ayyyyyyyyyyy içim ürperdi vallaaa kıyamam sana yaaa çok geçmişolsun kendi elim kesildi sanki içimm cızzzzt etti dikkat edelim arkadaşlar uff olmuş öptüm geçmiştir inşaallah
saol canımmm...
ben yapmam böle şeyler aslında ama oldu işte...
aman siz dikkat edin çok fena ben söylenmem genelde oram ağrıyo buram acıyo diye ama bugün söyledim
çünkü cidden canım yandı...
sen öpersinde geçmezmi
dualarına kocamaaaannn AMİİİİİİİNNNNNNN....
sen takıl bize cicim biz senide meleklerinide hem severiz hem şımartırız...
tamam ben yine öpim seni ama sen bir daha acıtma tamam mı tabikide oram buram demeyiz biz tüp bebek herkezin harcı değil valla ne aşamalardan geçtik halada geçiyor evlatlarımız için feda olsun of demiyorum tabide delik deşik oldu neredeyse heryerde mor kaza zade gibiyiz bebişlerimizin canı sağolsun tabide
aynen öyle valla tüp bebek sürecinden geçmek kolay değil...bende uzun protokol uygulandığı için çok iğne vuruldum bi de araya bayram girdi opu tatile gelmesin diye fazladan 1 hafta lucrin vurdurdular...ah ahhhhh...sonu pozitif olsa önemli değildi tabii...negatifi alınca hepsi gözüme büyüdü sonradan...delik deşik olduk kevgire döndük valla
takılmak mı takıldım gitti bile bağımlılık oldu sanki bakmadan edemiyorum meleklerde teyzeleri ne yazmış diye benle birlikte bakıyorlar meraklı olurlarmış birde arkadaşlar birşey sormak istiyorum ben 17 ocakta transferim oldu 30 ocaktada allahım izniyle pozitif sonucumu almıştım biliyorsunuz 366.7 çıkmştı kan tesim 15 gün sonra ultrasona gir dedi doktorumkendisi takip edemiyor ben konyada tedavi gördüğüm hastahane istanbulda telle iltibat kuruyoruz tabi şimdi ben çok meak ediyorum malum pazartesi salı doktora gitsem bebişlerim keseleri yada kalp atışlarını görünürmü
daha erken sanki keseleri belki görürsün ama kalp atışlarını şimdi duyamazsın canım...
tabii buna hamile arkadaşlar daha doğru cevap verebilir ben onların yaşadıklarına göre yazdım
senin sonucun negatifmi canım benim memleket neresi nerede tedavi oldun canım sen
yinede tşk ederim arkadaşım çok sağol ilgilenmen yeterprofiline baktım ankaraymış yaşadığın yer ne kadar yakınız artık hızlı tren var aramızda çık çık gel valla
canım arkadaşlarım iyi pazarlar diliyorum topiğimize
herşey gönlünüzce olsun inşallahhhh...
ben sabah kahvaltı hazırlarken parmağımı derin bi şekilde kestim çok uğraştık
canım acıyo hala ve sağ elimde iş gücü kaybım var
uff oldu yaniiiii:85:
iyi pazarlar canım geçmiş olsuunn... kıyamam sana
Kısırlık (infertilite) tedavisinde akupunktur / nöral terapinin yeri var mı ?
kısırlık (İnfertilite) tedavisi, aynı anda birçok mesele ile uğraşmayı gerektiren bir tedavi sürecidir.Fiziksel ve ruhsal sağlıklılık, eşle ilişki, aile büyükleri ile ilişkiler, arkadaşlarla olan ilişkiler ve tedavinin getirdiği maddi kaygılar gibi. Eğer çalışan bir kadınsa, iş hayatının tedaviden etkilenip etkilenmemesi de yaşanabilecek streslerden birisi.
Bilimsel çalışmalar, stresin infertiliteye neden olabileceğini; infertilitenin ve bu süreçte yaşananların da depresyona ve anksiyeteye neden olduğunu göstermektedir.
Bu aslında tıpkı yumurta – tavuk hikayesi gibi stres bir yandan gebe kalma ve sürdürme olasılığını azaltırken, öbür taraftan da çocuk sahibi olamamak da stresi artırabilmektedir. Yapılan çalışmalarda, çocuk sahibi olamayan “çifler” ile kanser ve AIDS hastaları karşılaştırıldığında benzer oranda kaygı ve depresyon görülmüştür.
Uzun bir süredir kısırlık tedavisi ve getirdiklerinin stresi altında olan beden ve ruh, normal düzenine geri dönmekte zorlanmaktadır. Böylece bazı kronik ağrılar (migren, sırt, boyun ağrıları gibi) oluşabilmektedir. Bağışıklık sistemi zayıflamakta ve anne adayımız hastalıklara daha açık hale gelmektedir.Uyku problemleri, kronik yorgunluk, sinirlilik, özgüven kaybı- kendini beğenmemek ve cinsel isteksizlik ve cinsellikten zevk almamak gibi sorunlar da ortaya çıkmaktadır.
