tüp bebek merkezi çalışanları/embriyologlar

telomer

mart ❤
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
3.772
9
156
35
merhabalar..
bu konuyu açmamın nedeni bu posizyonda çalışanların yardımını almak
fen fakültesi biyoloji bölümünden yeni mezun oldum. bir tüp bebek merkezinde çalışmak istiyorum. bunun için tıp fakültesi histoloji-embriyolojide yüksek lisans yapmaya karar verdim tabi olursa inşallah.. sizce bu süreçte neler yapmalıyım? hedefim adına doğru yolda mıyım?

merhabalar
öncelikle kendine hedef belirlemen çok güzel...
ben sitoloji-histoloji alanında yüksek lisans yaptım.şimdide doktora yapıyorum, histolojiyi çok seven biri olarak seni şu şekilde yönlendirebilirim..
ben arş gör.yim ve üniversitemizde kariyer çalıştayı yaptık, bize bir embriyolog bayan geldi,sana anlattıklarını aktarayım..
evt histoloji-embriyoloji yüksek lisansı kesinlikle yapman gerekiyor, bu da devam zorunluluğu gerektiriyormuş... ilk 2 3 sene hiç para kazanamıyorsun, sonra işte yavaş yavaş birşeyer kazanmaya başlıyorsun, o uzman olmuş 12.senesiydi şuan paraya para demiyor 8-10milyardan aşağı kazanmıyordur kendisi...ama çok temiz ve titiz çalışan bir bayan yıllarını buna vermiş...
işi hata affetmiyor, yanlış yaptım hadi bir daha örnek alayım gibi bir şansın yok, o yönden oldukça stresli, hasta olduğu heran sende çalışmak zorundasın,tatilin, bayramın, yılbaşın olmaz, çalışma saatleri çok esnek...ama işin sonuç kısmına baktığında birilerini mutlu etmek çok güzel dedi o bayan...
eğer ki bu uğurda çalışmak istiyorsan ve bunları göze alabiliyorsan,durma yoluna devam et derim...ama sana şöyle söyleyebilirim, para herşey demek değil bence ben yapamazdım mesela...şuanda kendi adıma istediğim kafamda planladığım bir deneyi tasarlayıp yapabiliyroum...ve gerçekten çok zevk alıyorum o yüzden iyi düşün taşın derim
umarım yardımcı olabilmişimdir, şimdiden bşarılar dilerim

bu arada çok güzel bir nick seçmişsin :)
telomer=kromozom uçlarında bulunan ve DNAyı koruyan tekrarlayan DNA dizileri :)
benim seminer konum yaşlanma ve telomeraz aktivitesiydi çok ilgimi çekmiştir bu konu

çok teşekkür ederim paylaşımınız için.

bir tüp bebek merkezine staj için başvurdum. lisansta embriyoloji dersime gelen hocam bana referans mektubu yazdı. 'bu alanda yeterli bilgi ve donanıma sahiptir, imkan verilirse başarılı olcağına inanıyorum' tarzında ... ama stajyer varmış zaten o çıkmadan alamayız dediler. onu bekliyorum şimdi. bi göreyim istedim çalışma şartlarını, çalışma koşullarını. ayrıca orada çalışan embriyologlada görüşme fırsatım olur.

yüksek lisans aşamasında eğer arş.gör. kadrosu açılırsa ona da başvurmayı düşündüm ancak ben şu an bulunduğum ilde, uzun yıllar yaşamak istemiyorum malesef burda yüksek lisans yaptıktan sonra da iş bulamam ki tüp bebek merkezi sayısı 1.

Son düzenleme:

tatlım iyi düşün taşın..yani bize gelen kadın ankaradan geliyordu ve çok tanınmış biriydi...bende senin gibi tüpbebek ilgimi çekiyordu hatta ank GATA hastanesinde embriyolojide stajda yaptım, ama çoğu doktorda bu iş için uğraşıyor ve bir belge alman gerekiyor bilmem haberin varmı o belgeden...zorlu yollar seni bekliyor ama sana tavsiyem arş gör.olabiliyorsan ol, gerçi onuda olmak zor artık sende biliyorsundur çok yüksek dil ve ales istiyorlar...ben ankarada 2sene kadro bekledim, hiç boş durmadım buarada, ama olmayınca artık başka yerlere başvurdum şimdi başka bir ildeyim...belli bir süre sonra artık doğduğum değil doyduğum yer diyorsun...şu an burada mutluyum ama bir yandanda ailemi nişanlımı bıraktım geldim, doktora için ankaraya geliyor gidiyorum baya yorucu oluyor...
ben sana yaşadığım tecrübeleri anlattım inan bana yaşadıklarımı anlatsam destan olur, "denemediğim alan kalmadı ve öyle seçtim:)
inş. istediğ alanda başarılı olursun,seçim senin ...

