canim ben en son mayis 2017 de rapor aldim eğer o tarihten beri degismediyse ki degistigini sanmam rapor şartları 3 yıllık evli olma, hic cocuk sahibi olmamak, 2 iğneli aşılama yaptırmış olmak (bazi özel durumlarda bu şart kalkiyormus bayanin 35 yaşından büyük olmasi gibi), bilmem kaç gün sgk pirimlerinin ödenmiş olmasi, bayanin 40 yaşından gün almamasi.ben internetten baktım ama aşılama şartı ile ilgili bişey bulamadim ama kimle konuşsam rapor çıkartmak için 3 aşılama şartı var diyorlar senim rapor öncesi aşılaman var mi canim.ne kadar karışık işler yahu...rapor için egede herhangi bir doktor ile görüşmen oldu mu peki direk tuo bebek merkezine mi gittin
saol canim gayet uzun ve açıklayıcı yazmışsın ozman benim 2 aşılama şartım var 32 yaşındayım bu arada...ben yinede evraklarını toplayım biran önce nasıl olsa isteyecekler bunları birde onlara kosturmamais olurum...canim ben en son mayis 2017 de rapor aldim eğer o tarihten beri degismediyse ki degistigini sanmam rapor şartları 3 yıllık evli olma, hic cocuk sahibi olmamak, 2 iğneli aşılama yaptırmış olmak (bazi özel durumlarda bu şart kalkiyormus bayanin 35 yaşından büyük olmasi gibi), bilmem kaç gün sgk pirimlerinin ödenmiş olmasi, bayanin 40 yaşından gün almamasi.
Istenen evraklari da hatırladığım kadariyla yazayim;
*rahim filmi raporu
*evlilik cuzdani fotokopisi
*kari koca kimlik fotokopisi
*vukuatli nüfus kayit örneği
*erkeğe farkli zamanlarda yapılmış 2 spermiyogram sonucu (3 de olabilir emin olamadim)
*2 igneli aşılama yapildigina dair hastaneden alınmış belge
*dahiliye doktorundan tüp bebege engeli yoktur belgesi (konsultasyon)
*Fotoğraf da gerekiyor dediler ama bizden hic alinmadi sen yine de yaninda bulundur
*sgk hizmet dökümü (calisiyorsan senin calismiyorsan eşinin) (e devletten cikartiliyor)
*Bayana adetin 3. günü yapılmış hormon tahlilleri sonuclari fsh,lh,prolaktin,tsh vs.
Ben direk infertilite yazan odaya gidip hemsireye durumumu anlattim o bilgi isleme yollayip önce kayit açtırdı sonra evraklarimi inceledi eksik yoksa fotokopilerini istedi sonra o evraklari alip arşive gönderiyor sonra bi numara veriyorlar 2 hafta sonra arayip bilgi alin diye rapor çıkınca gidip aliyorsun hepsi bu. Ben egede hic bi doktorla filan muhattap olmadim. ilk raporda nedense uroloji doktoru basta sorun çıkarmış sonra onaylamış raporu o yuzden biraz geç çıktı ilk raporum.
evet cnm bu işin zor kismi evraklari toplarmama gerisi çorap sokugu gibi gelir. Aşılaman da varmış ne güzel. Eğer sgk anlasmali bi yerde deneyeceksen raporunu muhakak al, bu bizim yasal hakkimiz. Rapor alirsan 2-3 bin kadar cebinde kalır. Bi de hemen ilk denemede olacağının garantisi yok belki birden fazla deneme olacak işte o zaman cok paralar gidiyor, ne kadar kaar etsen iyidirsaol canim gayet uzun ve açıklayıcı yazmışsın ozman benim 2 aşılama şartım var 32 yaşındayım bu arada...ben yinede evraklarını toplayım biran önce nasıl olsa isteyecekler bunları birde onlara kosturmamais olurum...
