Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

gunaydin herkese.tup bebek yaptiripda hamile kalan arkadaslara birsey sormak istiyorum.beta hcg hormonlarinizin degeri kac cikmisti,ben de suan hamileyim tup bebek yaptirdim benim degerim 784 felan hic bilmiyorum ne anlama geldigini daha utrasyonada girmedim.bu degerin yuksek olmasi ikiz olma ihtimali olabilirmi cok merak ediyorum yardimci olursaniz cok sevinirim.simdiden tskler

mrb sevda nur canim bende senin gibiydim insan bilgiya ac oluyo,bi yerlerden biseyler ogrenebilmek icin herseyi yapiyo,o nedenle sana bildigim her seyi anlatmaya caliscam.her keste farkli uygulaniyor tup bebk tedavisi ama ben kendiminkini anlatayim istersen ve genel bildiklerimi.

bende senin gibi yurt didinda yasiyorum,ve burda ki tedavi ile turkiyedeki tedavi sekli farkli oluyo,benimde tup bebk masraflarimi devlet karsilamiyo bizde 4 bin frank tup bebk merkezine 2 bin frankda jinekologumuza verdik doktorumuz ve jinekologumuz anlasmaliydi test tahlil ultrsaon bunlarin hepsini jinekologumuz yapti.yani bize 6 bin franaka mal oldu,ilk deneme bu kadar bundan sonraki denemeler icin deneme basina 1000 frank odicez 5 yil icinde...tutsada tutmasada..

adetimin baslagicinda doktora haber verdim sonra doktorum bana iki ilac verdi biri adet geciktirici belki sende duymussunur PRIMOLUT-N adinda,bunlari adetin 15.gunu kullanmaya basladim yanlis hatirlamiyosam,ondan sonra tekrar cagirdi karnimdan bi igne yapti ben bu arada doktorun verdigi terminlere gittim,o zaten yazili bi cizelge oluyo ona gore gidiyon

en son asamada ultrasonla baktilar rahim kalinligina falan herseyim gayet normaldi,super super deyip durdu doktor en son hafta catlatma igneleri verdi bana bunlari esim bana yapti ve cok aci veriyodu 2ser 2 ser 30 tane falan baya oldu yani,

bide verilen bu hormonlar insanin piskolojisini etkiliyo ben cok sinirliydim,esimle kavga etmek istiyodum,annemi istiyorum diyodum agliyodum,cocuk gibi olmustum ben bile anlamiyodum noluyo diye doktor hormonlardan dedi yumurtalara ultrasonla bakildiktan sonra yeterli boyuta geldikten sonra bana gun verdi gel dedi ..

esimle gittik,ameliyat elbiseleri giydim tuhaf bi duyguydu ama hic korkmadim,anestezi ile yaridan uyusturdular aci hissetim biraz ama kisa surdu 22 tane yumurta topladilar ameliyat gibiydi resmen,narkozda cok zor bi sey elim ayagim tutmuyodu..o an ben cocuk falan istenmiyorum dedim kendi kendimemafoldumbenama bunun o anlik bi dusunce oldugunu cok iyi biliyodum. neyse 2 gun sonra gel embriyolari koycaz dediler ve bol bol su ic dedi,o kadar ictimki karnim patlicak gibiydi,dayanamadim lavaboya gittim vallakaydirigubbakcemile3gittik 3 tane koycaklardi 1 bozulmustu 1 tane cok iyidi biride normal 2 tane koyuldu iste.22 yumurtadan 8i dolenmisti 3 kondu 5 tane kaldi onlarida 1000 frank verip dondurduk.

12. gun kan tahlili ver dedi.ben eve gittim karnimda cok kotu bi sanci ates yanyorum.ohss denen bi hastaliga yakalmisim 1 gun hastahanede yattim.

neyse cok uzun oldu,12.gune kadar hersey cok iyi idi adet olmadim belirtiler vardi emindim tutcagina ama 12.gun adet oldum ve sonucta negatif cikti.

cok uzuldum agladim,ama hayat bu simdi 2.yi denemek istiyorum,soruna gelince dondurulmuslarla yapmak daha kolay hem yumurta buyutme isleminden gecmiyosun aci cekmiyosun,ignelerden kurtuluyosun zamandan tasarruf ve ilaclardan tasarruf her halukarda daha kolay.

