Tüp bebek kanda pozitifi görüp kese ve kalp atışı için bekleyenler

pek bilgim olmamakla birlikte rahatsızlığın durumuna göre müdehale ediliyor diye biliyorum, tabii down sendromu ve kromozom kaynaklı başka genetik rahatsızlıklar dışında. Doktorum ikizlere bu test uygulanıyor dedi ama benim de aklıma takılan bu oldu. Benden alınan kan ile hangisinde sorun varsa ayırt edici tanı nasıl konulur bilmiyorum. Bize gösterilen resim dışında bir şey göremiyoruz ki ne kadar araştırsak da.

İkizlerin olmazsa olmazı perinatologun yaptığı 3. Düzey ultrason ama o da 15. Veya 20. Haftada yapılıyor tam bilmiyorum ama erken degil , bebeklerin detaylı organ gelişimine bakıyorlar ...

10. Haftadan sonra yapılıyormuş. Sanırım yurtdışına gönderiliyor, sonuç gelmesi bbiraz uzunsürermiş... 2600 lira dedi ama daha vakit olduğu için siz düşünün geldiğinizde kararınız neyse Ona göre hareket ederiz dedi. Yüzde 99 doğru sonuç veriyormuş baya güvenilir. Ama hiç test hakkında bişey bilmediğim için nerede kan alacaklar nereye gönderecekler hiç sormadım.

Tek bebek olsa %100 yaptırırdım .... ama sunu da bilmek lazım her testin yanlış pozitif yanlış negatif sonuc verme olasılığı var ....
bir de bu testler firmalar arasında fark gösteriyor mu onu merak ediyorum .....

doktorumuz ne diyorsa o kadar bilgi sahibi olabiliyoruz malesef. Evet %99 sonuç dedi benim ki de. 9 ay baya tedirgin geçecek sanırım pozitifi almakla hiçbir şey bitmiyor.

Aynen ben de amniyosentez sıvısı çektireceğime bu testi yaptıracağım tabii... düşük tehlikesi oluşuyormuş cvs de

Birkaç laboratuvar sitesinden anladığım kadarıyla hepsi aynı tip genetik anomalilere bakıyor. Sanırım dünyada en çok görülen anomaliler. Tabii anne veya babada test haricinde bir genetik hastalık yok ise

Kızlar selam , benim de 6+6 bugun.
Ara ara bulantılarım oluyor, mesela dün çok vardı. Bugun maşallah iyiyim.
Bulantısı olan arkadaşların devamlı oluyor mu yoksa ara ara iyi oldukları da oluyor mu . Bulantı oluyor , ay bulantım var, bulantı olmuyor , ay birşeyler ters mi acaba.. beni en iyi siz anlarsınız

Yaa ne güzel hepinizi sık sık kontrole çağırmışlar. Beni 12inci hafta çağırdı rutin aylık kontrole başlicaz diye meraktan çatlıyorum
BUgün arkadasım da böyle dedi ama .... normalde hastaları 6-8-12 de çağırıyorum sonra da aylık dedi .... bir türlü düzlüğe çıkamadığım için ben aylık kontrolleri göremedim daha .... bir sıkıntı olmazsa 12de gelebilirsin dedi gerçi .... 11-14. Hafta arası detaylı ultrason (ense burun vs bakılıyor) .... sonra bir de ikiz olmasına rağmen fetal DNA önerdi hata payı olsa bile ; birkaç broşür aldım araştırıp ikizlerde en doğru sonucu hangisi veriyorsa o firmada yaptırırım ama çoğu aynı ..... tek kafama takılan bugün 8+1im ama 7+3 ve 7+4 gördü .... karından bakıldım ilk defa ama ... internette karından usg biraz geri gösterebilir diyor .... sonucta yine takılacak bir nokta buldum Şimdi bütün gün bunu araştır dur ....

