• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Günlüğümüz !

Canım önce senden başlayayım. Bu dğer nası bi değer ya.
Şimdi 1. olasılık bence kimyasal falan değil direkt hamilesin. Ve gelende baya bi yaramaz bişi olcak:emir_bebek:Tabii bunlar işin gönülden yana olan kısımları.

2. olasılık bence takip edilmesi gereken bir dğer. Hey Allah' ım nasıl kıyıdan çıkmış ya. Sen bide çalışıyorsun dinlenmeye de pek vaktin yok di mi? Akşamları dinlen bol bol. ilaçlarınıda doktorun dediği gibi almaya devam et bakalm neler olacak .

Hay Allah ya. Ne ilginç durum.

Bana gelince; evlendiğim ginden itibaren başımıza gelenlerle değil film 4-5 sezonluk dizi çıkar. Önce eşimin babası kanser oldu vefat etti. Sonra eşim askere gitti. O askerken annem hastalandı. tam düzelmişti bu sefer kanser oldu 1.5 sene tutabildim onu burda bebek gibi baktım güzl gözlüme ama Allah onu benden çok seviyordu. Gitmesi gerekiyordu gitti... Tam 1 ay sonra 1 sene olacak sanki dün gibi. Ambulansın sesi hala kulaklarımı tırmalıyorr. Sonrası da işte az çok biliyorsunuz. O gitmeden bebeğim olsun görsün istedim olmadı.. Hala da uğraşıyorum.

Bazen diyorumki Allah bizi gerçekten çok seviyor. Sevmese bu kadar sınamazdı bizi. Daha çok yaklaş bana diyor demekki. Sıkıntı veriyorki bizi iyice bi ölçsün. Sevdiğine değiyor mu değmiyor mu diye...:43::43:

Canım benim :43::43::43: Gerçekten de çok zor şeyler yaşamışsın. Hem de annene bakmışsın. Ne kadar büyük sevap.

Canım peygamberler tarihini okuyorum. En büyük zorlukları peygamberler yaşamış. Allah'ın en sevgili kulları. Ve Allah'ın yardımı ne zaman yetişmiş biliyor musun? Son anda. Hz İbrahim'i halkı ateşe atıyor. Hem de o kadar büyük bir ateş ki yanına yaklaşamıyorlar, mancınıkla atıyorlar Hz. İbrahim'i. Allah'ın yardımı havadayken yetişiyor. Cebrail ile ama Hz. İbrahim Cebrail'den yardım istemiyor Hasbinallah bana Allah yeter diyor ve o zaman Allah ateşe emrediyor serin olmasını. Hz. Yunus'u balık yutana kadar Allah'ın yardımı gelmiyor. Gemide fırtına oluyor, kurrada Hz. Yunus çıkıyor, denize atılıyor. Son ana kadar yardım yok. Peygamberimize de hicret için izin hemen verilmiyor. Ne kadar kötü muamelere maruz kalıyor.

Allah sana da yardım edecek. Ama sabırla ve duayla beklemeni istiyor. Ve sen de bunu yapıyorsun. Allah sana dayanma gücü versin. Canım sonu çok iyi olacak inşallah. Biz mahzun bir peygamberin ümmetiyiz, istediğimiz olmadı diye üzülüp, ağlamak, yıkılmak bize yakışmaz. Sabredeceğiz. Duaya sarılacağız. İnşallah çok güzel huylu, güzel gözlü en az bir evladın olur, seni anneni sevdiğin gibi severler. Bu dünyada olmadı ama öbür dünyada annende görecek çocuklarını.

Son düzenleme:
Canım benim :43::43::43: Gerçekten de çok zor şeyler yaşamışsın. Hem de annene bakmışsın. Ne kadar büyük sevap.

Canım peygamberler tarihini okuyorum. En büyük zorlukları peygamberler yaşamış. Allah'ın en sevgili kulları. Ve Allah'ın yardımı ne zaman yetişmiş biliyor musun? Son anda. Hz İbrahim'i halkı ateşe atıyor. Hem de o kadar büyük bir ateş ki yanına yaklaşamıyorlar, mancınıkla atıyorlar Hz. İbrahim'i. Allah'ın yardımı havadayken yetişiyor. Cebrail ile ama Hz. İbrahim Cebrail'den yardım istemiyor Hasbinallah bana Allah yeter diyor ve o zaman Allah ateşe emrediyor serin olmasını. Hz. Yunus'u balık yutana kadar Allah'ın yardımı gelmiyor. Gemide fırtına oluyor, kurrada Hz. Yunus çıkıyor, denize atılıyor. Son ana kadar yardım yok. Peygamberimize de hicret için izin hemen verilmiyor. Ne kadar kötü muamelere maruz kalıyor.

