Ilk denememizdi doktor yuzde 90 bebekten kaynakli saglikli bi bebek degilmis dedi sadece sonraki sureci sonra konusuruz suan ilaclari birak kendiliğinden dusmesini bekleyelim dedi yolk kesesi 3 tane gelismis bu da saglikli olmadığı anlamina geliyor dedi bir deCanım geçmiş olsun aynı haftalarda benim de öyle oldu kürtaj oldum
.ilk denemen mıydı?sebep ne dediler ? Neden kaynakli olabilirmis?doktorum bir sey soylemedi bana arastiriyoeum hala neden diyeLütfen yazar mısın.
kalp için ne zaman gel dedi sana canımKızlar vajinal muayene oldum ben kese için direk net gördü ölçtü yolk sac ımız da oluşmuş dedı. Şimdi beraber kalp atışını beklicez dedi.ılk ultrason kagıdınıda eşime verdi. Buda babanın olsun dedi. Baya umutluyum çok rahatlattı benı. Motivasyon verdı. Bırde bana sormak istediklerin varsa sor dedı. Benım aklıma pek bırsey gelmedi heyecandan. O kendiliğinden soyledı eşim zaten heyecandan dili tutuldu doktor ne sorduysa cevap bıle veremedi.Biz heyecandan jel i recete ettirmeyi bile unutmusuz
Benimde ayni durum. Bhcg istediler miBen 6+0 da gittim kese var bebek yolk kesesi yok dedi şimdi 7+2 de gideceğim cuma günü bakalım inşallah görürüz ikimizde canım
Yolk kesesi 3 tane ne denekmiş ya daha neler var bilmediğimizIlk denememizdi doktor yuzde 90 bebekten kaynakli saglikli bi bebek degilmis dedi sadece sonraki sureci sonra konusuruz suan ilaclari birak kendiliğinden dusmesini bekleyelim dedi yolk kesesi 3 tane gelismis bu da saglikli olmadığı anlamina geliyor dedi bir de
Bilmiyorum valla öyle dedi doktorYolk kesesi 3 tane ne denekmiş ya daha neler var bilmediğimiz
Canim sirf meraktan doktor sitesinden bi dr soru attim ilk zamanlar vajinal olcumler dogrudur diyo yani takilma demis karindan olcumler yaniltici olabilir demis kese var bebek var kalp atiminida goruyo yazdim ama karindan duyamadik dedimde sordum yani niye bu caba bak gecsene baktirmadik mesela ben 3 gundur uyuyamiyorum.sanki normal yoldan oldu tuple sonucta ve korkuyo insanYani saçmalık, haklısın tabi, sen doktorsun bi hastanın ne hissedeceğini ne düşüneceğini biliyosun, burda bile kaç tane insanın kafası karışık şu an sırf doktor yüzünden. Bana doktorum vajinal bakacağız karından emin olamayız dedi bitti, konu kilit.
Ayın 27 sinde gidicemkalp için ne zaman gel dedi sana canım
Çok ilginç ; çünkü bana da ilk başta gittiğim ama tedaviye başlamadığım yerdeki tüp bebek doktoru önermişti onu , sonra birkaç doktor daha önerdi .... merak ettim sizin hangi merkez/doktordu?Folik asit dışında bi şey kullanmam sanırım, doktorum o omegalara hiç kıymet vermiyordu tüp bebek tedavisi sırasında sormuştum
Kesinlikle katılıyorum , ultrasonun ispatlanmış bir zararı yok , abdominal/vajinal fark yokken , daha emin olmak varken bu yaklaşımı ben de anlamadım... beklemenin verdiği stres vajinal ultrasonun vereceği zarardan kat ve kat fazla ki ?Niye karından bakıp insanları tereddütte bırakıyorlar anlamıyorum bakın işte vajinal ve kesin bi şey söyleyin, var mi yoksa küçük mü bir haftası mi var bilmem ne..
Kürtaj materyalini genetik incelemeye gönderdiniz mi? Sorunun cevabı orda aslında .... sağlıksız bebek kendini atıyor....Canım geçmiş olsun aynı haftalarda benim de öyle oldu kürtaj oldum
.ilk denemen mıydı?sebep ne dediler ? Neden kaynakli olabilirmis?doktorum bir sey soylemedi bana arastiriyoeum hala neden diyeLütfen yazar mısın.
