• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezinde Çalışıyorum Sorularınızı Beklerim

CimcimeCeyda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2007
135
0
96
51
Antalya
Selam ben bir tüp bebek merkezinde çalışıyorum.. Antalya'dayım ve bu konuda her türlü yardıma açığım.. Hepinizi çok iyi anlıyorum.. Aklınıza takılan her türlü konuyu bana sorabilirsiniz. Tüm sorularınıza cevap yollarım.. Kafanız karışık ve güven sorunu yaşadığınız bir dönemde olduğunuzu da biliyorum. Ama bu portaldan merak ettiklerinizi öğrenmenize yardımcı olmaya çalışacağım.. Nede olsa bende bir bayanım ve ilk gebeliğim için bende çok uğaşmıştım.. Çalıştığım tüp bebek merkezinin doktoru bu konunun en iyilerinden, ondan bilgiler alıp sizinle paylaşırım burdan.. Hepimizin anne olması dileğiyle..
a.s.:nazar:

Son düzenleyen: Moderatör:
ilginiz için teşekkürler.ben adana'da yaşıyorum ve 28 aylık evliyim,progesteronum kasımda 0.70 idi.bu ay ise hiç birşey kullanmadığım halde 2.22 olmuş.tahlil kağıdındaki alt limiti geçtiği halde dr.5 olmalı sonuç kötü dedi.sonuç kötü mü gerçektem?klomen yazdı bu ay onu içiyorum.başka tetkikler yapılmadan bu ilacı kullanmak doğru mudur?teşekkürler.

merhaba ben 8 yıllık evliyim pko ve tirioid hastasıyım iki defa mikroenjeksion denedik malesef ikiside boş gebelik oldu birincisi dr un verdiği haplalarla düşürdüm ikincinde kürtaj oldum boş gebelik sizce tekrarlarmı üçüncüye başlamadan önce nasıl bi tedavi olmalıyım e gibi testler yapabiliriz ilgin için sağol hoşçakalın

ceydacım ilgin için saol cnm
benim merak ettiğim çok basit bişi belki ama çok meraklı demesin diye doktoruma herşeyi soramıyorum bende kist vardı bi yok oldu en son muayenemde kistleşme devam ediyo dedi ve benden bir kaç tahlil istedi 18.gün progesteron adetimin 3.günüde tsh lh ve e2 bunların sonucuna göre doğum kontrol hapı verebilirim dedi şimdi benim merak ettiğim tsh lh ve e2 neyi gösteriyor tşk ederim şimdiden

Son düzenleyen: Moderatör:
mrb ceyda ben 3 yıllık evliyim 10 gün önce aşılama yaptım ilkin lekelenmeler oldu sonra kabızlık ama kasık ağrıları ama şimdi hiçbişey yok sadece iki gindir başıma ağrılar giriyo acaba umudumu belirtiler ne zaman başlar yoksa umut yokmu sence cevaplarsan sevinirim

ilginiz için teşekkürler.ben adana'da yaşıyorum ve 28 aylık evliyim,progesteronum kasımda 0.70 idi.bu ay ise hiç birşey kullanmadığım halde 2.22 olmuş.tahlil kağıdındaki alt limiti geçtiği halde dr.5 olmalı sonuç kötü dedi.sonuç kötü mü gerçektem?klomen yazdı bu ay onu içiyorum.başka tetkikler yapılmadan bu ilacı kullanmak doğru mudur?teşekkürler.

Sadece pregesteronla olmaz dedi hocam, eşin dahil diğer faktörlerin de incelenmesi gerektiğini ve bunun doktorun tarafından değerlendirirlmesi gerektiğini söylüyor..

merhaba ben 8 yıllık evliyim pko ve tirioid hastasıyım iki defa mikroenjeksion denedik malesef ikiside boş gebelik oldu birincisi dr un verdiği haplalarla düşürdüm ikincinde kürtaj oldum boş gebelik sizce tekrarlarmı üçüncüye başlamadan önce nasıl bi tedavi olmalıyım e gibi testler yapabiliriz ilgin için sağol hoşçakalın

slm geciktim kusuruma bakma.. Boş gebelik doğal yollarla hamile kalanlarda da görülebilecek bişey. İstanbul bu anlamda çok gelişmiş merkezlere sahip aslında nerde denediğini bilmiyorum ama muhtemelen iyi bir merkezdir.. Seni boş gebelik oluşu üzmesin bu senin gebe kalabildiğini kanıtlıyor.. Ama tekrar denemede pcd dediğimiz genetik yapısı da incelenerek tüp bebek işleminin uygulanması daha iyi sonuç verebilir..

mrb ceyda ben 3 yıllık evliyim 10 gün önce aşılama yaptım ilkin lekelenmeler oldu sonra kabızlık ama kasık ağrıları ama şimdi hiçbişey yok sadece iki gindir başıma ağrılar giriyo acaba umudumu belirtiler ne zaman başlar yoksa umut yokmu sence cevaplarsan sevinirim

