavisi sonucu ilk seferde gebe kaldım. 2 adet 5. Gün embriyosu transfer edildi. Tek embriyo tutunabildi. Ayrıntılı ultrasona kadar herşey yolundaydı. Tüm tarama testleri temiz gelmişti. Ayrıntılı ultrasonda bebeğin kalbinde çok ciddi bir anomali görüldü (truncus arteriozis?) sonrasında çocuk kardiyolojide truncus+vsd tanısı konuldu ve gebelik sonlandırma teklif edildi. Uzun araştırmalar sonucunda istanbulda ameliyat olan hastalara ulaştım ve bir umut oldu bana. İstanbula geldim dün konseyde tam tanı koyamayıp truncus veya pulmoner atrezi olduğunu söylediler tam teşhis olmadan genetik başka sıkıntıları da olabileceği söylenip amniyosentez sonrası tekrar konsey görüşmesine çağırıldım. Kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki bu bebek benim sanki tüm hayallerimdi. Hayatım bir anda değişti hangi bir hastalığına üzüleceğimi şaşırdım sonlandırmamak için uğraşıyorum ama ona iyilik mi kötülük mü yaptığımı bile bilmiyorum. Bir annenin en çaresiz kaldığı zamanlarmış meğer. Şansı varsa ameliyat ettirmek ve bu msjı gören herkesten hayırlı dualar isterim…