ay yorulduum aciklayici olmussam ne mutlu bana allah yardimcin olsun canim,sabir lazim sabir.

rabbim hayirliisi neyse onu versin dualarim sizlerle:Saruboceq:

azra azra bilgilerin icin cok tesekürler canim benim umarim 2 ci denemede tutar kurban oldum allah su hayirli mübarek günde cifter cifter bebis:ecrin_bebek::ecrin_bebek: versin sana canim benim ya burdaki aradaslar icin o kadar duva ediyorum ki allah birgün duvalarimizi kabul eder

selam.ben de tüp bebek uygulamasını ilk kez deneyenlerdenim.transferim gerçekleşti.bugün 5.günüm.çok endişelenmeye başladım.çok fazla belirtilerim yok.herkeste yaşanılan iştahın açık olması,kasıklarda hafif ağrı,akıntı,sinirlilik,halsizlik.sadece ilk 3 gün yattım şimdi günlük hayatıma geri döndm.çarşamba günü kan testi vericem ama çok sabırsızım.hatta dün çok saçma bişey bile yaptım.idrar testi yaptım negatif çıkacağını bile bile çünkü daha 4.gündü.ama ister istemez moralim bozuldu.kanama ya da leke yok bu konuda endişem var.yerleşme kanaması olmadı....beklemek çok zor...

KIZLARRRR...11 GÜNÜMDE KANTESTıMı YAPTIMM KOSKOCAMAN BıR...NEGATıFFF...hemşire yi arayıp söylediğimde bana değer sordu.bende değersiz olan kan testinden yaptırmşım meyer..sonucu hemen verdiler zaten şaşırdım...hemşirede dediki yarın 12. gün tekrar ama değer gözteren kan tahlili yaptır dedi ..umutlarım bitti yaptırmayı düşünmüyorum...olsaydı bundada çıkazmıydı sizce cvp larınızı bekliyorum LÜTFEN...zaten 6. ve 8. ve 10. günü yaptığım idrar testlerimde hep negatifti...burdan okuyorum hep tutanların daha o günlerde idrar testleri hafifte olsa çift çizgi çıkıyo...

alyans merhaba hemşerim bende mersin denim sen tedavide ne aşamadasın canımzemuszemus

selam.ben de tüp bebek uygulamasını ilk kez deneyenlerdenim.transferim gerçekleşti.bugün 5.günüm.çok endişelenmeye başladım.çok fazla belirtilerim yok.herkeste yaşanılan iştahın açık olması,kasıklarda hafif ağrı,akıntı,sinirlilik,halsizlik.sadece ilk 3 gün yattım şimdi günlük hayatıma geri döndm.çarşamba günü kan testi vericem ama çok sabırsızım.hatta dün çok saçma bişey bile yaptım.idrar testi yaptım negatif çıkacağını bile bile çünkü daha 4.gündü.ama ister istemez moralim bozuldu.kanama ya da leke yok bu konuda endişem var.yerleşme kanaması olmadı....beklemek çok zor...

mrb bende belirtilerin hepsini yasadaim,hatta adetim gecikti emindim tutcagindan bende 9. gun test yaptim cikmicagini biliyodum negatifti uzulmedim ma 12.gun adet oldm ve sonucum negatifti.

seni ve bu durumda olan arkadaslari uzmek istemem ama ben artik belirtilere falan innamiyorum :1no2:tutunma kanamasi diyolar bak o dogru olabilir cunku bende de olmamisti,ben hep olcak dedim umut ettim olmayinca cok uzuldum :çok üzgünüm:realist olmak gerek kendimizi kandirmayalim her seyde bi hayir var uzulmek bi cozum diil.

umarim tutar,rabbim hayirlisini versin.sonucu yazarsan sevinirim.

insallah pozitif olurda buda bizim icin bi umut kaynagi oluura.s.

