Merhabalar ben cam sakura şehir hastanesinde tedaviye başladım. 40+ olduğum için ignelere ve transfere para vereceğim. Transfer 4.000 TL iğneler kaç tane alacağımız belli olmadığı için bilmiyorum bilgi vermek istedimmerhaba arkadaşlar ben 13 yıllık evliyim 1 yılı geçkin süreden beri tedavi görüyorum daha öncesinde eşim istemediği için tedavi görmedik
tedaviye ilk önce adetin üçüncü günü yaptırdığım hormon testiyle başladım adetin sekizinci günü rahim filmide çekilince doktoruma gösterdim eşim
de semen analizi
yaptırdı ve ilk sonuç hiçbir problem yok
3 aysadece hormonlar baskılanıp çatlatma iğnesi yapıldı ve normal yollarla olmasıiçin uğraştık
sonuç;NEGATİF
sonraki 3 ay aşılama yapıldı
aşılama tedavisini kısaca anlatayım
adetin üçüncü günü doktorunuzdan randevu alıyorsunuz ultrasonlu muayene olup tedaviye başlıyorsunuz ben iğne tedavisi gördüm hergün aynı saatte dr mun belirttiği dozda iğnemi yaptırdım 2 günarayla dr gidip yumurta büyüklüğü takibi yapıldı her ay farklı sayıda yumurta elde edildi yumurta yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi yapılıp 36 saat aşılama işlemi yapıldı aşılamada gerçekten çok fazla acı yok hastanede yarım saat dinlendikten sonra evime döndüm
sonuç:NEGATİF
OLMADI TEDAVİYE GÜZEL YANIT VERMEME RAĞMEN AŞILAMALAR TUTMADI
geçtiğimiz cuma laparoskopi ve histeroskopi yaptı doktorum bilmeyenler için laparoskopi göbek deliği altına yaklaşık 5 cmdelik açılarak karına gaz veriliyor ve kamera sokularak problem olup olmadığına bakılıyor gerekirse kasıktan bir delik daha açılarak müdahale yapılıyor
histeroskopiyi anlatamıyacağım çünkü bende ogun oğrendim ve hiç araştırmamıştım sadece rahim içinde yapılan bır müdahale oldugunu biliyorum
gözünüz korkmasın bu işlemler genel anestezi altında yapılıyor eh biraz ağrı oluyor ben bu akşam dikişlerimi aldırıcam birazda ondan korkuyoruM
SONUÇ :yapılan işlemler sonucu gebelik sağlanamamıştır hastaya nedeni bilinemeyen infertilite raporu verilmesi uygundur
kapı gibi raporum var artık neden böyle söylüyorum çünkü ben ssk lıyım ve tedavide sigortadan yararlanabilmem için bu engelleri aşmam gerekiyordu çünkü devletimiz bu işlemleri şart koşmuştu malum çok pahalı tedavi ve bu nedenle raporu almam gerekiyordu
şimdi anadolu yakasındaki merkezleri netten araştırıyorum çok iyi hastaneler var ama çok pahalı
benim tavsiyem tedaviye başlayan arkadaşlar psikolojik destek alarak başlasınlar sonuçlar negatif oldukça çok bunalıma giriyorsunuz
benim kk ile buluşmam bu dönemde oldu bunalıma girmiştim kimseyle görüşmek istemiyordum eşim bilgsayar ve net aldı oyalanayım diye ama şimdi bin pişman(şaka şaka)
evet erkadaşlar şimdilik bu kadar 1.5 ay sonra tüp bebek maceramıda yazarım tabi gerekli parayı denkleştirebilirsek
hakkımızda hayırlısı
rabbim isteyen herkese nasip etsin(amin)