raporsuz bu şartlarda çok zor canim zaten..sen daha önce aşılama denedin mi peki benim eşimde hafif derece varikosel var kimisi tutmaz diyor zaten benimde bir tüpüm sağlıklı yapışıklık yüzünden hormonlarim da sorun.adetlerim de düzenli.tek tüple de kalınca iyice karamsarlığa bağladımevet cnm bu işin zor kismi evraklari toplarmama gerisi çorap sokugu gibi gelir. Aşılaman da varmış ne güzel. Eğer sgk anlasmali bi yerde deneyeceksen raporunu muhakak al, bu bizim yasal hakkimiz. Rapor alirsan 2-3 bin kadar cebinde kalır. Bi de hemen ilk denemede olacağının garantisi yok belki birden fazla deneme olacak işte o zaman cok paralar gidiyor, ne kadar kaar etsen iyidir
bizim 2 aşılama yapildi cnm hatta 3 ama 3.sü iptal edilmisti. bende de cikolata kisti var malesef bu yuzden aşılama da %5 filan ihtimal verdi doktor ki zaten tutmadi da
raporsuz bu şartlarda çok zor canim zaten..sen daha önce aşılama denedin mi peki benim eşimde hafif derece varikosel var kimisi tutmaz diyor zaten benimde bir tüpüm sağlıklı yapışıklık yüzünden hormonlarim da sorun.adetlerim de düzenli.tek tüple de kalınca iyice karamsarlığa bağladım
orası ole canim ama insan skliyor iste yinede.benim arkadaşımın da çikolata kisti vardı bir tüpü tamamen kapalıydı ilk aşılaması tuttu.ama düşük yaptı.sonraki ayda kendiliğinden hamile kaldi.benimde bir düşüğüm var 3 sene geçti üstünden...allahim sanada en kısa zamanda nasip etsin inşallah.. yaşayanlar birbirlerini daha iyi anlıyor...bizim 2 aşılama yapildi cnm hatta 3 ama 3.sü iptal edilmisti. bende de cikolata kisti var malesef bu yuzden aşılama da %5 filan ihtimal verdi doktor ki zaten tutmadi daadetlerin düzenli ise yani yumurtlaman varsa hic korkma en kötü ihtimal tüp bebekle olur insallah. Bazi insanlardan zar zor yumurta sperm elde ediyorlar da onlar bile hamile kaliyor sonuçta
Aşilamalari Ege'de yaptırmış olmak gerekmiyor değil mi rapor için. Ben şu an başka bir şehirde tıp fakültesinde ikinci asilamami yaptırıyorum. Ama 2.5 yıllık evliyim. Gününe ayına kadar mı 3 yıllık evli olma şartı var. 2015 te evlendim ama tutmuyor.canim ben en son mayis 2017 de rapor aldim eğer o tarihten beri degismediyse ki degistigini sanmam rapor şartları 3 yıllık evli olma, hic cocuk sahibi olmamak, 2 iğneli aşılama yaptırmış olmak (bazi özel durumlarda bu şart kalkiyormus bayanin 35 yaşından büyük olmasi gibi), bilmem kaç gün sgk pirimlerinin ödenmiş olmasi, bayanin 40 yaşından gün almamasi.
Istenen evraklari da hatırladığım kadariyla yazayim;
*rahim filmi raporu
*evlilik cuzdani fotokopisi
*kari koca kimlik fotokopisi
*vukuatli nüfus kayit örneği
*erkeğe farkli zamanlarda yapılmış 2 spermiyogram sonucu (3 de olabilir emin olamadim)
*2 igneli aşılama yapildigina dair hastaneden alınmış belge
*dahiliye doktorundan tüp bebege engeli yoktur belgesi (konsultasyon)
*Fotoğraf da gerekiyor dediler ama bizden hic alinmadi sen yine de yaninda bulundur
*sgk hizmet dökümü (calisiyorsan senin calismiyorsan eşinin) (e devletten cikartiliyor)
*Bayana adetin 3. günü yapılmış hormon tahlilleri sonuclari fsh,lh,prolaktin,tsh vs.
