- Emoji Skoru
- 11
- Puanlar
- 3
- Konu Sahibi petitehanim
-
biliyorum tabii ki surecleri bildiginiz ve daha yolun baslangicinda oldugum icin yol gösteriyorsunuz tesekkur ediyorum bende kendimi yormamaya 1 yil daha en azindan cok kafaya takmadan denicem. Cok sagolunÇok kısa bir süre denediğin için söylüyorum canım tabikide kendin daha iyi bilirsin ama şuan en azından 5/6 ay daha Belkide olur. Burda bi çok pokuslu olup da kendiliğinden hamile kalanları gördüm. Gebeliği sadece pokus etkilemez ki benim sebepsiz yere olmuyor çocuğum mesela aşılama tüp bebek yaptık filan o yüzden süreçleri bildiğim için ve gerçekten henüz çok yeni başladığın için bilgi söylüyorum. Bu arada başınız sağolsun
Yaşınz daha genç. bence bir süre daha deneyin daha.Gittiğim bi kadın doğumcu 1 değil 1 buçuk yıla kadar deneyin olmazsa öyle gelin demişti.Merhaba ben 22 yasindayim 1 yillik evliyim. 16 yasimdan itibaren pcos hastaligi ile yasiyorum dogum kontrol haplari yol arkadaslarim oldu bu surede 2023 un aralik ayinda evlendim evlendikten sonra dogum kontrolu biraktim bir iki ay duzenli regl oldum daha sonra duzensiz devam etti bu sure icinde cocuk asla dusunmedim cunku ogretmenim kpssye hazirlaniyorum stres icindeyim olmaz diyerek konuyu kapattim yaklasik 5 aydir deniyoruz fakat hamile kalamiyorum hersey normal pcoslu olmam disinda 2 kere doktor degistirdim biri hamile kalamazsin boyle bir ihtimal yok derken suan ki doktorum daha cok gencsin normal yolla devam edelim olmazsa tup bebek olur ama hemen tup bebege yonelmeyelim dedi saglikli bir kadinsin elbet olur daha yolun basindasin denemeye devam dedi. esimde de hicbir sorun yok onunda testleri gayet iyi ama 5 aydir hicbir sonuc yok tup bebek surecine girmek istiyorum bir bebegim olsun istiyorum acele mi ediyorum yoksa biraz daha beklemeli miyim?
biliyorum tabii ki surecleri bildiginiz ve daha yolun baslangicinda oldugum icin yol gösteriyorsunuz tesekkur ediyorum bende kendimi yormamaya 1 yil daha en azindan cok kafaya takmadan denicem. Cok sagolunÇok kısa bir süre denediğin için söylüyorum canım tabikide kendin daha iyi bilirsin ama şuan en azından 5/6 ay daha Belkide olur. Burda bi çok pokuslu olup da kendiliğinden hamile kalanları gördüm. Gebeliği sadece pokus etkilemez ki benim sebepsiz yere olmuyor çocuğum mesela aşılama tüp bebek yaptık filan o yüzden süreçleri bildiğim için ve gerçekten henüz çok yeni başladığın için bilgi söylüyorum. Bu arada başınız sağolsun
esimle doktora gittik benim de esimin de testlerinde hicbir sorun yok doktorum da sorun olmadigini tup bebegi dusunmek icindaha erken olduğunu doğal yol ile bir sure denememiz gerektigini soyledi ki zaten doktorum folikasite baslatti. Benim de endise ettigim durum tam bahsettiginiz sey suan bekliyorum daha denicem ama beklerken ya gec kalirsam cunku yumurtaliklarim da da bir sey yok pkos disinda bir sorunum yokEşinizle doktora gidin bütün gerekli testlerınızı yaptırın eğer sorun çıkmazsa içiniz rahat bi sekılde bekleyın
ama sorun çıkarsa en azından tedavisine bakarsınız . Aşılama ile çözülebilecek bişeyse çözülebilir maddi durumunuz yok ve devlette tedavi goreceksenız zaten önce 2 aşılama şartı var tüp bebek öncesinde .