Merhaba Herkese, ben ilk olarak endometriosiz teşhisi ile 3 yıl kadar Yasmin doğum kontrol hapı tedavisi gördüm, bu esnada çocuk zaten istemiyordum, hatta evli de değildim. Sonrasında bu kistim kayboldu ancak artık nişanlanmak üzereydim ve yumurtalarım ne durumda diye merak etmeye başladım 34 yaşındaydım bu esnada, doktorum çok parlak bulmadı ultrason incelemesinde bunun üzerine AMH değerime bastırmamı önerdi, değerim 0,19 çıktı. Konuya eminim hakim çoğunuz normalde 1in üzerinde hatta 1;5 gibi çıkması beklenen ve istenen bir durum. Sonrasında doktorum Op.Dr.Sait Halil e ulaştım ilk söylediği rahim filmi çektirerek gitmem oldu. Rahim filmi sonucunda her iki tüpümün de tıkalı olduğu ortaya çıkt. Bu da normal yolla hamile kalamayacağım anlamına geliyordu. Kalsam dahi hidrosalpenks denilen bir durumla karşı karşıyayaydım. Yani spermim yumurtaya ulaşma şansı yoktu arada bir sıvı birikimi oluyor ve hamile kalınsa dahi bu toksik sıvı rahme geri gelebileceği için düşük yaşanmasına neden oluyormuş. dolayısıyla laparoskopik bir ameliyat önerdi doktorum, ya tüpler açılacak ya da bağlanacaktı . neticede tüplerim bağlandı. Artık tek şansım tüp bebek idi!Merhaba,
Bu kısıma da bu süreçten geçenler fikirlerini yaşadıklarını yazarsa sevinirim.
Amin canim cumlemize insallahÇok geçmiş olsun Allah evladınızı analı babalı büyütmeyi nasıp etsın
muhtesemmm, masallaaahh. hayırlı olsun canım darısı bızlerın basına ınsallaahh. bende 31 yasındayım 2bucuk senedır olmuyor bebısımız ıkı asılama denedık ılkı kımyasal ıkıncısı negatıfMerhabalar kızlarBenim hikayem; 31 Yaş 3buçuk sene çocuk olmadı. Sonra amh düşüklüğü öğrendik tüp bebeğe başladık. İğneler ilaçlar çok zor bir süreç Allah herkese kolaylık versin ve herkese evlat nasip eylesin bu kadar mücadele sonunda. İğneler ilaçlar sonucunda Ekim ayında 9 yumurtam oldu. Bunlardan 5 tanesi döllendi, 3 tanesi 5. Güne gitti 2 tanesi 4aa, 1 tanesi 4ab dediler. 5. Gün taze transfer oldu ve sonuç negatif. Doktor olmamasına şaşırdı. Kasım ayında oldu bunlar. Sonra 2 ay sonrasına transfer verdi iki ay sonra adetinde gel dedi. İlk adetim neredeyse bir ay gecikti. Doktora söyledik kan testi yap dedi sonucuna göre ilaç vercekti. Kanda bir değer cikmadi ilaç verdi adet oldum. Bir sonraki adette randevu alıp gittik rahim duvarı inceymiş 1 hafta da onun için ilaç verdi bunlarla birlikte 3 ay kadar uzadı. 1 hafta kullandım Sonra 14 şubatta transfer tarihi verdi. DONMUŞ 5. GÜN TRANSFERI oldum. 26 Şubat bhcg test tarihi gittik ve sonuç pozitif 899.2 çok şükür Rabbıme şükürler olsun. Aslında ilk transfer acemilik biraz sıkıntılar yaşadım. Nasip değilmiş, cok üzüldüm tabii ki. Ikinci transfer daha rahattım çok düşünmedim gününden önce test yapmadım. Test günü sadece ve sonucu görünce çok mutlu olduk ben ve eşim. Allahhaya şükürler olsun. Hikayem böyleydi çok zorlu bir süreçti. Allah nasip etti herkes büyük mücadeleler veriyor. Umarım bu mücadele sonucu pozitif olur. 1 donmus embriyo bekliyor dondurduk ilerde kullanmayı düşünüyoruz. Allah hepimize güç kuvvet sabır ve mutluluk versin
Rabbim en kısa zamanda evladını kucağına almayı nasip etsin canım. Senin hastalığın neydi amh düşüklüğü mümuhtesemmm, masallaaahh. hayırlı olsun canım darısı bızlerın basına ınsallaahh. bende 31 yasındayım 2bucuk senedır olmuyor bebısımız ıkı asılama denedık ılkı kımyasal ıkıncısı negatıf
