Hanimlar Merhaba;
Dilerim isteyen herkes saglikla, hayirla bebegini kucagina alir
Benim tecrubeli olablariniza aktarmak ve sormak istediklerim var. 37 yasindayim ve 8 ay once bebek sahibi olmaya karar verdik. Bir kadin sogum doktoruna gittim, muayneler ve testler yapildi. Hormonlar, rahim filmi, yumurta rezervi fsh vs vs her sey bakildi ve cok sukur en ufak bir sorun yok. Doktor 6 ay takil, olmazsa o zaman bakariz dedi. 6 ay boyunca bir sey olmadi. Klomene basladi (neden hala anlamiyorum) yumurta takibi dedi. İlk ay da malesef olmadi. Zaten takip diye reglin 4.gunu gittim, o gun klomene basladik. Bitince gittim, sonra 3-4 gun sonra yine ve dedi ko su gun iliskiye gir. Takip bu. Dedigim gibi olmadi. Ve ikinci kez basladi yone klomenle. Gunde bir defa veriyor bu arada klomeni. Neyse ben dedim ki ben acaba vakit mi kaybediyorum? Arkadasim Cem Demirel’i tavsiye etti. Ondan da gorus almak istedim. Her seye bakti tahlil rontgen vs her seyi goturdum. Hicbir sorun yok dedi. Senin yerinde olsam 3-4 ay daha denerim. Yani bir yili tamamlarim. Olmazsa direkt tup bebek oneririm. O da yasindan dolayi. Degilse bilemeyiz belki de 39 yasinda gayet dogal bir sekilde de hamile kalabilirsin. Sadece istedigin icin yasini fazla buldugun icin direkt tup bebek diyorum dedi. Asilamanin yas ilerledikce basari orani dusuyor, hem kulfetli, hem yorucu dedi. Klomeni yumurtlamasi olmayan kadinlar icin kullaniyoruz. Normal yunurtlayan kadinlara klomen verilmesini dogru bulmuyorum dedi. 3-4 ay hicbir sey kullanmadan normal devam et, olmazsa gel o zaman konusalim dedi.
Ne dusunuyoesunuz hanimlar?