- 12 Haziran 2021
- 447
- 426
- 43
-
- Konu Sahibi crazygirl35
Yok mu kimseMerhaba herkese
1 eylülde laparoskopi ve histeroskopi ameliyatımı oldum fakat ameliyattan beri özellikle ayaklarımda ödem var bastırınca iz kalıyor siz de böyle olmuş muydu ? Ve alyansım parmağıma girmiyor ayrıca ameliyat öncesine göre tam 3 kg almışım
ödem normal evetAyrıca doktorum 1 hafta sonra gel dediği kontrolde rahmin tekrar yapışıklık yapmaması için (histeroskopi ile yapışıklık düzeltilmişti) transfere kadar spiral takmayı önerdi bu durumu yaşayan var mı mantıklı mı
Ödemim baya geçti 1-2 gündür ilk günler çoktuödem normal evet
transfere kadar spirak taktıran hiç duymadım
evet enteresan olmuş gibiÖdemim baya geçti 1-2 gündür ilk günler çoktu
Histeroskopi ile laparoskopi olmuştum 1 eylülde
Histeroskopide rahim yapışıklığı düzeltildiği için tekrar yapışmasın diye takacağım dedi
Spiral taktırmak acılı bir işlem mi acaba var mı bilen ?
Valla bilemiyorum canım kafam durdu artık sanki çocuk olsun diye değil de olmasın diye bütün herşeyi yapıyorum
Tüpler bağlandı spiral takılcak doğum kontrol hapı kullandım vs vs
Merhaba ameliyat oldunuz mu ?Selamlar kızlar konunun üzerinden bayağı zaman geçmiş ama inşallah görürsünüz mesajımıBenim de sol tüpümde hidrosalpenks çıktı duruma göre ya alınacak ya da bağlanacak haftaya ameliyat olacağım. Ameliyattan sonra hamile olduğunu öğrenip güzel haberler alan var mı aranızda
Ben de ameliyat olacağım insallah tüplere bakılacak İstanbul da olacağımMerhaba ameliyat oldunuz mu ?
Neden dış gebelik oldu rahim filmi sonucunuz nedir acaba benimde hafif genişleme gördü doktor ama ameliyata gerek görmediBende iki tüp bebek denemesinin dış gebelikle sonuçlanmasından sonra 9 gün önce laparoskopi oldum ve iki tüpüm alındı. Bir hafta içinde toparlandım şu an gayet normal hayatıma döndüm.
Rahim filmimde bir sorun gözükmemişti hatta ilk dış gebelikten sonra bir kez daha rahim filmi çekildim yine sorun görülmedi tüplerde orta derece sıvı birikimi varmış buda embriyoyu içine çekiyormuş o nedenle dış gebelik oluyormuş. Bu ameliyatla tespit edilebiliyor maalesef.Neden dış gebelik oldu rahim filmi sonucunuz nedir acaba benimde hafif genişleme gördü doktor ama ameliyata gerek görmedi
Tüp bebekle oldu sanırım evladınız kanama normal diyorlar korkmayın sorunlu tüp düşüğe sebep veriyormuş benim filmde hafif genişleme gördü hidrosalpensk diyemem dedi ne geniş tüpler gördüm doğurdu dedi bende güvendim hidroselpenks teşhisi filmde mi koydular size yoksa farkı işlem mi yaptılar emin olmak içinLaparoskopi ve iki tüpümün de alınması ihtimalinden deli gibi korkuyordum. Bütün hayatım buydu ve anksiyete ataklarım evden çıkmama engel oluyordu, bir saniye yalnız kalsam dünya yok olacak ve ben altında kalacakmışım gibi hissediyordum. Ameliyattan sonra da bu his biraz devam etti. Ameliyatta iki tüpümde de hidrosalpenks olduğu için alındı.
Kendime o kadar kızdım o kadar ağladım ki, yaşadığıma ve doğduğuma lanet ettim. Doktorum her seferinde başımı okşadı geçecek dedi. Ameliyatın ardından 3 ay geçti 6+2 gebeyim. Şimdi de kanamaları durdurmaya çalışıyoruz.
Bunları yazıyorum, benim kendime yaptığımı hiçbir kadın kendine yapmasın dilerim. Yaşadığımız sürece umut var unutmayın.
Anladım ameliyat olmadan tanı koymuyorlar o zaman bende hafif genişleme gördü filmde bu şekilde doğuran çok gördüm dedi ameliyat önermedi inş umudumu çalmazlarRahim filmimde bir sorun gözükmemişti hatta ilk dış gebelikten sonra bir kez daha rahim filmi çekildim yine sorun görülmedi tüplerde orta derece sıvı birikimi varmış buda embriyoyu içine çekiyormuş o nedenle dış gebelik oluyormuş. Bu ameliyatla tespit edilebiliyor maalesef.
Evet maalesef ameliyatla tespit edildi benim. Öyle dediyse doktorunuz gerek yoktur etkileyecek birşey değildir. Umarım güzel haberler alırsınız. Ben tüplerim alındıktan sonra hemen tedaviye başladım şu an 7 aylık hamileyim.Anladım ameliyat olmadan tanı koymuyorlar o zaman bende hafif genişleme gördü filmde bu şekilde doğuran çok gördüm dedi ameliyat önermedi inş umudumu çalmazlar
Allah sağlıcakla kucağınıza aldırsın bende haftaya ameliyat olucam sol tüpte hidrosalpenks sağ tıkalı görüntü vermiş filmde ama spazm kaynaklı da olabilirmiş ameliyat sonucunda belli olucak. Eğer sol tüpte bahsedildiği gibi genişleme varsa sadece sıvı yoksa o tüpü genişledi diye gene de almalarımı gerekiyor?Evet maalesef ameliyatla tespit edildi benim. Öyle dediyse doktorunuz gerek yoktur etkileyecek birşey değildir. Umarım güzel haberler alırsınız. Ben tüplerim alındıktan sonra hemen tedaviye başladım şu an 7 aylık hamileyim.
Şuan kendimi okudum sanki. Cuma günü benim de sağ tüpüm alınacak sol tüpe de bakılacak. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. İki tüpünüz de alındığı halde normal yolla mi hamile kaldınız?Laparoskopi ve iki tüpümün de alınması ihtimalinden deli gibi korkuyordum. Bütün hayatım buydu ve anksiyete ataklarım evden çıkmama engel oluyordu, bir saniye yalnız kalsam dünya yok olacak ve ben altında kalacakmışım gibi hissediyordum. Ameliyattan sonra da bu his biraz devam etti. Ameliyatta iki tüpümde de hidrosalpenks olduğu için alındı.
Kendime o kadar kızdım o kadar ağladım ki, yaşadığıma ve doğduğuma lanet ettim. Doktorum her seferinde başımı okşadı geçecek dedi. Ameliyatın ardından 3 ay geçti 6+2 gebeyim. Şimdi de kanamaları durdurmaya çalışıyoruz.
Bunları yazıyorum, benim kendime yaptığımı hiçbir kadın kendine yapmasın dilerim. Yaşadığımız sürece umut var unutmayın.