Umarım birilerine moral olur
Ben iki yıllık evliyim.Birinci yılın sonuna doğru çocuk istediğimize karar verdik ve denemeye başladık. Bir kaç ay olmayınca beni bir korku almaya başladı. Israrlarım sonucu eşimi sperm testi yaptırmaya ikna ettim. Gelen sonuç pek içaçıcı değildi. Ama hala aşılama için şansımız olabileceğini söylemişti doktorumuz. Eşimden sigarayı bırakmasını istedi. İki ay sonra testi yeniledik bu kez sperm sayısı 2 milyona düşmüştü, doktora sormadan üzüntü ile hastaneden ayrılıp beklemeye karar verdik.Tabii bu arada keçiboynuzu kürü, havuç kürü kendim için soğan kürü, incir kürü bir sürü bişey denedim ama sonuç hep negatifti. Sonraki iki ay yine olmayınca ben bu kez doktora gittim. Test sonucuma göre FSH 12 küsür bişey çıktı doktor erken menopoz dedi. Bu arada 27 yaşındayım ve düzenli adet olurum. Tabii dünyalar başıma yıkıldı. Bu site sayesinde Şubat ayında iyi bir tüp bebek uzmanı buldum. Tüm testler yenilendi eşimin spermi 3 milyon çıktı. Benim AMH değerim 0,35 çıktı. Bir sitede AMH 0.5 altındaysa hiç uğraşmayın diye bile okudum. Şubat ayı boyunca ağlamalar sızlamalarla geçti. Sonunda sorunumuzla yüzleştik ve doktorun yönlendirmesi ile tüp bebeğe karar verdik. Eşim ve ben vitamin takviyeleri almaya başladık. Mart ayı başında başlanması gereken işlemlere hormon değerlerim düzelmediği için Nisan ayı sonunda başlabildi. Göbekten iğneler falan derken yumurta toplama işleminde sadece 4 yumurta toplanabildi. 3 döllendi ama ikisinin gelişimi durdu ve transfer gününe yalnızca bir yumurta ile girebildim. Allaha şükür tek yumurtamın kalitesi çok iyiydi ve tranfer oldu. Tabii yedek yumurtam kalmadı. Neyse sonraki günler 1 hafta evden bile çok çıkmadım. Annem gelip bana baktı, sanki çok kıpırdarsam düşecekmiş hissi oldu hep. Baktım ki olacak gibi değil normal hayatıma geri dönmeye başladım. Transferin 9. günü erken gebelik testi yaptım çok uzun süre sonra çift çizgiyi gördüm. Ama 15 dakika sonrası dikkate almayın yazıyor testin üstünde, yani hala emin olamadım. 11. gün doktoruma gittim Bhcg testi için, sonuç 27 çıktı. Doktor dedi yarı var yarı yok embriyo, hemen sevinme olmamış olabilir. (Eksik olmasın moral bozmada derecesi vardır) Neyse iki günde bir Bhcg testi yenilemeye başladık şükür ki hep 2-3 kat arttı iki günde. 5+2 haftada vajinal yola bile gerek kalmadan minik kesemizi gördük. 6+5 kalp atışını dinledik. Şu an 10. haftadayım. Şükür ki ikimizde sağlıklıyız. Umarım Allah sağlığı ile kucağıma almamı da nasip eder. Bu yolda yürüyüp, umut ile bu siteye girenler. Ben kendi hikayemde sakin olmanın çok şey kazandırdığını gördüm. Yakın arkadaşlarım ve ailemle her aşamayı paylaştım, sevincimi de üzüntümü de onlarla yaşadım. Hiç paylaşmamanın insanı daha çok üzeceğini düşündüm. Her ne kadar sigara çok kötü sonuçlar doğursa da eşimin sigarayı bıraktığında sadece moral bozukluğundan spermlerinin daha da düştüğünü gördüm. (üstelik hep vitamin de almasına rağmen) Bu öyle bir süreç ki hem çocuğunuzun kesin olacağına hem de kesin olmayacağına kendinizi hazırlamanız gerekiyor.Umarım Allahım isteyen herkese nasip eder...