KIZLARRRR...11 GÜNÜMDE KANTESTİMİ YAPTIMM KOSKOCAMAN BİR...NEGATİFFF...hemşire yi arayıp söylediğimde bana değer sordu.bende değersiz olan kan testinden yaptırmşım meyer..sonucu hemen verdiler zaten şaşırdım...hemşirede dediki yarın 12. gün tekrar ama değer gözteren kan tahlili yaptır dedi ..umutlarım bitti yaptırmayı düşünmüyorum...olsaydı bundada çıkazmıydı sizce cvp larınızı bekliyorum LÜTFEN...zaten 6. ve 8. ve 10. günü yaptığım idrar testlerimde hep negatifti...burdan okuyorum hep tutanların daha o günlerde idrar testleri hafifte olsa çift çizgi çıkıyo...

bence yaptir bi gunde bile degeri degisen var,hic yasamadim ama yinede emin ol derim ben tutmamissada uzulme sen annelik duygusunu yasamissin durumun vahim diil,hayirlii olsun de gec cok istiyosan tekrra deneyebilirsin.

uzulme:eek:lmaz:

gunaydin herkese.tup bebek yaptiripda hamile kalan arkadaslara birsey sormak istiyorum.beta hcg hormonlarinizin degeri kac cikmisti,ben de suan hamileyim tup bebek yaptirdim benim degerim 784 felan hic bilmiyorum ne anlama geldigini daha utrasyonada girmedim.bu degerin yuksek olmasi ikiz olma ihtimali olabilirmi cok merak ediyorum yardimci olursaniz cok sevinirim.simdiden tskler

canım senın oranın çok yuksek çıkmış benım 12.gunde 575 çıktı.doktor ıkız yada ucuzden suphelendı bende salı gunu doktora gıtcem bebişlerimle tanısmaya bende hıc hamılelık belırtısı yok bugun endıselendım tekrar ıdrar testı yaptım sonuc pozıtıf içim rahatladı sende hamilelik nası gıdıyo...

Herkese Selam,

Oncelikle soylemek istedigim sey Allah bu yolla cocuk sahibi olanlara yardimcisi olsun. Cok zorlu bir donem her acidan, psikolojik, maddi ve fiziksel olarak zorlu bir doneme giriyor insan.Sabir, sevgi ve destegin cok muhim oldugu bir donem.

Biz Izmir Ege Tup Bebek Merkezi'ne gittik. Ilk gun oncelikle doktor bizim bilgilerimizi aldi ve adetimin ikinci gununden itibaren ignelere basladik ta ki yumurta toplama islemine kadar gobekten sayisini hatirlayamadigim kadar cok igne vuruldum. Bu asamada yumurta sayisi artarken kasiklarda agrilar olabiliyor. Catlatma ignesinin ertesi gunu yumurtalarim toplandi ve uc gun sonrada Transferim oldu bu surede soylemem gereken en onemli sey mutlu olmaya calisin, etrafinizda olup biten negatif seyleri gormezden gelin.

Transfer gunu zor oluyor cunku idrarinizi tutmaniz gerekli oldugu icin kasiklarinizin agrisinda biran evvel olsa bitsede kurtulsam diyorsunuz. Ben transfer gunumden eve gidip 12 gun sonra hastaneye gel sonucu soyleyelim dedikleri gune kadar hep yattim. Surekli uzanmak cok can sikici ama sonucun iyi olmasi icin fedakarlik sart. :1no2:

12. gunun sonunda kan tahlilinin sonucunu almak icin hastaneye gittigimizde hemsiremiz her zamanki guler yuzluluguyle merdivenlerde bekliyordu ve yuzundeki gulumsemeden anlamistim.:lepi: Hamilesiniz dedikleri zaman gozyaslarim ve mutlulugum dunyalara bedeldi. Biz 7 seneden sonra ilk denemizde basarmanin saskinligi icindeydik.

Simdi uc aylik hamileyim ve hala inanmiyorum. Burda yada baska sitelerde bu isle ugrasan arkadaslarin yazilarini okudukca gozyaslarim ve dualarim dokuluyor herkes icin. Allah herkesi bu mujdeyle sevindirsin ve hayirlisiyla benim gibi hamile kalanlarada kucagimiza almamizi nasip etsin.

