Tüp bebek serüvenim derman olmak isterdim ama deva arıyorum 🙏

Konunun uzerinden bayagi zaman gecmis ama yazmak istedim. Ilk transferimde benimde iyi kalitede embriyo transfer edildi. Ve sonuc negatif cikinca yikildim. Basladim arastirmaya. Bir doktorun videosunu izledim youtube da. Anlattiklarindan sonra cok sukur tutmamos dedim. O doktor diyor ki laboratuvar ortaminda embriyonun kaliteli gorulmesi genetik olarak mukemmel oldugi anlamina gelmez. En kaliteli embriyo bile genetik olarak hasarli olabilir dolayisiyla %80 tutmaz. Tutarsa yuksek ihtimalle 2 ay icinde duser, dusmezse sagliksiz bir bebek dunyaya gelir. Bu yuzden tutmayan transferleriniz icin kendinizi kahretmeyin emin olun bu daha hayirli cunku rahim mükemmel olani tutar hasarli olani tutmaz demisti. Doktorunuz sizi fazla gaza getirmis bence baksana saplanmayi bekliyor gibi ifadeler cok yanlis. 2 transferim negatif sonuclaninca doktorumdan genetik test istedigim bana "embriyoyu cozdurup,numune alip tekrar dondurmak embriyoyu strese sokar. Ailede genetik hastalik hikayesi yoksa yada kisilerde tasiyicilik yoksa onermiyorum. Teste giden numune saglikli iken tekrar dondurma asamasinda embriyo zarar gorebiliyor, dolayisiyla sonuc temiz geliyir ama transfer yine negatif sonuclanabiliyor o yuzden o riske girmeye gerek yok dedi. Bana da mantikli geldi. Doktorunuzunun bahsettigi kromozom testini yapti bize. 3.transfer oncesi histeroskopi yapti cizik atti ve 3. tansfer tuttu. Taze embriyo fikri bana mantikli gelmedi. Cunku doktorlarin hepsi bir fark olmadigini hatta 1 ay rahim dinlendirme yapip transferin daha iyi oldugunu soyluyorlar. Cunku yumurta gelistirici ilaclar ve yumurta toplami islemi rahmi oldukca yoran seyler. Dinlenmis bir rahme transfer dusununce bile daha mantikli geliyor insana.

Son düzenleme:
Taze transfer denenebilir. Dondurulmş evet tutma ihtimali yüksek ama bazı rahimlerde tazeyi tutuyor bilemiyorum. Bence doktorunuz iyi paragöz olsaydı bu süreçte sizi çok güzel sömürürdü. Sabırla devam edin vazgeçmeyin rahim, yumurta ve sperm var gerisi çaba bekleyeceksiniz hepimiz gibi

Bana sordunuz sanırım . Ben ikinci transferden sonra silbastan başka hastanede genetik taramalı tüp bebek transferi oldum . 18.haftamin sonundayim.Umarim sorunsuz bir sekilde devam eder. Size de bol şans diliyorum.
Tebrikler . Nerede kime yaptırdınız acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…