Tüp bebek evet zor bi süreç ama yumurta rezervınde falan sıkıntı varsa ilerde sağlıklı embrıyolar oluşmaz kaliteli yumurta olmaz bınlerce kadın opuda tek embrıyo kalıp negatıf olanlar var sil baştan tedavıye başlayanlar . Bununda yaşla alakası olduğunu asla düşünmüyorum erken tanı daha önemli bence sene seneyi aratıyor .
Korkutma amaçlı soylemıyorum . Bugün 150-200 u bulan tedavi 1 sene sonra 300-400 u bulabilir . Sizi daha çok strese sokabılır
o zaman aklınızda bebek düşüncesiyle görev edinip birliktelik yaşamayın beyin bunu reddediyormuş . Umarım mucizenize en yakın zamanda kavuşursunuzbiliyorum tabii ki surecleri bildiginiz ve daha yolun baslangicinda oldugum icin yol gösteriyorsunuz tesekkur ediyorum bende kendimi yormamaya 1 yil daha en azindan cok kafaya takmadan denicem. Cok sagolun
esimle doktora gittik benim de esimin de testlerinde hicbir sorun yok doktorum da sorun olmadigini tup bebegi dusunmek icindaha erken olduğunu doğal yol ile bir sure denememiz gerektigini soyledi ki zaten doktorum folikasite baslatti. Benim de endise ettigim durum tam bahsettiginiz sey suan bekliyorum daha denicem ama beklerken ya gec kalirsam cunku yumurtaliklarim da da bir sey yok pkos disinda bir sorunum yok
1 yil daha beklerim hemen tedaviye baslamam arastiriyorum zaten izliyorum da cok yorucu ve yipratici bir surec bekleyen herkese yardım etsin tesekkur ederimMrb benim arkdasimda pko du ilk evelendigi zamanlar hamile kaldı kalbi durdu sonra düşük yaptı daha sonrasında 3 yıl sonra kendiliğinden tekrar hamile kaldı tedavi görmeden bence 1 sene daha çok erken en az. 1 sene daha beklemenizi tavsiye ederim Allah yardımcınız olsun
bebek dusuncesiyle yasamadik illa yapalim olsun gibi de olmadi ama korunmasiz bir sekilde yasayinca 5 ayda hicbir sonuc olmayinca dusunmeden duramadim. Umarim tesekkur ederimo zaman aklınızda bebek düşüncesiyle görev edinip birliktelik yaşamayın beyin bunu reddediyormuş . Umarım mucizenize en yakın zamanda kavuşursunuz
22 yaş çok erken yaaa, üniversite okunacak , gezilecek tozulacak hayatın tadını çıkartalacak bi yaş. Ya da ne biliyim geleceğe yönelik adımlar atılabilir KPSS gibi. Hani bu yaşta tüp bebeğe başlamayı düşünmeniz bile çok üzücü duruyor.Merhaba ben 22 yasindayim 1 yillik evliyim. 16 yasimdan itibaren pcos hastaligi ile yasiyorum dogum kontrol haplari yol arkadaslarim oldu bu surede 2023 un aralik ayinda evlendim evlendikten sonra dogum kontrolu biraktim bir iki ay duzenli regl oldum daha sonra duzensiz devam etti bu sure icinde cocuk asla dusunmedim cunku ogretmenim kpssye hazirlaniyorum stres icindeyim olmaz diyerek konuyu kapattim yaklasik 5 aydir deniyoruz fakat hamile kalamiyorum hersey normal pcoslu olmam disinda 2 kere doktor degistirdim biri hamile kalamazsin boyle bir ihtimal yok derken suan ki doktorum daha cok gencsin normal yolla devam edelim olmazsa tup bebek olur ama hemen tup bebege yonelmeyelim dedi saglikli bir kadinsin elbet olur daha yolun basindasin denemeye devam dedi. esimde de hicbir sorun yok onunda testleri gayet iyi ama 5 aydir hicbir sonuc yok tup bebek surecine girmek istiyorum bir bebegim olsun istiyorum acele mi ediyorum yoksa biraz daha beklemeli miyim?
Deneyecegiz bu sekilde olmayinca stres altinda oluyorum belki de ondan olmuyor tesekkur ederimYaşınz daha genç. bence bir süre daha deneyin daha.Gittiğim bi kadın doğumcu 1 değil 1 buçuk yıla kadar deneyin olmazsa öyle gelin demişti.