Allah sana da yardım edecek. Ama sabırla ve duayla beklemeni istiyor. Ve sen de bunu yapıyorsun. Allah sana dayanma gücü versin. Canım sonu çok iyi olacak inşallah. Biz mahzun bir peygamberin ümmetiyiz, istediğimiz olmadı diye üzülüp, ağlamak, yıkılmak bize yakışmaz. Sabredeceğiz. Duaya sarılacağız. İnşallah çok güzel huylu, güzel gözlü en az bir evladın olur, seni anneni sevdiğin gibi severler. Bu dünyada olmadı ama öbür dünyada annende görecek çocuklarını.

İnancımız olmasa zaten böyle sabırlı olabilir miydik:50::50::50:
Hani alimin biri demiş ya zahmette rahatlık, rahatlık da zahmet vardır diye.
Bizim zahmetlerimiz de inşallah rahata dönüşecek Rabbimin izniyle...

siz beni bu akşam salya sümük ağlatmakmı istiyonuz yaaa:84::84::84::84:
ne güzel ama ben doğru yapıyormuşum zamanı gelecek biliyorum ve pes etmiyorum dağıtmıyorum dağılmıyorum...
bu kadar yılda kk da benim duruşumu herkes bilir bu konuda afferin bana:1::1::1:

Son düzenleme:
Bunlrı üzüülelim diye anlatmadım. Tahmin edebileceğiniz gib bunlar daha buzdağının görünen kısımları. Daha bunlar olurken nelerrr neleeer atlattık. Sağlıkla ilgili parayla ilgili insanlarla ilgili maddi manevi çok şey giçirdik. Ve bu 4 sene öncesinde neler yaşadığımı ise anlatsam forumdan atarlar sayfaları bloke ettin diye. Ama gene de aileme de eşime de hayata da sıkı sıkı tutundum. Hiç neden ben demedim. Sadece neden olmuyor ya da neden böyle oluyor diye araştırmaya çalıştım. Boyum yettiyse cevabını buldum savaşa devam dedim. Yetmediyse vardır Allah' ın bi bildiği dedim tevekkül etmeye çalıştım. Ha hiç mi ağlamadım? Olur mu hiç. Bazen ağlamak ne kelime böğürdüm resmen. Arada bi hala da oluyo. Ama asla ve asla umudumu ve hayata bağlılığımı yitirmedim. Allah' a hep dua ettim. Bu duamı kabul et eğer hhakkımızda hayırlıysa dedim. Gönder Allah' ım yardımcı melklerini dualarım gerçeklşsin dedim. Şimdi yaptığıım da bu. 9ay benim demek istediğimde aynen senin dediğin gibiydi. Hayatta en büyük zorlukları peygamberler çekmiş. Bizimkiler ne olaki onların yannda. Ben bunun bilincindeyim. Sadece daha fazla dua etmem gerekiyoor galiba.

Bende bir kaç şey yazayım madem eksik kalmayım...
Canlarım bugüne kadar topiğimizde o kadar çok gebe olduki sayısını unuttum...
Şimdilerde anne olan arkadaşlarımızın hemen hepsinin kullandığı cümlelerin başında ben anne olamayacakmıyım,ne zaman anne olacam,neden sıram gelmiyor gibi bir sürü cümle var umutsuz karamsar ama kiminin göbüşünde kimin kollarında bebekleri yani bir zamanlar onlar içinde hayaldi imkansız gibiydi... ne diller dökerdim böyle düşünmeyin illaki olacak diye hatırladımda şimdi ne yorulmuşum ben yaa deli bu kadınlar yaw:1::1::1: yaptılar oldu :1::1::1:miss kokulularına kavuştular demekki birgün bizlerde anne olacaz sıramız elbet gelecek...sabır sabır sabır...asla isyan yok...sadece sabır ve bol bol dua...

Canım bak bu da grafiğimin son hali
Eki Görüntüle 836020
Yani umutlanmıyorum ama yinede düşmemesi güzeldi mi? Ve şunu gördük bu ateş işi gerçekten doğru çıkıyor.

canım merhaba ateş ölçme topiğindeyim az çok seni takip ediyordum..
tablona baktım da şöyle düşünüyorum.
22. günde yerleşme düşüşü olmuş sanırım.
tabii ateşini yataktan kalkmadan doğru bir şekilde ölçtüysen.
anlaşılan zorla da olsa bebeğin tutunmaya çalışıyor ilaçlarla ve biraz inançla inşallah tamamen tutunacak canım.
Allahım yar ve yardımcın olsun..
güzel haberlerini alıcaz inşallah.

