tüp bebek yapan arkadaslarim bende tüp bebek yaptiracam ama hic bilgim yok tüp bebek nasil yapiliyo ne gibi sürecten geciyorsunuz kisaca anlatirsaniz sevinirim ayrica neden dondutduruyorsunuz yumurtaliklarini 1 deneme tutmassa 2 ci denemede daha az para mi ödüyorsunuz onun icin mi
birde ben allmanyada yaptiracam burda para miktari 6 bin euro türkiyede ise 6 milyor tabiki para bizim icin önemli deyil ama 1cisinde 2kincisinde 3üncüsünde tutmadini kabul edersek tabiki insani sarsar birde ben 22 yasinda oldum icin cebimizden ödeyecegiz devlet karsilamiyor en az 25 yasinda olmam lazim karsilamasi icin ben ozamana kadar yaslanirim herhalde yok yok ölürüm herhalde neyse kizaca bilginize ihtiyacim var
mrb sevda nur canim bende senin gibiydim insan bilgiya ac oluyo,bi yerlerden biseyler ogrenebilmek icin herseyi yapiyo,o nedenle sana bildigim her seyi anlatmaya caliscam.her keste farkli uygulaniyor tup bebk tedavisi ama ben kendiminkini anlatayim istersen ve genel bildiklerimi.
bende senin gibi yurt didinda yasiyorum,ve burda ki tedavi ile turkiyedeki tedavi sekli farkli oluyo,benimde tup bebk masraflarimi devlet karsilamiyo bizde 4 bin frank tup bebk merkezine 2 bin frankda jinekologumuza verdik doktorumuz ve jinekologumuz anlasmaliydi test tahlil ultrsaon bunlarin hepsini jinekologumuz yapti.yani bize 6 bin franaka mal oldu,ilk deneme bu kadar bundan sonraki denemeler icin deneme basina 1000 frank odicez 5 yil icinde...tutsada tutmasada..
adetimin baslagicinda doktora haber verdim sonra doktorum bana iki ilac verdi biri adet geciktirici belki sende duymussunur PRIMOLUT-N adinda,bunlari adetin 15.gunu kullanmaya basladim yanlis hatirlamiyosam,ondan sonra tekrar cagirdi karnimdan bi igne yapti ben bu arada doktorun verdigi terminlere gittim,o zaten yazili bi cizelge oluyo ona gore gidiyon
en son asamada ultrasonla baktilar rahim kalinligina falan herseyim gayet normaldi,super super deyip durdu doktor en son hafta catlatma igneleri verdi bana bunlari esim bana yapti ve cok aci veriyodu 2ser 2 ser 30 tane falan baya oldu yani,
bide verilen bu hormonlar insanin piskolojisini etkiliyo ben cok sinirliydim,esimle kavga etmek istiyodum,annemi istiyorum diyodum agliyodum,cocuk gibi olmustum ben bile anlamiyodum noluyo diye doktor hormonlardan dedi yumurtalara ultrasonla bakildiktan sonra yeterli boyuta geldikten sonra bana gun verdi gel dedi ..
esimle gittik,ameliyat elbiseleri giydim tuhaf bi duyguydu ama hic korkmadim,anestezi ile yaridan uyusturdular aci hissetim biraz ama kisa surdu 22 tane yumurta topladilar ameliyat gibiydi resmen,narkozda cok zor bi sey elim ayagim tutmuyodu..o an ben cocuk falan istenmiyorum dedim kendi kendimemafoldumbenama bunun o anlik bi dusunce oldugunu cok iyi biliyodum. neyse 2 gun sonra gel embriyolari koycaz dediler ve bol bol su ic dedi,o kadar ictimki karnim patlicak gibiydi,dayanamadim lavaboya gittim vallakaydirigubbakcemile3gittik 3 tane koycaklardi 1 bozulmustu 1 tane cok iyidi biride normal 2 tane koyuldu iste.22 yumurtadan 8i dolenmisti 3 kondu 5 tane kaldi onlarida 1000 frank verip dondurduk.
12. gun kan tahlili ver dedi.ben eve gittim karnimda cok kotu bi sanci ates yanyorum.ohss denen bi hastaliga yakalmisim 1 gun hastahanede yattim.
neyse cok uzun oldu,12.gune kadar hersey cok iyi idi adet olmadim belirtiler vardi emindim tutcagina ama 12.gun adet oldum ve sonucta negatif cikti.
cok uzuldum agladim,ama hayat bu simdi 2.yi denemek istiyorum,soruna gelince dondurulmuslarla yapmak daha kolay hem yumurta buyutme isleminden gecmiyosun aci cekmiyosun,ignelerden kurtuluyosun zamandan tasarruf ve ilaclardan tasarruf her halukarda daha kolay.
ay yorulduum aciklayici olmussam ne mutlu bana allah yardimcin olsun canim,sabir lazim sabir.
rabbim hayirliisi neyse onu versin dualarim sizlerle:Saruboceq: