Tüp Bebek Merkezinde Çalışıyorum Sorularınızı Beklerim

benimde bir sorum olcakdi ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldim ve suan 5 hafdalik hamileyim.tüp bebeklerde bulanti olyormu??? bu sorumu cevaplarsaniz sevunirim

Evet hamilelik farketmez tüp veya normal. Bulantı normal 12. haftaya kadar devam edebilir. Lütfen böyle ufak tefek sorunları takma artık kafana. Arayıp bulmuşsun hayırlısıyla doğurursun inşallah.. Düzenli kontrollerini ihmal etme..

Sgk ilaçları ödemek içinde tüp bebeği ödemek için olduğu gibi 3 yıl evlilik arıyor. Tüp filmini bir daha çekmezler korkma. Eğer tıkanıklık varsa açma işlemi yapmaları gerekebilir. Doktorun daha iyi bilir tabi. Ha tüp bebek için tüplerin tıkalı olması bişey farkettirmez. Tüplerini bağlatmış olan kadınlarda bebek istediklerinde ancak tüp bebek yaptırabilirler. bende bir yıl senin gibi uğraştıktan sonra tüp filmi çektirmiştim 3 ay sonra hamile kaldım kendiliğimden. Sen bu filmi çektir sonra herşeyı bırak bence. Bakarsın spontan yani normal yollarla kalırsın.. Ama olmazsada hiç uğraşma başka şeylerle al ikizi git evine derim..:)

Son düzenleme:
benim adetim gelmedi.kan testi de yaptırdık kesin gebelik de yok.doktorumu aradım.normaldir dedi.tüp bebek tedavisi gibi aşılama yaptı bana.doz yüksekti tabiii.fallotel diye bir ilaç söyledi.onu kullan istersen 5 günde adetin gelir dedi.aranıza bunu kullanan var mı?ben de diyorum normal yolla mı beklesem adetimi,hormon vermekten vücudumun dengesi bozuldu artık.5 GÜN SONRA ADETİM GELİRSE HEMEN TÜP BEBEĞE BAŞLANIR MI BEKLENİR Mİ?YARDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIM

Adet getirici olarak kullanılır fallotel.. Adetin ikinci günü de çağırlır genelde hasta durumuna bakılarak tüp bebek tedavisi başlanır. Hayırlısı olsun canım sen içini rahat tut.. Ne kadar az stres yaparsan, gerginlik yaşamazsan herşey daha kolay olur. Şansın en büyük payı sana bağlı biliyorum söylemesi kolay ama rahat relax olmalısın...

Çok teşekkür ederim.Amin inş. rabbim dileyen herkeze nasip etsin.Değerim 870 çıkmış 3 tane dondurulmuş transfer edilmişti 2 tanesi çok kaliteli değildi bu sonucuna göre ne olur sence????

Canım sabırla cevapladığın için teşekkürler.hsg cumartesi çekilecek inşallah tüplerim açıktır.Cnım ben emekli sandığına bağlıyım.tüp bebek yaptıran bir arkadaş heyet raporu olursa devlet ilaçları 3 yıl şartı olmadan ödüyor dedi.Bu konuda bir araştırma yapar mısın benim için.yoksa arkadaş yanlış mı biliyor bilmiyorum.Aşılama ile vakit kaybetmek de istemiyorum.belki bir sefer yaptırırım.Ama dediğim gibi yaş 30 u geçtiği için gecikmek istemiyorum,dediğin gibi her vaşılama rezerv kaybı olur gibime geliyor.ha bu arada benim fsh değerim 6.5 civarında,iyi durumda mıyım? bir de doktora sorar mısın? e2 değerinin ve fsh değerinin tüp bebek için hangi aralıklarda olması gerekiyor.?cevapların için teşekkürler öptüm.

canan tebrik ederim,daısı başımıza.yaş kaç bu arada? ilk denemende mi oldu?Aşılama denedin mi? sorunun neydi tam olarak?

Teşekkür ederim.24 yaşındayım bu ikinci denemem Memorial hastanesinde tedavi görüyorum.Birinci denememde tutmuştu aslında 19 haftalıkken kaybettim.Aşılama denemedim direk tüp bebek çünkü eşimde aşırı sperm düşüklüğü vardı.19 haftalıken kaybetme nedenim ise bendede septum vardı ( rahimi ikiye bölen et) bu sebepten 3 ameliyat geçirdim.2 tanesini başka hastanelerde oldum 3. yü ise Memorial da oldum ve 2. denememde dondurulmuş embriyolar transfer edildi.Sen hangi tedaviyi görüyorsun?

selam ceyda ben daha çok yeni üyeyim ve ilk yazıyorum.benim sorum şu,tüp bebek yaptırmak istiyoruz.Erkeğin raporu ile yapılan müracaatta devlet desteğinden yararlanılabilirmi.cevaplarsan sevinirim
Beyhan35

selam ceyda ben daha çok yeni üyeyim ve ilk yazıyorum.benim sorum şu,tüp bebek yaptırmak istiyoruz.Erkeğin raporu ile yapılan müracaatta devlet desteğinden yararlanılabilirmi.cevaplarsan sevinirim
Beyhan35

Evet canım eğer evliliğiniz 3 yılı bitirdiyse erkek faktörü infertilite raporunla ve kurumdan sevkle merkeze başvuracaksın. Anlaşmalı bir merkezse tüp bebek işlemini devlet karşılar..

Evet canım eğer evliliğiniz 3 yılı bitirdiyse erkek faktörü infertilite raporunla ve kurumdan sevkle merkeze başvuracaksın. Anlaşmalı bir merkezse tüp bebek işlemini devlet karşılar..

canım ben birşey duydum ama ne derece doğru bilmiyorum.Eğer çocuğun yoksa tüp bebek işleminin masraflarını devlet karşılıyor ama bir tane varsa ikinci çocuğunun tüp bebek masrafını devlet karşılamıyormuş bu doğrumu?

Evel Gülnurcum aranan ilk şart hiç çocuğu olmamış olmak. Devlete göre çocuğun varsa ikincisi için tüp bebek işlemi ihtiyaç değil lükse giriyor. Eğer doğmuş docuğun varsa hiçbir şekilde devlet bu işlemi karşılamıyor..

ben histeroskopi yaptırdım perde kaldırıldığı söylendi hamileleik şansım artar mı

Canım hamilelik şansını belki biraz etkiler ama perdenin kalkması senin sağlıklı bir hamilelik geçirmeni 9 ayı sağasalim çıkmana çok faydası olacaktır. Hamilelik için doktorun ıuı veya tüp bebek önerdiyse ki bunu en iyi doktorun bilebilir (hormon tahlillerive sperm analizi artı usg ni gördüğü için diyorum) gebe kalabilmek için yeni yolları denemen gerekiyor şimdi. Ama sorun histeroskopiden sonra spontan yani normal yollarla gebe kalmaksa histeroskopinin bu konuda bir yardımı pek olmaz.. Sadece rahim içindeki perde sonraki aşamalarda şansını arttırmak ve sağlıklı 9 ay için alınmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…