• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek hemşiresiyim..Sormak istedikleriniz konusunda yazrdımcı olabilirim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Patuli selam,sormak istediğim bir kaç şey var cevaplarsan çok sevinirim..3.tüp bebek deneyimim de maalesef başarılı olmadı, dr her seferinde sorduğumda sorun olmadığını embiryo kalitesinin 1.sınıf olduğunu ama tutmadığını söylüyor.:roflol:
Bana sadece toplama işleminden önce tam kan tahlili yapıldı şimdiye kadar.
Ben daha ileri tetkik ve tahlil istiyorum artık,ama dr gerek yok dedi...Doktoru artık değiştiricem,çünkü neden ve niçin sorularıma cevap alamıyorum daha çok moralim bozuluyor,
sence ne yapmalıyım,bir diğer sorumda,bende transferden sonra pembe,kahve akıntı hiç olmuyor,bu tutunmadığını gösterir değil mi...kafamçokkarıştı Her kezde bu durum aynımıdır,sadece göhüslerim şişiyor ve ağrıyor buda ilaçlardan sanıyorum...
Teşekkür ederim...:utangac:

merhaba yazını okudum tıpkı bende senin gibiyim benimde 2 başarısız denemem oldu dr her seferinde embryoların çok kaliyeli oldugunu söyledi ama tutmadı buna ragmen herşeyin çok ii oldugunu ve bir sorun gözükmediğinide söyledi benimde ilk tedaviye başladıgımda yani dr çocugumuz olmuyor diye gittiğimizde yaptırdığım kan tahlillerine göre devam ediyoruz acaba başka yapılması gereken bişey varmı

merabalar jazella ve sünger53.benım de asıl merak ettıgım konu bu aslında.bana da mıkro oncesı 1.sınıf oldugunu soyledıler embrıyonun.embrıyo olusurken yumurta ve spermın kalıtesıne baglı tabı.1.sınıf sperm de kuyrugu bası yanı morfolojısı ıyı olan demek.fakat ıc yapısına yanı genetık yapısına bakmıyorlar.ozellıkle genetık tanı cok dusuk yapanlarda onerılıyor.benım de mıkro ıkızlerım olacaktı.olmadı.sımdı unıv tede arasrılıo.genetık bır soorun varsa 2.denememızde embrıyoya genetık tanı uygulanmasını ıstıycem .bundan otesı de yok sanırım.sevgıler.

merabalar jazella ve sünger53.benım de asıl merak ettıgım konu bu aslında.bana da mıkro oncesı 1.sınıf oldugunu soyledıler embrıyonun.embrıyo olusurken yumurta ve spermın kalıtesıne baglı tabı.1.sınıf sperm de kuyrugu bası yanı morfolojısı ıyı olan demek.fakat ıc yapısına yanı genetık yapısına bakmıyorlar.ozellıkle genetık tanı cok dusuk yapanlarda onerılıyor.benım de mıkro ıkızlerım olacaktı.olmadı.sımdı unıv tede arasrılıo.genetık bır soorun varsa 2.denememızde embrıyoya genetık tanı uygulanmasını ıstıycem .bundan otesı de yok sanırım.sevgıler.

Bence olmalı çünkü hem araştırdığıma hemde okuduğuma göre bir sürü test yapılıyor,örneği laparoskopi,histereskopi ve kan testleri dahil bana hiç yapılmadı,bunu merak ediyorum,patuli nerdesin bize yaz lütfen de şu cevaplardan kurtulalım,bence tüplerdeki sıvı geçişi de bebişin tutunmasını engeller..offf kimse cevap vermiyor kesin olarak,valla kafayı yedim...

