• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Günlüğümüz !

Selam kızlar bugün AŞURE günü bol bol edelim ben oruçluyum Allah kabul ederse dünde öyleydim yarında oruçlu olacam bu sebepten topikle çok ilgilenemiyorum ibadet sürecindeyimde:1::1::1: Bir arada aşure yapcam inşallah...

Allah kabul etsin canım. Laf kalabalığına geldi söyleyemedim. Allah hepiimizin sesini duysun. Hakkımızda hayırlı ise ne istiyorsak onu versin.

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…... Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demekhiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek..anne olamamak demek yanlız öleceğini düşünmek demek...anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek...Hepimizin birgün anne olması dileğiyle..BİR ARKADAŞIM PAYLAŞMIŞ

Çok güzel ifade etmişsin durumu

herkese tünaydın nasılsınız.Güldencim oruçluymuşun Allah kabul etsin.görüşmeyeli nasılsın tatlım.

selamun aleyküm.
Allah oruclarınızı ve dualarımızı kabul etsin bu mübarek günde

Son düzenleme:
Selam kızlar bugün AŞURE günü bol bol edelim ben oruçluyum Allah kabul ederse dünde öyleydim yarında oruçlu olacam bu sebepten topikle çok ilgilenemiyorum ibadet sürecindeyimde:1::1::1: Bir arada aşure yapcam inşallah...

Allah kabul etsin orucunu canım

bende akşam aşure yapacam malum gündüz işteyim

AŞURE GÜNÜMÜZ MÜBAREK OLSUN KIZLARR
Allah kabul etsin canımm oruçlarımızı ve ibadetlerimizi inşaallah...ne güzel aşure yapıyosun demek..ben de niyetlendim amaa alışverişini henüz yapmadım belki bugün eksiklerimi alırım malumm bugün yapılan 10 parça gıda alışverişinin bereketi bir yıl sürüyormuş...ben namazımı kılıp gideyim markete yarınaa aşure yapıcam inşaallah belki geceye de yetiştirirm kimbilir
Bu gün yapılması sevap olanların bir kısmını aşağıya yazdım kızlar faydalanabilriz umarımm
1) Aşure günü oruç tutmak sünnettir

Aşure günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur. (Hadis-i Şerif )

Aşurenin faziletinden faydalanın! Bu mübarek günde oruç tutan, melekler, peygamberler, şehidler ve salihlerin ibâdetleri kadar sevaba kavuşur. (Hadis-i Şerif )

Yalnız Aşure günü oruç tutmak mekruhtur. Bir gün öncesi veya bir gün sonrası ile tutmalıdır!

2- Akrabayı ziyaret edip, hediye ile veya çeşitli yardım ile gönüllerini alınmalıdır

Sıla-i rahmi terk eden, Aşure günü akrabasını ziyaret ederse, Yahya ve İsa’nın sevabı kadar ecre kavuşur. (Hadis-i Şerif )

3- İlim öğrenmeli

Aşure günü, ilim öğrenilen veya Allahı zikredilen bir yerde, biraz oturan, cennete girer. (Hadis-i Şerif )

4- Sadaka vermek sünnettir, ibâdettir.

Aşure günü, zerre kadar sadaka veren kimse, Uhud dağı kadar sevaba kavuşur.(Hadis-i Şerif )

5- Çok selam vermeli

Aşure günü, on Müslümana selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi sevaba kavuşur. (Hadis-i Şerif )
6- Çoluk çocuğunu sevindirmeli

Aşure günü, aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur. (Hadis-i Şerif )

7- Gusletmeli

Aşure günü gusleden mümin, günahlardan temizlenir. (Hadis-i Şerif )

8 – O gün, eve ufak-tefek erzak alınmalı, alınırsa bir sene boyunca evde bereket olur.

9- Dua Okunmalı,

10 defa şu duâ okunur: “Sübhânallâhi mil’el mîzân. Ve müntehel-ılmi ve mebleğar-rızâ ve zinetel-arş’

10- Namaz Kılınmalı

· Aşûre gününe mahsus olmak üzere kuşluk vaktinde 2 rek’at namaz kılınır.

· Her rek’atte 1 Fâtiha-i şerîfe, 50 İhlâs-ı şerîf okunur.