haklısınız herşey çok daha zor artık..
sanırım histoloji-embriyolojide yüksek lisans yaptıktan sonra sağlık bakanlığının bu alan ile ilgili açtığı kurslara katılmak gerekiyor. 3-6 ay sürüyor o kurslar. ve onun sonunda bir belge veriliyor. o belgeyle başvurulabiliyor merkezlere.
araştırdıkça ne yapacağımı şaşırıyorum. oturup kpss ye çalışıp biyolog olarak atanmayı mı beklesem, eğer olursa yüksek lisansa mı başlasam...ama gerçekten çok istiyorum embriyolog olmak. hayırlısı artık elimden geleni yapıcam. çevremdekiler soruyo ne okuyosun/okudun.. biyoloji diyince, aaa iş yok ki her okuyan pişman diyolar. ben pişman değilim ama, isteyerek bilerek seçtim bu bölümü, umarım iyi bir yerlere gelerek iyi bir cevap veririm sürekli moralimi bozup duran insanlara.

bir de biraz kişisel olacak ama sorum; nişanlısınız sanırım, nişanlınız başka şehirde, evlilik durumunda ne olacak, nişanlınız mı gelecek sizin bulunduğunuz ile yoksa sizin tayin olabilir mi?

valla o belgeyi alabilmek için baya bir sıra bekliyorsun çok kişi var çünkü,haberin varmı bilmiyorum bir de 9-10000TL fiyat söylüyorlar,yani işleri iyice zorlaştırmışlar...bana da çok konuştular bir ara dersanede çalışıyordum(sırf boşta oturmamak içiN) 350lira veriyorlardı şaka gibi...o kadar okudunda noldu, benden az kazanıyorsun gibi laflar ediyorlardı,ama ben kulaklarımı tıkadım hiç boş oturmadım çok şükür kısmetimmiş burası oldu ve onlara en güzel cevabı verdim...bizim mesleğimiz o kadar değerli ki,ne yazıkki Türkiyede çok kötü durumda, yurt dışına gittiğimde nasıl okudun o bölümü fln diyorlardı...yani o yüzden şimdi sus, amacın için uğraş ve onlara en güzel cevabı ver
nişanlım buraya gelmeye uğraşıyor,çünkü bizde atama gibi bir durum yok, ancak kadro bulup gitmen gerekiyorbirşeyler belirsiz olduğu için evliliği erteliyoruz devamlı, herşey rayına oturunca evlenelim diyoruz..oda olmadı ben doktora yaptığım şehre geçmeye çalışacağım son ihtimal,3senemi doldurduktan sonra hastanelerde biyolog olarak yada okullarda öğretmenlik yapabiliyoruz ama ben üniv.ortamından hiç kopmak istemiyorum,bakalım şuara yoğun ders çalışmakla meşgulüm, ne kadar okursan oku hep güncellemen gerekli bilgileri

hayır o kadar ücreti olduğundan haberim yoktu
şu an nasıl üzgünüm anlatamam...
sizce ne yapmalıyım peki? burası küçük bir yer öyle hadi deyince iş bulunmuyo. stajyer bile almıyorlar.. dediğiniz gibi 350 tl aylıkla başka ile gidip nasıl yaşarım

umutsuz olma tatlım sen başla yüksek lisansına bir yandanda otur ales üds çalış gidebiliyorsan kursa git, her 6 ayda bir öyp(öğretim elemanı yetiştirme programı)açılıyor, onlara başvurup ales ve not ortalamanla eğer yüksekse arş gör oluyorsun,şehirleri tercih edip oraya gidiyorsun...bu tabi biraz emek isteyen bir süreç
ayrıca seneye 2012 KPSS var, mutlaka girmeni tavsiye ederim yüksek alırsan biyolog olarak atanırsın oda olmuyorsa allah korusun memurluklara başvurup 1 sene sonra biyolog kadrosuna da geçş yapabilrsin..ama bir yandanda mutlaka yüksek lisansını yap asla sabretmekten vazgeçme kimse pat diye birşeyler bulamıyor merak etme olumlu düşün olurmu eğer çalışırsan yapamayacağın hiçbirşey olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…