merhaba arkadaşlar ben 13 yıllık evliyim 1 yılı geçkin süreden beri tedavi görüyorum daha öncesinde eşim istemediği için tedavi görmedik
tedaviye ilk önce adetin üçüncü günü yaptırdığım hormon testiyle başladım adetin sekizinci günü rahim filmide çekilince doktoruma gösterdim eşim
de semen analizi
yaptırdı ve ilk sonuç hiçbir problem yok
3 aysadece hormonlar baskılanıp çatlatma iğnesi yapıldı ve normal yollarla olmasıiçin uğraştık
sonuç;NEGATİF
sonraki 3 ay aşılama yapıldı
aşılama tedavisini kısaca anlatayım
adetin üçüncü günü doktorunuzdan randevu alıyorsunuz ultrasonlu muayene olup tedaviye başlıyorsunuz ben iğne tedavisi gördüm hergün aynı saatte dr mun belirttiği dozda iğnemi yaptırdım 2 günarayla dr gidip yumurta büyüklüğü takibi yapıldı her ay farklı sayıda yumurta elde edildi yumurta yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi yapılıp 36 saat aşılama işlemi yapıldı aşılamada gerçekten çok fazla acı yok hastanede yarım saat dinlendikten sonra evime döndüm
sonuç:NEGATİF
OLMADI TEDAVİYE GÜZEL YANIT VERMEME RAĞMEN AŞILAMALAR TUTMADI
geçtiğimiz cuma laparoskopi ve histeroskopi yaptı doktorum bilmeyenler için laparoskopi göbek deliği altına yaklaşık 5 cmdelik açılarak karına gaz veriliyor ve kamera sokularak problem olup olmadığına bakılıyor gerekirse kasıktan bir delik daha açılarak müdahale yapılıyor
histeroskopiyi anlatamıyacağım çünkü bende ogun oğrendim ve hiç araştırmamıştım sadece rahim içinde yapılan bır müdahale oldugunu biliyorum
gözünüz korkmasın bu işlemler genel anestezi altında yapılıyor eh biraz ağrı oluyor ben bu akşam dikişlerimi aldırıcam birazda ondan korkuyoruM
SONUÇ :yapılan işlemler sonucu gebelik sağlanamamıştır hastaya nedeni bilinemeyen infertilite raporu verilmesi uygundur
kapı gibi raporum var artık neden böyle söylüyorum çünkü ben ssk lıyım ve tedavide sigortadan yararlanabilmem için bu engelleri aşmam gerekiyordu çünkü devletimiz bu işlemleri şart koşmuştu malum çok pahalı tedavi ve bu nedenle raporu almam gerekiyordu
şimdi anadolu yakasındaki merkezleri netten araştırıyorum çok iyi hastaneler var ama çok pahalı
benim tavsiyem tedaviye başlayan arkadaşlar psikolojik destek alarak başlasınlar sonuçlar negatif oldukça çok bunalıma giriyorsunuz
benim kk ile buluşmam bu dönemde oldu bunalıma girmiştim kimseyle görüşmek istemiyordum eşim bilgsayar ve net aldı oyalanayım diye ama şimdi bin pişman(şaka şaka)
evet erkadaşlar şimdilik bu kadar 1.5 ay sonra
tüp bebek maceramıda yazarım tabi gerekli parayı denkleştirebilirsek
hakkımızda hayırlısı
rabbim isteyen herkese nasip etsin(amin)