Tüp bebek hemşiresiyim..Sormak istedikleriniz konusunda yazrdımcı olabilirim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
patulii öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ben geçen ay laparoskopi ve histereskopi oldum doktorum yumurtalarda yağlanma olduğunu söyledi bu çocuk olmasını engellermi bide nasıl tedavi edilir cevabın için şimdiden teşekkür ederim....

patulii sana sorunumu yazdim umarim ilgilenirsin cevabini sabirsizlikla bekliyorum simdiden çok tesekkurler:emir_bebek: :a015:

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben Antalyada yaşıyorum ve SSK dan yararlanarak başvurucaz tüp bebeğe. Bununla ilgili bizim ilk olarak kadın doğuma gitmemiz gerektiği söylendi. Oradan yönlendireceklermiş diğer konularda. Bu konuda bilginiz varmıdır acaba. Deneyiminiz. Ve şansımız yüksekmidir bu durumda bebek sahibi olmak için.

SSK şuan özel tüp bebek merkezlerinde ki tedavi ücretini karşılamıyor. Sadece ilaçlarınızın bir kısmını karşılamakta..Emekli sandığı vey bağ-kur lu olsaydınız, özel tüp bebek merkezinde tedavi görmeniz durumunda 1 .123 ytl geri ödeme alabilirdiniz.
SSK tüp bebek geri ödemesi gibi bir şey den yararlanmak istiyorsanız İstanbul süleymaniye doğum evi ankara zekai tahir burak doğum evi var.Buralardan faydalanabilirsiniz.Ama miktarı göz önüne aldığınızda zaten şehir dışı olduğu için konaklamanız,harcamalarınız, ulaşım ücretiniz 1 123 ytl yi geçer.
AŞILAMA DA BAŞARI ORANI %10-15
TÜP BEBEKTE %40-60 TIR
Dünyanın her yerinde bu oranlar geçerlidir.

patulii hemşire

sorun nerede ben göremiyorum..tekrar yazarsan memnun olurum....

patulii hemşire

sana sorunumu anlatayim,ben 3 senelik evliyim,2 senedir korunmuyoruz ve çocuk olmadi 1 sene hormon haplari kullandim,ve bu ay asilama oldu,hastaligimin 3.gunu doktora gittim,bana 10 gun vurulmam için igne verdi 11. gun çatlatma ignesi vuruldum ve 13.gun asilama oldu doktor asilama olduktan12 gun sonra kan testi yaptirmami istedi,yaptirdim ve negatif çikti moralim bozuldu acaba ikincide olurmu ,sence tedavim nasil normalmi,birde asilamadan 12 sonra hemen belli olurmu sonuç simdiden çok tesekkurler hoscakallllll:1no2: :a015: :uhm:

Aşılama da başarı oranlarından sürekli bahsediyoruz. %10-15 diye.Bilimsel olarak 2-3 kere denemekte fayda var.Her şey normal görünüyorsa..ilkinde de gebelik olabilir di. 2. sinde de.belki 3.sünde veya hiç.
Hiç gebelik oluşmazsa hemen tüp bebeğe geçmek lazım.Doktorunuz doğru tedavi uygulamış ve gebelik testi zamanını doğru vermiş. Fakat baktınız gebelik testi negatif çıktı üzerinden 1 hafta geçti hala adet yok . O halde kanda tekrar gebelik testi baktırın. Sonuç negatif ise ve halen adet yok ise, doktorunuza danışıp adet söktürücü bir ilaç alabilirsiniz.

patulii hemşire:1yes2:

Verdigin cevap için tesekkür ederim,kafama takilan bir sey olursa sana tekrar sorarim.
kendine iyi bak, Sevgilerle.:emir_bebek:

kısss tanıdım senı ezgısu(heryere nasıl yetışıyorsun senıı gidi..)
acil şifalar

Genellikle erkeklere bu tedaviler verilir. Eşinin sperm sayısı düşük.Bu ilaçları kullandığında da zaten, çok fazla bir artış olmasını beklememek lazım.Yani şöyle, bu tedavilerden sonra 20 milyon spermi olan bir kimsenin sper sayısı 50 milyona çıkmaz..
Spermin %35 i işe yaramıyormuş sanırım teste göre böyle..
Birde tavsiyem sperm analizlerini tüp bebek ünitelerinde yaptırınız.
Birde şunu unutmayalım ki, önemli olan sperm ve yumurtanın buluşmasıdır. Sizinde normal zamanında yumurtlamanızın olması gerekmektedir.
Eğer varikosel ameliyatı sperm sayısını arttırmak için yapılmışsa, şunu unutmayalım ki, sperm sayısını arttırıcı pek fazla etkisi yok..
Ama bu işler mucizevi..Hiçte belli olmaz.dr niz tüp bebek derse mutlaka yaptırınız.
Aşılamayı genellikle 20 milyon ve üstü olanlara öneriyoruz.
Hayırlısı olsun...

