merhaba arkadaşlar. Ben aranıza yeni katıldım.Hem bir sorum olacak hem de esadüfen benden önce yazan arkadaşa da cevap verecek durumdayım. Önce ksrdelen arkadaşa yazayım. Ben neredeyse 15 yaşından beri pko tedavisi ile uğraşıyorum.2-3 ayda bir adet oluyorum.8 yıllık evliyim.evliliğimin 3 yılı bebeğim olmadı sonra 2 aşılamamın sonucu olarak hamile kaldım ve 4 yaşında bir kızım var. 2 yıldır 2.bebek için tedavi gördüm.Birinci yılımın sonunda 5. aşılamada hamile kaldım ama 9 haftalık düşük yaptım. sonra tekrar başarısız bir aşılamanın sonunda geçen ay tüp bebek yaptırdım ve şimdi 6 hafatlık gebeyim.toplam 9 aşılama ve bir tüp bebek yaşadım.Sonuç olarak pko çok uğraştıran bir hastalık ama sonuç da alınabiliyor. ınşallah siz benim kadar uğraşmadan bebeklerinize kavuşursunuz.
Soruma gelince geçen ay tüp bebek yaptırdım.30 tane yumurtam toplandı ve toplama arkasından ohss oldum. Yani yumurtalıklarım ve karnım su topladı.Buna rağmen üç embiriyo ile transferim yapıldı.Bir süre hastanede yatıp serum aldım.iki hafta önce sonucun pozitif olduğunu öğrendim.Ama hala karnımda vücudumda su var. Ultrasonda yumurtalıklarda da gözüküyor. Ne zaman geçeceğini merak ediyorum.Böyle bir sorun yaşayan varsa ne kadar sürdüğü konusunda yardımcı olursa sevinirim.
gokcencim birsuru sikinti,sorun yasamissin ama allahta bu sabrinin mukafatini seni 2 evlet sahibi yaparak vermiis ,ne guzel senin adina cok sevindiim.
bende ilk kez tup bebk denedim soruna cvp vermek istiyorum;bendende 22 yumurta alindi bunlarin 8i dollendi,biri bozuldu 2 si kondu.eve gelir gelemz karin boslugumda bi sanci olustu doktor bunun olabilecegini eger artarsa hemen muayene olmam gerektigini soyledi,
ilk 3 gun dayandim ama karnim o kadar sis ve aci veriyorduki,sabahlari uyandigimda aci icinde oluyordum saga sola donemiyorduum,sonra netten arastirdim ve bunun ohss denen ve yumurtalarin asiri uyarilmasindan dolayi olusan bi hastalik oldugunu ogrendim.doktorumuzu aradik ve bize hemen acile gitmemizi soyledi.
gittim ve yatcagimi bilmeden beni yatirdilar o an cok kotu oldum hazirliksiz gelmistim esimide eve gonderceklerdi cok uzulmustum,ultrasonla baktilar alttan bazen acaba dogrumu yaptilar diye tereddute dusuyorum daha 5.gunumde falandim.
kan tahlili,idrar tahlili,ultrason oyle gecti serum verdiklerinde sancim azalmisti biraz.1 gun yattim ohss oldugumu ama hafif derecede oldugumu soylediler..
randevu verdi eger kotu durumda olsam karnimdaki suyu sonda yardimi ile alcaklardi ama ben yavas yavas iylesmeye basladim10. gunde falan tamamen iylestim.
ama sonuc malesef negatifti,bu ohss nin uzerimde kotu etkileri oldu birazda negetifi buna bagladim ben.eger senin sancilarin cok kotu diilse o kadar takma o su kendiligindende kuruyabiliyoo,yani cok kafaya takilcak bi sorun diil tedavisi kolay.
yinede doktorun karar versin ,sancinin dayanilabilirligine gorede sen karar ver.
ayrica bende sana birsey sormak istiyorum senin bu ohss arastirilirken sanada ultrasonla alttan baktilarmi?cunku bana bakan kadin doktor kendi anlamadi gidip baska doktor cagirdi o alttan bakmadi sadece karnimdan bakti.cvp verirsen sevinirim.
umarim rabbim sana nasip ettigi gibi bizze de ayni mutlulugu tattirir.