Canım bizim.de eşimde sperm az ve hareket azdı. Yedi ay önce öğrendik şimdi düzeldi baya ama nasip olmadı henüz.aminnn kuzum insallahRabbim en kısa zamanda evladını kucağına almayı nasip etsin canım. Senin hastalığın neydi amh düşüklüğü mü
Merhaba ben Estrofem tabletlere ve Progestana talibim eğer vermediysenizElimde 2 adet açılmamış climara forte 1 adet climera bant, 1 kutu Progestan 200mg fitil ,50 adet Estrofem 2mg tablet hap olmak üzere ilaçlarım mevcut. İstanbul Bahçelievler de ihtiyacı olana ücretsiz olarak seve seve vermek istiyorum. Benim tedavim süresince climera forte özellikle zor bulunuyordu bu nedenle bilhassa onun için yazmak
merhaba,Herkese merhaba,ben de kendi deneyimimi paylaşmak ve sizlere biraz moral vermek istedim. Amh dusuklugu sebebiyle tup bebek tedavisine basladim. Dr um daha once baska arkadasimi da tedavi eden biriydi yani referansla gittik. İlkinde 7 yumurta toplandi ve 2 si dollendi,dondurduk. Araya covid asilari girdi. Sonrasinda bizim baska beklenmeyen durumlarimiz cikti bir sure daha erteledik. En sonunda embriyolar cozuldu ve 5. Gune giden 1 iyi kalite ebriyom transfer edildi. Sonuc negatifti :) ikincisinde hemen ertesi ay tedaviye basladik ve 9 yumurtadan 7 si dollendi 2 tane 5aa embriyo transferi yapildi. ( 35 yas ustu oldugum icin) bu sefer sonuc pozitif :) simdi benim size soylemek istedigim sey su; ilk transfer de de regl agrisi yasadim ikinci de de. İlkinde de hergün yatmadim ikincide de. Gunluk islerimi yaptim ciktim gezdim,yememe icmeme ekstra ozen gostermedim. Cunku ben hep olacak olan olur diye inandim. Ancak ilkinde test oncesinde olmayacagini hissettim . Esim de ayni seyi hissediyordu. İkincisinde de regl agrilarim vs cogalinca dedim ki yine aynisi olacak. Ama hic ilgisi yokmus. Dr um dayanamiyosan parol ic dedi. Yani dayanamayacak kadar agri ona gore normaldi :) hergun progestan igne oldum ve bende eklem agrisi titreme vs yapti cok agir geldi. Oturup kalkamadim yatamadim,hala devam ediyor ignelerim. Ve o igneler hic pozirif seyler dusunmeme izin vermiyordu o kadar etkiliyordu benim yasam konforumu. İki transferde de buraya girip saatlerce yazilanlari okudum. Acikcasi cogu zaman icim karardi. Herkes tecrubesini,korkularini paylasiyor evet ama bilincaltimiz ister istemez etkileniyor. Ben umutsuz ve husranla biten hikayeleri okudukca ruhum daraldi ve sonradan cok pisman oldum. Size tavsiyem su ki; kendinizi cok dinlemeyin. Her seyi iyi veya kotu bir belirti olarak gormeyin. Regl agrisinin iki katini yasadim ama megerse embriyom tutunmus. Erken idrar testi yapmayin . Ben yaptim negatif cikti :) lutfen banyo yapmaktan,gunluk ev islerinizi agir olmamak kaydiyla yapmaktan,yurumekten,tuvalete gitmekten,uzanmaktan egilmekten cekinmeyin. Emriyo siz uzaniyosunuz,ikiniyosunuz,yuruyosunuz diye dusecek birsey degil. Durumunuz hassastir ve Dr unuz aksini soylemisse tabiki o ayri. Buralara girip saatlerce benim gibi olumsuz hikayelerle kendinizi etkilemeyin. Akliniza takilani dr unuza sorun . Hepimiz karsiligini oduyoruz sonuctasadece bunlari yazmak icin uye oldum. Hepinize saglikli tedaviler,guzel sonuclar dilerim.