· Namazdan sonra 100 defa: “Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin ve Âdeme ve Nûhın ve İbrâhîme ve Mûsâ ve Îsâ ve mâ beynehüm minen-nebiyyîne vel-mürselîn. Salevâtullâhi ve selâmühû aleyhim ecmaîn”

· Öğle ile ikindi arasında 4 rek’at namaz kılınır. Beher rek’atte 1 Fâtiha-i şerîfe, 50 İhlâs-ı şerîf okunur.

· Namazdan sonra: 70 İstiğfâr-ı şerîf, 70 Salevât-ı şerîfe ve 70 defa: “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym” okunur.

· Ümmet-i Muhammed (s.a.v.)’in hidâyeti ve kurtuluşu için duâ edilir.

“ALLAH’u Teâlâ (Celle Celalühu); Aşure gününü oruçlu geçirene 1000 Hac, 1000 Umre ve 1000 Şehid sevabı yazar ve kendisine doğu ile batı arasındakilerin ecri verir. Bu kişi Hz. İsmail’in (A.S.) çocuklarından 1000 köle azad etmiş gibi olur. Kendisi adına Cennet’te 70.000 köşk kaydedilir.Ve ALLAH C.C. ONUN CANINI CEHENNEME HARAM KILAR.

Rivayete göre “Aşura gününü oruçlu geçirene 10.000 Melek sevabı verilir. O gün, İhlâs Sûresini 1000 kere okuyana ALLAH’u Teâlâ C.C. Rahmet nazarı ile bakar ve o kişi Sıddıklardan yazılır”

ellerine sağlık resmini koysana akşam bende yapınca resmini koyacam

akşama afiyetle yersin canım menim

Ben nar sevmediğimden narlı bi süsleme kullanmıyorum canım ne seviyorsa o :1::1::1:

$Fotoğraf0368.jpg $Fotoğraf0369.jpg

Ben nar sevmediğimden narlı bi süsleme kullanmıyorum canım ne seviyorsa o :1::1::1:

Eki Görüntüle 859866 Eki Görüntüle 859867

ııııım çok güzel görünüyolar canım ellerine sağlık zaten üç defa yemek birincisi olmuş birindende başka bişey beklenemzdi dimi

nar şart değilki canım bende nar koymam ama bu sefer değişiklik yapıp mandalina suyu ekleyecem bakalım nasıl olacak

ııııım çok güzel görünüyolar canım ellerine sağlık zaten üç defa yemek birincisi olmuş birindende başka bişey beklenemzdi dimi

nar şart değilki canım bende nar koymam ama bu sefer değişiklik yapıp mandalina suyu ekleyecem bakalım nasıl olacak

sağol kuzum...
aceleden hemen sana göstercem diye süsledim :1::1::1:
şimdi ibadete geçiş yapıyorum koyamam daha da fotosunu diye şeyettim soğumadan...
aslında bende portakal kabuğu koycaktım unuttum..

Allah kabul etsin canım. Laf kalabalığına geldi söyleyemedim. Allah hepiimizin sesini duysun. Hakkımızda hayırlı ise ne istiyorsak onu versin.

herkese tünaydın nasılsınız.Güldencim oruçluymuşun Allah kabul etsin.görüşmeyeli nasılsın tatlım.

selamun aleyküm.
Allah oruclarınızı ve dualarımızı kabul etsin bu mübarek günde

Amin kızlar Rabbim şu mübarek günlerde dualarımızı ibadetlerimizi kabul etsin inşallah:16:

sara mandalina suyu koyma yaa ( bana ne oluyosa :))) ) kolay gelsin simdiden :)

Eki Görüntüle 859866 Eki Görüntüle 859867
eline saglik canim afiyet olsunnn.. ben de tarcin sevmem mesela en iyisi ceviz :)

Amin kızlar Rabbim şu mübarek günlerde dualarımızı ibadetlerimizi kabul etsin inşallah:16:

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

sara mandalina suyu koyma yaa ( bana ne oluyosa :))) ) kolay gelsin simdiden :)

eline saglik canim afiyet olsunnn.. ben de tarcin sevmem mesela en iyisi ceviz :)

niyeki canım sen mandalinamı sevmiyosun yoksa yakışmazmı :44::44::44::44::44:

mandalina suyu koydum ilk kez du bakalım tadı nasıl olacak

Back