merhaba yazını okudum tıpkı bende senin gibiyim benimde 2 başarısız denemem oldu dr her seferinde embryoların çok kaliyeli oldugunu söyledi ama tutmadı buna ragmen herşeyin çok ii oldugunu ve bir sorun gözükmediğinide söyledi benimde ilk tedaviye başladıgımda yani dr çocugumuz olmuyor diye gittiğimizde yaptırdığım kan tahlillerine göre devam ediyoruz acaba başka yapılması gereken bişey varmı

slm sünger araştırmamız lazım neden bize başka test yapılmıyor anlamadım,çok iyi demekle olmuyor bu işler ben sonuç istiyorum,laparoskopi yapılsa belki zarda yapışıklık var ondan olmuyor bende tamam deyip bırakıcam artık,işin ucunu ama böyle bilinmezlik çok kötü...Hayır tüp bebeğin sınırı yokki 15 kerede yaptırsam ne olacak,hem maddi hemde manevi olarak yıpranıyoruz ki bence önemli,sağlığım bozuldu valla...

embryo bizden gelen genetik yapıyla oluşuyo eşim ve benim genetik testlerimizde yaoıldı bir sorun yok başka ne yapılabilir acaba

slm patulı bnde tupbebek oldum ama bnım test sonuclarım dusuk cıktı yanı 26.41 cıktı dr. bnd ekımyasal gebelık olabılcegnı soledı zaten smdıde adet oldum yanı bu denemmde negatıf bu arda kımaysal gebelık nedır bılgı verbeılrtmısın

merhaba
bende hidrosalpenks vardi,tuplerde su toplamasi yani
amaleyat oldum 8ay once dr bana tupler acik artik dogal yoldan cocuk sahibi olabilirsin dedi ama hala bi si yok simdi de eurofertil merkezinde mikroinjection yaptirmak istiyorum
bu merkezin neticeleri nasil
bilginize bu amaleyati olmadan once bi tup bebek denedim tuttu hamile kaldim ama 1ay sonra fetusun buyumesi durdu zaten imlantasyonun 12inci gununde kanama baslamisti zaten iginelerle ve ilaclarla tutabildigimiz bu fetus buyumekten vez gzcti
1.5 ay sonra kendiliginden dustu cunku dusmesi icin artik hic bi ilac kullanmayi reddettim
acaba bu fetusun kromozomlari hasarli miydi
acaba ik denemeden tutmasi bi daha olbilir anlamina mi geliyo
dedigim gibi bu yaz sonu eurofertilde denicem bakalim
tavsiyenizne dir
acaba bildiginiz benzer durum gozlemledinizmi hic
tesekkurler

SLM PATULİİ BENDE 6 nidansa tüp bebek yaptırdım.ve yarın sonucu öğreneceğim.ama bende hiç bir belirti yok.yani birşey hissetmiyorum.normal mi peki bu.artık dayanamıyorum ve çok merak ediyorum.şimdiden teşekkür yardımın için

slm bende 7 nisanda mikro yaptırdım bendede şen-gül gibi hiç bi belirti yok gerçi yarın sonucum belli olacak ama bugün bi test alıp evde kendim yapayım mı yoksa biraz daha bekliyeyim mi

Merhaba ,
ben cok yeniyim bugun sitedeki ilk gunum :) nasil kullanacagimi ve ne yapacagimi pek bilemiyorum ancak niyetim tup bebek denemesi yapan arkadaslarla konusmak .
Benim bu ikinci denemem transferimin yapilmasindan sonraki bu 3. gunum, beklemek
cok zor :( Buarada kalcadan yapilan progesteron ignelri cok agir geliyor ve agrilarim
bacaklarima bile vuruyor , bunun uzun bir surec oldugunu dusunursek kalcalari rahatlatmak agriyi azalmak adina yapilabilecek bisey var midir ?

cok tsk ederim, sevgiler

Merhaba patulli böyle bilgiler vermen çok güzel.Ben bu siteye yeni oldum.Bende açıklanamayan infertilite grubundanım.3 aşılama ve bir tüp bebek denemem oldu.12.04.08 tarihinde test yapıldı ve sonuç negatif.Bu arada benim rahim duvarının dışında ve hemen üstünde bir miyom var küçük.Doktorum bu miyomu alalım ve 2.denemeyi öyle yapalım dedi.Şimdi korkuyorum acaba basit bir ameliyat mıdır? Aldırısam 2.denemede şansım artarmı?yardımcı olursan sevinirim teşekkürler...