Soracaklarınızı evde bir kagıda yazıp gidinAynen ya bide çok soğuk bi doktor her seferinde donuyorum soracaklarını da unutuyorum
Yani şöyle haklılar ; normal yolla hamile kalanlar su sıralar yeni ögreniyorlar hamile olduklarını , aramızda kanama geçirip düşük yapanlar gibi olanlar da gecikmiş adet kanaması yaşadıklarını düşünüyorlar.... başka bir doktor arkadaş ; bebek ilk 3 ay emanettir demişti .... benim annem babam işin çok içinde oldukları için söyledik ama geri kalan aileye, eşimin ailesine 10. Haftadan sonra söylemeyi düşünüyoruz .... kalp sesini duymak bile oh be dedirtmiyor ki , o çocuk normal gelişecek mi , down sendromu olacak mı vs vs.... Allah bize her aşamada anneliğin sabrını öğretiyor .... ama bu sonucta doktor aradıgınızı ve muayene olmak istediğiniz gerçeğini de değiştirmez muayeneye çağırsalardı ne olacak.... sonucta bildiğim kadarıyla 9.-10. Haftada gitmemiz gerekecek ne kaldı sunun şurasında .....Eşim iş icabı doktorlarla haşır neşir. Bir sor gelki bir doktor önerirler demiştim, bugün sormuş ama bin de ah işitmiş çok canımı sıktılar akşam akşam... yok 7 haftalık daha hamile bile sayılmazmış, kimseye söylenmezmiş 3 ay. Hatta 4. Ayda amniyon sıvısı testinden sonra ancak söylenirmiş ailelere falan... halbuki benim doktorum kalp sesini duyunca risk yüzde 3 e inecek şu an %95 oldu bu iş demişti kese ve bebeğin kalp atışı görününce... çok mutsuz oldum acayip strese girdim
Gönderdik 1 ay oldu henüz çıkmadı sonuç. Esim ve bende genetik test yaptırdım ayrıca kan pihtilasmasi yaptırdım onu da bekliyorumKürtaj materyalini genetik incelemeye gönderdiniz mi? Sorunun cevabı orda aslında .... sağlıksız bebek kendini atıyor....
Anladım canım cokcok geçmiş olsun. Benimde ilkti. Tedavi öncesinde genetik test kan pihtilasmasi testi yaptırdınız mi peki. Benim bugün tam 1 ay oldu bebeğimi kaybedeli.insallah Allah yüzümüze baksinIlk denememizdi doktor yuzde 90 bebekten kaynakli saglikli bi bebek degilmis dedi sadece sonraki sureci sonra konusuruz suan ilaclari birak kendiliğinden dusmesini bekleyelim dedi yolk kesesi 3 tane gelismis bu da saglikli olmadığı anlamina geliyor dedi bir de
Yok canım istemediler ki üzerinden 1 hafta geçti muayenenin beta HCG değerim düşmedi büyük ihtimalle yoksa kanama başlardı ama yine aynı şeyi söylerseler durum belli gibi umudum var her zaman Rabbim cuma günü hayırlı ve sağlıklı evlat olacaksa kalp atışını kendisini görmeyi bana ve benim durumumda olan herkese nasip etsinBenimde ayni durum. Bhcg istediler mi
Merhaba canım bende önceden 1 bebeğimi kaybettim şimdi de cuma günü netleşecek ama en son kontrolde bebek yok dedi kesenin içinde doktor yani boş gebelik olabilir dedi benim bu 2 olacak bende bütün testleri yaptırmak istiyorum artık ne gerekiyorsa ve kürtaj dan sonra ne kadar ara verdiriyorlar benim 2 donmus embriyom varAnladım canım cokcok geçmiş olsun. Benimde ilkti. Tedavi öncesinde genetik test kan pihtilasmasi testi yaptırdınız mi peki. Benim bugün tam 1 ay oldu bebeğimi kaybedeli.insallah Allah yüzümüze baksin
BIze doktor ne zaman isterseniz yaparız demişti. Bugün adet oldum. Genetik sonucları da 2 ayda falan çıkıyor. Ben en azından sonuçlardan sonra yaptırmayı düşünüyorum canım benimde 3 dondurulmusum war.Merhaba canım bende önceden 1 bebeğimi kaybettim şimdi de cuma günü netleşecek ama en son kontrolde bebek yok dedi kesenin içinde doktor yani boş gebelik olabilir dedi benim bu 2 olacak bende bütün testleri yaptırmak istiyorum artık ne gerekiyorsa ve kürtaj dan sonra ne kadar ara verdiriyorlar benim 2 donmus embriyom var
Florance Nightingale/Prof. Bülent Baysal, hiç önermediği gibi sorduğumda da yararı olmadığını söyledi, yani ben hiç bi şey kullanmadım bügüne kadar elevit dışındaÇok ilginç ; çünkü bana da ilk başta gittiğim ama tedaviye başlamadığım yerdeki tüp bebek doktoru önermişti onu , sonra birkaç doktor daha önerdi .... merak ettim sizin hangi merkez/doktordu?