• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek hemşiresiyim..Sormak istedikleriniz konusunda yazrdımcı olabilirim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar merhaba; ben ggaye sorularınızı okudum ve benimde birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
benim adet düzensizliği nedeni ile doktora gittim ve bazı testler istedi kan tahlileri normal hiç bir sorun yok ve perşembe günü ultrasyonla rahmime bakılacak.
biz eşimle yaklaşık 8 aydır korunmuyoruz ama olmuyor sizce bende infertilite kliniğine mi başvursam yoksa bu yaptırdığım testlerden belli olur mu( doktorum sormuştu zaten bebek isteyip istemediğimizi) sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.( bu arada 1 yıllık evliyim)

kızlar merhaba; ben ggaye sorularınızı okudum ve benimde birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
benim adet düzensizliği nedeni ile doktora gittim ve bazı testler istedi kan tahlileri normal hiç bir sorun yok ve perşembe günü ultrasyonla rahmime bakılacak.
biz eşimle yaklaşık 8 aydır korunmuyoruz ama olmuyor sizce bende infertilite kliniğine mi başvursam yoksa bu yaptırdığım testlerden belli olur mu( doktorum sormuştu zaten bebek isteyip istemediğimizi) sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.( bu arada 1 yıllık evliyim)

canım bence sorunun bulunana dek bir üniversite hastanesine gidebilirsin zaten ankarada isen hiç zor olmaz biz çorumdan gelip gidiyoruz ankaraya

ben de 1 yıl korunmadım özel dr lara gittim ama çözüm olmadı
üniv. hastanesinde bir takım tetkiker ile sorunumu kısa zamanda buldular:emir_bebek::teselli:

slm ben 4 yıllık evliyim hiç korunmadık eşimde sperm sayısı düşük çıktı varikosel amaliyatı oldu fakat bi sonuç almadık şimdi ise tüb bebek tedavisine başladık ilk d.kontrol habı verdi sonrasında lucrin adında iğne verdi ama benim adet günüm gelmeden ben 15 gün öncesinde hasta oldum iğneye devam ediyorum acaba şimdi ne gibi bi tedavi uygulayacaklar bilmiyorum siz bir bilgi verirseniz sevinirim tşk ederim saygilarımla

bnede aşılama yaptırıcam eşim dperm sayısı arttırıcı hap kullanıcak ondan sonra artarsa aşılama artmazsa tüp bebek dedi doktor 3 ay bi tedavi süresi varmış artması için.bende sabırsızlanıyorum bi an önce olsun diye acaba sayıda 3 aydan önce artış olursa daha önce yapılır mı. bi bilginiz varmı..

:teselli: burdan da paylaşabiliriz.... sormak istediklerinizi yanıtlayabilirim..

merhaba bu yazıyı yazalı uzun zaman olmuş inşallah benim sorumuda cevaplarsın şu anda ikinci tüp bebek tedavime başladım daha önceki denememde kısa protokol uygulamıştım şimdi ise uzun ilk tedavimde iğnelerimi kalçadan olmuştum şu anda lucrın kullanıyorum göbekten kendim yapıyorum çok rahat oluyomuş burdada genellikle kendileri iğnelerini göbekten yaptıklarını söylüyolar pregonu göbekten yapabiliyomuyuz

merhaba bu yazıyı yazalı uzun zaman olmuş inşallah benim sorumuda cevaplarsın şu anda ikinci tüp bebek tedavime başladım daha önceki denememde kısa protokol uygulamıştım şimdi ise uzun ilk tedavimde iğnelerimi kalçadan olmuştum şu anda lucrın kullanıyorum göbekten kendim yapıyorum çok rahat oluyomuş burdada genellikle kendileri iğnelerini göbekten yaptıklarını söylüyolar pregonu göbekten yapabiliyomuyuz

BENİMKİ DE UZUN PROTOKOLDÜ.PUREGONU GÖBEKTEN;LUCRİNİ KOLLARIMDAN YAPTIM CANIM.UMARIM YARDIMCI OLMUŞUMDUR. BEBİŞİNE KAVUŞURSUN İNŞALLAH

Ben bir kez tüp bebek tedavisi gördüm ve başarısız oldu. Ankarada olmuştum.Eşimden kaynaklanıyor ve 3 yıllık evliyiz. 2. aşama i,çin biraz tereddüt ediyorum, çünkü hayal kırıklığına uğradım. Ankara'da gidebileceğim, tavsiye edeceğiniz yer ya da doktor var mı? Sevgiler...

Merhaba.Ben Şubatta 38 yaşında olucam,geçen sene myom aldırdım,yapışkanlıklar ve tüp tıkanıklığı var.SSK ile ilk kez tüp bebek düşünüyoruz,maliyeti ne kadar, ayrıca adet düzensizliği için 2 ay cyclo progynova kullandım,düzene girdikten sonra bıraktım,bıraktığımın ilk ayında adetin 20.günü tekrar adet gördüm,bu normalmidir acaba?