Ben direk infertilite yazan odaya gidip hemsireye durumumu anlattim o bilgi isleme yollayip önce kayit açtırdı sonra evraklarimi inceledi eksik yoksa fotokopilerini istedi sonra o evraklari alip arşive gönderiyor sonra bi numara veriyorlar 2 hafta sonra arayip bilgi alin diye rapor çıkınca gidip aliyorsun hepsi bu. Ben egede hic bi doktorla filan muhattap olmadim. ilk raporda nedense uroloji doktoru basta sorun çıkarmış sonra onaylamış raporu o yuzden biraz geç çıktı ilk raporum.
yok cnm fark etmiyor ben ilk aşılamayi sifada ikinciyi tinaztepede yaptirmistim. yalniz yaptirdiginiz yerden belge alin muhakak. evet malesef tam 3 yılı doldurmak gerekiyor bende o yuzden beklemistimAşilamalari Ege'de yaptırmış olmak gerekmiyor değil mi rapor için. Ben şu an başka bir şehirde tıp fakültesinde ikinci asilamami yaptırıyorum. Ama 2.5 yıllık evliyim. Gününe ayına kadar mı 3 yıllık evli olma şartı var. 2015 te evlendim ama tutmuyor.
evet yaa ben çok ugrastim yoruldum uzun zamandir ilgilenmiyordum bu konularla ama yaza tekrar denemeyi düşünüyorum ondan bi göz atayim demistim. doktor konusunda kararsizim bendeorası ole canim ama insan skliyor iste yinede.benim arkadaşımın da çikolata kisti vardı bir tüpü tamamen kapalıydı ilk aşılaması tuttu.ama düşük yaptı.sonraki ayda kendiliğinden hamile kaldi.benimde bir düşüğüm var 3 sene geçti üstünden...allahim sanada en kısa zamanda nasip etsin inşallah.. yaşayanlar birbirlerini daha iyi anlıyor...
bende 2 seneye yakın ilgilenmedievet yaa ben çok ugrastim yoruldum uzun zamandir ilgilenmiyordum bu konularla ama yaza tekrar denemeyi düşünüyorum ondan bi göz atayim demistim. doktor konusunda kararsizim bende
birçok insan ege hanim diyor bende bu ara tam karar veremedim açıkçası oyuzden günüm buralarda geçiyor yazılanları okuyup takip ediyorum...ama hamile kalırsam gebelik takibini arzu hanım ile devam etmek istiyorum.cok iyi bir doktor ilgili güler yüzlü.nasip artik biyerden baslayacaz da demekki bi zamani var.ne diyim canimevet yaa ben çok ugrastim yoruldum uzun zamandir ilgilenmiyordum bu konularla ama yaza tekrar denemeyi düşünüyorum ondan bi göz atayim demistim. doktor konusunda kararsizim bende
canim izmirde en cok tavsiye edilen irenbe ama devlet olsun dersen de egede nazan hanim.bende 2 seneye yakın ilgilenmedi
birçok insan ege hanim diyor bende bu ara tam karar veremedim açıkçası oyuzden günüm buralarda geçiyor yazılanları okuyup takip ediyorum...ama hamile kalırsam gebelik takibini arzu hanım ile devam etmek istiyorum.cok iyi bir doktor ilgili güler yüzlü.nasip artik biyerden baslayacaz da demekki bi zamani var.ne diyim canim
bu kararsizlik da kötü biran önce sonuç almak istedigimiz için hep.canim izmirde en cok tavsiye edilen irenbe ama devlet olsun dersen de egede nazan hanim.
ben tinaztepede ve medicalparkta denedim. aslinda ikisinden de memnun kaldim sayilir hele tinaztepede ki ekip müthiş, cok samimiler. ama ikisinde de sonuç alamadim. raporlu olduğum icin onlari secmistim. son rapor hakkim kaldi yine medicale gidip raporlu mu denesem yoksa irenbeye mi gitsem ya da nazan hanimin eşi erol tavmergene mi gitsem bilemedimErol beyi de çok övüyorlar.
