• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup bebek hakkinda bilgiler ve istatistikler - embryo transferden sonra neler oluyor

roadrunnermipmip

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2016
59
57
8
44
Embryo transferi yapildiktan sonra eee simdi bekleyecegiz ama bebegimize neler oluyor diye arastirdim. Ingilizce bir sitede yazanlari sizinle de paylasayim dedim. Bakin neden erkenden test yapmak anlamsiz burdan belli oluyor. Iste transferden sonra gungun embryo nasil degisiyor.

3uncu gun embryosu transfer edildiyse gun gun sunlar oluyormus:
1 6-8 hucrelik olan embryo buyumeye devam edered 16-64 hucrelik morula safhasina ulasir
2 Morula hucreleri bolunmeye devam ederek 70-100 hucreden olusan blastosisti olusturur.
3 Blastosis kabugundan cikmaya baslar. The blastocyst begins to hatch out of its shell
4 Blastosis kabugundan cikmaya devam eder ve rahim duvarina yakinlasmaya baslar
5 Blastosis rahim duvarinin iclerine ilerle ve rahme tutunma islemi baslar
6 Rahme tutunma devam eder.
7 Rahme tutunma islemi biter ve plasenta ile bebegi olusacak hucreler ayrismaya baslar.
8 Plasenta hucreleri hcG hormonunu kana vermeye baslarlar
9 Bebek gelisimi devam eder ve hCG artar.
10 Bebek gelisimi devam eder ve hCG artar.
11 hCG artik evde kullanilan hamilelik testlerinde farkedilebilecek duzeye gelir.
GIDIN TEST EDIN!! (Daha once yapmadiysaniz tabi :D ...)

5inci gun embryosu transfer edildiyese yukaridaki ilk iki gun vucut disinda oluyor. yani 9uncu gunde hCG idrar testinde cikabilecek duzeye gelebilir.

Burda da 2007 ve 2013 arasinda Chicago'da yapilan bir arastirmanin sonucunu vermek istiyorum. Embryo transfri basina tup bebek basari orani (Burda hamilelik oranindan kasit bebegin kesesinin ultrasonda gorunmesi yani pozitif hamilelik testi degil) Sanirim zaman gectigi icin ve Turkiyedeki doktorlar daha ileride olduklari icin bizimkilerin basari orani daha yuksek:

35 yas alti kadinlar icin:
  • 3. gun transferi hamilelik orani: %48.
  • 3.gun transferi canli dogum orani: %40.7
  • 5. gun transferi hamilelik orani: %75
  • 5. gun transferi canli dogum orani: %68.1
35-37 yas arasi kadinlar icin:
  • 3. gun transferi hamilelik orani: %48.1
  • 3.gun transferi canli dogum orani: %39.6
  • 5. gun transferi hamilelik orani: %63.3
  • 5. gun transferi canli dogum orani: %52.7
38-40 yas arasi kadinlar icin:
  • 3. gun transferi hamilelik orani: %40.9
  • 3.gun transferi canli dogum orani: %27.4
  • 5. gun transferi hamilelik orani: %68.9
  • 5. gun transferi canli dogum orani: %52.0

41-42 yas arasi kadinlar icin:
  • 3. gun transferi hamilelik orani: %24.6
  • 3.gun transferi canli dogum orani: %15.8
  • 5. gun transferi hamilelik orani: %59.3
  • 5. gun transferi canli dogum orani: %37.0

Burdan 5inci gun transferinin cok daha basarili oldugunu anliyoruz. Tabi ki o zamana gelen embryo daha gucu olacagi icin bu. Ama 5inci gune birakmak biraz riskli. Benim 3 yumurtam da 3uncu gun cok iyi 5inci gune gidelim, dayanmamalari icin bir sebep yok dendi. Sadece bir tanesi 5inci gun blastosis oldu. Simdi o riski nasil aldim diye kendimi yiyorum. Insallah hamile kalirim da butun kendini yemeler biter

Back