Ben sana demiştim. Ateş şaşmaz. Bak dün ne dedim sana ateşini ölç öyle git kan ver demedim mi? HAha:) haklı çıktım . Allah' ın düzeni şaşmaz kızıııımmmm:)) Sen söyle o yumurcağa sıkı tutsun karnını. Gitmesin bi yere sakın. Ben 1.5 senedir 36.8 in üstüne çıkmadım. Yumurcak kesin karnında bence değer düşüyor olsaydı ateşin yükseleceğine düşme eğilimi gösterirdi bence.

:9: Valla bak sen şu ateşe ya. Senelerdir beni yine şaşırtmadı. Muhtemelen değer düşerse o da düşer. Bir de ben bugün jelimi yapmamıştım ona rağmen 37.1 çıktı. Benim de normal ateşim 35.8 ile 36.2 arası. Bu değerler benim için de yüksek. Belki hala ordadır ufaklık. Ama şu dakikadan sonra tutmazsa üzülmem. Dün gece üzüleceğim kadar üzüldüm. Sabah da bir fasıl üzüldüm. Olursa çok büyük bir süpriz olur.

tatlım değerin muallakta bi değer ve ateşinin düşmemesi çok güzel her gün aynı saatte ve yataktan kalkmadan ölçtüğün ateşin düşmüyosa bu hamilelik var demek az çok anlıyorum bu ateş ölçme yönteminden bi ara bayağı denemiştim:34::34::34::34:

benim ikinci tüp bebek denememde değerim 10 du ama kimyasal oldu bebekler direnmedi ama doktorum bi hastasının 6 değerle başlayıp çocuğunu kucağına aldığını söyledi inşallah sende de böyle bi durum olur ve bebeğine kavuşursun bol bol dinlen biraz daha rapor al en azından ikinci değerini öğrenene kadar ikinci değerin sana bebeklerin orda olup olmadığını söyleyecek ki şimdide ordalar inşallah

Aa canım sende mi ateş ölçüyordun? Biz de tüp bebekte ne kadar güvenilir diye tartışıyorduk. Sanki hala güvenilir gibi duruyor.
Canım demek ki hamile kalabiliyorsun sende. Bence bu güzel bir şey. Kimyasal yaşayıp da bizim gibi sevinen var mıdır bilmem ama bence gerçekten de umut verici :16:
İnşallah canım inşallah. Ben de netten hızlı bir araştırma yaptım. 4.5 ile başlayıp doğuran bile var. Tabi dünyada kaç kişidir bilmiyorum ki ama demek ki imkansız değil. Allah ol desin zaten kimse engel olamaz. Olma dediği zaman da kimse o işi yaptırmaz.
Keşke izin alabilsem. Zaten iştekiler iyice irite oldu. 2 gündür basit bir işi bile bir sürü hata ile yapıyorum. Olmadı söyleyeceğim müdürüme durumu. Hiç konsantre olamıyorum işe. Ama işim zor değil. Ofisteyim, ısıtıcım var ayağımın altında. Seyahat ettirmiyorlar bu hafta, onu daha önce konuşmuştum. Perşembe kan vereceğim.

aynen canım bende ilk kez 9 u görünce demekki bişiler oluyo içerde bi çaba var demiştim..sonrasında da kendiliğinden gebe kaldım biliyorsun dış gebelik olsada...bu değerin nereye varacağını görecez ama unutma canım bu değerlerin birazcık fazlası ile doğuranlar var umudun hep olsun...bebeğin öyle ya da böyle seninle şu an sıkı sıkı tut onu..

:16::16::16::16::16: Canım benim inşallah sen de bebeğine kavuşacaksın. Geçen gün bu topiğe geldiğim ilk günü buldum. Sen bana cesaret vermişsin. İğneden korkuyorum diye. Canım benim herkesin hayatına dokunuyorsun. Sen çok samimi ve özel bir insansın. Allah da sana sadece gönlündekini değil aklından bile geçmeyen güzellikleri versin inşallah.

canım merhaba ateş ölçme topiğindeyim az çok seni takip ediyordum..
tablona baktım da şöyle düşünüyorum.
22. günde yerleşme düşüşü olmuş sanırım.
tabii ateşini yataktan kalkmadan doğru bir şekilde ölçtüysen.
anlaşılan zorla da olsa bebeğin tutunmaya çalışıyor ilaçlarla ve biraz inançla inşallah tamamen tutunacak canım.
Allahım yar ve yardımcın olsun..
güzel haberlerini alıcaz inşallah.