:1yes2: merhaba; bu ay preglny iğnesi oldu, ilk bir kaç saat hafif midem bulandı, sonrasında çok hafif sağ yumurtalıkta batma tarzı ağrı oldu. sizce bu normal mi; geneldede çok ağrı olduğu söyleniyor

Pregnyl iğnesi (hcg), yani çatlatma iğnesinin hemen böyle etkileri olmaz.Yumurtalar büyüdüğü için..kasıklara baskı hissi uyandırabilir..

Hayırlı olsun...

merhaba: ben de bu ay pregnly oldum. ilk bir kaç gün hafif bir ağrım oldu ama o kadar. iğneden sonraki 6.günüm. beklemek çok zor. inşaalah bu ay hamile kalırım. aylar geçiyor, ben her ay hamile zanediyorum kendimi, yumurtalamadan sonraki 15 gün geçmek bilmiyor. kızım benden sabırsız, eşim keza yine öyle. şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor ama yine de bu ay da bence boş geçecek. (doktor bize çatlatma iğnesinden 1 gün sonra ilişki dedi, sonra ertesi günde beraber olduk. ama beraberlik çocuk için olunca çok stresli oluyor)

tşk. cevabını görmemiştim şimdi gördüm. aslında sormak istediğim, daha çok ağrı olduğunu söylüyorlar. o zaman tutma olasılığı artıyormuş. doktorum da tek yumurtam olduğu için tutması biraz zor dedi.

patulii merhaba ben 1,5 yıldır tedavi görüyorum. Tahlilerimiz filmlerimiz herşey normal. Dr. sebepsiz infertilite teşhisi koydu. 2006 martında ilk aşılamam yapıldı tuttu ama düşükle sonuçlandı.2007 şubatında ikinci aşılamam yapıldı ama tutmadı. adet dönemimde çok fazla ağrım ve şişkinliğim oldu, dr. ultrasonla bakıp sıvı ve kan birikmesi olduğunu ve yumurtalıklarda büyüme olduğunu söyledi. bu arada tedavi boyunca inanılmaz derecede kilo aldım. kilonun etkisi, sıvı ve kan birikmesi ile yumurtalıkların büyümesinin nedeni konusunda yardımcı olur musun?

patulii merhaba ben 1,5 yıldır tedavi görüyorum. Tahlilerimiz filmlerimiz herşey normal. Dr. sebepsiz infertilite teşhisi koydu. 2006 martında ilk aşılamam yapıldı tuttu ama düşükle sonuçlandı.2007 şubatında ikinci aşılamam yapıldı ama tutmadı. adet dönemimde çok fazla ağrım ve şişkinliğim oldu, dr. ultrasonla bakıp sıvı ve kan birikmesi olduğunu ve yumurtalıklarda büyüme olduğunu söyledi. bu arada tedavi boyunca inanılmaz derecede kilo aldım. kilonun etkisi, sıvı ve kan birikmesi ile yumurtalıkların büyümesinin nedeni konusunda yardımcı olur musun?
hayatım drunun adı ne geçmişolsun allah tez vakitte hayırlı bi revla tversin inşallah amin
:emir_bebek:

arkadaşlar yarın buradayım..pek uğrayamadım işlerim çok yoğun..özür dilerim.hepinizi çok seviyorum..:emir_bebek:

:teselli: burdan da paylaşabiliriz.... sormak istediklerinizi yanıtlayabilirim..

merhaba patulii. benim sorunum eşimin varikosel olması ve varikosel'e bağlı olarak sperm hızında düşüklük var.sayısı normal. ben muayene ve vajinal ultrason sonucunda sağlıklı olduğumu öğrendim. kist veya hamile kalmam için hiçbi engel yok. bu ay dr.um aşılama yapıcağını söledi.adetimin 5. gününden başlayarak 5 gün gonaphene kullanmamı söledi. daha sonra kontrole gidicez. yanlız benim kafamda bitakım soru işareti var:uhm: . bende sorun yoksa bana niye gonaphene verdi. aşılama yapılınca hamile kalma şansım nedir. eşim ameliyat olması lazım bu hastalıktan dolayı ama şimdi aşılama yapılıcak tutarmı yani ameliyat olmadan. eğer aşılama tutmassa tüp bebek için şansımız ne. kafam çok karıştı yardımcı olursan sevinirim.:çok üzgünüm:

hayatım drunun adı ne geçmişolsun allah tez vakitte hayırlı bi revla tversin inşallah amin
:emir_bebek:
sağol canım. sen galiba irenbeye gidiyorsun bir arkadaşımda gidiyor memnun. ben 9 eylüle gidiyorum kadın doğumun infertilite bölümünde dr. mahmut bey var kesinlikle tavsiye ediyorum. bu ay işlerim çok yoğun olduğundan gidemeyeceğim inşallah mayıda üçüncü denemeyi yaparız, olmazsa dr. tüp bebeğe geçmek istiyor. ayrıca 9 eylül kadın doğumda dr. nur hanım var ama galiba o şu sıralarda sadece hamilelere bakıyor. dr. funda hanımda çok iyidir. hepsini tavsiye ederim.kendine iyi bak.

Back
X