Bulantı göreceli bir kavram sıfır bulantıyla çok rahat gebelik geçiren de var çok sıkıntı yaşayan da .... kişiden kişiye hatta aynı kişide gebelikten gebeliğe farkedebiliyor .... o yüzden çok takılmamaya çalış ..... çok çok ağır semptomların olur bir anda bıçak kesilir gibi kesilir o ayrı ama karın agrısı bulantı arada artar arada azalabilir .... yalnız bulantı kusma boyutunda ve sıvı alımını etkileyecek boyuta gelirse o biraz sorun olabiliyor .... benim aralıklı aralıklı oldu ama zamanla arttı .... son 2-3 gündür çok kötüydüm hiç sıvı alamıyordum damardan sıvı almak zorunda kaldım .... bugün kontrole giderken de midemi takside bırakıyordum bulantı icin ilaç yazdı doktorum .... ne yalan söyleyeyim hiç ilaç kullanmak istemiyorum ama bulantı artık dayanılmaz boyuta geldi ... hiç su içemiyorum .... bu da çok çok kötü bebekler için önerilen kışın 2 yazın 3 tl su .... ben zaten midem bulanmıyorken bile 1,5 tl içebiliyordum maksimum ....

Fetal dna ne ola ki ilk kez duydum. Geri gelmesine fazla takılma benimki de 2 gün geri geliyodu 7+5te gitmiştim 7+3tü. 1-2 gün geç yerleşmiş ama hiç sorun değil dedi tüp bebek doktoru. Şuanki gelişimden kaynaklı olmayabilir yani hiiç araştırma bile bence. Haftaya ilaç yazdırmaya gitcem gitmişken usg de baktırsam mı diye deliriyorum ama sabretsem mi bilemedim

Dün bende doktora gittim. 8+4 hesaplarken İnt hesaplayıcıya göre doktor 7+4 üz dedı onceki haftada 6+6 ydı ve düzenli gelişimi devam ediyor. Çok takma o kısma panik olma diye diyorum hersey yolunda bırde seninkiler ikiz oyle düşün 12.haftadan sonra belli olacak herşey sağlıcakla göreceksin ıkısını de

Kızlar mide bulantısı için soranlar yatak döşek yatan birisi olarak söylüyorum neredeyse 2 haftadır berbattım hastaneye de yattım serumlar aldım. Kafamı kaldıramadım. Dün tüp bebek doktoruma gittim çunku bırdakı doktorlar ne yaptıysa gecmedı. Doktorum Bı hap verdi yarısını gece yatarken dil altı yapıyorum bugun hıc bırseyım kalmadı Çok rahatım yemek yıyebıldım cok sukur ve canım bırseyler istemeye basladı. 2 haftadır agzıma dogru dugun bırsey sokamadım.bır arkadasım da Bı onerı de bulunmuştu doktoruma sordum pek onermedı bitkisel seyler cok kullanma dedı.

Fetal DNA anne kanından (bebeğe hiçbir girişim yapmadan ) bebeğin DNA’sının incelenmesi , ufak tefek şeyler gözden kaçabilir ama %99 down sendromu ve benzeri sık görülen genetik hastalıklar taranıyor .... iki sıkıntı;
1. Pahalı
2. İkizlerde iki DNA örneği olacağı için yanlış sonuc oranı normalden yüksek olabiliyor ....
Bir de her test gibi yanılma payı var ne yazık ki ....

Bitkisel şeylerin ne yönde etki edeceği kestirilemeyebilir bence de kullanma ; zofer veya zofran mıydı ilaç ? Bir de p ile başlayan birsey var galiba ...

Anladımm ailede genetik rahatsızlık var mı ki? Ben ikili testi de yaptırmayı düşünmüyorum iki yakınıma down sendromlu alalım dediler sapasağlam doğdular çok şükür. Tabi bu testin başarı oranı daha yüksekmiş yanıltıcı olmayacaktır ama 9 ay kendimi üzmek istemem sanırım

İnsallah ya İçimi rahatlattın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…