Merhaba ,
ben cok yeniyim bugun sitedeki ilk gunum :) nasil kullanacagimi ve ne yapacagimi pek bilemiyorum ancak niyetim tup bebek denemesi yapan arkadaslarla konusmak .
Benim bu ikinci denemem transferimin yapilmasindan sonraki bu 3. gunum, beklemek
cok zor :( Buarada kalcadan yapilan progesteron ignelri cok agir geliyor ve agrilarim
bacaklarima bile vuruyor , bunun uzun bir surec oldugunu dusunursek kalcalari rahatlatmak agriyi azalmak adina yapilabilecek bisey var midir ?

cok tsk ederim, sevgiler

arkadaşım benimde bugün transferden sonraki 3.günüm o iğneler bendede çok ağrı yapıyordu doktoruma söyledim onun fitil gibi olanını verdi o ağrı yapmıyor istersen bi sor doktoruna.bu arada sitede mart nisan ayında micro yaptıracaklar bölümüne girersen arkadaşlar orada kendi aralarında sorunlarını paylaşıyorlar ve çoğu zamanda çok faydası olur iyi şanslar :nazar:

arkadaşım benimde bugün transferden sonraki 3.günüm o iğneler bendede çok ağrı yapıyordu doktoruma söyledim onun fitil gibi olanını verdi o ağrı yapmıyor istersen bi sor doktoruna.bu arada sitede mart nisan ayında micro yaptıracaklar bölümüne girersen arkadaşlar orada kendi aralarında sorunlarını paylaşıyorlar ve çoğu zamanda çok faydası olur iyi şanslar :nazar:

Cok cok tsk ederim,doktoruma sorayim acilen.Senin ki de dondurulmus embriyo mu?Test gunun ne zaman ?sana da iyi sanslar ,cok saol

ben 4 yıllık evliyim eşimde erken boşalma var tedavi gördü ama sorunu hala devam ediyo.tüp bebek denemelimiyiz sence 26 yaşındayım ne yapmalıyım

Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım. 2,5 yıllık evliyim bebek istiyoruz son 1-1,5 senedir fakat olmuyor.Benim hormon testlerim ve rahim filmim normal herşey yolunda fakat eşimde sorunlar çıktı.Eşimin sağ testisi indirme ameliyatı geçirmiş 4-5 yaşındayken fakat o testis gelişmemiş ve sperm üretmiyor,aynı zamanda da varikosal var :( hiç beklemediğimiz şeylerle karşılaştık moralimiz sıfır. eşim 3 üroloğa gitti biri varikosal olsan yeter dedi,diğeri hem varikosal hem sağ testis alınması lazım hemen amelyat dedi,diğeride 2 ay sperm testi daha yapıp öyle karar verelim dedi şaşırdık kaldık her kafadan bi ses çıkıyo.aşılama yaptıralım dedik onda da bizim durumumuz için tutma şansı çok düşük.eşimin sperm sayısı 28 milyon ama ileri hareketlilik sıfır ve morfoloji sorunu var.lütfen aynı durumda olan arkadaşlar bana bilgi verebilirlermi çok kötü durumdayım,son gittiğim dr tüp bebek dedi ama son bi sperm testi daha yaptırcak eşim perşembe günü ona göre tekrar konuşcaz, çok ticari olmuş bu sektör inanılmaz kandırmacalarla dolu kime güvenicez bilmiyorum offffff :((
lütfen biri cevap versin ne olur :((

merhaba yumurta toplanmadan önce lokal anestezi vajinal yoldan mı yoksa kas içine mi yapılıyor...En çok tedirgin olduğum evrelerden biri bu.....Aydınlatabilir misiniz?

yumurta toplamaya girmeden önce damardan anestezi veriliyor. serum takılıyor koldan ordan veriliyor

evet arkadaşlar serumla önce sakinleştirici veriyorlar sonrada rahime iki tane uyuşturucu bir iğne vuruyorlar pek acılı bi şey değil merak etme

Back
X