Transfer döneminde uygulanan Akupunktur, anne adayının kaygılarını, korkularını ve stresini azaltarak daha huzurlu, rahat ve gevşemiş halde transfer sürecini geçirmesine anlamlı katkı sağlamaktadır. Ayrıca akupunktur/nöral terapi ile Rahme giden kan akımı artmakta ve böylece rahmin kasılmasının azaltılması hedeflenmektedir. Ayrıca bağışıklık sisteminin güçlendirmesi ile hem kadın daha sağlıklı olmakta hem de embriyonun rahme tutunması için uygun ortam oluşturulmaktadır.
Aslında bu aşamadan önce anne adayları, genel sağlıklarının iyileştirilmesi ve hazırlık için tedaviye alınmalıdır. Özellikle birkaç kez başarısız denemeleri olan adaylarda, “Bozucu alan” tedavi yaklaşımı ile 4 haftalık bir ön hazırlık son derece faydalı olacaktır.
Bununla beraber, bazı yurtdışı merkezlerde olduğu gibi “tüp bebek Merkez” ziyaretleri ve tahlil sürecinde 3.-7. günlerde ilk seansın başlaması, follikül gelişimi ve endometrium kalınlığını artırmak ve anne adayının stresini azaltmak için de uygulanabilir.
İkinci seans, yumurta toplanmasından hemen sonra post-op stresin azaltılması, bulantı-kusma ve nekahat döneminin huzurlu geçmesi ve karının rahatlaması için uygulanabilir. Üçüncü seans, genellikle Embriyo transferinden önce uygulanır.
Dördüncü seans, transferden sonra 3.-7. günlerde (embriyonun uterusa doğal olarak yapışıp tutunması-implantasyon-için) uygulandığında gebelik oranlarını artırdığını biliyoruz.
Biz transfer sonrasında da (11-14 günlük; STRESiN PİK YAPTIĞI bekleme döneminde ) hastaya AKUPUNKTUR/NÖRAL TERAPİ ile destek olmanın faydalı olduğunu görüyoruz.
tüp bebek sürecinde kime, nasıl bir tedavi yaklaşımında bulunmanın daha etkili-faydalı olduğu konusunda ise “uzman hekim” ile görüşerek yol alınmasının önemini de vurgulamak isteriz.
evet kuzum 30 kasımda negatifi gördüm 2.tedaviye başlayacam ilk fırsatta...gazi üniversitesi hastanesinde ama çooookkk pişmanım daha öncede 2 negatif aşılamam olmasına rağmen tüp bebeğide orada yaptırdım ama başıma gelmeyen olumsuzluk kalmadı arkadaşlar bilirler...
ankaradayım evet canım...sende konyadaymışsın...babam konyalı benim babaannemler vs..konyadalar hala...oraya gelmem çok da uzak bir fikir değil yani...neresindesin sen???
döverim onu hemde dikişlerimle döverim bi daha seni değil hiçbirşeyi kesemez....
bence akapunktur aklında olmalı canım ben bunun üstüne çok yazı okudum ve faydalı olduğundan eminim . son tedavimde çok istedim ama eşim ağırdan aldı olmadı ama bu sefer allah kısmet ederse gidecem. zaten bazı tüp bebek merkezlerinde akapunktur da yapılıyormuş. bide transferden önce ve sonra 1 er seans yapılması bile çoook faydalı oluyormuş.
canım benim
bıçağı ilk kez kullanacaktım yeni elmıştım ve yıkıyordum...iyi bıçakmış güzel kesiyor
inşallah benim yeni hastanemde de vardır...gittiğimde bi konuşayım...
ayy canım benim başım üzerinde yerin var ben konya merkezde meramda oturuyorum bütün arkadaşlar buyurup gelebilirsiniz yani olsun üzülme tatlım benim vardır bir hayır hiç düşndünmü bilmiyorum ama istanbul fulya bahçeci mustafa bahçeciye gitmenizi gerçeekten tavsiye ederim bütün arkadaşlarımda tavsiye ederim ilgi alaka herşey çok güzel sonuç alınmasına rağmen hala beni arayıp soruyorlar ne sorum olsa hala zevkle cevap veriyorlar ilgi alaka sistemleri çok güzel personel olarak aşmışlar yani bir araştır derim karar sizlerin tabi ben daha önce neden gitmemişim diyorum üzüldüğüm günlere yazık diyorum her zaman bütün negatif alan arkadaşlarım en kısa zamanda en güzel pozitif haberleri almanız dileğiyle dualarım sizlerle allahım hepimizin yar ve yardımcısı olsun göbüşümüzde kucağımızda dolsun inşaallah sağlıcakla
inşallah vardır canım doktora ne zaman gidecen gerçi inşallah gerek kalmaz
canım arkadaşlarım iyi pazarlar diliyorum topiğimize
herşey gönlünüzce olsun inşallahhhh...
ben sabah kahvaltı hazırlarken parmağımı derin bi şekilde kestim çok uğraştık
canım acıyo hala ve sağ elimde iş gücü kaybım var
uff oldu yaniiiii:85:
çok geçmiş olsun.Listeye eklediğin için teşekkür ederim.
Canım geçmiş olsun Kesik acısı gerçekten çok kötü olur İnan acısını hissettim İşi gücü boşver Hele ki bir süre sudan uzak dur Yoksa kolay kolay kapanmıyor o yara Allah şifa versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?