Selam kızlar bugün AŞURE günü bol bol edelim ben oruçluyum Allah kabul ederse dünde öyleydim yarında oruçlu olacam bu sebepten topikle çok ilgilenemiyorum ibadet sürecindeyimde
Bir arada aşure yapcam inşallah...
AŞURE GÜNÜMÜZ MÜBAREK OLSUN KIZLARR
Allah kabul etsin canımm oruçlarımızı ve ibadetlerimizi inşaallah...ne güzel aşure yapıyosun demek..ben de niyetlendim amaa alışverişini henüz yapmadım belki bugün eksiklerimi alırım malumm bugün yapılan 10 parça gıda alışverişinin bereketi bir yıl sürüyormuş...ben namazımı kılıp gideyim markete yarınaa aşure yapıcam inşaallah belki geceye de yetiştirirm kimbilir
Bu gün yapılması sevap olanların bir kısmını aşağıya yazdım kızlar faydalanabilriz umarımm
1) Aşure günü oruç tutmak sünnettir
Aşure günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur. (Hadis-i Şerif )
Aşurenin faziletinden faydalanın! Bu mübarek günde oruç tutan, melekler, peygamberler, şehidler ve salihlerin ibâdetleri kadar sevaba kavuşur. (Hadis-i Şerif )
Yalnız Aşure günü oruç tutmak mekruhtur. Bir gün öncesi veya bir gün sonrası ile tutmalıdır!
2- Akrabayı ziyaret edip, hediye ile veya çeşitli yardım ile gönüllerini alınmalıdır
Sıla-i rahmi terk eden, Aşure günü akrabasını ziyaret ederse, Yahya ve İsanın sevabı kadar ecre kavuşur. (Hadis-i Şerif )
3- İlim öğrenmeli
Aşure günü, ilim öğrenilen veya Allahı zikredilen bir yerde, biraz oturan, cennete girer. (Hadis-i Şerif )
4- Sadaka vermek sünnettir, ibâdettir.
Aşure günü, zerre kadar sadaka veren kimse, Uhud dağı kadar sevaba kavuşur.(Hadis-i Şerif )
5- Çok selam vermeli
Aşure günü, on Müslümana selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi sevaba kavuşur. (Hadis-i Şerif )
6- Çoluk çocuğunu sevindirmeli
Aşure günü, aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur. (Hadis-i Şerif )
7- Gusletmeli
Aşure günü gusleden mümin, günahlardan temizlenir. (Hadis-i Şerif )
8 O gün, eve ufak-tefek erzak alınmalı, alınırsa bir sene boyunca evde bereket olur.
9- Dua Okunmalı,
10 defa şu duâ okunur: Sübhânallâhi milel mîzân. Ve müntehel-ılmi ve mebleğar-rızâ ve zinetel-arş
10- Namaz Kılınmalı
· Aşûre gününe mahsus olmak üzere kuşluk vaktinde 2 rekat namaz kılınır.
· Her rekatte 1 Fâtiha-i şerîfe, 50 İhlâs-ı şerîf okunur.
· Namazdan sonra 100 defa: Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin ve Âdeme ve Nûhın ve İbrâhîme ve Mûsâ ve Îsâ ve mâ beynehüm minen-nebiyyîne vel-mürselîn. Salevâtullâhi ve selâmühû aleyhim ecmaîn
· Öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır. Beher rekatte 1 Fâtiha-i şerîfe, 50 İhlâs-ı şerîf okunur.
· Namazdan sonra: 70 İstiğfâr-ı şerîf, 70 Salevât-ı şerîfe ve 70 defa: Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym okunur.
· Ümmet-i Muhammed (s.a.v.)in hidâyeti ve kurtuluşu için duâ edilir.
ALLAHu Teâlâ (Celle Celalühu); Aşure gününü oruçlu geçirene 1000 Hac, 1000 Umre ve 1000 Şehid sevabı yazar ve kendisine doğu ile batı arasındakilerin ecri verir. Bu kişi Hz. İsmailin (A.S.) çocuklarından 1000 köle azad etmiş gibi olur. Kendisi adına Cennette 70.000 köşk kaydedilir.Ve ALLAH C.C. ONUN CANINI CEHENNEME HARAM KILAR.
Rivayete göre Aşura gününü oruçlu geçirene 10.000 Melek sevabı verilir. O gün, İhlâs Sûresini 1000 kere okuyana ALLAHu Teâlâ C.C. Rahmet nazarı ile bakar ve o kişi Sıddıklardan yazılır