Canım çok sağol yorumun için. Ben de düşüsün ardından yükselince herhalde yerleşmeydi dedim. Biraz da geç olmuş. Belki ondan değerim düşük çıkmıştır. İnşallah iyi olur sonu. Olmasa da bunu bile görmek benim için güzeldi.:16: Sen ne durumdasın canım?

:16::16::16::16::16: Canım benim inşallah sen de bebeğine kavuşacaksın. Geçen gün bu topiğe geldiğim ilk günü buldum. Sen bana cesaret vermişsin. İğneden korkuyorum diye. Canım benim herkesin hayatına dokunuyorsun. Sen çok samimi ve özel bir insansın. Allah da sana sadece gönlündekini değil aklından bile geçmeyen güzellikleri versin inşallah.

Amin canım:5::5::5:valla çok duyguluyum bu akşam ne güzel sözler bunlar böyle bunları okumak nasıl mutlu ediyor beni anlatamam ve en güzel tarafı ne biliyormusun hamile kalıp doğurmuş arkadaşlarımızın bir çoğu bana özel mesajla ya da burdan teşekkür ettiler onlara umut vermişim herkesin benimle bir hikayesi var onlar anlatınca hatırlıyorum cidden çok dolu zamanlar geçirmişim özellikle son 2 yıldır...hepinizi cidden çok sevdim ben sizinle bir arada olmak güç verdi bana hep...iyiki varsınız iyiki hayatımdasınız:16::16::16:

Canım çok sağol yorumun için. Ben de düşüsün ardından yükselince herhalde yerleşmeydi dedim. Biraz da geç olmuş. Belki ondan değerim düşük çıkmıştır. İnşallah iyi olur sonu. Olmasa da bunu bile görmek benim için güzeldi.:16: Sen ne durumdasın canım?

hah aynen öyle ben de öyle düşünüyorum.
yerleşmesi geç oldu diye sanırım değerin düşük.
canım benim inşallah tutunur.
olmazsa bile bir sonraki denemede kesin olur çünkü bu aşamalara gelmek bile süper.
ben de aşılama olucam bir kez daha,ilki tutmadı maalesef.
inşallah ikinci de vuracaz 12 den :16:

Amin canım:5::5::5:valla çok duyguluyum bu akşam ne güzel sözler bunlar böyle bunları okumak nasıl mutlu ediyor beni anlatamam ve en güzel tarafı ne biliyormusun hamile kalıp doğurmuş arkadaşlarımızın bir çoğu bana özel mesajla ya da burdan teşekkür ettiler onlara umut vermişim herkesin benimle bir hikayesi var onlar anlatınca hatırlıyorum cidden çok dolu zamanlar geçirmişim özellikle son 2 yıldır...hepinizi cidden çok sevdim ben sizinle bir arada olmak güç verdi bana hep...iyiki varsınız iyiki hayatımdasınız:16::16::16:

kuzuuu hiç tanımadan bile sevdim seni haaa:16: yirim seni:16:
9ay ne güzel şeyler yazmış öyle:31:

bilmemmm 100229988811899 kaçıncı adetimi oluyorum saymadım teşrif ettilerr...:42:
gelmese iydi ama nasılsa gebe değilsem olayım daha iyi:9:ama çok şükürkii lekelerim başladı oluyorum..
ben çok mutluyum hulusi hocayla diğer negatfi sonrası kaç ay düzenim bozulmuştu..
yine gecikti öyle olcak sandım ama hamdolsun 37 günde olsa oluyorum...:16::16::16:
her yaşadığımıza şükretmek lazım bu da bir nimetmiş....

cancağızlarım annemden eve geçiyorum herifimi yedirip içirip gelirim ne diyoruz umudumuzu kaybetmek yoookkkkkk:16::16::16:

siz beni bu akşam salya sümük ağlatmakmı istiyonuz yaaa:84::84::84::84:
ne güzel ama ben doğru yapıyormuşum zamanı gelecek biliyorum ve pes etmiyorum dağıtmıyorum dağılmıyorum...
bu kadar yılda kk da benim duruşumu herkes bilir bu konuda afferin bana:1::1::1:

koccaman aferin sanaaa canımmmmmm:46::46::46::16:

cancağızlarım annemden eve geçiyorum herifimi yedirip içirip gelirim ne diyoruz umudumuzu kaybetmek yoookkkkkk:16::16::16:

yokkkkkkkkkkkkk ve sen bu duruşunla bi gün rabbimden karşılığını alıcaksın dilerim en erken vakitdirf bu aydır canım arkdaşım..
gül teyzemede söyle bidaha aç bırakmasın gebe kızını:40:
inşaallah tez vakitte hayırlsııyla yaşa ve yaz sende bize öyle güzel şeyler canım benim okudum sabahkilerii:1::16:

Son düzenleme:
Back