geçen normal bi kadin doğum doktoruna gittim tarafsiz olarak ondan da fikir istedim izmirde en iyi laboratuvar irenbenin ki dedi. bu işte en önemlisi laboratuvar faktörü. egede de ne kadar olsa devlet olduğu icin bazi ufak pürüzler yaşanabiliyor mesela bi arkadaşın bayram tatili olacağı icin embriyosuni bekletmeyip 2. gün transfer yaptilar, bayramda kapaliyiz simdi transfer yapmamız lazim demisler cok morali bozulmuştu ama özelde olsa tatile denk gelse de sorun olmazdi. ben özelde ki ilgi alakaya cok alıştım egedekiler cok soğuk geliyor bana, rapor çıkartınken bile o kadar cok ugrastiyorlar ki soguttular ordan beni. ama yine de ege de hep aklimda bir seçenek.bu kararsizlik da kötü biran önce sonuç almak istedigimiz için hep.irenbeyi de araştırmıştım ama memnun kalmayanlar çoğunluktaydı...istersen sende ege de dene son zamanlarda başarı oranı baya yüksek...birde tinaztepede ne kadar ödedin canim tüp bebek icin
fiyatta uygunmuş aslında...benim icin de guleryuz çok önemli gerçekten zaten ister istemez bir karamsarlık var birde asık sürat görünce morelman daha fazla yıpranıyorsun.ama benim bu inadım yüzünden daha önce çok vakit kaybettik egepol ayşen hanıma gidiyordum her şeyi yaptı hormon testleri yumurta takibi rahim filmi.filmden sonra az yapisikligin var ama engel değil dedi.devamli pozitif oluşu güler yüzü beni rahatlatıyordu.ustune birde hamile kalınca eğer sorun olsa kalamazdin kafanı rahatlaticak şeyler ile ugras bir süre deneyin dedi..annem bir yandan eşim bir yandan başka doktor bulalım dedi.ama ben sıcak kanlı diye vazgeçmedim birde alışmıştım...sonra artik arzu hanımı bulduk.ama geç kalmisiz yapisiklik ilerlemiş.arzu hanımın dediği yapisiklik göründüğü an doktorum laporoskopi yapsa iki tüpte kurtarilirmis.simdi oyuzden pek güleryize bakmıyorum.ben su rapor işini halledip olmaz ise tinaztepe de denerim.yolum uzun gibi ama şimdiden halim kalmadigeçen normal bi kadin doğum doktoruna gittim tarafsiz olarak ondan da fikir istedim izmirde en iyi laboratuvar irenbenin ki dedi. bu işte en önemlisi laboratuvar faktörü. egede de ne kadar olsa devlet olduğu icin bazi ufak pürüzler yaşanabiliyor mesela bi arkadaşın bayram tatili olacağı icin embriyosuni bekletmeyip 2. gün transfer yaptilar, bayramda kapaliyiz simdi transfer yapmamız lazim demisler cok morali bozulmuştu ama özelde olsa tatile denk gelse de sorun olmazdi. ben özelde ki ilgi alakaya cok alıştım egedekiler cok soğuk geliyor bana, rapor çıkartınken bile o kadar cok ugrastiyorlar ki soguttular ordan beni. ama yine de ege de hep aklimda bir seçenek.
tinaztepede ben 2 sene önce yaptirmistim yanlis hatirlamiyorsam raporlu ya 2 bin ya da 3 bin tutmustu, ilaclarda 700 civari. tinaztepedeki ekipte herkes cok güler yüzlü, samimi, insani rahatlatan moral veren bir ekip ama işte 2 kere deneyip sonuç alamayınca bi daha oraya gitmedim.
arkadaşımın da sürekli düşük oluyordu son düşükte rahminde çok ciddi bir yapışıklık olmuşru tedavisini Erdal bey yaptı yani tinaztepede ameliyat oldu, çok başarılı geçti. Erdal bey iyi bir hekim ama cok rahattir, ben çok pimpirikliyik hersey yapilsin istiyordum o ise gerek duymadikca coraspirin bile vermezdi. Yine de şimdi olsa yine ilk deneme için tinaztepeye giderdim. Benle birlikte gidip hamile kalan çok oldu, bende hamile kaldim ama kimyasal oldu. Benim tek hatam ilk deneme icin rapora basvurdugum halde heyecan yapıp raporu beklememek oldu, boşuna 2-3 bin fazla vermiş oldum. Mesela medicalpark daha pahali, sanki daha profesyoneller gibi bi havasi var ama ayni sıcaklığı ayni ilgi alakayi orda bulamadim.fiyatta