Cok tesekkurler iyi dilekleriniz icin. İnanin herseyin bir dogru zamani var diye dusunuyorum. Olmadiysa da hiç uzulme demisti doktorum. Rahim bizim en iyi labaratuarlarimizdan daha akilli,istemedigi ve sagliksiz buldugu embriyoyu kabul etmez dedi. Siz de rahat olun ve hayatin akisina birakin herseyi. Guzel dileklerimle...merhaba,
Çok güzel yazmışsınız.. bende ilk denemem de negatifi aldım bugün sizin dediğiniz gibi yok onu yapmayayım yok şu bilmem ne ıkındım düştü mü tutmadı mı çok strese girdim.. olmayacaksa olmaz olacağı varsa olur tabi ki ağır kaldırma vs yapmadıktan sonra normal hayatına devam etmek bence çok öenmli.. bende şimdi 2. transferimi bekleyeceğim. inşallah siz gibi pozitifi alabilirim. gebeliğiniz hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah
dokotorum da bana aynısını dedi hiç üzülme diye.. üzülmedim desem yaşan olur ama benim zaten belliydi kanamam başladığı için ben olumsuz olduğunu biliyordum.ama onlar umutluydu buna rağmen,tabi insan hisseder o yüzden bugün negatifi alınca gülüp geçtim şimdi doktorum aradı o da çok güzel konuştu o yüzden iyiyim:)Cok tesekkurler iyi dilekleriniz icin. İnanin herseyin bir dogru zamani var diye dusunuyorum. Olmadiysa da hiç uzulme demisti doktorum. Rahim bizim en iyi labaratuarlarimizdan daha akilli,istemedigi ve sagliksiz buldugu embriyoyu kabul etmez dedi. Siz de rahat olun ve hayatin akisina birakin herseyi. Guzel dileklerimle...
Tabiiki nasıl yapalımMerhaba ben Estrofem tabletlere ve Progestana talibim eğer vermediyseniz
Özelden yazdım size vermedim henüzMerhaba ben Estrofem tabletlere ve Progestana talibim eğer vermediyseniz
Varikosel falan mı var eşinde? Bıktırdınız mi? Benim eşimde de sperm bayağı azdı ve hatta morfoloji de düşüktü. Varikosel varmış. Varikosel ameliyat oldu çift taraflı sonra değerler 3 ay içinde çok iyi derecede yükseldi.muhtesemmm, masallaaahh. hayırlı olsun canım darısı bızlerın basına ınsallaahh. bende 31 yasındayım 2bucuk senedır olmuyor bebısımız ıkı asılama denedık ılkı kımyasal ıkıncısı negatıf
Yok.dedi doktor kuzum.Varikosel falan mı var eşinde? Bıktırdınız mi? Benim eşimde de sperm bayağı azdı ve hatta morfoloji de düşüktü. Varikosel varmış. Varikosel ameliyat oldu çift taraflı sonra değerler 3 ay içinde çok iyi derecede yükseldi.
O zaman çok iyi yeterli bir sayı umarım en kısa zamanda haberinizi alırızYok.dedi doktor kuzum.
Şuan sayımız 90milyon oldu ileri hız 35.morfoloji 4
Aminnn kuzum ya,inşallah hepimiz yavrularımıza kavusalim sağlıklaO zaman çok iyi yeterli bir sayı umarım en kısa zamanda haberinizi alırız
maşallah çok güzel çıkmış.. Rabbim sağlıkla sımsıkı tutunup büyümesini nasip etsin inşallahKızlar merhaba bugün transferimin 8. Günü (görsel dayanamayıp 7. Günde yapildi) arada kasik ağrılarım harici bi belirtim yok ama kan testini yarin itibari ile yapmalıyım diyorum . Kan değeri düşük çıkarsa ertesi gun tekrar verene kadar yükseldi mi yükseldi mi diye kendi kendimi yerdim . 5. Gün emriyosu yastan dolayi tek embriyo transfer edildi . İlk denemeniz Allahim isteyen hak eden herkese nasip etsin .