Ben sevgilimle yani esimle universitenin ilk yilinda tanistim 4 yilda dolu dolu hem üniversite hayatimi hem de eşimle hayatin tadini cikardim meslegimi elime aldim kpss calisiyorum, geziyorum ama hayat arkadasimla birlikte merak etme hayat bana hep tadini cikarticak firsatlar sundu sunmasa da ben bir sekilde anin tadini cikarttim ve hayatimin aşkıyla evliyim bundan daha guzel bir sey olamaz ve ondan icimde bir parça tasimayi istemek bunun icin çabalamak olsun diye cozum uretmek bunlar hic uzucu seyler degil :)22 yaş çok erken yaaa, üniversite okunacak , gezilecek tozulacak hayatın tadını çıkartalacak bi yaş. Ya da ne biliyim geleceğe yönelik adımlar atılabilir KPSS gibi. Hani bu yaşta tüp bebeğe başlamayı düşünmeniz bile çok üzücü duruyor.
Aceleniz ne
biliyorum pcoslu annelerin yazdiklarini da okudum. 5 ay denemek icin cok erken ama olmadigini gormek de ister istemez uzuyorCanım pcoslu bir çok insan hamile kalıyor ya kaldı ki 5 ay olmuş daha.
Pcosu takviye vs yumurta büyütme ilaçlarıyla filan yenersin.
Tüp bebek son evre hem o kadar gençsin ki.
Normal zaten erken daha benim 1 yılı geçti hiç bir sorun yok mesela.
Bekle birazcık daha yumurta çatlatma vs dene
Stresleecek hiçbir şey yok . Amann boşver diyin.Regli olacak mıyım acaba diye düşünüp durmayın.daha yeni evlisiniz evliliğinizin tadınj çıkartın olursa da çok mutlu oluruz diye düşünmeye çalışın.Çok odaklanmayın .Rahatlarmanız gerekiyor stres hamileliği çok etkliyorDeneyecegiz bu sekilde olmayinca stres altinda oluyorum belki de ondan olmuyor tesekkur ederim
5 aydir regl olucak miyim olmadigimda aldığım testler hepsinin negatif olmasi bunlar hep beni stres altina soktu cok odaklanmamaya calisiyorum yani en azindan deniyorum tesekkur ederimStresleecek hiçbir şey yok . Amann boşver diyin.Regli olacak mıyım acaba diye düşünüp durmayın.daha yeni evlisiniz evliliğinizin tadınj çıkartın olursa da çok mutlu oluruz diye düşünmeye çalışın.Çok odaklanmayın .Rahatlarmanız gerekiyor stres hamileliği çok etkliyor
Tabii ki bence de erken anne olmak eğer ki doğru kişiyi bulduysan harika bi şey :)Ben sevgilimle yani esimle universitenin ilk yilinda tanistim 4 yilda dolu dolu hem üniversite hayatimi hem de eşimle hayatin tadini cikardim meslegimi elime aldim kpss calisiyorum, geziyorum ama hayat arkadasimla birlikte merak etme hayat bana hep tadini cikarticak firsatlar sundu sunmasa da ben bir sekilde anin tadini cikarttim ve hayatimin aşkıyla evliyim bundan daha guzel bir sey olamaz ve ondan icimde bir parça tasimayi istemek bunun icin çabalamak olsun diye cozum uretmek bunlar hic uzucu seyler degil :)
dogru kisiyi ve cok guzel baba olucak kisiyi buldumTabii ki bence de erken anne olmak eğer ki doğru kişiyi bulduysan harika bi şey :)
Ama önce bi kpss yi halledebilirsin çünkü hamile iken ya da bebekle çok daha zor olacaktır. Ki devlet memuru olunca hakların gebelikte ve doğumdan sonra daha iyi olacak. Hem eşini maddi olarak da desteklersin , hem de özeldeki kadar yorulmadan. Yani aşıksanız ve birbiriniz için değerliyseniz hem kendinizi hem geleceğinizi önemsemeniz gerekiyordur. KPSS kazanırsanız , belki zaten paranız vardır ama ileride haklarınız olur haftasonlarınız olur bebeğinize daha fazla zaman ayırırsınız.