merhaba patulii , yumurtalarım toplandıktan sonra enfeksiyon kaptım ve transferden 1 gün önce çok şiddetli bir ağrı ile tüp bebek yaptırdığım hastaneye acile gittim , bi problem olmadığını söylediler ve bir gün sonra transfere gittiğimde enfeksiyon kaptığımı sölediler ve o şekilde bana transfer yapıldı ve sonuç negatif ...
acaba enfeksiyon olması sonucu etkilemişmidir ?
bir de enfeksiyon kapmam labaratuvar ortamının steril olmaması ile ilgilimidir?
yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

patulii canım sanırım uzun süredir girmiyorsun... bizlere çok yardımcı oluyorsun... ve bakıyorum bu alanda baya bilgilisinde....diğer sayfada da yazmıştım ama cvp yazmamışsın...herhalde görmedin... benimde senden öğrenmek istediğim bazı şeyler var...bende endometrisiz yani çikolata kistinden dolayı önce laporoskopi oldum ama ksitler çok büyük olduğu için ve bağırsaklara yapışık vasiyette olduğu için alamadılar ve 1 ay sonra da laparotomi yani açık ameliyat oldum..allahtan yumurtalıklarıma dokunulmadı ve sadece kistler temizlendi... ama ameliyat sonrası doktorun açıklamasıda size direk tüp bebek öeneriyorum çünkü kanallarda yapışıklıklar ve zedelenmeler olmuş dedi... sonra ben burda başka bir doktora daha gittim ameliyattan 3 ay sonr afalan ve burdaki doktorda direk tüp bebek dedi...kistlerim tekrar yenileniyormuş ve yapışıklar var dedi..zaten bu operasyonları geçirmiş hastalara biz çoğu zaman tüp bebek öneriyoruz....çünkü doğal yollarla gebe kalma şanssınız çok az dedi....şimdi benim öğrenmek istediğim sende de öyle mi yapmalıyım yani direk tüp bebek mi??? birde ben iskenderundayım bana adana da yada ankarada bildiğin bir yer varsa tüp bebek için önereceğin yerler... çünkü şu sıralar yaptıramayacağım ve araştırmam lazım en iyi neresi bizim için....

patuli slm bende bursada tüp bebek merkezi die bi topic açmışytım seni sonradan gördüm sanırım jinemed de çalışıyorsun dr murat bey hakkında bilgi verir misin görüşmeyi düşünüyorum onla hatta salı günü için randevu aldım

çikolata kisti diye bi hastalık kimlerin böyle bir hastalığı var bende varda

Son düzenleme:
:teselli: burdan da paylaşabiliriz.... sormak istediklerinizi yanıtlayabilirim..

Merhaba ben 2. tüp bebeğimi yaptırdım bir sey sormak istiyorum sigara içemk tip bebeği cok etkilermi? yani tarnsferden sonra cok olmamak sartıyl günde 1-2 tane sigara içmek emriyonun tutunmasını etkiliyormu yardımcı olabilirmisiniz

slm mıkro sonucu gebelıgım olustu ıkız oldu ama ıkısı de gelısemedı ve aldılar.tekrar denemeye karar verdım yaza.bu sefer genetık tanı yaptırmalımıyım?kuretaj sonrası olusan gebelıkte dusuk oranı artar mı
bılgısı olan varsa yanıtlarsa cok sevınırım sevgıler

esmanur slm benm gttıgım doktorlar sıgaranın olumsuz etkıledıgını soylemıstı.mumkunse nıkotın kafeınden uzak olmallısın.ınsallah saglıkla kucaklarsın bebegını.

arkadaşlar bişey sorucam,her yumurta toplamadan 2 ay sonra ya da 3 ay ara vermek yeterli mi dr um 1 ay yeter demişti,ama endişeliyim,ailem dinlen yapma diyor kafam karıştı,1. y.toplama 24 aralık,2. y toplama 21 mart,3. y.toplama muhtemelen 20 mayıs,dr u bu konuda birşey söyleyen yazabilir mi lütfen

Patuli selam,sormak istediğim bir kaç şey var cevaplarsan çok sevinirim..3.tüp bebek deneyimim de maalesef başarılı olmadı, dr her seferinde sorduğumda sorun olmadığını embiryo kalitesinin 1.sınıf olduğunu ama tutmadığını söylüyor.:roflol:
Bana sadece toplama işleminden önce tam kan tahlili yapıldı şimdiye kadar.
Ben daha ileri tetkik ve tahlil istiyorum artık,ama dr gerek yok dedi...Doktoru artık değiştiricem,çünkü neden ve niçin sorularıma cevap alamıyorum daha çok moralim bozuluyor,
sence ne yapmalıyım,bir diğer sorumda,bende transferden sonra pembe,kahve akıntı hiç olmuyor,bu tutunmadığını gösterir değil mi...kafamçokkarıştı Her kezde bu durum aynımıdır,sadece göhüslerim şişiyor ve ağrıyor buda ilaçlardan sanıyorum...
Teşekkür ederim...:utangac:

özelde 2kez aşılama Oldum ben
önümüzdeki ayda 3.aşılamayı yapıcaz oda tutmazsa önce özele Rapor hazırlatacağım ama özelde hazırlanan rapor tüpbebek merkezlerinde geçerli değilmiş biz bu özeldeki bize verilen raporu alıp üniversite yada eğitim araştırma hastanelerine gidip heyete girip ordan tüpbebek için bir rapor çıkartmamız gerek değilmi.. bu heyet işlemi Ortalama kaç gun sürer?? ve heyete girmden oncede bizden tahlil muane vs şeyler istenirmi?
yardımcı olursanız Çok seviniirim Tşk...

Back
X