Canım geç kaldım biraz ama sanırım sen sonucu öğrendin artık:)) Gözün aydın mı demeliyim..

merabalar. ben pko hastasıyım. 3 aşılama 2 tüp bebek denedik olmadı. 1. tüp bebekten sonra donmuşlardan koyduk biyokimyasal gebelik oldu. 2. tüp bebektede dış gebelik oldu.Eşimde bi sorun yok embriyolar 7. güne kadar yaşıyabiliyor. Benim sorum neden olmadığına dair doktorum hiç bir test yaptırmadı acaba ne gibi bir test gerekir. bide bu biyokimyasal gebelik rahime tutunabildiğini rahimde bi sorun olmadığınımı gösterir. Son olarak artık sıkıldık bu işten kendi kendine olabilmesi için ne önerirsiniz. Yardımların için şimdiden teşekür ederim..

ceydacım ilgin için saol cnm
benim merak ettiğim çok basit bişi belki ama çok meraklı demesin diye doktoruma herşeyi soramıyorum bende kist vardı bi yok oldu en son muayenemde kistleşme devam ediyo dedi ve benden bir kaç tahlil istedi 18.gün progesteron adetimin 3.günüde tsh lh ve e2 bunların sonucuna göre doğum kontrol hapı verebilirim dedi şimdi benim merak ettiğim tsh lh ve e2 neyi gösteriyor tşk ederim şimdiden

Canım iş yerinde arkadaşlara sorarak sana cevap vermem gerektiğini düşündüğüm için geciktim. Biliyorsun ben muhasebede çalışıyorum.. Merak ettiğin lh ve e2 kadınlık hormonlarını tsh ise troit hormonlarını belirtir. başka bir şey mesela senin sonuçlarının kistle ilgisini merak ediyorsan bana sonuçları yaz..

merabalar. ben pko hastasıyım. 3 aşılama 2 tüp bebek denedik olmadı. 1. tüp bebekten sonra donmuşlardan koyduk biyokimyasal gebelik oldu. 2. tüp bebektede dış gebelik oldu.Eşimde bi sorun yok embriyolar 7. güne kadar yaşıyabiliyor. Benim sorum neden olmadığına dair doktorum hiç bir test yaptırmadı acaba ne gibi bir test gerekir. bide bu biyokimyasal gebelik rahime tutunabildiğini rahimde bi sorun olmadığınımı gösterir. Son olarak artık sıkıldık bu işten kendi kendine olabilmesi için ne önerirsiniz. Yardımların için şimdiden teşekür ederim..

Şekerim sana çok yakın olan Maya tüp bebek merkezinden faydalanabilirsin. Benim bildiğim bu durumlarda embryolar genetik testler yapılarak anne baba aydınlatılıyor. Ama böyle uzaktan fikir verilmesi doğru değil. Eğer içine sindiremiyorsan başka bir merkeze güvenebileceğin bir doktor araştırarak ona tüm hikayeni anlatmalı takibe tekrar başlamalısın. Ne güzel gebelik oluşabimiş bu senin hamile kalabileceğinin bir kanıtı aslında. Vazgeçme derim...

merhabalar bana iki gün önce 3 adet embriyo transfer edildi tabi bunlar dondurulmuş embriyolar.Doktorum iki tanesinin çok sağlıklı olmadığını birinin iyi olduğunu söyldi.Sorum şu bu emriyolardan biri yada ikisi tutmazsa kanamam olurmu.şimdiden tşklr

merhabalar bana iki gün önce 3 adet embriyo transfer edildi tabi bunlar dondurulmuş embriyolar.Doktorum iki tanesinin çok sağlıklı olmadığını birinin iyi olduğunu söyldi.Sorum şu bu emriyolardan biri yada ikisi tutmazsa kanamam olurmu.şimdiden tşklr

Eğer biri bile tutsa %90 kanaman olmaz. Ama hiç biri tutumasa da adet görmeyebilirsin bu seni yanıltmasın. Gebelik gerçekleşmesede kullandığın ilaç ve jel adet görmene engel olabilir. Sonuç olarak adet kanamasına bağlama herşeyi.. Konaması olupta gebeliği devam edende var adet kanaması görmeyen ve 12. gün negatif sonuç alan da var. Buna bağlama sen şimdi başka şeyler düşün. Yaza tatil planları falan yap biliyorum söylemesi kolay ama en önemli faktörlerden biride psikoloji.. Düşüncelerinle ve stresinle bedenini etkileme.. Ha bu arada bir kitap var faydasını gören hastalarım anlattılar. "Secret" Tavsiye ederim canım.