Hepinizi kucaklar ve basarlilar dilerim.

canım hayırlı olsun çok güzel ilk denemende tutması Allah ıım bizlere ilkinde nasip etmedi inşallah ikincisinde nasip eder sende inşallah bebişini sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın:Saruboceq:

canım senın oranın çok yuksek çıkmış benım 12.gunde 575 çıktı.doktor ıkız yada ucuzden suphelendı bende salı gunu doktora gıtcem bebişlerimle tanısmaya bende hıc hamılelık belırtısı yok bugun endıselendım tekrar ıdrar testı yaptım sonuc pozıtıf içim rahatladı sende hamilelik nası gıdıyo... canim cok sagol yanitladigin icin simdi iyice heycanlandim ikiz,ucuz deyince.ben de doktora sormustum doktor bunlardan belli olmaz utrasyonda goruncek belli olcak demisti,bende ikiz ucuz olma ihtimali varmi dedim,doktorda gulerek olsun iste sen nasil olsa cocuk istemiyormuydun bakarsin iste dedi.allahim hayirlisindan versin allahim.bana 4 tane emriyo konmustu zaten cogul gelebik olma ihtimali cok.bende migde bulantisi yasiyorum kasiklarimda agrilar oluyor,istahsizlasmaya basladim bu aralar hic birsey yemek istemiyorum,sendemi sali gunu gireceksin utrasyona bende sali gunu gircem.ayin kacinda kan tahlili yaptirdin sen ogrenebilirmiyim.birde tup bebekmi seninkiside cok soru sordum kusura bakma canim

merhaba. ben K.K. ya yeni üye oldum. evlilik hazırlıkları yaparken dr a gidip hemen çocuk istediğimizi ve ne yapmam gerektiğini sordum. yapılan hormon testlerinde fsh önce 38, sonraki ay 18 çıktı. dr acil tüp bebek dedi. şansımın da az olduğunu söyledi. yarın yine fsh testi yaptıracağım. şimdi evlendiğimemi sevineyim, bu durumamı üzüleyim karmaşık duygular içinde şok yaşıyorum. bazen ağlama krizleri geliyor. elimden geleni yapmak istiyorum. 12 yıl önce pko dan laporoskopi olmuştum. şimdiyse menopoza giriyormuşum. İstanbul da jınemed - dr. teksen çamlıbel e gitmeyi düşünüyorum. ameliyatımı o yapmıştı. burda daha önce tüp bebek yaptıran varmı? yorumlarınızı lütfen benimle paylaşır mısınz?

mrb bende belirtilerin hepsini yasadaim,hatta adetim gecikti emindim tutcagindan bende 9. gun test yaptim cikmicagini biliyodum negatifti uzulmedim ma 12.gun adet oldm ve sonucum negatifti.

seni ve bu durumda olan arkadaslari uzmek istemem ama ben artik belirtilere falan innamiyorum :1no2:tutunma kanamasi diyolar bak o dogru olabilir cunku bende de olmamisti,ben hep olcak dedim umut ettim olmayinca cok uzuldum :çok üzgünüm:realist olmak gerek kendimizi kandirmayalim her seyde bi hayir var uzulmek bi cozum diil.

umarim tutar,rabbim hayirlisini versin.sonucu yazarsan sevinirim.

insallah pozitif olurda buda bizim icin bi umut kaynagi oluura.s.
bugün 6.günüm hala bi belirti yok.bugün yürüyüş yaptım kısa kısa.yatmaktan sıkıldım.çarşamba günü kan testi yaptırcam .sende de belirti yokmuş ve negatif çıkmış.herkeste farklı reaksiyon veriyo .benim hala umudum var.3tane yerleştirildi hergün onlarla konuşuyorum sanki içimde gibiler.hissedyorum.ve bir rüya gördm dün gece.omzuma 2tane,elime de 1 tane muhabbet kuşu kondu.moral ve hissetmek bence tedavinin en önemli kısmı.umarım herşey yolunda gidecek.lekelenme olmadı diye şüphem var ama belki lekelenmeden de hamile kalan olmuştur.ya da hiç belirti yaşamadan hamile kalan...varsa cevap bekliyorum...

bugün 6.günüm hala bi belirti yok.bugün yürüyüş yaptım kısa kısa.yatmaktan sıkıldım.çarşamba günü kan testi yaptırcam .sende de belirti yokmuş ve negatif çıkmış.herkeste farklı reaksiyon veriyo .benim hala umudum var.3tane yerleştirildi hergün onlarla konuşuyorum sanki içimde gibiler.hissedyorum.ve bir rüya gördm dün gece.omzuma 2tane,elime de 1 tane muhabbet kuşu kondu.moral ve hissetmek bence tedavinin en önemli kısmı.umarım herşey yolunda gidecek.lekelenme olmadı diye şüphem var ama belki lekelenmeden de hamile kalan olmuştur.ya da hiç belirti yaşamadan hamile kalan...varsa cevap bekliyorum...