uygunmuş aslında...benim icin de guleryuz çok önemli gerçekten zaten ister istemez bir karamsarlık var birde asık sürat görünce morelman daha fazla yıpranıyorsun.ama benim bu inadım yüzünden daha önce çok vakit kaybettik egepol ayşen hanıma gidiyordum her şeyi yaptı hormon testleri yumurta takibi rahim filmi.filmden sonra az yapisikligin var ama engel değil dedi.devamli pozitif oluşu güler yüzü beni rahatlatıyordu.ustune birde hamile kalınca eğer sorun olsa kalamazdin kafanı rahatlaticak şeyler ile ugras bir süre deneyin dedi..annem bir yandan eşim bir yandan başka doktor bulalım dedi.ama ben sıcak kanlı diye vazgeçmedim birde alışmıştım...sonra artik arzu hanımı bulduk.ama geç kalmisiz yapisiklik ilerlemiş.arzu hanımın dediği yapisiklik göründüğü an doktorum laporoskopi yapsa iki tüpte kurtarilirmis.simdi oyuzden pek güleryize bakmıyorum.ben su rapor işini halledip olmaz ise tinaztepe de denerim.yolum uzun gibi ama şimdiden halim kalmadi
evet canim tecrübesizlik birde kimseyle de paylaşamıyorsun olmuyor diye insanların baskısı zaten ilk 3 sene korunduk hemen olur zannediyor insan eeee bir de 1 sene dolmadan bişey yapmıyorlar etti 4 sene 3 yıla yakında doktora git gel yaptik boşu boşuna sen düşün ki halen daha bişeyleri bilmiyoruz burdan öğrenmeye çalışıyoruz.arkadaşımın da sürekli düşük oluyordu son düşükte rahminde çok ciddi bir yapışıklık olmuşru tedavisini Erdal bey yaptı yani tinaztepede ameliyat oldu, çok başarılı geçti. Erdal bey iyi bir hekim ama cok rahattir, ben çok pimpirikliyik hersey yapilsin istiyordum o ise gerek duymadikca coraspirin bile vermezdi. Yine de şimdi olsa yine ilk deneme için tinaztepeye giderdim. Benle birlikte gidip hamile kalan çok oldu, bende hamile kaldim ama kimyasal oldu. Benim tek hatam ilk deneme icin rapora basvurdugum halde heyecan yapıp raporu beklememek oldu, boşuna 2-3 bin fazla vermiş oldum. Mesela medicalpark daha pahali, sanki daha profesyoneller gibi bi havasi var ama ayni sıcaklığı ayni ilgi alakayi orda bulamadim.
Benim de ilk hekimim ayni senin gibi bizi yanılttı. Eşimin ısrarı sonucu baska bir hekime gittik 1bucuk sene sonra anlaşıldı bende cikolata kisti olduğu. Aslinda 7-8 ay hamile kalamiyorsan hic vakit kaybetmeyip doğru infertilite uzmani bir hekime gidiceksin. Tecrübesizlik işte...
laporoskopi olmadan aşılama deneme canim bana bu en son doktorum ilk laporoskopi yapacaz demişti ondan sonra aşılama dedi.rahim filmime bakarak karar vermişti...eger lapiroskopiden önce yaparsak boşuna yapmış oluruz aşılamayı dediBenim de bir tupumde çok hafif bı genişleme çıktı. Bir asilamam var negatif. 13 aydır hamile kalamiyorum. Doktor bu gidisimde laparoskopi gerekiyor sana dedi. O tüpün ne kadar geniş olduğuna bakicam. Belki hsg de görünenden daha fazladır genişlik dedi. Ben de Tınaztepe yi düşünüyorum. Ama üç yıl şartını tasimiyorum şu an eylulu beklemem lazım. Sizce Haziran'da raporsuz bir deneme yapsam mi
ayroca maddi acıdan bir sorun yoksa sen bilirsin dene ama ben su hastanesine gidip sormustum 10 bin lira fiyat çıkardılar aşağı yukarı bukadar diye.ben zaten senelerdir git gel çok paralar verdim ozellere sadece laparoskopinin fiyatı 2500 tuttu.ozeller biraz para tuzagi sonuçta bizim hakkımız var kullanmak lazim en son çare raporsuz ozel de deniyecez.3 hakkın var raporlulaporoskopi olmadan aşılama deneme canim bana bu en son doktorum ilk laporoskopi yapacaz demişti ondan sonra aşılama dedi.rahim filmime bakarak karar vermişti...eiger lapiroskopiden önce yaparsak boşuna yapmış oluruz aşılamayı dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?