merhaba cimcimeceyda bn de pkoluyum menogonu ilk kullandığımda 1 ampül az geldi 2ye çıkardık o da fazla çalıştırdı yumurtalığı tedaviyi braktık hamile kaldım gelişim bozukluğu olduğu için aldırdık 5-6ay sora tekrar menogona başladık 5 gün 1 ampül kullandım kist oluştu bıraktık 3.de tekrar menegon kullandım kist oluşmasın diye günde 1 ampül 15 gün sonra da 4 gün 1,5 kullandım yumurtalıklar çalışmadı bu sefer
doktorum izinli olduğu için başka doktor baktı ve bende lh nin olduğunu o nednle de ilacın etki etmediğini söyledi ilaçta lh varmış ilacı değiştirecekmiş cilt altına yapılanlardan verecekler bu arada rapor hakkım da bitti benim senden öğrenmek istediğim bu durumda bana hangi ilaçları verebililer içeriğinde fsh olanlar mı acaba bunlar parasal yönden hazırlıklı gitmek için öğrenmek istiyorum benim bulunduğum yerde bir eczane var ve onda bu ilaçlar yok doktora alanyaya gidiyorum gidince hazırlıklı olur ilacı alırım
bu teşhiş doğru olabilir mi

ceyda hanım ben 8 yıllık evliyim 1 kez aşılama yaptırdık 3 kezde tüp bebek 2 denemede maalesef tutmadı 3 de tuttu fakat 5 haftalıkken düşükle sonuçlandı fetusun olduğu zar ince dedi dr iğneler kullandım kalınlaştırmak için ama sonuc hüsran oldu şimdi tekrar denemek istiyorum fakat korkuyorum tekrar düşükle sonuçlanmasından başarı oranım ne acaba benim durumumda arkadaşlar varsa yazsın lütfen tşkler şimdiden

merhaba ben dün ilk mikromu yaptırdım 2 embriyo ile
ama,ciddi şekilde kabızlık yaşıyuorum dünden beri bana ne olur yardım edin
duphalac yazdı dr.banaması demedi henüz
ve kayısı ve kayısı suları içiyorum
korktuğm nokta kabızlık değilde kabızlıkla beraber ıkınma gebeliğin gerçekleşmemesine neden olabilirmiş
cevap için şimdiden teşekkürle

ceyda hanım ben 8 yıllık evliyim 1 kez aşılama yaptırdık 3 kezde tüp bebek 2 denemede maalesef tutmadı 3 de tuttu fakat 5 haftalıkken düşükle sonuçlandı fetusun olduğu zar ince dedi dr iğneler kullandım kalınlaştırmak için ama sonuc hüsran oldu şimdi tekrar denemek istiyorum fakat korkuyorum tekrar düşükle sonuçlanmasından başarı oranım ne acaba benim durumumda arkadaşlar varsa yazsın lütfen tşkler şimdiden

4 defa tedavi demek bu. İncelmesi görmüş olduğu işlemlerle oluyor. En son denemende hamile kalmış olman başarı oranını arttırır. Ama çoook iyi bir merkezde yaptırmalısın. İyi araştır. Çünkü her oynandığında biraz daha yıpranır ve bebeği tutma olasılığıda azalır. En son denemeyi ne zaman yaptırdın bunu bilmem lazım. Hocama en az ne kadar ara vermen doğru olur onu soracağım..

merhaba ben dün ilk mikromu yaptırdım 2 embriyo ile
ama,ciddi şekilde kabızlık yaşıyuorum dünden beri bana ne olur yardım edin
duphalac yazdı dr.banaması demedi henüz
ve kayısı ve kayısı suları içiyorum
korktuğm nokta kabızlık değilde kabızlıkla beraber ıkınma gebeliğin gerçekleşmemesine neden olabilirmiş
cevap için şimdiden teşekkürle

Canım doktoruna sorman en iyisi tabi ama bende burda hocama sordum.. Magnesine Calcine diye bir ilaç var onu da kullanabilirsin. Bak en önemlisi psikolojin kabızlık gebeliğin oluşmasını engelleyen bir faktörmüdür kafana takarsan evet bir faktör olabilir. Ama çok zorlamadığı sürece düşünmemeye çalış bir hafta yapmazsan bişey olmaz:) şaka bir tarafa hiç korkma tek sorun kabızlık olsun. Hiç bişey olmaz merak etme.. Eğer tuttuysa bağırsakların düğümlensede düşmez. Şu çoook önemli !!!!; kesinlikle ya tutmazsa şu sebepten bu sebepten, ya düşerse, ya gebe kalamazsam vs. gibi düşüncelerin zerresini bile sokmayacaksın kafana + başka şeyler düşüneceksin ev, tatil, perde, koltuk, buzdolabı veya ne eksiğin varsa onları planla yaza tatil araştır netten hatta b-hcg yapılana kadar kk tüp bölümünden uzaklaş.. Bunu söylemek kolay belki inan bana uygulayabilirsen o zaman bebeğinin sana tutunmasına yardımcı olursun.

Ben devlet memuruyum,tüp bebeği devlet ödüyormuş ama şartlar arasında 3 yıllık evli olma şartı varmış.tüm şartlarım uyuyor ancak 2 yıllık evli olmuş olacağım.bu durumda devlet ödeme yapmaz mı?

Back