bi belirtiler,goguslerde asiri dolgunluk,ates ara ara,istah bazen istahsizlik,adet gecikmesi,kasiklarimda adet olacakmisim gibi hafiften agri,bel agrisi bazen...

okuduklarimdan bunlarin pozitif sonuc verecegi kanisina varmistim,cunku burda oyle yaziyodu.bunlar pozitif belirtileriymis yasyanlar boyle anlatmisti ama negatif cikti.

birde ben 3.gunden sonra normal hayata dondum oturdum disari ciktim ,esimle tavla oynadim,net basinda oturdum uzun uzuun.
bunda kotumu ettim bilmiyorumCADIARZU ama okudugum ve doktorlarin soyledigine gore ilk 3 saat onemliymis onun disinda yatmanin bi etkisi yokmus.

bende oyle yaptim ama sonuc negatif oldu. ders aldim artik 12 boyunca yatcam nolursa olsun ...

dedigin dogru herkeste belirtiler farkli.

insallah sende olumlu olur caniim. :Saruboceq:

merhaba...ben yeni üyelerdenim.bende çikolata kisti var ameliyat oldum.bir yumurtalığımın yarısı alındı.tüplerim kapalı.tüp bebek tedavisine başladık.ama çok fazla umut yok.aldığım hormonlar sadece şişirmeye başladı .benim durumumda olup çocuk sahibi olan varmı aranızda

merhaba...ben yeni üyelerdenim.bende çikolata kisti var ameliyat oldum.bir yumurtalığımın yarısı alındı.tüplerim kapalı.tüp bebek tedavisine başladık.ama çok fazla umut yok.aldığım hormonlar sadece şişirmeye başladı .benim durumumda olup çocuk sahibi olan varmı aranızda

slm.....tüp bebek denemesinde tüplerin açık ve ya kapalı olmasının hiç bir etkisi yok..önemli olan yumurta rezervi ve kalitesi...bir yumurtalığın alınmış olabilir ama diğeri sağlamsa problem yok...umudunu yitirme....
unutma hayatta '' olmaz'' diye bişi yok......!!!!!!!!!!!!

bi belirtiler,goguslerde asiri dolgunluk,ates ara ara,istah bazen istahsizlik,adet gecikmesi,kasiklarimda adet olacakmisim gibi hafiften agri,bel agrisi bazen...

okuduklarimdan bunlarin pozitif sonuc verecegi kanisina varmistim,cunku burda oyle yaziyodu.bunlar pozitif belirtileriymis yasyanlar boyle anlatmisti ama negatif cikti.

birde ben 3.gunden sonra normal hayata dondum oturdum disari ciktim ,esimle tavla oynadim,net basinda oturdum uzun uzuun.
bunda kotumu ettim bilmiyorumCADIARZU ama okudugum ve doktorlarin soyledigine gore ilk 3 saat onemliymis onun disinda yatmanin bi etkisi yokmus.

bende oyle yaptim ama sonuc negatif oldu. ders aldim artik 12 boyunca yatcam nolursa olsun ...

dedigin dogru herkeste belirtiler farkli.

insallah sende olumlu olur caniim. :Saruboceq:
bugün 8.günüm.geri sayım başladı.çarşamba kan testim var.belirti olarak yoğun derecede akıntım var.hiç leke ya da kanama yok.bel <ağrısı da yok kasıklarımda ara ara ama çok hafif.sadece akıntım çok fazla.beyaza yakın bi akıntı.ben de günlük yaşantıma devam edyorum.alışverişe gidiyorum arkadaşlarımla buluşuyorum.sürekli yatarak hasta psikolojisine girmek istemyorum.testi poztif çıkan arkadaşlara sormak istyorum ne gibi belirtiler vardı.ya da yoktu?bende hiç belirtinin olmaması kötü mü?4gün kaldı ve iyice sabırsızlanıyorum cevap beklyorum

merhaba öncelikle tedavin hayırlı olsun.rahmet ayı hürmetine hayırlar versin.ben sonucumu dün aldım.ben söegren hastasıyım.bir aydır bronşit olmuştum.hiçbir belirti yaşamadım.ne ağrı ne kanama.SADECE ALLAH TAN ÜMıDıMı KESMEDıM.sonucum 173 çıktı.ALLAH a teslim öl rahat et.ben 7 yıllık evliyim

X