Bir de diyelim her şey tamam , yaşınız tüp bebek için çok genç. Tüp bebek kolay bi süreç gibi dursa da gerçekten uzun süre olmuyorsa başvurulması gereken bi şey , tonla ilaç kullanılıyor , 5 ay değil 1 yıl denersiniz olmaz ya da 2 yıl tamam ama yani neyin acelesi bu, aşık olduğunuz eşiniz bi yere kaçmıyor yani:) siz bilirsiniz tabii her şeyin hayırlısı olsun
İnşaallah canım stresten uzak durduğunu zaman oluyor emin olbiliyorum tabii ki surecleri bildiginiz ve daha yolun baslangicinda oldugum icin yol gösteriyorsunuz tesekkur ediyorum bende kendimi yormamaya 1 yil daha en azindan cok kafaya takmadan denicem. Cok sagolun
insallah hayirlisi canimİnşaallah canım stresten uzak durduğunu zaman oluyor emin ol
Merhaba hikayenizi o kadar kendime benzettim ki. 22 yaşımda evlendim pcosla ve ben de öğretmenim :) evlendikten 1 yıl sonra atandım 3 yıl eşimden ayrı yaşadım mecburen. O sıralar da hatta çocuk düşüncem oldu ama iyi ki bir adım atmamışız bunun için çünkü hem ayrı yaşamak zor evinden uzakta çalışmak zor bir de üstüne çocuk… 2 sene önce eşimin yanına tayinim çıktı ve bu sene tüp bebeğe başladık 28 yaşımda. Ki onda bile bazen diyorum acele mi ettim diye hatta o yüzden başlığınız dikkatimi çekti.Merhaba ben 22 yasindayim 1 yillik evliyim. 16 yasimdan itibaren pcos hastaligi ile yasiyorum dogum kontrol haplari yol arkadaslarim oldu bu surede 2023 un aralik ayinda evlendim evlendikten sonra dogum kontrolu biraktim bir iki ay duzenli regl oldum daha sonra duzensiz devam etti bu sure icinde cocuk asla dusunmedim cunku ogretmenim kpssye hazirlaniyorum stres icindeyim olmaz diyerek konuyu kapattim yaklasik 5 aydir deniyoruz fakat hamile kalamiyorum hersey normal pcoslu olmam disinda 2 kere doktor degistirdim biri hamile kalamazsin boyle bir ihtimal yok derken suan ki doktorum daha cok gencsin normal yolla devam edelim olmazsa tup bebek olur ama hemen tup bebege yonelmeyelim dedi saglikli bir kadinsin elbet olur daha yolun basindasin denemeye devam dedi. esimde de hicbir sorun yok onunda testleri gayet iyi ama 5 aydir hicbir sonuc yok tup bebek surecine girmek istiyorum bir bebegim olsun istiyorum acele mi ediyorum yoksa biraz daha beklemeli miyim?
Ne kadar guzel bir denk geliş bu size kendi seruveninizi boylesine icten bir sekilde hissettirmek mutlu ettiMerhaba hikayenizi o kadar kendime benzettim ki. 22 yaşımda evlendim pcosla ve ben de öğretmenim :) evlendikten 1 yıl sonra atandım 3 yıl eşimden ayrı yaşadım mecburen. O sıralar da hatta çocuk düşüncem oldu ama iyi ki bir adım atmamışız bunun için çünkü hem ayrı yaşamak zor evinden uzakta çalışmak zor bir de üstüne çocuk… 2 sene önce eşimin yanına tayinim çıktı ve bu sene tüp bebeğe başladık 28 yaşımda. Ki onda bile bazen diyorum acele mi ettim diye hatta o yüzden başlığınız dikkatimi çekti.o yüzden demem o ki bu güzel yaşlarınızın tadını çıkarın. Nasılsa olmayacak diye de düşünmeyin asla. Çocuk büyük bir sorumluluk ve bu yaşlarınız asla geri gelmeyecek. Pcos dolayısıyla zaten avantajımız çok büyük şu am sürecin sonunda transfer bekleyen biri olarak söylüyorum. Şimdilik güzel beslenin, bedeninizi içten iyileştirmeye çalışın bol bol gezin ve hayallerinizi gerçekleştirin hiç aceleye gerek yok bana doktorum dedi ki senin isteğini görmesem ve kararsız olsan sana 5 sene gez öyle gel pcostan dolayı çok avantajlısın demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?